Концепції технології та гаджети на початку 2000-х

На початку січня 2015 року в журналі «Навколо світу» я пам'ятав, що я прочитав про це багато років тому. Це привели мене, щоб вірити, що багато чого з чого нового є забутий і переосмиснений старий.
Так сталося, що я активно читав ці журнали на початку 2000-х років, і там серед описів різних країн, міст, історичних подій та інших матеріалів був найбільш цікавим для мене колонкою «Технопарда», яка розповіла про сучасні (в цей час) гаджети, нові революційні пристрої, концепції. Я попросив дозвіл з усього світу і після позитивної відповіді я вирішив поділитися цим цікавим матеріалом з читачами.

Знімки відскановані мною з журналів, текст заміток надано в переглянуту форму, всі права належать журналу «Навколо світу».

Сонячний акумулятор телефону
(доб. 3)

Що робити, якщо мій телефон працює? Ви просто повинні поставити його на сонці. Це означає, що він оснащений акумулятором від Sunpower Systems. Затверджено, що п'ять годин на сонці достатньо повністю заряджати. Такі акумулятори виробляються для всіх масових телефонів.
Джерело: Журнал Травень 2001, сторінка 40.

Розумний будинок.

Якщо лист направляється з пральної машини, майбутні тут і Ваш будинок обладнаний Ariston Digital. Ця система з'єднує всі побутові прилади в квартирі, і не вимагає додаткових підключень - електропроводка забезпечує зв'язок між собою, а з зовнішнім світом - інтернетом і GSM. Кожна аплікація діагностує себе і звітує про проблеми центрального сервісу Ariston. Якщо несправність може бути видалена дистанційно, то інструкція (патч, прошивка) направляється в пристрій по електронній пошті і сам пристрій налаштовує свою роботу. Якщо відмова не може бути вилучена - повідомлення приходить до власника факсом, дротом або стільниковим телефоном або електронною поштою. Панель управління смарт-будинком є сенсорним монітором, за допомогою якого людина взаємодіє з системою керування Leon@rdo.
Джерело: Журнал за липень 2001, с.96.

Просектор SmartWatch?

Зображення показує смартфон Siemens Wristphone, звичайний GSM стільниковий телефон, який також може діяти як годинник і бути прикріплений до руки. Вага поняття 36 грам.

Щодо того, як я зміг дізнатися, цей промотор SmartWatch ніколи не потрапив до масового продажу, залишаючись красивим поняттям.
Джерело: Журнал Липень 2001, с.97.

Одноразовий анонімний телефон
397290

Ви не можете викликати цей стільниковий телефон, ви можете говорити тільки на ньому протягом 1 години, а потім ви можете безпечно відкинути його. Розміри безпроводу Хоп-на 6х11х1 см, пристрій має лише дві кнопки: «загальна» і «поверхова». Коли ви натиснете на кнопку "Всього" потрібно сказати номер абонента, який визнається автоматично системою розпізнавання голосу, і зроблено диал. Кнопка «Out» завершує розмову. Пакет включає одноразовий телефон, навушники з мікрофоном і 1 годину розмов. Важливий дизайн: кожен телефон може бути унікальним і яскравим. Такий телефон - це не життєздатність втратити, ніхто не зможе його назвати, не потрібно подбати про зарядку акумулятора, поповнення рахунку і т.д. У США були версії GSM і CDMA, але тільки для США.

Цікавим є те, що місяць після цієї новинки були повітряні атаки на 11 вересня, і це можливо, що через ці атаки і подальший тріщин, одноразові анонімні телефони не допускаються до переміщення, хоча вони могли зайняти нішу і стати популярними.
Джерело: Журнал Серпень 2001, сторінка 102.

А смартфони можуть бути такими!

Вічна проблема зношених гаджетів полягає в тому, як приховати великий екран в невеликому випадку. Компанія Інтерактивна система візуалізації в один раз вирушила інший спосіб. Зображення показує комунікатор iCom, який має спеціальний рідкокристалічний дисплей з окуляром. Варто відтінити її проти очей - і буде відчувати, що у нас є 21-дюймовий монітор з роздільною здатністю 640x480, розташований на відстані 85 см від очей. Також було вирішено питання клавіатури: «екранна клавіатура» розроблена для комунікатора, який можна контролювати за допомогою кнопки «Оптав мишки» за допомогою одного пальця. Існує інтерфейс для карт пам'яті CompactFlash і можливість підключення багатьох інших пристроїв. Операційна система Windows (додатково CE).

Пошук інтернету, я знайшов ще одну схожу комунікаційну модель з тієї ж компанії. У цьому випадку є апаратний QWERTY-клаві і додатковий РК-екран. Детальніше можна знайти за посиланням.
Джерело: Журнал за вересень 2001, с.72.

Джерело: Навколо світу, www.vokrugsveta.ru
Якщо цей матеріал виявиться цікавим для читачів, це повідомлення отримає продовження: є багато цікавих речей у старих журналах.

Джерело: geektimes.ru/post/246144/