2201
Людина, що створив Тетри
Кредитні ігри Tozai
Я керую Тесла з ліцензійною пластиною, яка просто говорить "TETRIS." Олексій Пайтнов, творець цієї легендарної відеоігри, сидить поруч зі мною.
до Натисніть газ, натиснувши газ! потілює ведмедя Pajitnov в джинсової сорочки.
У цей день, після обіду в будинку взаємного друга, Пайтнов, 58, послухайте нас, щоб спробувати Тесла в мирних околиці міста Беллоу, Вашингтон, де живе. Заохочував нас їздити швидше і швидше, що зробив мій грудей без зайвих зусиль, коли дорога знизилася
На обіді ми обговорювали, як росіяни воювали проти нази під час Першої світової війни та Pajitny’s longtime love of the classic Puzzle game Lode Runner, час розробки штучних інтелекту та мовних платформ під час холодної війни та багатьох інших ігор, крім Тетріса, він працював на таких, як Yoshi's Cookie. І багато інших речей.
Швидкий пошук в Інтернеті для «Alexey Pajitnov» дає посилання на статті та інтерв’ю, які зосереджені тільки на його створенні «Tetris», яка, безсумнівно, залишається кращим відео-грам кожного разу. На зустрічі з Пайтовом зацікавили мене всім іншим. Що таке життя Олексія Паїтнова крім Тетріса?
Він приводить як божевільний.
796,000Р
Кредитні ігри Tozai
Якщо в житті є одна константа, то його тенденція приводять на божевільну швидкість. Sheila Boten, президент Тозай G ames, дав мені деякі уявлення про те, що лежить за стилем руху Pajitnov. Boten почав свою роботу в індустрії відеоігор на даний момент defunct Bullet-Pro of Software, де її основне завдання було координувати американську і російську імміграцію на початку 90-х років, дозволяючи Pajitnov переходити до США і приєднатися до команди Bullet-Proof, яка спонсорувала свою трудову візу.
до Про свій досвід в Москві, де вона, відлякалася до смерті, п'єси з Пайтновом в його радянсько-era Fiat clone. - А Олексій не був винятком. Він поїхав, як божевільний. Я був страшним. Я сказав, Олексій, Я не хочу вмирати в Росії. Будьте обережні. й
Вона сказала, сміхаючись, "Я можу сказати вам, що ви будете досить вмирати. Ви не бажаєте бути в російській лікарні.
Все було похмурим і брудним, особливо для тих, хто прийшов з Заходу. Коли Боген і її Булет-Профспілка, Скотт Тумура, потрібно доїхати до залізничного вокзалу для поїздки в Санкт-Петербург, Паїтнов наполягав на супровід їх до станції попри своїх протестів.
Ботен згадує, як Тумура, Паїтнов і вона проходила через станцію.
до Це був реальний хаос, вона сказала. У нас з'явилися американці з валізами і знають, що вони потрібні. Алексей був вимушений дайвінг нашого шляху до поїзда, буквально збиваючи в натовп людей і відштовхуючи наш багаж вперед.
"Ви не розуміли, - сказав він.
Після того, як наша весела поїздка до Тесла, я попросив Pajitnov про своє поточне навантаження.
- Я не перероблявся, він відповів.
Порівняти це до свого робочого життя в колишньому Радянському Союзі. Під час роботи в Державній академії наук в м. Москва Пайтов стався між 7:30 і 8:00.
- Може бути пізніше, тому що я працював до середини дня, він пояснив.
На сніданок подають ковбаси, яйця і сир. Він потім зробив деякі невеликі завдання або домашня робота, перш ніж показати в його офісі близько 10 ранку. крихітний простір, в якому він був замовлений для роботи був "екстремально натовпом". Це був номер розрахований на чотири або п'ять робочих місць. Більшість часу було вміщено 15 вчених.
до Ми не мали місця на всіх, сміється Пайтнов. Я поширив свій стіл з трьома іншими людьми. Тож я залишила свою роботу пізно, коли стіл остаточно безкоштовно.
Тоді, у відносному спокійі, він встановлює роботу над розробкою штучного інтелекту та автоматичним визнанням мови, площею він каже, що в певній мірі «пристосувати надзвичайно примітивний. й
У короткий час він знайшов роботу «еуристика». Але він борвся з реальністю, бо його експерименти мали військову основу. Поки вчені Академії не завжди знали, як їх фундаментальні відкриття можуть бути застосовані, ромуни, що циркулюють. "Легенди," як Pajitnov називає їх.
Одна така легенда.Те, що вирушили в науковці Академії, було те, що автоматичне визнання мови - він прирівняв його з прототипом Сирі - реалізовано на бійцях, що працюють на високих перевантаженнях. Пілоти, таким чином, вдалося контролювати літак за допомогою голосу, якщо ручний контроль неможливе. Що говорить легенда.
Тим не менш, дуже реальний, «застосувати програму» роботи Пайтова до КГБ, що неодноразово надіслав її представників з науково-дослідного крила до тісного офісу, який Пайтов поділився з більш ніж десятками інших працівників Академії.
Пайтнов пояснив: Незважаючи на те, що КГБ завжди прагнув провести дроти в пошуку цінної інформації, стан технології в часі не дозволяв постійному запису аудіо. Таким чином, КГБ дуже зацікавлений у використанні експериментів з мовно-визнання Pajitnov, щоб створити аудіосистему, яка почне записувати автоматично, якщо певні ключові слова були витерті, які вважалися небезпечними для держави або відмовою спікера.
Пайтнов каже, що він і інші вчені академії «навчався уникати. й
Неприпустимо, що сам Пайтов був явно політичним. Але він також відчував себе некомфортним, що в цій епоху очікуваний вид націоналізму з будь-якої російської мови, нехай тільки хлопець, що працює в Академії наук Центр Компутування.
Ботен розповів мені, як вона і Пайтнов пішли до Кремля, щоб побачити решту тіла Володимира Леніна.
«Алексі важко, що день», - сказав Ботен. Вона згадує про своє другу і колегу, як вони стояли в лінії, якщо він відвідав Маузолей Леніна як юнака.
В останні десятиліття російські діти пішли на обов'язкові екскурсії до Маузолуму, щоб схвалити аномальні корпси депо. Але Пайтнов знайшов спосіб його уникнути.
- Я завжди хворий на цей день, він сказав Ботен.
до Він ніколи не міг говорити про це, звичайно, "Ботен пояснив дискомфорт Пайтовна з м'ятою, "при цьому він може зашкодити. Але навіть на цій подорожі, він був важко для нього.
Кредитні ігри Tozai
З часом в Академії наук Олексій отримав доступ до власного персонального комп’ютера, який він може використовувати «без очікування будь-якого, що буде присутній за спиною». З того часу він мав перевірити штучний інтелект, програмне забезпечення розпізнавання мови та інші програми, які він працював на, Pajitnov зробив це, граючи відеоігри. Він експериментував з цим новим комп'ютером, розвиваючи ігри на ньому за допомогою мови програмування Pascal.
Деякі з цих ранних експериментів з відеоігри, які він розроблений на своєму персональному комп'ютері, були пізніше опубліковані в якості колекції Microsoft Entertainment Pack: Колекція пазлів. У Радянському Союзі не було згадок про ігри, створені на низькотемпературному комп’ютері.
Все це сприяло тому, що пізніше, за допомогою друга Володимир Похилко, російський клінічний психолог, який цікавиться вивченням людської машинної взаємодії, Пайтнов в підсумку створив найбільш успішну відеоігри в історії.
Тетріс був офіційно випущений академією наук у червні 1984 р., після того, як спочатку розширився на науковці та комп’ютерні вчені на дисках флопінгу. Як головоломка, сутність якої була співвідношення фігур різних форм, «Тетріс» підкорила ці представники інтелігенції. Після того, як це була гра, побудована на старовинних формах, взятих безпосередньо з ідеального стилю Плато.
Гра була розміщена в 1988 році на виставці споживчих електроніки в Лас-Вегасі від засновника програмного забезпечення Bullet-Proof Hank Rogers, який коротко почав поширювати навчальні заклади tetramino в світі дозрівання для свіжої залежності. Bullet-Proof випустили гру в 1989 році. Продається понад 70 мільйонів фізичних примірників франшизи, а також близько 100 мільйонів мобільних завантажень гри по всьому світу.
За час роботи на державному комп’ютері радянська влада заявила про права як Тетріса, так і в результаті незлічених мільйонів доходів авторських прав. Незважаючи на свій раптовий міжнародний визнання як розробник, Pajitnov залишався важливим для мене працівником, коли він приєднався до Роджерів і Bullet-Proof, іммігруючи в Америку в 1990 році на робочій візі, які спонсорують. Через півроку Пайтов приніс дружину Ніну і синів Петра і Дмитра Дзеллевуе, Вашингтон.
Навколо того ж Володимир Похилко, з яким Пайтнов було засновано московське програмне підприємство «АнімаТека» на рік раніше, а також намітили Сполучених Штатів, які влаштували в районі Bay в Сан-Франциско. Тим не менш, Похилко зараховуються з'єднанням Tetris, і він хоча б надихнув Pajitnov для подальшого перетворення Tetris в комерційний продукт.
Пайтнов і Похилко були пов'язані з зустрічом на CES в 1990 році в Чикаго, де Ботен був виставковий майданчик поряд з Пайтновом, а де Тетри отримав перше публічне визнання поза Росією. Вона пам'ятає Олексій і Влад пити і танцювати кожну ніч торгового шоу. Вони створили удар.
до Це був всі Паїтнов, ботен сказав мені, і він був досить послідовним з людиною, що світотворіння світу може бути добре відтворений в стані повної обізнаності. до Він жив тут і зараз. Ось і зараз.
Однак перехід на західний шлях життя забрав час. Ботен пам'ятає шок Паїтнова, коли вона вперше приніс його в американський продуктовий магазин.
до Він був дивний, вона сказала. Я був дуже дивний, скільки я можу купити там.
Він був Boten, який згодом допоміг Pajitnov звикати до свого нового життя. Вона влаштована для нього, щоб відвідати стоматолога. Вона пояснила, чому він отримав величезний штраф, який він знайшов під ясеном після того, як залишити орендований Каділлак, припаркований вогнетривк протягом трьох днів. Вона допомогла йому боротися проти хосту розмовних підприємців, які бажали капіталізувати на своїй славі. А потім один день, в той час як Пайтнов працював в офісі в Bullet-Proof Software, агент з Федерального бюро розслідувань показав, що хочуть поговорити з ним "про будь-які переслідування КГБ".
«Умови з ФБІ в м'ясці» зробили величезне враження на Паїтнов. У зв’язку з тим, що дружина Пайтни, Ніна, вчитель англійської мови, також було опитано про краєзначні зв’язки до радянського інтелекту. Але феди швидко реалізовували, що вони були ресурсами на безтурботному розробнику, який провів всі свої думки про головоломки і які не мали секретів КГБ.
«Я перемагаю роботу і граю трохи. Тоді я зрозумів, що я повинен закінчити роботу. У 1996 році, коли права на тетри були остаточно передані в Пайтнов через комплексний судовий позов, який слідував за розпадом Радянського Союзу, він почав розробляти ігри для майбутнього Xbox консолі Microsoft.
У своїй роботі в Microsoft залишилася «податково так само», як і в радянській Росії. Він прийшов в офіс, починаючи з 10 ранку і працював до 13:30, коли він пішов на обід. День закінчився 10 або 11 п.м.
до - Як я використовую для роботи, - сказав мені, "і що я працюю в житті. Це спосіб життя.
Я висловив деякі сюрпризи про роботу 12 до 14 годин в день, навіть в Америці, але потім Пайтов сказав, що він взяв перерви протягом дня. Для відтворення відео ігор, природно.
- Іноді я втомився, він прийняв. Я перестаю працювати і грати трохи гри. Тоді я зрозумів, що я повинен закінчити свою роботу. Я повертаюся до моєї роботи і вперед.
Pajitnov був відповідальний за розробку власних проектів в Microsoft, «ідеа-генератор». й
- В основному, я не маю програмувати більше, він сказав.
Кредитні ігри Tozai
Майкрософт, потім почав розвивати Xbox.
- Я не схожий на це. Я цікавить логічні ігри. Xbox не був розроблений для них, він сказав. Я спробував знайти мирну гру для роботи. Я не люблю зйомки.
Але, відповідно до Alexei, Microsoft була далеко від того, як успішна консоль і геймпер, як це вдалося стати.
- «Microsoft не роблю з іграмами», - каже він з тих днів. - Вони не розуміли їх. Не вистачає фахівців. Якось вони не найняти права людини. І я відчував трохи дивний. Перша пара років Xbox епоху була повна катастрофа. Microsoft запустив і закриває багато хороших і поганих проектів. Все було перевернуто вниз.
Він відчував протистояння з усіма групами, які він працював.
до Не хочу брати участь у своїх проектах. І я не хочу хто-небудь брати участь у шахті, він сказав.
Пазли для комп'ютера були взяті у напрямку, як і з боку корпорації Майкрософта.
- Всі мої проекти були низькими пріоритетами. «Ми повинні працювати на Xbox! Xbox! Він говорить, що наслідує битву, чув на таборі Microsoft. За часом Хало був випущений в кінці 2001 року, Паїтнов заявив, що Microsoft “підступає до того, що було зроблено. й
- Я був в початковій точці, він продовжував, коли було багато помилок і не вдалося рухатися.
У той час як Pajitnov розмістився в Microsoft, життя свого старого друга та бізнес-партнера Володимира Похилко перетворилася на трагію. У 1998 р. Похилко загинув дружину і сина, а потім сам з причин ще незнімний. Що сталося, що ніч на півдні Пало Альто, на підставі будинку Похилко, шокував своїх близьких. Жорсткість вбивств зробила все більш незліченним.
Похилко потрапив до Федотова, популярного йога інструктора, і Петра, сьомого класу, з молотком і багаторазово поранили їх з мисливським ножем, очевидно, як вони пішли на ліжко. Він потім запалив горло одним ножем. й
- «Це нездатний, що хтось зробив це для себе і дитини», - сказав Пало-Альто міліція Тетяна.
"Якщо ми говоримо про Владимир" Пайтнов написав мені пізніше в електронній пошті, "Я можу сказати, що ми завжди були друзями, колегами, партнерами з хорошими і тепловідносинами."
До того часу бульбашки лопається тільки після повороту тисячоліття, Пайтнов вже вистачало дохід від Тетріса, щоб продати свої варіанти.
- В основному я отримав досить багато, щоб володіти тільки акціями Microsoft, не враховуючи мої комісії.
Він відчував його час, щоб поділитися способами з Microsoft. І кинути.
Але в 2005 році Паїтнов повернувся, нехай бажало, як підрядник Microsoft для розробки Hexic, Tetris-подібної гри для Xbox 360.
"Hexic був досить добре, - каже він. - Це була цікава гра. Але Microsoft сидить на величезній палі інтелектуальної власності. Вони не мають мозку або руки, щоб дійсно скористатися, дати ці розробки другий або третій життя, який легко досягти.
до Це сумно, тому що деякі ігри Microsoft були розроблені мною. А робота багатьох колег, які працювали там. Занадто погано.
Як ми підіймали кінець нашої розмови, я не можу допомогти, але запитати про недавнє оголошення Тетрису. Для мене це виглядає як пропущена можливість — історія про падінні блоків, а не про чоловіка, який таємно створив гру під час роботи радянського уряду. Уявляв історію Тетріса?
- Ні, і відверто я думаю, що вони занадто. Вони просто мозкові. Вони мають деякі хороші ідеї, він сказав.
Тепер, якщо Pajitnov їде навколо Bellevue у своєму Тесла з ліцензійною платою Тетріса, він тільки зайнятий на «красних іграх і проектів». Вранці з'їдає чашу карнизів. Він потім йде про свій щоденний ігровий рутину, загинув на кілька мобільних ігор, щоб зібрати в грі монети.
до Для того, щоб не платити за гру, ви повинні грати його регулярно, він пояснює, перелічивши два ігри, він користується останнім часом, дорогоцінні камені з друзями і Арканськими битвами.
Після цього Pajitnov робить кілька Телефонуйте нам: +38 (098) 903 80 38 +38 (050) 731 14 74 Він перевіряє свою електронну пошту, а потім читає фентезі або сучасні документальні видання (включає російських і російських авторів), або переглядає телевізор. Решта часу він грає ігри.
- Після обіду я починаю думати про те, що я повинен зробити для хороших моїх проектів, пояснює він. Я думаю, що кілька рівнів або щось, як це.
Тим не менш, він не працює в будь-яких пристойних ігрових проектах.
- У мене є проект в задній частині мого розуму, що я думаю про, але я не робив його фізично.
Коли Pajitnov сидить до дизайну, він не потребує комп'ютера.
- Я зазвичай використовую блокнот і олівці, щоб розробити щось, він каже. - Тоді вечір приходить. Я зустріюсь з тенісом, або поїздом в клубі, або я сидю в домашніх умовах, або дивитися телевізор або читати книги. І це мій день. Немає особливо цікавих або виняткових.
Джерело: habrahabr.ru/post/247589/