І знову про смарт-годинників: битва концепцій і тиждень життя батареї

У той час я купив смарт-годинник Samsung Galaxy Gear на Android 4.2.2. І чисто з жаді - добре, я витратив близько 500 доларів - обуріть їх протягом декількох місяців, але потім ці переверсії повинні зупинити експерименти. По-перше, для моєї руки, це годинник трохи великий. По-друге, повідомлення, педометр та інші базові параметри для таких гаджетів, звичайно, великі, але відверто втомлюються години зарядки один раз на добу. Або частіше.

171865 р.

Пізніше, влітку 2014 року Samsung випустила нову прошивку для Galaxy Gear, в якій Android було замінено Tizen. В кінці я зробив «двоє» і переніс годинник на ще три тижні. Я повинен визнати, що він став краще: в аналогічному режимі роботи годинник був живий з мене протягом двох днів. Є кілька кроків, звичайно. І ще, страшний. Я звик до кварцового годинника, де ви повинні змінити акумулятор кожні два роки. Два роки, не два дні. Я мав дати смарт-годинник. Моніторинг ситуації на ринку.

І я можу сказати вам це. Виробники відчувають, що «бразиновий годинник» є дуже перспективною нішю. Але це ще на самому початку його розвитку. І дійсно успішними пристроями можна розраховувати на пальцях. Дивитися на Android Wear особисто ніколи не вражати мене – не тільки те, що концепція цієї "розблокувати ОС", побудованої навколо Google Now і голосових команд, здається трохи далеко неочищеним, і самі пристрої виявилися дуже дивним. Я даю вам аналогію. Я пам'ятаю, коли він вже зрозумілий, що Microsoft була друзями з Nokia і в кінцевому підсумку буде купити його, HTC випустила ряд пристроїв на Windows Phone. Апарат дивний, виготовлений без душі Корпорацією Червонмонда було зроблено просто виконання певних «промісів». The Android Wear годинник є однаковим. LG, Motorola, Samsung - вони одночасно "призначають" для участі в цьому проекті, проте, очевидно, не будучи захопленим про концепт Android Wear, розроблених продуктів для тата. Мото 360 в картинках виглядає мило, але в реальності годинник товстий і скламний. Те ж саме стосується LG G Watch R: у фотографіях він майже Casio G-Shock, а в житті – ремесла з недорогого пластику.

Мото 360 годинник

LG G Дивитися R годинник

Окреме питання «Чому?» заслуговує на використання в годиннику на чіпсеті Android Wear Qualcomm Snapdragon 200 з 4-ядерним процесором. Чому так багато щастя для такого маленького гаджета? В результаті годинник на Android Wear працює без перезаряджання на добу.

Це інша концепція для Samsung годинників, і я люблю його. Завдяки використанню тизену, корейські хронологічні тривати довше (два дні). Тим не менш, тут все перекреслено відсутністю універсальності: так як ви знаєте, Samsung годинник може функціонувати тільки в поєднанні з смартфонами і планшетами Samsung. Я нещодавно змінив Samsung Galaxy S5 до Meizu MX4, і що я можу зробити з Galaxy Gear? Це право, продаж. Або покласти його на полку.

В короткий час, найуспішніший варіант смарт-годинників, до недавнього часу я вважався моделями гальки. Успіхів, але все ще компроміси. Вони вимагають перезаряджання в середньому один раз на тиждень, і це великий плюс: з такою тривалістю «виживання», пристрій вже може бути більш-менш комфортним у використанні. Але скваїд (в моєму хмелю) монохромний інтерфейс, що відображається на екрані Sharp пам'яті РК, безумовно, розчаровує. Так, одна проблема - проблема споживання електроенергії - завдяки "паперовому" екрані вирішена. Але є ще одне: смарт-годинники не виглядають високотехнологічно, що дуже важливо для мене.

гальковий годинник

Тут буде час, щоб закрити тему смарт-годинників знову і чекати ще рік або два до тих пір, поки на ринку з'являються більш гідні варіанти. Але я отримав руки на Omate X дивитися. Попереду, вони мають кольоровий РК-екран і вони також працюють близько тижня.

Omate X годинник

Цей годинник базується на платформі MediaTek Aster. Що це таке? Система на чіп (SoC) з площею 5,4 х 6 мм для зносної електроніки. Це не просто найменший, це найменший у світі прямо зараз, враховуючи рішення smartwatch. Завдяки вищезазначеним розмірам, Aster дозволяє створювати моделі, які не відрізняються розмірами від регулярного годинника. Що стосується обчислювальної потужності, розробники вирішили, що для таких пристроїв архітектура процесора ARM7 (частота – до 260 МГц) досить достатньо – це, досить старий, але в той же час надзвичайно економічний за сьогоднішніми стандартами. Ємність акумулятора 400 мАг – вони дійсно працювали для мене за 6 і півдня! Це факт. І я щасливий про це. Повідомляємо, що це диво.

Функціональність моделі не перевантажується, боротися з опціями і повністю використовувати пристрій не повинна бути складною навіть для «думі». У моїй справі перший Bluetooth-парування (Bluetooth 4.0) пройшов без питання, після чого з'єднання було встановлено автоматично.

Омейт X годинник показує час. Є кілька варіантів екранівaver - з аналоговим або цифровим дисплеєм. Синхронізувати дату / час над мережею або налаштувати себе - на вибір користувача.

Omate X показує список дзвінків, доторкнувшись пункту відразу активує спробу викликати абонента. Телефонна книга, звичайно, синхронізована, імена, написані в кирилиці, відображаються без збоїв кодування. Зателефонуйте за заявленою особою. Для швидкого пошуку за контактами, відкрити діалог з віртуальною клавіатурою.

5851099

р.

Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. Хоча смарт-годинник не тільки про дзвінки, але і про SMS. Модель має динамік і мікрофон, тому якщо ви хочете смартфон не можна вийняти з кишені – об'єм достатньо чітко почути мови. Співрозмовник скаржався на втручання тільки в сильний вітер, в якому випадку я покрила тіло пальмою іншої руки.

Пульт дистанційного керування доступний для музичного гравця: початок музики, перемикання між файлами прямо з годинника. Також є віддалений доступ до камери – цікава функція, але, на жаль, в реальності практично без використання: спробуйте тримати смартфон з однією рукою і спробувати натиснути на екран Omate X з ним.

Є кілька додаткових додатків, для більшості випадків це тільки тривожний годинник. У YouTube, на одному з виставок розробники розповідали про відкритий годинник SDK, тому з часом з’являються всі види невеликих програм.

Що стосується зовнішнього вигляду, то я кладаю «п'ять», то нічого не скаржаться. Враховуючи, що для мене зовнішній вигляд дуже важливо, коли мова йде про такий технологічний пристрій. Корпус виготовлений з металу, з пластику (матені) тільки пластини внизу. Є лише дві фізичні кнопки: повернення до рятунку / живлення і “прокрутити назад” до попереднього діалогового вікна. Другий доступний безпосередньо на екрані, косип (посадковий жест) з лівого краю дисплея вправо.

захисна “скло” вигнутого 1.54-дюймовий екран (з роздільною здатністю 240 x 240 пікселів) виготовлена з штучного сапфіра. Я не знаю про наявність олеофобного покриття, але неважливо, наскільки важко я спробував, не вдалося розбити дисплей таким чином, щоб значно зменшити читабельність інформації. Чутливість висока, я не повторю команди двічі.

Примітно, вага годинника знаходиться в області 100 г. Так, вага на руці не відчувається, а в цілому не відчуває дискомфорту про носіння омрія X. Для моделі підходять будь-які 22 мм ремені - ще один дуже грамотний розчин, що знижує залежність від аксесуарів виробника в такій важливій матерії. За замовчуванням ремінь є шкіряний продукт, авторований італійськими камрадами бренду Moretti Milano. Якість відчувається, і чисто зовні ремінець виглядає дорого - стати самим металевим годинником.

За допомогою прикладу Omate X я можу стати захоплюючим фактом: проблема з автономією смарт-годинників вирішується і досить ефективно. Тайванський медіаТек показав, що він надзвичайно зацікавлений у розвитку сегмента зносної електроніки і готовий приділити особливу увагу цьому питанні, а не ступеню, що ліплять багатоядерні процесори для маркетингових забігів. Очікується, що в 2015 році буде доступна багато гідних альтернатив, тим самим Omate X і дуже вигідно. Для порівняння, годинник від витрат на огляд $ 129, який є більш ніж двічі дешевше, ніж моделі на Android Wear і більшість годинників Samsung.

Джерело: geektimes.ru/company/mediatek/blog/242384/