«Формула любові»: відомий радянський фільм перетворив 30 років

Італійці грають грузинським, але вірменські голоси.
«Це важко знайти виконавця ролі Каглістро», - сказав другий режисер фільму Юсуп Данилов. – У цій ролі Олег Янковський, але актор від переговорів відмовився від гри психіку – він не хотів мені з міфізмом. Я особисто здійснила скрипт у Микита Михалков. З його виразними очима можна було грати в Каглістро, але Микита Сергеевич не може діяти через його жваве життя.
Пошук завершився, коли Марк Захаров відвідав виставу грузинського театрального тюнінгу в Москві та побачив актора Nodar Mgaloblishvili. Захаров відвідав гардеробну з Міністром культури Грузії. Але Нодар зацікавив, як грати, чи має він акцент? «Припустимо, ми будемо радіти вам», - сказав директор. А в плівці Армен Джагаркханян говорить про Мгалоблішвілі.
Семіон Фарада, який також грає в кіно, жартував: тільки в російській кінотеатрі це можливо – що італійський міф прозвучав грузинським, і голосував вірмен!
Cagliostro трюки
«Зйомка фільму відразу почалася з труднощів, якби сам Каглістро проти неї», - розповідає композитор Геннаді Гладков, який написав музику та пісні для фільму. - Перший «під поширенням міфізму» отримав виконавець головної ролі - Мгалоблішвілі. Готель був представлений в Москві. Нодар на підвіконні відкритого вікна і санг (і він любив співати голосно). Зібрав на незнайому дівчину, яка припинила слухати його, випав з вікна і зламала її ногу! Яка магія на горах? Нодар заявив, що Сам Кеглистро був блюм. Марк Захаров вирішив продовжити зйомки в непритомності «відвертих сил і відчайдушності». Нодар сидить на хроні на працівника, який поїхав його на всі чотири роки під час зйомок, бо за сценарієм кількість мала спокійно пересуватися.
Наступною жертвою «темних сил» стала актор Саша Михайлов, який грав покраїнского землевласника Олексій Федяшев. Ви повинні стрибати вікно прямо в коня. Митець відмовив у тітману. Але звичаї звичаївся невдало і за кілька днів з замовлення.

Абдулов пережили диво
Але не торкалися ні.
Дочка режисера, акторка Олександра Захарова, яка відігравала сільську дівчину Фимка в фільмі, випадково зламала свого великого пальця на нозі на встановленому, нагадує Юсуп Данилов. - Вона танцює! Але вона, долаючи біль, добре переїхала. І помер Олександр Абдулов. Вони знімали проїзд, намальовані конями. Саша бажала запускати її без тунця. А потім раптом коні були перевезені, перевернулися і впало в яру! На комплекті була могильна тиша. Все про найгірше. «Саша, ти живий?» розірвав Захаров у ротант.
"Жива!" Абдулов вийшов з кущів негарним, тільки пораненим. Виявляється, що смоли були занадто довго, незгодні - і він ранить їх на ходу на завантажці. Коли коні були проведені, миттєво реагували і кинули завантажувальну ногу!
«Містикум» не завдала шкоди тільки Л.Броневу та Тетяна Пілцер. Група приголомшена, що ці грудки не навіть до зубів. «Старі чоловіки», як вони були названі в групі, на комплекті ніч весь час відрізають у перевагах для грошей і купили багато. Вогня не виходила вночі. Але вранці митці з'явились вчасно на набір і дивилися більш життєрадісним, ніж молодий.

Я співаю!
Пісня «Уно мимо» – це просто набір слів.
Фільм коханий не тільки для життєздатних діалогів, але і для чудової музики і пісень Геннадія Гладкова.
«Уно, Уно, Уно, Не Моменто!» не було призначено в скрипті. Але я був персуаний Фарадом і Абдуловим: вони кажуть, напишіть нам пісню, Гладков розповів КП. Я думав: так як герої є італійською ретинацією Cagliostro, вони повинні співати щось італійське. Я попросив вчителя писати італійські слова. Тоді він загинув їх, і це було простою пісню. Захаров наказав дуету Абдулову і Фараду, щоб бути знятий під ним. Час був запущений - і Семен не вдалося. І я з Абдуловом замість Фаради, давав швидку допомогу, щоб говорити.
При отриманні фільму художня рада попросила мене зробити російський переклад італійських слів: вони скажуть, що в них нічого не поступається? Вони просять: хто є автором тексту? Я чесно сказав, що це просто колекція італійських слів. Тоді було прийнято рішення написати в кредити наступним чином: музика – Гладкова, слова – Гладкова та народні пісні.
30 грудня та 31 грудня відбувся День народження Семіона Фаради. Він сказав: Я прийшов до кафе, щоб відсвяткувати, і кілька чоловіків, побачивши його, отримав і хорус співати: «Уно, Уно, Нерухомості!»

ШЕРШЕ ПРАВА
Товстий помічник магія
У реальному житті помічник Каглістро був Лоренза Фелікіані, перша краса Риму, яку він спокусив (пов'язаний не без допомоги гіпнотичних здібностей) і вимушений змащувати себе.
Вона взяла участь у всіх своїх «засобах магії» і захотіла дамам світла, що вона була насправді 60 років, але вона знав секрет вічної молоді. Проте, він був засуджений до порушення життя.
Помічник у фільмі відігравав акторка Олена Амінова, в розумінні, також летюча леді. Абдулов і Фарад впали в любові з нею. Одного ранку Олена прокинулася від в'яленого запаху і побачили, що її всю клумбу було тушковані з квітами: вона була Фарадою і Абдуловом, які відрізають місцеву клумбу.
Ще один раз, Farada взяла Амінову на прогулянку по сусідству. У салоні автомобіля на вітрині вішали ляльку, яку Олена нічого не робив прикрашені квітами.
Коли Фарада повернулася до Москви, його дружина практично подала за розлучення. Коли вона отримала в машині, вона сказала: «Ви тут їдете жінки!» й
«Я думав, що вона мала чіткість», - сказав Фарад. Я мав підтвердити: вони кажуть, був гріх – поїхав в машину красиву молоду леді. На жаль, дружина сама пояснила чоловікові: «Що таке незрівняння?» Тільки жінка може прикрасити цю ляльку!

І немає трюків...
«Місцеві трюки» ми зробили ілюзіоніст Шаг-Новожилов, - розповідає Юсуп Данилов. Але під час зйомок стало зрозуміло, що його хитрощі на практиці важко зробити. Наприклад, необхідно, щоб свічники з альтанки Каглістро повинні виходити відразу. Шаг-Новожилов сказав: вони кажуть, що я покажу цей трюк на одному, і на встановленому вами буде зробити це самостійно. Він бере свічку, вигорає отвір в ній з гарячою спиці, вставляє гніт там, висвітлює його і витягує її знизу. І як тільки в воску, вона виходить. Але це одна свічка. Для цього потрібно шість свічок. Ми спробували – неможливо викласти шість свічок одночасно за своїм методом. Я сказав: "Марк Анатолійович, дав мені магія!" Він взяв величезну фанеру і в правий момент під час зйомок за лаштунками, загинув її силою, а свічки одночасно вийшли.
Завдання полягала в тому, щоб зберегти дверні затвори і відкрити. Спочатку вони спробували деякі пристрої, але потім вони просто кладуть людину, він подивився на актора і дізнався з очей, коли штовхають двері.

-img6---