Інструментарій бізнес-аналітики: особистий досвід

Ми говорили про те, як перший великий клієнт майже загинув весь бізнес. Після чого одна з явних отворів разом з QA (Дослідження якості), була BA (Business Analysis). Перед появою дійсно великих проектів у нашому портфоліо немає необхідності глибокого аналізу вимог бізнес-клієнтів і розробки системних рішень для їх задоволення. Redmadrobot тепер має три бізнес-аналітики, які ідентифікують точки розвитку мобілізаційних проектів на основі бізнес-цілей клієнтів.
Один з наших BAs, Семіон Заморов, поділився своїм інструментом, набором програм, які допомагають йому отримати роботу швидше.

Міжнародний інститут бізнес-аналізу (IIBA) визначає бізнес-аналіз як
Створення умов для організаційних змін шляхом визначення потреб та пропозицій, які вигідні акціонери.

На Redmadrobot ми намагаємось тримати певні ритми, щоб зробити наші завдання чітко. Підтримується методологія Agile та Scrum. Тимінг дуже цінний для аналітиків, не менше, ніж за PM. Саме тому ми використовуємо пульс спринту, який чітко регулює тривалість набору робіт і правильно розподіляє діяльність між членами команди. Під час Спринту 20 людей навантажують тонну інформації в бізнес-аналітик щодня, адже ВА є посередництвом між командою розвитку і замовником, завданнями та питаннями, що літають з двох сторін. Систематизація інформації, організація завдань і контроль реалізації проекту є дуже актуальними темами, які я буду говорити про.
Я зроблю замовлення - Я користуюсь смартфоном Mac і Android, адже це є певною специфікою мого інструменту.

Що складається з
Мої інструменти діляться на дві зони - спільні з командою проекту та персональним проектом. Загальні завдання включають поточні завдання Спринту, бізнес-функції, функціональні вимоги тощо (виконаємо завдання в JIRA, ми зберігаємо вимоги до впливу). І що про інші заходи, які стосуються особистого проекту?

Як це працює?

• 1,1 км Сфера визначення роботи. Сфера формується в JIRA разом з замовником. Ми намагаємося взяти більше завдань для оцінки, тому що є щось для вибору.
  • 2. Бізнес-аналіз та етап підготовки до оцінювання. Сферові завдання зазвичай сформульовані у вигляді епічних оповідань. У вигляді епічних імен, які я створив набір завдань Вигратий Обов'язково прикріпіть посилання на поставлене завдання, тому легше шукати і відстежити його.

43000 р.

Вигратий Вибір програми пов’язано з його відносною простотою, не до розпаду функціональності. Як хороший додаток, він може використовуватися на Mac і Android одночасно. За допомогою. Виграти Я контролює термін виконання завдань не тільки невеликих і повсякденних, але і завдань від JIRA. Це краще мати одне загальне джерело інформації, яка дасть вам повну картину поточних заходів. Всі завдання потрапляють в папку Inbox і можуть не мати чіткого опису. Наприкінці робочого дня я їду за цим переліком, уточнюйте описи, встановіть терміни і влаштуйте все в папках в Виграти і вся в сокуякі перекриття (Білайн, Redmadrobot, Особистий кабінет). Ця організація дозволяє чітко контролювати роботу дня і планувати наступний тиждень.

Далі починається процес роботи з конкретним завданням. З ручкою в блокноті я пишу весь набір анатомічних оповідань користувачів, які я думаю, що користувач мобільного додатку повинен виконувати, а також записувати спеціальні вимоги до цих оповідань у вигляді замітки. Виявляється проект, який можна обговорити і уточнювати з замовником. Я візьміть картину і відправте його до вся в сокуй Це допомагає повернутися до коренів, якщо щось втрачене в процесі.

Виходячи з результатів дискусій, отримано перелік чітких і зрозумілих оповідань користувачів, які я захоплюю в досвіді користувачів. Протидіяй Всі важливі листи, хвилини зустрічей надсилаються вся в сокуй
Так, закріпивши рівень бізнесу на кожному кроці, я отримую найбільш повну картину, яка зберігається в своїй базі знань.

Випадковий. Я збираю всю інформацію, яку я отримую. Важливий лист? Відправити вся в сокуй Ви пишете щось важливе в своєму ноутбукі? Я збираю фотографії та завантажуйте їх. Цей підхід врятував мене багато разів. Японка — всю нерозбіржувану інформацію — об'єднує в загальний блокнот. Я зберігаю записи на тиждень. Все, що не було підтверджено і не стало актуальною, я видали. Оновлені записи надаються необхідним тегом і надсилаються на бажаний блокнот з назвою проекту. Я використовую теги для легкого та швидкого пошуку або пошуку.

• 3. У Процес оцінювання. Звичайний, класичний процес оцінки майбутніх завдань і заперечення, щоб прийняти завдання до роботи або відхилити і перенести його частина або всі на інший спринт. Затверджений замовником і спринтом.
  • 4. У Системний аналіз і проектування. До цієї точки я вже маю повне розуміння завдання і набір необхідних артефактів для роботи з. Як правило, якщо потрібна консультація з замовником, вона буде мінімальною і є досить характером синхронізації. У цьому кроці мій набір дій:

до Вигратий Завдання, які не включені до Спринту, виходять з прицілу в задньому журналі. Завдання, що включені до Спринту, забезпечуються новими термінами їх виконання та нагадуваннями. Паралельно існує набір завдань поза спринтом, з тривалим часом роботи (персонально мої завдання).

- Календар. У календарі я планую дати огляду вимог з командою проекту (зазвичай 1-2 тижні заздалегідь). Це допомагає мені підтримувати свій особистий внутрішній ритм і спробувати зробити все зроблено вчасно.

- Пошта. Стандартний клієнт електронної пошти Mac. Найголовніше — встановити фільтри. Я використовую два обов'язкові: Сьогодні (тільки поточні повідомлення) і нові (нові тільки). Така система допомагає орієнтуватися на важливі і не обприскувати на завдання минулого дня. У крайніх випадках завжди є пошук. Я намагаюся не зберігати занадто багато і тільки використовувати цей фільтр. Я відправлю все, що потрібно Evernote. Пошта для листування, не для зберігання інформації. Інформація, яку я в даний час працює з ноутбуком SPRINT. Я також проводить системний аналіз на основі оповідань користувачів.

- Помодоро. Контроль ритму виконання завдань особистого проекту допомагає таймеру Порошок - 11 Помодоро на робочий день.

• 5. Умань Огляд вимог до команди проекту. Як тільки я вірю, що моя робота виконана, вимоги до дизайну надсилаються до Далі вимоги перевіряється командою проекту для чіткості, повноти, невідповідності - в цілому, контроль якості. Деякі подвійний чек.
  • 6. Жнівень Згідно з результатами рецензування, вимоги отримують повторне доповнення від замовника.

В кінці:
  1. Особисті знання бази в вся в сокуЗаповнюється багатьма артефактами для конкретного завдання.
  2. Зручний інструмент для агрегатування всіх завдань роботи на основі Вигратий
  3. Інструмент для підтримки ритму роботи - Новиний
  4. Інструмент зв'язку з командою проекту і замовником, який не спрощує вашу увагу Поштові та фільтрий
  5. Зручний темп роботи протягом дня - Подорошковий таймерй

Джерело: habrahabr.ru/company/redmadrobot/blog/244799/