661
Fujitsu створив систему охолодження для портативної електроніки товщиною 1 мм
Проект мініатюрного охолоджувача
Комп'ютери прогріваються. І більш потужний процесор, тим більше він прогрівається. Сервери можуть використовуватися для теплових будинків. І якщо це компактний комп'ютер, всі компоненти якого упаковані дуже щільно, він зігрівається ще більше. І якщо це найкращий смартфон, він потужний і мініатюрний. Зігрівається влітку на вулиці, в машині без кондиціонера, і навіть на мотоциклах, використовуючи його як навігатор. А якщо ви можете побудувати систему водяного охолодження в настільний комп'ютер, то він не може бути обрамлений в невеликий чохол для смартфона. Чи можу я?
Японці, експерти з вичавленням неприпустимості, вважають, що нічого неможливо. Інженери Fujitsu Лабораторіз в Кавасакі нещодавно оголосила мініатюрну систему охолодження рідини, розроблену для портативної електроніки. Плоский мідний контур, всередині якого охолоджуючий рухається, має випарник в точці контакту з процесором. В іншій частині схеми є охолоджений конденсатор.
І смартфон отримує холодно, як серце мій.
Інженери, які стверджують, що глобальна система зрідженого охолодження. Товщина конденсатора становить 1 мм, а решта труби, включаючи випаратор, становить 0,6 мм. лінійні розміри готового пристрою 107 до 58 мм. При цьому плоска трубка і випарник складається з шести шарів - двох зовнішніх і чотири внутрішніх, кожен з яких не загущується, ніж 0,1 мм.
У внутрішніх шарах робляться отвори, що сприяють капілярному ефекту, що перекачує рідину по контуру. Ця схема охолодження працює ефективно в будь-якому положенні охолодженого пристрою. При цьому кінцева конфігурація схеми можна регулювати до розмірів і пристрою практично будь-якої портативної електроніки.
Компанія очікується запуску установки холодильників в електромережах за 2017 рік.
Джерело: geektimes.ru/post/248730/
На пригодах Джеді лицарів кіно тепер ви можете легально купити
Олександр Іванович Лазуткін - льотний інженер «Союз ТМ-25»