Одін на небома

... Тексти пісень, а це означає: Я практично лежачи в кабіні, яка, здається, підходить для всього тіла, залишаючи номер тільки для маленького руху рук і ніг. Я відхиляю ручку до бока, обережно натиснути педаль і відчувати його плавно в'язати спіраль і при невеликій вібрації починає піднімати мене вище і вище м'яких хмарок. А все навколо – збивання вітру і ніхто інший. Ви тільки з ним і з безмежним і красивим небом... з небом.

Але вона все ще почалася в кінці '80s. Я не пам'ятаю, як я дізнався, що в Тюшині ви можете дізнатися, щоб літати реальні блискавки. І не замислюючись за хвилину, він вступив в кадети Юпша (Молода школа). Вони починаються з годин теорії. Класи проводилися в класах, якщо я не помилився десь на Новослободській в нижній підвалі старого житлового будинку. Спочатку я бачив мій перший блиск, який був навчений. Це був єдиний Lak-14 "Strazdas" (переміщений з Балтії - тромб), схожий на дизайн до BRO-11 (бруох). Ми навчили основи польоту та аеродинаміки. Ми вивчили пристрій глідерів, аеробіки, обладнання аеродромів і т.д., як вона повинна проходити іспити протягом усього курсу.

Після теорії почалися заняття на аеродромі в Тушіно. Я пам'ятаю, що спочатку просто сіла в каютах перевертається проти вітру Лакс і спробував перемістити ручку якомога довше, щоб тримати блиск від паління на крилі. Звичайно, багато залежить від вітру. Як пусковий пристрій на полі, ZIL був використаний з лебідкою замість тіла ...

(Тушино, лебідка на базі ZIL, фото Андрія Іванова)

р.

День почався з розмотування кабелю з лебідки, розмітка старту з прапорами і статичним тренуванням в салонах. Менеджер зробив тестовий рейс по колу за погодні незручності. Спочатку крильця кладуть обмежувачі, які не дозволяли блиску знімати, і потрібно було запустити з ними. Завдання полягає в тому, щоб зберегти блиск на швидкості вздовж ходу і рулону. У всіх курсах було польотні книги, в яких набрали бали для виконаних вправ і їх кількість. Після запуску розпочато рейси. З перехоплювачами на крилах, необхідно летіти в прямій лінії на висоті до 6 метрів і зробити посадку. Я не збираюся зробити це легко. У відкритому салоні ви сиділи самостійно і ніхто не може допомогти вам. Багато залежить від особистих даних хлопців. Звісно, з'явилися падіння, але всі без травм, тільки крильця зламали від важкої посадки. В результаті на початку рейсів в колі сервісних ковзанів практично не залишається. Він був там, на аеродромі в UPSh, що я вперше побачив Blahnik - сріблястий, величезний (то для мене) витончений птах. І не тільки пила, але і зробив експортний рейс з інструктором.
А потім були іспити в університеті з страшною відсутністю часу і розпадом Союзу. І YPH закрило...

(Tushino, UPS, фото з сайту 2-го московського аероклубу)

, Україна

І ось я на поле 2-го московського авіаклубу. У своїх руках - сертифікат "пов'язаний на блискавці" представлений на день варення ...

(Всі фото натискаються до 1600, клацніть!)

Ми познайомимося з аероклубом, і в нашій голові є більш чіткі розмиті почуття далекого першого рейсу на Бланк...

В аеропорту Пагомо з ранку відійшло життя. Бланці встановлюють на старті...

Кріплення вантажівок підігрівають двигуни ...

р.

Як-52 вже обмотує круги з аеробікою

р.

Я збираюся до блиску. Мій інструктор, Михайло Лебедєв, запитує мене, скільки я знаю Blanik. У мене немає більше питань і я не маю більше питань.
Я кладу на парашут і поселився в кабіні. Непристойно непристойно, явно в юності, як це повинно, все здавалося великим;

Водіння "Вілга", кахельна плитка фіксується і простягається, після отримання звіту РП і дозволу ми починаємо знімати ...

В той час як ми йдемо в набір - милуючись видом на...

доб.

У зв'язку з виконанням завдань підтримки параметрів польоту та збереження необхідної відстані від вежі ручаються Михайлом, що дозволяє мені взяти фотографії...

PZL-104 Wilga (PZL-104 Wilga, переведений як "Оріол") - Польський світловий тренувальний і спортивний літак. Перший рейс відбувся в 1962 році. У СРСР почав працювати в ДСАФ у 1973 році для буксирування. Цей літак був експортований до 20 країн і до сих пір піднімається на небо.

р.

Коло по колу, отримуємо необхідну висоту.

Погода Вистачить хмари мулу з темним дном в небі, досить шукати струмки, які для блиску один з необхідних умов для тривалого перебування в повітрі ...

Каюта досить тиха, у порівнянні з кабіною поршневого літака, просто збивання вітру, як якщо водіння автомобіля з вікном аджакузі ...

Сходження за зубчастим транспортом займає всього кілька хвилин...

р

Нарешті, пілот Вільги інформує про готовність до непарення.

Дана команда і Михайло тягне жовту ручку на панелі...

«Вільга» відмовляє свої крила, щоб заспокоїти і швидко сходить на посадку.

Водіння «Вільга» Олександр Мухталов пілот-інструктор аероклубу. Ми все ж рухаємося трохи за нею...

А потім Михайло бере Бланік в свою чергу і ми починаємо вільний рейс.

Ми приїжджаємо ближче до хмари кулі, які, зібралися в рядку, простягаючи на гідну відстань.

р.

Під нами другі «Вілга» розпади з «33-го». У кокпіті glider є cadet Maria, вона має свій перший самостійний рейс сьогодні, ми бачимо її відключення і бажаю її удачі!

Ми приїжджаємо до того, що вже зловживали в потоку Микола Давидов. Ми сидимо в хвостик на час і подивимося, що він знайшов тут. й

736175 р.

Ну, це мій поворот. Михаїл показує правильне положення горизонту відносно носа блиску і дає контроль мені.

Спочатку я зробив кілька поворотів в різних напрямках, я звик до реакції Благнік до руху ручки. На рулоні виникають затримки, велика подовження площин. Але в піт, навпаки - все дуже різко.
Я перекручую спіраль, слухаю рекомендації інструктора на можливі місця для пошуку «термічного». Що приємно - це можливість спілкування в салоні без ходових пристроїв.

Повільно, але обов'язково пересуватися по хребті чайників і навіть набрати 150 метрів висоти. Пороги слабкі, до +2, вузькі і подовжені. Наближаючись на наступну хмару, я почав відчувати підвищену вібрацію і відьми. Ми були щасливі, щоб зловити сильний потік, але тільки дуже вузька, я не можу впоратися з цим. Михаїл швидко приймає контроль і буквально кілька перетворюється в нижній край хмари!

р.

стріли варіометрів шоу +4, просто фантастичні!

Р

Він отримує трохи охолоджувача і вологу навколо. Заспокійливий на самому краю. Я зроблю контроль знову і вже трохи розуміння, де теплова може бути, я спробую його знайти. Це не просто, особливо в першому польоті, звичайно, я відволікаюсь від контролю, і я не обличчям такого завдання. Сам польот забирає всі думки, глянець починає слухати, хоча ще, в рази, вгору ніс і тому часто дивиться на індикатор швидкості. Але все це неодмінно прийде з навчанням, і зараз я просто вбираю відчуття, насолоджуючись самим польотом.

р.

Поки ми ловимо потоки, Вильги захопили землю і знову, разом з глідерами, піднімаємось на небо.

На шльопах "од" - Андрей Прокудін - універсальний пілот! Glider, towing, висить блиск, пілот-інструктор, і нещодавно навчався на SSJ-100.

р.

Учні мають власні програми, які літають в гурт.

Ну, хтось вже на пілотажі...

З землі, вони ретельно запитують, чи забули ми про час, і напевно, ми дійсно пролетіли для розмов. й

3250Р. 3700Р.

Час в небі проходить просто непомітно, випускають інтерцептори і Михайло починає спускатися в зону аеродрому.

Ми входимо в лінію посадки - звіт RP, шасі, випущені, висадка в крайні ворота ...

вітер практично не заважає, ми йдемо плавно і красиво.

Земельна ділянка на голубці - ефектний фінальний дотик від Ichiel до пам'яті, дуже захоплюючий! Дякую, Міш! ;

р.

Політ над тим, що відчувається тільки море. Я розповідаю людям про те, як я знайшов потік на 4, і кожен навколо сміється, розуміючи свої емоції і стан.
В аеропорту, і ще більше так в повітряному клубі, крім літаків і рейсів, звичайно, одна з найважливіших є спілкування. І коли це просто і відкрито, то серце стає легко і чистою, і всі наші міські проблеми і негативність йдуть на найширший літак.

(Commander і інструктори “sorce” над плановим льотним столиком, фото з сторінки Пахомово аеродрому в fb)

Земельні ділянки чергуються зльотами, кадети виконують польотні завдання під час тренінгової програми ...

Рейси на глідерах в Пахомово проводяться з травня по середині жовтня. І в той час як все ще погодні дні, кожен намагається бути більш в небі.

Останній:
Кожна людина, яка не байдужа до авіації, має власну точку звіту, з якого почалася подорож до неба. Це обов'язково блиск. Це було з того, що далека молодь аероклубу, що все, здається, виявилося. І це не випадково, що з огляду на ногу з камери, встановленої на крилі Бланіка, як кінцевий дотик в цій історії, я обрала це, суть якого Михайло Лебедєв голосував мені, як тільки він побачив його. Я сподіваюся, що ви бачите, що занадто ;

Р.С. Величезне спасибі Михайлу Лебедєву, Андрія Прокудіну, Олександру Мухталову, Олексій Карпенку та особисто Олександру Крапіну за душевне спілкування та за чудовий час проведений!
І особлива подяка сина, за дивовижними пострілами повітря до повітря за цю історію;

Джерело

499.00 Р