1302
Пробе Філе має великі проблеми
Вже недавно ми всі раділи приземленню Філеї на приході Чурюмов-Герасіменко. І сьогодні ми повинні турбуватися. Все тому, що приземлення не було успішним, як раніше думав, а через пару днів зонд може зупинити роботу через брак енергії.
Філе тепер стикається з двома основними викликами, які загрожують всю місію.
Перша проблема полягає в тому, що harpoons все ще не працює, і пробе просто лежить на поверхні приходу. Будь-яка дія, така як використання бурового інструменту, може призвести до поділу зонда з поверхні, а втрати апарату для науки.
Друга проблема полягає в тому, що Філе знаходиться в тіні гірських порід, а сонячні панелі лише на 90 хвилин. Це явно не достатньо для нормальної роботи апарату, а в парі днів, якщо нічого не зміни, енергія буде просто виходити, а апарат буде втрачений на науку, як і в попередньому випадку.
Це скеля, яка позбавляє від енергій (або замість того, що закривається панелями пробе від сонячних променів), що зображується, коли вона «заборонена». Надія, в принципі, є — тепер вчені працюють на кілька можливих способів змінити позицію зонда при використанні інструментів на борту.
З цих інструментів можна створити щось, як маніпулятор, так і «крутки», і перемістити пристрій буквально на кілька градусів, що достатньо для економії пристрою і поповнення енергії. На борту є чотири інструменти, які можна використовувати для цього. Це, крім harpoons і свердла, є невеликим інструментом для розвідки поверхні. Якщо правильно випрямляєте молоток, то зонд можна дати прискорення необхідно змінити положення.
Що ми знаємо про це зараз?
1,1 км Наскільки я можу сказати, Філе не висаджувало, куди планується.
Відтворення сучасних медіа брифінгу тепер також живе на сайті ESA http://t.co/fbbgIpcKwv Українська pic.twitter.com/MV3nvDBGwP -- ESA Operations (@esaactions) 13 листопада 2014
Замість червоної площі, зона запланованої посадки, зонда сати в зоні синього діаманта.
Відомий, що зонд висаджував двічі: після першого висадки він знову виріс, а потім висаджував другий раз, не довше де планується.
2,2 км Місце розташування зонда досі невідомо. З фото, знятих Rosetta, не можна побачити (на фото його розміри 3 * 3 пікселів). Зонд просто втрачається серед деталей поверхні приходу.
3. У harpoons не працює, і пробе зараз не страшно. Щодо того, як можна судити, одна з опор не спирається на що-небудь, але просто призупинена в космосі. Ймовірно це лежить на краю кратера;
Мега сира йде на фігуру, що може бути на. http://t.co/HaCNnxvZeE -- Doug Ellison (@doug_ellison) 13 листопада 2014
4. У Деякі наукові експерименти вже почалися, але не можна використовувати всі інструменти зонда. Як згадувалося вище, один додатковий рух, і Філа летить в космос.
Тепер активований MUPUS (багатофункціональний інструмент для вивчення поверхні та шарів підсерфінгу), також workathet CONSERT (інструмент для вивчення структури ядра за допомогою радіохвиль).
ОНОВЛЕННЯ. Я! Пенетратор зумів скористатися, перевозивши його в грунт приманки. Тепер робота може бути виконана, щоб звільнити від темряви. І так працює спектрометр APXS.
ЗАМОВИТИ 2,2 км З’ясувавши, що з тіней не можна виводити, а батарейки сидять, вчені вирішили скористатися цілою науковою адреналіном філеї. Таке рішення можна назвати досить ризикованою, оскільки воно все ще не зовсім зрозуміло в якому стані сам зонд. Але якщо все добре йде, більшість експериментів можна проводити, і місія можна вважати завершено.
Повернутися до роботи! Я тепер свердлю на поверхню #67P. Я даю вам оновлення, як я можу! #CometLanding — Philae Lander (@Philae2014) 14 листопада 2014 р.
ЗАМОВИТИ 3. У Тепер поверхню кошеня свердлиться, деталі пізніше.
Минулої ночі МУНУС забив пелета в землю. APXS також отримав роботу! Моя команда наразі перевіряє, як вони зробили #CometLanding -- Philae Lander (@Philae2014) 14 листопада 2014 р.
Від гарячих
Джерело: geektimes.ru/post/241430/