Полет гончарів

Крім того, сьогодні ми супроводжуватимемо інспектор, який буде виглядати на своїй роботі.
Другий пілот, молодий хлопець, прийшов до нас кілька років тому після польоту Уляновськ. Це був час, починаючи з того, як я з ним, два роки. Тоді він був молодий копілот, але сьогодні, після того, як він вважається досвідченим. Хлопець з когорта до якого Сергій належить, в минулому році епіч (в хорошому розумінні слова) на в’їзді до капітанів починав серію есе на рейсах.
Але той факт, що вони також будуть виглядати на моїй роботі в екіпажі тільки чудово! Може бути щось буде видно ззовні і після того, як рейс я буду гарною порадою.

- Добрий день! Глобус, Сімферополь, Okany
Сканування списку... Ім'я, що міститься, перевірте її на ID-карті. Дівчинка на в'їзді послуги традиційно втомлюється.
- Добрий день, приїжджайте!
Сумка на стрічку, кошеня там, в коробку і на стрічку, всі металеві предмети в шапці. І поле. Стрічка йде в сканер. Проходячи через каркас. Не кільце? Великий Я збираю свої речі, я кладаю на мій куртку, я збираю всі металеві об'єкти з мого ковпачка, я поклав їх назад в мої кишені.
Ми не довіряємось на загальних підставах, як пасажири. Але ми маємо власний вхід. Часом є джем з льотчиків "Трансаеро", що літають на Джамба в наступну Домініканська Республіка, але найчастіше в'їзд до Святої Ліги займає не більше хвилини.
Іноді каркасні кільця. У цьому випадку я кинувся на жарт: "Це всі нерви, залізо." Серйозна дівчина випускає ручний сканер і запускає його з ним. Тексти пісень, а це означає: Він знаходить нічого і не дає йти в миру.

Я збираюся медичними. Моя команда пройшла до мене! Як правило, навпаки – я завжди прибув рано, щоб мати час і не кисть в будь-якому місці.
Приєднуючись до брифінгу. Я кажу hello людям зустрітися, перевірити в AIMSe, негайно дізнатися інформацію про літак. Він вже на підставі, завантаження на рейс занадто зайнято!
Нарешті, я походжу до кута столу, де поміщені мої колеги, потріть руки.
- Привіт, Вадим! Як ви?
- Гей, це океї.
Чи знаєте ви мету нашого рейсу сьогодні?
до Так, звичайно!
- Великий Так давайте це. Я хочу бачити, як ви можете працювати самостійно. Підготуйтеся до рейсу, проаналізуйте, зробіть рішення про заправку і літати, будьте готові відповісти на запитання.
Всі права.
Про нас І більше. Я йду. Для завдання необхідно виконати один підхід без використання автопілоту, автоматичного тягового та директора. Я даю вам право вибрати тип виклику в Сімферополі, чи він візуально, приводом, VOR або повторювачами ILS. Ваше право. Ти океї?
- Ну, де ми йдемо? Я спробую.
- Великий Я також хочу подивитися на вашу продуктивність відповідно до стандартів, можливість контролювати мене, можливо, я пропустиме щось або зробити щось неправильно. З метою чи ні, я чекаю, щоб принести цю увагу, тому будь ласка, відчуйте!
- Всі права!
- Всі права! У вас є питання?
Ноп.
- Відчуйте безкоштовно, якщо ви покажете.
Отримання готових літати.
Проаналізуйте все, що потрібно аналізувати. Перелік відстрочених дефектів, погоди в аеродромах та по маршруту, тимчасових обмежень щодо використання повітряного простору, розрахунку рейсу та аналогічної обов’язкової бюрократії.
Як правило, розрахунок палива передбачає посадки з максимальною вагою посадки. Тим не менш, за цей час він також планує заправка в Сімферополі – летіти без неї і вперед по маршруту, який продовжив обходу України з повним завантаженням неможливий.

Вадим готовий дати мені свою думку на рейсі:
- Денис, Я пропоную заправку 15 тонн, відповідно до CFP.
Я шукаю його, посміхатися і я кажу,
- Добре, давайте заправку 15. Не заборонено. Я не розумію.
Вадим був оповіщення:
Ви здавалося б, згодні дуже легко сьогодні.
Я погоджуюсь з усім сьогодні, якщо це не проти правил.
Я посміхатися ще більш сяйво.
- Денис, я можу знову подумати?
Подумайте про це.
Так, звичайно, можна заправити розрахунок. Але враховуємо 330 кг для початку і таксі, і витрачаємо їх практично неможливо. Якщо ми припустимо, що паливо часто зберігається в польоті, а саме тут, на цьому маршруті є можливість «розрізати» кілька хвилин (і це сотні кілограмів), то під час розрахункового заправки ми ризикуємо зіткнутися з проблемою зайвої ваги на посадці, перевищивши максимальну кількість. Оберігаючи гасину просто, щоб забезпечити його пізніше, як ідея стипендії та відходи грошей.
Тому, якщо заправка планується в аеропорту, де ми літають, то ми зазвичай знизимо заправку під час вильоту через паливо, яке ми проводимо з баластом, який не входить в необхідний запас для перельоту, але знижує обсяг заправки там.
Ми знизимо ризик.
- Денис, займе 300 кг менше.
Вадим хоче керувати літати назад і вперед без заправки, хоча для цього немає таких рекомендацій і інструкцій. Саме тому він «прочитав це з кимось», і відповідно до підрахунку все схвалив – по дорозі назад до Москви тільки одне таксі в Сімферополі, стільки як 660 кг гасіння було враховано, а ще 800 кг додаткового палива для можливого польоту в зоні очікування. Це не підрахунок компенсаційного палива і палива, необхідного для обслуговування на запасі. Однак в нашому випадку розрахунок передбачає заправку однієї тонни, а якщо зменшити її на 300 кг, то, відповідно, більше палива.
Приходьте
Я знову посміхався.
Але ця фігура виходить в цілому. Я погоджуюсь з нею. Існує ймовірність того, що фактичне навантаження буде менше, ніж номінальний CFP, це знизить ймовірність зайвих турбот і турбот про вагу літака на посадці.

, Україна

Це було дуже довго, тому що я приймав дощові фотографії, як це.

р.

Поруч, наші KiVi, Наймолодші літаки в нашому флоті, готуються до вильоту. Так само дитина. Йдеться про те, що педестал.

Підготуйтеся до рейсу, виконуємо процедури.
Вадим - кущ. У два роки, що не летіти з ним, він не втратив цю якість. У зусиллях зробити хорошу роботу, він намагається зробити це швидко. Руки працюють навколо кабіни.
Я люблю цитату з книжки «Що швидко?» Це робить повільні рухи без перерв. й
Я сам був коханцем прискорення, оскільки якщо її краса залежать від швидкості, але я її торкнувся з досвідом. Не дивлячись на те, що завжди є досить часу, особливо робити стандартні процедури. Головне, щоб зробити їх своєчасно і не переривати.
Більш того, навіть у польоті, час досить часто, щоб побачити відхилення його поїзда, дати йому час помітити, якщо не помітили, то підказка, якщо не зрозуміти, то показати. Ще раз виправити її. Це вже на помітці молодих талантів, які збираються стати інструкторами - не поспішайте виправити ситуацію для студента, дати йому шанс!
Вадим брифінг. У погоди Домодєдово обіцяє вітровий зсув, тому його, як це потрібно СОП, доповнює брифінг, повторюючи ознаки удару вітру зсуву і дій для виходу його. Не всім, не всім це без нагадування.
І той факт, що ми відключимо на повну тягу з тих же причин вітрового зсуву, а також плюс.

Вимкніть!
Відправлення на повну тягу навіть на досить важкому V737 (72 тонн на 79 максимум) є зльотом на ракеті! Особливо на BQF, який кожен двигун має тягу 27,000 фунтів. Як правило, ми зменшуємо тягу, тому що повна тяга забороняється на нормальні умови. Але при відході в умовах вітрового зсуву рекомендується використовувати всі доступні потужності.
Я хотів би уявити, що він виглядає на B777, якщо це світло.
Очевидно, що Вадим не часто знімається на повній тязі, оскільки швидкість прискорюється в комплекті. - Тут потрібно натягнути на себе більш інтенсивно, ніж звичайний.
Ну, в вітрині, це не менше. Хоча не було вітрового зсуву, це було задоволення.
Натирають шар хмар, промивають площину. Тримайте літати.

Я не знаю, що писати. Це красиве небо!

231582

Проліт по Ростовській зоні. У цей день було багато трафіку.

1430967

Привіт, Грін Брати!

Гростормс розвивається десь на боці.

Неймовірно, що вони перетворять в будь-який особливо страшний. Всі права, хороший палі.

Складання в раму?

Оопс. Міс.

А319. VIM, я думаю.

451584

Причіп інверсії особливо хороший сьогодні.

А на проходженні echelon зверху з нас - B738 Orenaire. Ми повільно зловимо з ним.
Як виходить, він також летить до Сімферополя.

Ці будівлі поблизу Ростова почали часто з'являтися у своєму блозі.

403070

Тут приходить Ростов-на-Дону.

379082

доб.

Ми ловимо Оренбургом.

Вимкніть двигуни.

Ні, він знову зробив.

, Україна

(доб. 4)

879497

Починаємо літати до Криму, літати над Азовом.

, доб. 4

117.00 Р

р.

Здається, що в Сімферополі хороша погода, хоча перед вильотом очікували відбійники. Так, можна побачити пронизливий, але він не виглядає страшно. Добре, чудово! Він буде легше для Вадима... і я буду спокійніше. Половина мого блогу присвячена проблемам надмірного використання автоматизації в рутинних операціях, і я не впевнений, що мій co-pilot є будь-яким чином радикально відрізняється від інших.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. За останні кілька десятиліть ідея висаджувала, що максимальна автоматизація ліхтарів є винятковим, незважаючи на те, що було достатньо людей, які не згодні з цією позицією. На цій «добрій ідеї» вирощено покоління пілотів, які зараз не зовсім готові прийняти, що «концепція змінилася» і технічне обслуговування базових ручних пілотних навичок, оскільки необхідність не говорить тільки лази.
Навіть Boeing зробив багато змін до своїх документів на цю тему - якщо в 2005 році FCOM пропагував максимальну автоматизацію (і навіть нормальні процедури були написані тільки для самостійного використання на ILS, запрошення оператора до думки про інші способи посадки), тепер FCOM і FCTM мають щось для читання про ручний пілотування.
Проблема полягає в тому, що ко-пілоти не зазвичай літають без режисерів. Ці ручні стріли завжди на тому, що дуже красиві, щоб літати їх, так як якщо це основний інструмент, особливо з перших рейсів інструктор поб'є вас “за режисером, утримуючи режисера!” Ці стріли показують необхідне відхилення в прокаті або пітчингу для того, щоб літак літати на правій траєкторії. Якщо ви тримаєте їх в центрі, ви на траєкторії.

І навіть якщо він хоче, не кожен капітан вирішує це зробити. Вам потрібна майстерність, де ви отримуєте? Він широко вірив, що на тренажері. Добре, один раз на півроку ви встигли зробити кілька рейсів в постійному вітрі. Симулятор, незалежно від того, яка красива картина, яку він малює і як він імітує реальний рейс, все ще значно відрізняється від нього.
Не імітувати) відіграти важливу роль реальну атмосферу. Потрібно тренуватися, але не на тренажері. Це поточна політика, яка виступає США та Європейським авіаційним органам та документами Boeing. Про державну політику Російської Федерації в режимі реального часу залишаються безшумними.
Але в нашій задачі сьогодні є обов'язковим, який завжди зловживав і зловив мене в світлі вище. Хоча, як сказати – не зовсім вручну. Автоматизація допоможе хоча б зручну індикацію руху літака на основних інструментах. Що достатньо замінити Flight Directors, якщо ви можете побачити.
Коли я взяв на пілотне навчання, я завжди навчаю його бачити через директорів, щоб побачити параметри польоту. У той факт, що лідерські стріли не є основним засобом пілотування, забутий багатьма з якихось причин (якщо взагалі).
Так, ті, які я літаю з інтро, отримують практику польоту без режисерів. Але мені комфортно.
Так, хлопці, якщо ви відчуваєте, що у вас є проблема, як це, вирішити його. Подивіться на параметри перельоту в першу чергу, і на директорах, якщо будь-який, то в другому. І якщо з яких причин вони відключилися (і це відбувається), то не варто панікувати, але радіє: «Хуррах, нарешті, це не буде нудним як звичайно!»

Східний берег Криму.
Це лише другий раз, коли я літаю цей маршрут, з різницею майже шести місяців з першим. Тоді все було в хмарах, але тепер можна подивитись.

Ореонер ми перезавантажили ... Правда, відправник Сімферополя прийшов з деякими багатомовними, в результаті чого ми відстали за випередню сторону, однак, нехай Оренбургери попереду і в кінці ми будемо йти після них.
Я вирішив, що Оренеар був літати за застарілий Добролет і в зв'язку з ним таку участь.
Плани Вадима для візуального підходу в кінцевому підсумку вкриті талвісом (інше ми зрізаємо хлопці на виклик). Не дивлячись на те, що фактичне навантаження літака становила половину тонни нижче оціночної (чоловічої дитини, маленької багажу), незважаючи на те, що ми летемо на поїзді 330 замість 350, і той факт, що ми взяли 300 кг палива менше, наша запланована вага на висадку труб в трубі дорівнює максимальній посадці 66.3 тонн.
Це пиріжки.
В цілому, Вадим обирає підхід ILS. Але ні директорів. У фінальному розтяжці будуть повтори, які демонструють ухилення від перебігу та ковзання.
Насправді це дуже багато – тому що умови візуальні, смуга буде чудово видно.
Правда, це буде говорити - практично немає відвідування в Сімферополі не завершено без чаттера. Давайте подивимося.

Я не говорю, як гірріла. Тим не менш, виглядає вікно і хмара, яку я не хотів, туман навколо, гаче її край. Зніміть його.
Зареєструйтеся на зворотному зв'язку, нарешті, отримайте менше з нами. Це живий.
На голові ще кілька хмар, однак, земля вже добре видно - шар хмари тонкий, але це кумулюс, він може здатися. Я тепер зіткнувся, перш за все, нижче хмар, особливо, оскільки ми допустилися. Вадим обирає опцію з випуском клаптів.
Ляльки один.
Випускають клапті на позицію 1. Вадим встановлює швидкість цього положення клаптя. Яка площина все ще літати на автопілоті? Це право, вгору ніс для гальмування, вниз від вертикальної близько 500 футів на хвилину. Ми літаємо в ті хмари.
Ляпанці П'ять.
Я дивлюся на Вадима, але я. Я поставила важіль на випуск. Ми сповільнюємо знову, сповільнюючи знову.
Перевізник у зворотному напрямку був загиблим. Він не хоче потрапити в цю хмару. Ви повинні. Сьогодні день Вадима, і я просто нехай ви йдете занадто далеко.
У. У нас була шишка. Про нас
Ми вже переправимо навчальний курс. Ну, Вадим, зупинка безкоштовно. Час літати. Я даю команду, щоб вимкнути все і все, я сам готовий до спокою, якщо це необхідно.
- Перемикання вниз!
Цікаво. Знову літати. Чому б ми випустили шасі (і тоді, напевно, клапки 15)? Все це створить значну стійкість і, отже, вимагатиме високий режим роботи двигунів – ми будемо літати в горизонті, перед входом на ковзана далеко.
Але я все ж робимо. Ревізор в спині намагається сказати щось, кажуть вони, рано, але я зроблю знак, що все дрібно, так що це буде. Вадим бореться з літаком, літаком підходи до висадки

Політ висадки. Ну, ми повинні крокувати. Я рекомендую, що Вадим починає більш інтенсивно працювати на смузі ... Я повинен грати на двох фронтах – подивитися, що робить Вадим, перемкнутися до контролера HSE, повідомити йому про захоплення ILS, отримати і підтвердити дозвіл на посадки. У той час як чат з диспетчером, ми перекреслилили курс посадки знову. Я пропоную. Я знову готую до того, що, безумовно, не в центрі. Добре, вхід до glide досить високий, просто випадок, коли ви можете дати свій час вперед, щоб визнати і виправити їх відхилення.
- Вадим Попереду! Ось провулок, steer it!
Це зрада, звичайно. Але я не зажадав вам використовувати очі на вході.
Я добре розумію, що без режисерів, тільки генії можуть літати ідеально в реальній атмосфері, і я ще не зустрівся з такими геніями.
Ну, насправді, кожен може літати (питання, де і як), але ми також повинні дотримуватися жорстких рамок стабілізованого підходу. Це проблема, якщо ви не зробили домашньої роботи.
Отже, з моїми постійними порадами і періодичними торжетами і приклеюванням до рульового колеса (рамка!) ми отримуємо до рульового ходу. Так, Вадим втратив свій кілограм на цей підхід.

Водіння уздовж довгого таксі, що проходить над автомобільним тунелем. Я кладаю голову навколо і говорячи: "Після бічного очищення, Rift Side Clear".
Але я можу бачити, що мій копілот не дуже щасливий з підходом. Самоаналізування. Ми будемо говорити докладніше.
Стійка перед RD, переїзд до рульового колеса. Я, намагатися клину - він зайнятий, неговоривши з кимось на майданчику. Нехай чекаємо.

Нарешті, ми зберігаємо водіння. Здалеку можна побачити, що фартух наповнений площинами. Так, і ми ставимо на 7-й парковку, де я ніколи не був поставлений в ці роки перельоти.
Привід, вимкнено. Я сказав про те, що пасажири.
Про дзвінок Так, Вадим помітив, що це не просто. Добре, хто сказав, що це буде легко?
Це насправді простий. Вам потрібні навички. Алас, але чудовий винахід людства - режисери польотів, що забезпечують траєкторію управління літаком, грають жорстокий жарт ... якщо вони не, і ви звикли літати на них, як основний засіб пілотування.
Звичайно, причина не повинна бути в пілоті, але в підходах - чому інструктори навчають це? Я знаю, чому. Здається простіше і спокійніше, але це помилкова простота і помилковий спокій.
Дуже добре, що сьогодні я не єдиний інспектор в кабіні – візит стане чітким підтвердженням правильності політики, що я пропагую.
- Насправді, немає проблеми. На вашому пристрої, TRACK. Якщо це дорівнює ознайомленню, то ви літаєте принаймні паралельно. А якщо в центрі є повторювач, то вам добре! Якщо повторник трохи лівий, це океї. Пара градусів, залишених з рулоном не більше двох, ви контролюєте швидкість, вертикальне положення ... Ретро повертається в центр - потім крокет вправо, знімати і не більше п'яти.
Аналогічно, в вертикальному профілі. У вас є Вектор польоту. Якщо він показує три ступені, тобто кут ковзання, то все класно. Ви збираєтесь під прямим кутом. А якщо є ще повторювач glide в центрі, то все просто супер! Він пішов? Немає проблеми. Зменшити вертикальну до 500-400 футів за хвилину ... повторювач пішов в центр — повернути FPV на три ступені.
Головне не концентрувати на одному параметрі. Очі повинні бігти і ловити відхилення! Запуск і зловживання!
Ви можете сказати, що це просто в теорії!
Я відповідь: Але на практиці це не складно, якщо ви розумієте фізику процесу, і, найголовніше, щоб його навчити. Поступово, як формується майстерність, п'ятий пункт починає відчувати ці відхилення, і ви починаєте отримувати високий від єдності з літаком. Ви відчуваєте його пальцями і п'ятою точкою.
На жаль, я не можу фізично літати на регулярній основі завжди і з усіма. Тепер я знову працював офісом. І летять, як винагорода для сидіння у своїх мурах і витрачаючи багато зустрічей нервів.

Повітряні сили. Я ще не бачив Як-42.

В’язниця.

Хтось ще летить.

719952

З дозволу, я не буду писати докладно про зворотний рейс. Він був.
Ми приносили коробку, пов'язані з пасажирами, цей час 50 з них! Всі носіння S7 зелених зв'язків.

Габаритний зображення

Запуск

Румлім. Місця літака B757 VIM. Повідомлявся, що в день було 95 рейсів. Аеропорт знаходиться поруч.

р.

Хмари.

-img69---

Швидкість треку 1030 км/ч!

-img70----

-img71---

-img72---

-img73----

-img74---

-img75---

КіВ випередив нас.

-img76---