Сонячний Екліпс від Air і Space

Фото Павла Алексєєва.

У той час як більшість росіян розірвав останні флоппірні диски і демонструючи їх фторографи до неба, я кинувся над норвезьким морем на висоті 11 км на швидкості 750 км / год і намагаючись тримати в руках всі фототехніки я отримав в рейсі. У Мордовському селищі Рузаївка радіоаматор Р4уаб поховав антену від свого гаража на супутнику Роскосомам Метеор-М No. 2. Астронаут Samantha Cristoforetti переповнений в невагомості Міжнародного космічного вокзалу, намагаючись захопити рідкісне астрономічне явище. І все це так, щоб ми могли бачити екліпсе, крім простого місяця в небі.

Дуже пощастило бути на борту літака Нордава, який виконував рейси Мурманськ-Соляр Екліпсе-Мурманськ. Ініціатором і організатором цього рейсу був мій друг Стас Короткий, любительський астроном, популяризація науко-інтенсивних спостережень серед любителів астрономії, адміністратор групи Vkontakte "Оберігаційна астрономія". Спочатку пропонували кращі місця на вікнах для професійних астрономів і досвідчених любителів астрономії, а потім офіційно оголошено майбутній рейс. Скажіть всі квитки в 12 годин.

7716854

Повна фаза екліпса можна побачити лише з островів Фаре, Свальбарда, або води / мишей Арктичного океану. Або з повітря. Рейс також зручний, тому що він залишає хмарність нижче, і нічого не заважає спостереженням. В теорії.

Я маю нагоду. Фото зробленого моря, але все як одне – грязь. Виявилося, що зйомки через багатошарове вікно віконного вікна є складним завданням, що важко вирішити за 2 хвилини спостереження фіксатора. На щастя, були більш досвідчені фотографи на борту, які зайняли якісні фотографії, які передають видовище.

Навіть підійшов до Мурманська ніч до того, як він спробував стріляти арорас, він вийшов поганим.

В цілому, поїздка запропонувала, щоб оновити свій фотографічний обладнання, виявилося, що найуспішніші постріли були зроблені на смартфоні.

На борту були багато знайомих осіб, які відомі своєю мережею. У червоному куртку Ігор Цирський, адміністратор групи Live Stile Astromomy, за ним знаходиться світло, буквально і фігурно, голова Олександр Смірнов, адміністратор групи каналів Astro і відеоблоґ. До права з спини видно Stas Short, безсоння, розчісувати і катування.

У літаку було упаковано фото та відеообладнання, фотографи та відеооператори.

Очікується ексліпс близько 13:20, але відійшов 10:30. Ми допустили до початкової точки, щоб все було заплановано. Рейс був запланований практично кожен другий, щоб дати можливість бачити знаменитий видовище всім, не тільки щасливих людей на люках з старбордової сторони.

Зазори у хмарах надихнули оптимізм, який Мурманськ рідкісно з'ясувати, все ще дозволяють тим, що залишилися на землі, щоб побачити екліпс. А пасажири все частіше турбували на вікнах морозильні смуги. І це не випадково.

Я зробив, щоб підготуватися до спостереження.

6764997

Але перший тест на криловий кінчик об'єктива телефото 500 мм показав, що він практично без використання для зйомки з літака. Занадто багато мила.

У салоні з'явився командир літака Борис Зотов. І пішов з журналістами. KVS заявив, що літак може літати без GPS, який в полярному регіоні працює погано, а про інерційну систему спрямованості.

р.

Після журналістів КВС атакували хлопці та дівчат, які хочуть отримати автограф. За словами капітана, це перший раз він зробив це.

Першими етапами екліпса пішли на ліву сторону, тільки вдалося зробити кілька кадрів на смартфоні через окуляри, запозичені з кимось з особливим фільмом.

Перший тест показав проблему з заморозками на склі.

І були повністю підготовлені люди в салоні.

У літаку закладено переворот і пошкоджене сонце вперше подивилися в люки крохмалю. Здавалося, що горизонт на відстані затемнений - він виглядає як з'явився місячний тінь.

р.

Тест «кам'яна некура» - в аркуші картону виконано отвір і пропроектовано балку на спині крісла. Невеликий зайчик показав фазу застібки.

80083 р.

Тіні місяця на хмарах стає чітким. Він зловив найближчим часом.

Фото смартфон через зварювальну маску. Фрост знову руйнує все.

Приходить тінь.

Ще один поворот і зараз сонце виглядає точно в люки з старбордової сторони.

р.

Незважаючи на те, що місяць вже вкрито більше половини сонця, неможливо виявити навіть падіння яскравості очей, нехай поодинці розглянемо фазу. За допомогою зварювальної маски можна побачити добре, але спроба фотографії знову не вдалося.

Єдиний, більш-менш успішний постріл на камері з об'єктивом телефото. На інших моментах багатошаровий скляний блок дає багато, багато місяців, змащений на каркасі.

Сонце закрите 90%, але зйомки без захисту не показує відмінностей від звичайного денного світла, тільки хмари під площиною стають коричневими.

Це нарешті зроблено! Очі дивляться корону сонця, але автоматизація смартфона не може впоратися з поставленим завданням, і пологами.

Проява плям дає більш прийнятну картину, яка є гордістю того, що очі побачили.

Спроба видалити сонячну корону на телевізорі очікується невдачі:

На щастя, були більш досвідчені і підготовлені фотографії на борту, тому ми можемо бачити те, що вони зробили. Фото Павла Алексєєва, з його згодою, можна побачити у назві посту.

Стас поділився своїм ловом:
Ця картина найближча до того, що очі побачили. Не об'єктива, я тільки взяв пару поглядів у вікно, і він вийшов, щоб бути найяскравішим враженням від двохвилинної екліпси.

Великий розмір.

Сонце корона. Чудова фото, але, в порівнянні з землею, помітно, скільки віконного скла і невеликої вібрації літака знижує різкість зйомки.

Тут, для порівняння, є картина з землі.

р.

Фото: Хуівей

Тексти пісень, а це означає: Ми виходимо з темного.

Р

Нарешті, я експериментую з смартфоном, на камеру якого приклеюється диск з диска, а знімання через маску зварювання. Фаза помітна краще, але не гострота.

Сусіди запозичили кілька об'єктивів рами 100-300 мм. Я знав, що я мав прийняти щось схоже.

Організатори дали всім футболкам пам'яті.

р.

Ми спускаємо і захоплюємо снігові пагорби.

р.

Мурманськ зустрічає.

Р

І ласощі.

В цілому все було неймовірно круто. На жаль, компанія «Стас і Нордавіа» не тільки здійснила оплату, але й принесла потужну PR, а й інших учасників заходу, про яку я не знаю.

І не забудь головного мотиву, для якого стартувала акція.

Як може астроном потрапити на головну сторінку Комсомолської правди? Відкриваючи 50 астероїдів, кілька парі і супернова недостатньо. Ми робимо все більш незвичайним! Наприклад:

В цілому: поради та любов, але нові досягнення в небі і на землі!

Тим не менш, далеко від Мурманська і небесної романтики, радіоаматор від Мордовії, Дмитра Пашкова, використовуючи домашню антену, і самостійно підготовлене обладнання, вдалося завантажити фотографії екліпса з метеорологічного супутника Роскосмосмос. Метеор-М No 2 пагони космічних апаратів з роздільною здатністю 100 метрів від висоти 650 кілометрів. У своїй рамі ми бачимо на лівому узбережжі зелені, зверху зліва від центру - острів Свальбард, на нижній правій Норвегії. Весь Баренц Море між Свальбардом, Канінським півостровом та Новою Земля накрив тінь природного супутника Землі. Десь на фото ми літаємо, але літак в цьому дозволі неможливо побачити.

771365

Спочатку я думав, «Дамн це, хлопець зламаний Roscosmos!» А потім Дмитро Сам пояснив, що на своєму сайті немає нічого злочину, і отримання ступеню з супутника, трудомісткий, але реальний процес, який докладно про нього.

З космосу eclipse був знятий італійським астронатом Samantha Cristoforetti. Вона опублікувала кілька фотографій на Twitter:

Екліпсе зростання.

Приватна фаза:

336900Р

"Прогрес" і тінь екліпса.

Можливо, одна з конденсованих літаків доріжок, які переходять в тінь, є треком нашого літака.
На хештегі #eclipse Політ на різних соціальних мережах.

Для того, щоб отримати інформацію про майбутні цікаві аерокосмічні поїздки, екскурсії або експедиції, Ви можете зареєструватися на спільноті Stas Short Intellect Tour.

Джерело: geektimes.ru/post/247648/