Гарасмент Авіабус-320

І знову зустріч.
Сьогодні ми шукаємо в літаку гальма.

Кронштейни різних літаків дуже схожі один до одного і в плані дизайну не відрізняються багато - в основному, спосіб приєднання до осі.
Ми вивчаємо гальма від Airbus 320.

У різних пакетах, як це можна знайти гальма.

24 фотографії.

1119847р.

Зважає близько 100 кг, з яких близько 70 кг є самим гальмом.
Тут вона вся її слава:

Гарасмент Авіабус-320

Як видно, гальмівний диск.
Зокрема, ця модель містить чотири рухомі і п'ять основних дисків.

Гарасмент Авіабус-320

Диски є вуглецевими волокнами і мають металево-лінійні слоти для з'єднання з колесами.

Гарасмент Авіабус-320

Перед установкою коліс диски вирівнюються, а колесо вкладають в ці слоти з щілинами.

Гарасмент Авіабус-320

На колесах з внутрішньої сторони можна побачити блискучий тепловий щит.
При гальмуванні літака гальма може нагрівати до 300 градусів або більше, а екран дозволяє зменшити нагрів коліс і шинового диска.

Кронштейни охолоджуються через отвори в колесах або природним чином:

Гарасмент Авіабус-320

, або чохол з вентилятором можна встановити на колесо для примусового охолодження:

Гарасмент Авіабус-320 Р

Аксіальний вентилятор, керований електричним двигуном всередині осідає в повітрі зовні

Гарасмент Авіабус-320

Він приводить його через отвори в диску колеса, далі, через гальмівні диски, в сторону ударної стійки.

Гарасмент Авіабус-320

Гідравлічна частина гальма представлена корпусом гідравлічного циліндра.

Гарасмент Авіабус-320

Є 14 гідравлічних циліндрів - сім для основних і альтернативних гальмівних систем, розташованих по одному.
Ви можете побачити, що системи не працюють одночасно.

Гарасмент Авіабус-320

(Одна поршня не займається, інші пресує диски)

Верхні гідравлічні циліндри мають фурнітуру для офортних повітряних зупинок після установки гальма:

Гарасмент Авіабус-320

Гідрофлюїдність колекторів основних і альтернативних систем забезпечується швидкознімними з'єднаннями:

Гарасмент Авіабус-320

Це, без перебільшення, є великим винаходом, що дозволяє від'єднати гідравлічні шланги протягом декількох секунд.

Гарасмент Авіабус-320

Це не проти, але ви просто повинні перетворити роз'єм шланга, отримати його з гака з шпилькою на гальма, і від'єднати його.

Гальма має два індикатори дисків зносу - передній і задній.

Гарасмент Авіабус-320

Ці шпильки (шпильки) приклеїти з слота в організмі.
Коли гальма зношена до заміни необхідно, виступ штифтів за площиною оболонки буде нульовим:

Гарасмент Авіабус-320

Природно, необхідно перевірити знос з стисненими дисками. Зазвичай це робиться з парковою гальмою.
Пиріжки тут різні, тому що гальма різних виробників фотографуються.

Після зняття гальма для зносу, вона йде на сипку. Встановлюємо нові диски.

На дно гальма має датчик температури:

Гарасмент Авіабус-320

гальма на різних площинах різна.
На 737 Класичний гальмівний шуруп. Я думаю, що це 12. Кожен болт повинен бути затягнутий в двох перехресних рухах - спочатку протягнути один момент для болтів (не горіхів) перехрестя, а потім - з більшим моментом в колі. Що таке задоволення :
На 737 NG гальма зазвичай розкішна. Не закручується будь-яким чином :) - тримається тільки шляхом натискання колеса, а момент сприймає вінітні прямокутні штрихи з шокової стійки. Кронштейн при заміщенні просто кладемо на нього.
Кронштейни на A320 знаходяться в проміжній стадії еволюції :) - він закріплюється тільки трьома горіхами.

Гарасмент Авіабус-320

І момент від гальмування передається на стійку через ці три болти, плюс дев'ять шпильок, на які гальма просто кладеться при встановленні.
Тут можна побачити два нижні гайки і між ними один з дев'яти штифтів.

Верхній кріплення горіха (душова стрілка)

97722064

Він знаходиться незручно, просто навпроти ударного штанги.
Тому, щоб замінити гальма, потрібно мати динамометр ключ з головою і розширювачем, впадаючи точно в цей невеликий проміжок між стійками і гальмівним корпусом :

В кінці, як звичайно, я вам відлякаю. :
Ось чого виглядає дно спинки:

Гарасмент Авіабус-320 р.

Ми спостерігаємо в підземці два гідравлічні шланги з боків - до лівих і правих гальм;
між ними є кабель з дротами від системи вимірювання температури гальма, вентиляторів живлення і датчиків колісних тахометрів (також розташований всередині осі стійки).

Хочу негайно відповісти і попередити питання.
Чому все так брудно?
Дами.
Про нас
Це життя.
Шасі завжди дуже брудні.
Цей дрібний пил від зносу і сльози вуглецевих дисків все літають тут.
Літак гальмує 60 тонн від 230 км/год до нуль в хвилину - що ви хочете?
Стікає і просто пил.
Плюс він дрочить тут. І іноді трохи рідини.
Одноразовий дотик цього кліща отримає ваші руки брудні протягом декількох днів. Ви можете мити їх.
Все правильно, всі літаки. Компанія
Я знаю, що я руйную свої мрії білосніжних лайнерів, але якщо ви хочете знати, як дійсно працює співвідношення, це як це працює.
У салоні гламурного салону, який заготовлений гангою очищувачів після кожного прибуття, і є шасі.
А потім з'являється фюзеляж, іноді з рідинними витоками і мастилами.
Це світ.

Ті, хто не вмирає правди життя, закінчуючи їх дослідженнями.
Погляди:

Гарасмент Авіабус-320

У середині картини можна побачити півсферу - це місце, де встановлений ліфт при заміні коліс і гальм.
Вище є фітингом азоту шокової пломби (це нижня, ще вище на стійках).

3610Р. 4200Р.

Лист 1 позначений BTMU (блок моніторингу температури гальма = блок контролю температури гальма).
Підключається через роз'єми до датчиків температури гальма.

Вибрати 42 _

Відправляє сигнал, що знаходиться далеко, в кишечнику.

В результаті темепрепаратка поплаває на нижній, системі, дисплей ECAM.
Зауважте, що температура гальмів розраховується відносно температури навколишнього середовища.

Про гальмування передніх коліс.
Основними є гальмування при очищенні їх гальмами шляхом подачі гідрорідки.
На фронті немає гальма.
Раніше старий Airbus встановлений на передній ніші шасі на стелі простягається стрічка, яка гальмує колеса після очищення; тепер це не корпус.
На стелі передньої ніші Boeing 737 на стелі передньої ніші є фактурні вагонки для гальмування коліс.

Я думаю, що я кінець з гальмами.
Гальмівна система не вважається, але я хотів показати гальма як агрегат.

Сир. Все!

1990Р. 2199Р.