Три плюс два: що залишилося позаду

Рік: 1963
Країна: СРСР
Режисер: Анріх Оханасян
У ролях: Наталія Кустинська, Наталія Фетьєва, Андрій Миронов, Євген Жаріков, Геннадій Нілов.

Три бакалаври захотіли жити як «заваги» на пустельному березі моря. Але раптом з'явилися дві молоді дівчата і заявляли, що це місце вже давно належить до них, і вони відпочинуть тільки тут. «Ми створюємо непереносимі умови для ворога!» В результаті є дві пари закоханих? Добрий рік тому Анріх Оханасян зняв гру Сергія Михалкова «Савгес» і назвав фільм «Три плюс два».

У Ризі було знято більшість зйомок. Вибрані актори в Ризі. «Я не можу сказати, скільки кандидатів на посаду тамера Зої», – розповідає актриса Наталія Фетеєва. Після читання сценарію я пішов до Риги. Зразки на узбережжі. Тоді режисер назвав мене і сказав: "Ми хочемо, щоб ви відіграли Наталю, а не Зое." Зое відіграли Лілія Алешніков. Я сказав, що я не схожа на роль актора Наталії, я не буду діяти на всіх. І я був затверджений для Зої.

р.

Не відразу знаходився актриса за роль Наталії. «Це думка, що для дружин режисерів у професії простіше», – розповідає Наталя Кустінська, яка тоді була дружиною директора Юрія Чулюкіна («Дівчатки»). - Це не так, що в моєму випадку. І в "Три плюс два" Я зробив тільки випадково. Я був запрошений до Риги знайомим оператором. Коли я прибув, я бачив відомі актори, моделі, балерини. Вона зняла і пішов до Ленінграда, де вона відіграла основну роль у фільмі після весілля. місяць йде - немає новин. Я забув про проведення перевірок при випадковому проходженні в режисерську студію. З'ясував, що для мене було телеграма. У той же день вона кинула до Криму за зйомок. й

«Судак під Судак – у Новому Світі», – згадує Наталія Фетева. – Місце рай. Особливий мікроклімат, тепло чисте море. Але дорога не була нормальною. Вони мешкали в складних умовах. Вода нагрівається на електричній плитці, промивається в басейнах. Вони привозили їжу з їдальні від Судак. Коли вони прибули, продукти харчування перетворилися в щось, це було жахливо дивитися! Але в той же час приніс виноград і приголомшливий білий хліб з скоринкою. Я небайдужий виноград з хлібом і кладемо на вагу. У Ризі були зняті тенські сцени. Цирку в Ленінграді. Я зняв з реальним тигром, навчався В. Запашного. Я сказав тигру 6 місяців. Я бачу це зрілий, досить великий звір. Я в шоку. Найсмачніша річ, що вся моя брама – як я набридла на тигрі, як я стикався з ним і навіть пробив його – не був включений до фільму. Ці постріли були відхилені, так як вони отримали руку Запашного, який провів тигр коміром.

- Декілька людей спробували за роль гломи-фізика Сундукова, говорить актор Геннадій Нілов. Я подружився з Тетяною Конюховою, яка хотіла грати з Зоя. Я розповіли про те, що ви повернулися до Ленінграда. Довгий час. Я вже вирішив, що це не здався грати, і раптом я отримав телеграму: Привітання. Немає гоління. Проживання шавлії. Оханісян. У мене є телеграма. У Судакі ми довго засмагаємось, виросли бороди. Речі для зйомок - красиві нижню білизну, шорти - навряд чи отримали від далеких. Ми проживали в Криму протягом трьох і пів місяців, втирають один одному, стали друзями. Директор допомогло нам просувати. Деякі сцени були створені хлопцями і І. Наприклад, сцена, де мій персонаж кладе на голову Період зйомки збігався з медом. На мене прийшла дружина Галини. Женья Жаріков (відіграла власна дипломата) пізніше стала богом сина Альоша. (І Альоша Нілова себе пізніше відіграють капітана Ларіна в серії вулиць Брокенських ліхтарів.) - У.Л. прибл.

«Всімей сміхався в бороді: уявіть, що може виростити в 21 році!» посміхається Євген Жаріков. Я був студентом в момент VGIK. І для з'яви в шортах, які були нашими роботами одягом, ми завжди взяли до міліції. Тоді вважається, що ходьба в шортах непристойна, дає за кордоном. І, Андреї та Гену були надані сертифікати, де вони писали, що ми знімаємо і маємо право ходити в шорти і носити бороду.

На набір «Три плюс два» до Андрія Миронова прийшла перша любов. «Це сталося з ним, дивно, вже в досить зрілому віці», – згадувала акторка Марія Міронова. - Наталя Фетьєва ... Коли вони зламали, він страждав. Епістолярний жанр практично зникнув ці дні - і Андрій переважно назвав мене. Але іноді я зробив. Майже всі його листи відносяться до періоду любові та поділу з Наталії. Він написав про своїх почуттів. І як він писав... Я ще лікую цю жінку з великим відхиленням. . . ?

...і ще кілька фактів.

У СРСР у 1963 році фільм переглянуло 35 млн глядачів
Режисерка фільму Гайнріх Оханесян є привітною роллю офіціантки, яка подається на столі в ресторані, де Наташа та Вадима Діна.

Перший фільм присвоєно другу категорію (що означає невеликі парі для акторів, поганих кінотеатрів для прем’єри). Тоді, за результатами оренди, вони дали перше, а актори оплачували три сотні рублів призу (в той час - багато грошей).

стріляти два варіанти картини - для широкого екрана і звичайного формату

* Південний фільм завершився у листопаді. У акторів було прогріти коньяку.

р.

2291834

Джерело: Rustran.rf