Як зробити танцювальну платформу для Dance Revolution

Привіт, дорогі люди Хабров. Я думав довгий час про назву посту, але в кінці я вирішив, аби довго писати сутність. Під каток розповість про те, як створити хороший ігровий контролер для ритму гри з нуля, поки не витрачається багато. І давайте в останні часи періодично пропускаючи коментарі, кажучи, "Хабре більше не "клинка", сподіваюся, що мій "рецепт" порадує вас.

Зміст
  • Що пост?
  • Фаза підготовки
  • Хроніки корока (маркування та фрезерування)
  • Повільніть мене, паяль мене повністю (зробити датчики)
  • Свята пара (зняття проводки)
  • Tup-tip і в виробництві (складно)
  • USBsexual (Друга танцювальна платформа з комп'ютером)
  • Що далі? Замість результатів.

Але перш за все невелике введення, щоб кожен розумів, що буде розглянуто нижче. Чудова стаття з Вікіпедії зробить це чітким.
Танцююча революція (DDR) - це музичний фільм серії від Konami Digital Entertainment, Inc., також відомий як танцювальний етап. Гра відбувається на танцювальній платформі з чотирма панелями: "до", "вниз", "лівий" і "право". Під час гри, послідовність стрілок переходить навколо екрана, який відповідає музичному ритму пісні. Гравець повинен натиснути відповідні панно з ногами в ударі музики в даний момент, коли стріли збігаються з напівпрозорим трафаретом, як правило, розташовується вгорі екрана. З кожним правильним клацанням гравець поступово поповнює рівень «масштаб життя». Для кожного пропуску від ваги береться певна кількість енергії. Загублений раунд, якщо гравець принаймні один раз під час проходження пісні дозволило рівні «масштаб життя» припадати до нуля. Ну, якщо ви зрозуміли, краще скористатися послугами Жана Рено та фільму «Васабі».

Історично гра в Росії, Україна і Білорусь здобула популярність серед шанувальників аніме, поступово стоячи як окремий спортивний напрямок. Поступово, замість «необхідних» дівчат біля ігрових автоматів з'явилися хлопці, дещо інтенсивно змащуються в «До Списку», обговорюючи переваги цієї або тієї техніки «танцю» і відчайдушно про вибір правого взуття «для степу». На горизонті були перші чемпіонати.

І ось проблема. Успіх у грі безпосередньо залежить від кількості тренувань. Якісна підготовка стала можливою тільки на ігровій машині. Але з більшості гравців були шкільні та шкільні роки, лише деякі могли дозволити повну підготовку. Всі витрати на гроші, і токени не є винятком.

Рішення було очевидним: знайти домашню версію DDR. Надії не були виконані. Ні, існували домашня версія, але були неякісними або не доступними. Крім того, доставка іноді зросла вартість танцювальної платформи на 2 або більше разів. І це в Росії. Не було говорити про Білорусь.

Це ситуація з мене і jsirex, які мешкали в славному місті Мінськ. Ми вирішили побудувати власну танцювальну платформу з манчкіном та герою. Цілі були амбітними. Танцювальна платформа / мат / колодка повинна бути:
  • Дешеві.
  • довговічність;
  • Не дуже важко, ні занадто важко.
  • Точність пресів і відчуттів гри не повинна відрізнятися від аркадної машини.
Дизайн, який буде обговорюватися зараз, є результатом двох років спільної роботи. Зберігаючи оригінальний фактор форми, килимок всередині змінився різко кілька разів. Інструкції щодо кінцевої версії, яку я хотів би поділитися з громадою.

Для чіткості, процес складання був захоплений на відео. Таким чином, кожен, хто хоче бачити кінцевий результат першим, і тільки потім читати аркуш тексту з фотографіями, будь ласка:

Ми починаємо збір.

Час, проведений на складання мату можна розділити на два періоди: теоретичні та практичні. Перший посилається на час, коли ви будете витрачати покупки необхідних товарів і інструментів. Під другим - час складання. Якщо не лазити, то поодинці мат збирається в 4 дні.

Повернутися до покупки. Вам потрібно:
  • Strubkins (2 одиниці);
  • Шуроверт?
  • свердлити на дереві;
  • Сила?
  • Дремель;
  • металеві ножиці;
  • Тестер?
  • Кукурудза;
  • Олівець?
  • викрутка;
  • Паяльна праска;
  • Змийте його.
  • каніфол;
  • в'язана пара;
  • Мотор
  • Промислова сушарка;
  • Клейний пістолет.
Всі перераховані вище були доступні мені. Ось чому я не даю ціни. Решта повинна бути придбана. Ціни діють для Білорусі в серпні 2014 року. Передача в USD за курсом 1 USD = 10000 BYR.

Як бачите, ціни на нержавіючу сталь і Plexiglas немає. У моєму випадку я не хотів купити їх – jsirex допоміг. Однак замість нержавіючої сталі можна взяти будь-який провідний матеріал (не обов'язково металевий) з пам'яттю форми. Як текст

Plexiglas є твердим. Продавці не зазвичай хочуть продати невеликі шматки. Але можна зробити трюк. З Plexiglas нам потрібно зробити 4 гудзики з розмірами 28 * 28 см. Таким чином, можна взяти як «кваре» від 60 * 60 см, так і «ректул» 30 * 120 см. Візьміть скляну спину або спину? Від чого залежить:
  1. Ручно за допомогою спеціального ножа для різання лексигласа (див. до канцелярського ножа). Скло точно розмір. Процес різання нагадує роботу зі склорізаком. Цей метод є дуже бюджетним, але через недосвідченість ви можете погано розбити заготовку і нехтувати всі заощадження.
  2. Лазерне різання. Вирізати ідеальний розмір, але дорогий. Особливість лазера вимагає відступу «мінімум» від краю заготовки. Для того, щоб нарізати кнопку 28 * 28 см, потрібно заготовку не менше 28,5 * 28.5 см.
Передпараційна фаза тепер над.

Хроніки корока (маркування і фрезерування) Можна почати різати фанери. Товщина 15 мм не вибирається випадково. Одна з цілей, як ви можете пам'ятати, є вага. Занадто легкий килим під інтенсивним навантаженням буде ковзати на підлозі. Занадто важко буде незручно в перевезенні. З першої причини не слід враховувати фанери в 10 мм або менше. На другому - 18 мм і товстіша. Крім того, залежність вартості фанери від її товщини, виходить, нелінійна. Таким чином, є два фіналісти: 12 мм і 15 мм. Я не знаю про інші міста, але в Мінську 12 мм був раритет. Шукаю вперед, 15мм фанери мат зважує 18 кг.

Вирішивши на товщину фанери, потрібно нарізати цей лист на «частинки». З одного стандартного листа слід отримати:
  • базові розміри 90 * 90 см;
  • 5 гудзиків з розмірами 28 * 28 см;
  • 2 стійки з розмірами 3 * 90 см;
  • 2 стійки з розмірами 3 * 84 см.
Плівуд можна пиляти ножівкою або круглою пилкою. У першому випадку це не буде дуже гладким, а в другому важливо враховувати те, що круг «в'язувати» 2-3 мм. Таким чином, всі ваші розміри повинні «розгорнути» відповідною кількістю.

Також будуть стружки при зрізанні.

Можна позбутися від них наждачним папером або за допомогою відповідного інструменту.

Пам'ятайте, при роботі з деревом буде багато гоління. Занадто багато. Зробіть, щоб ваша сім'я не збиралася з дому. Якщо все успішне, приступайте до наступного етапу.

За роки фосцинації з DDR, jsirex і я неодноразово копався в аркадні машини.

З одного боку, була потреба (автомат завжди кладеться для того, щоб до чемпіонату), з іншого – було цікаво, що ці японські винайдені. Все блискуче, як ви знаєте, просто.

Датчик - простий дизайн: дві провідні пластини, відокремлені діелектрикою по краях і закриваються в центрі ваги гравця. Кожна кнопка має 4 датчики, одна з кожного боку. Таким чином, незалежно від того, яка частина кнопки натискає, натисніть завжди працює.

Але достатньо слів. Прийміть до складання.

Перехрестимо текстоліт з квадратами 1 * 1 см. Нержавіюча сталь - смуги 1 * 15 см. Найважче, щоб зрізати нержавіючу сталь. Немає проблеми, якщо у вас є Болгарка на руці. Єдина печера для регулювання розміру. замість 1 * 15 см буде 1.1 * 15.1 см додатково "в'язувати" болгарку.

Але якщо такий чудовий інструмент у вашому арсеналі не доступний, починайте «податки з діамантами». В першу чергу я вирішив взяти з собою зорочку. У своєму арсеналі тільки ріжучий диск.

Однак з нержавіючої сталі товщиною 1 мм на модних дисках і вирізати її після 8 см пилки. Таким чином, неохоче довелося піднятися на інструмент «аналога» – металеві ножиці.

Їх нержавіюча сталь була досить в зубах. Але не єдина бочка меду в пам'яті була завершена без ложки тара. І це справа не виняток.

Ножиці ріжуть метал з життєрадісними локами з мішками. Тому спочатку довелося вирівняти їх з молотком (заготовки, не ножиці) до стану сане.

А потім поготувати лопці з ворсом. З цим завданням він відмінно справляється і без втрати витратних матеріалів.

Тим часом паяльник підігріває. Ні, ніхто не кинув мене гроші. Наступний етап виготовлення датчика просто прибув.

З точки зору раціонів немає тонкощів. Людові дроти, каплять ортофосфорну кислоту на очищеному краю з нержавіючої сталі смуги і пайки.

Може бути не дуже естетично, але це не важливо.

До отриманих заготовок за допомогою утеплювача кріпляться квадрати текстоліту. Він діє як діелектрик. З одного заготовки кріпиться з припайної сторони, з іншого - від «хвостої» сторони.

Я віддаю, я використовую чорну стрічку замість синього, тому я не можу гарантувати довговічність датчиків.

Потім два заготовки кріпляться по краях скотчем. Остаточний варіант нижче.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це буде потрібно усадки. При розмірі датчика 1 * 15 см відмінно вписується термоусадка діаметром 15 мм.

Термоусадка стиснена промисловим феном. Якщо не є фен, газова плита буде робитися. Бажаний ефект досягнеться. Бонус може отримати запах горючих волосся. До речі, якщо ви прогріваєте «хвостик» датчика трохи більше, а потім швидко занурте його за допомогою пальників або викрутки, ви отримаєте практично герметичний чохол. Ось відео.

У разі, якщо плоди праці перевіряються тестером. У вільний стан контакту, звичайно, не повинно бути.

Тепер це поворот роз'ємів "dad-mama".

Я не знаю, що це називається) на безкоштовних кінцях дроту. Це важлива точка. Якщо у вас є товстий багатоядерний дріт, він має сенс взяти трохи з частини вен. Іншими словами, не варто показувати на фото нижче, не залишаючи всіх вен.

Простіше повідомлення: паяльник ви можете, але потім ви не зможете вставляти «dad» в «маху», адже не буде вільного простору.

Правильно виконаний датчик в модерації красиво і красиво.

Крім того, не має проблем при підключенні до дошки.

Слово про збір. Я можу сказати, що не потрібно будувати сад з роз'ємами і дошками. Ви можете взяти всі датчики в кнопці на «прокрутці», залити паяльником, а потім нагрітий клей. І цей дизайн буде працювати нормально. Як мінімум перші зразки матів ще працюють, і це 6 років.

Але назад до зборів. Вони оцінюються за відомим методом палиці і моркви принтера і заліза. Після травлення мають наступну форму:

Після ріжучих, принаймні стратегічні отвори свердлять в стратегічних місцях з міліметровим свердлом.

В результаті після раціонів вона виходить навіть красивим. Зворотній вигляд.

Передній вигляд:

Свята пара (ми робимо сережку) і ми приїхали ближче до проводки.
3202604 р.

Вишукані читачі розглянуть комплексний варіант, представлений на фото вище. Я розповім про спрощену версію, реалізовану за допомогою закручених пар.

Все починається з роз'єму RJ-45. Має 8 виходів, тому має 8 дротів. Виберіть 4 плюси і 4 мінуси. Так як «мінус» загальний - скручуємо 4 дроти в одну. Повірити його або ні, закручена пара також містить 8 дротів. На «прос» і «конс» вони діляться точно таким чином. І, наприклад, відзначаємо всі кольорові «мінізи», і всі білі і кольорові – «плюс». В кінцевому підсумку кожна кнопка в маті повинна вийти з 1 + і 1 -.

Для безпеки електропроводки слід укладати не на передньому плані, а на попередньо виготовлених пазах в ній. Існує 2 способи:
  1. Дешеві. Давайте отримай пень і молоток. Вдарити пази. Це ефективний, але не дуже красивий.
  2. Ми беремо фрезерний верстат і зрізаємо все, що нам потрібно в 10 хвилин.
І пішов змінений другий спосіб. Я не мав фрезерної машини, і я не хочу купити 1 раз. Але було зм'яття з набором речей. Серед інших речей були універсальні дрилі. Особливість їх полягає в заточуванні. свердло може виконувати функцію різак. Відео буде знято процес, тому не має сенс описати його словами. Краще побачити його один раз.

Коли всі пази проколіться, це час для термоклеювання. Дуже корисно для дрібних оперативних ремонтів. За допомогою термічного пістолета ми кладемо проводку, приклеюємо датчики. Не забудьте періодично «nickname» дизайну, щоб потім не доведеться розбирати готовий мат до землі.

Tup-tip і в виробництві (складно)
Ну можна побачити світло в кінці тунелю. Фінальна лінія - збірка. Пам'ятайте 5 дерев'яних гудзиків, 4 смужок і 4 стійки? Це час.

Цікаво, що не важливо, як ви спробуєте вирізати все рівномірно, незалежно від того, як прямо і квадратні заготовки можуть здатися вам, на етапі складання ви будете затінені почуттям загальної закривки і невибагливості. Не хвилюйтеся, це парадокс космічних заготовок. Без додаткових 7 розмірів все ще не можна зафіксувати, тому прийміть його.

Але немає, ще трохи хитрощів. Якщо ми припустимо, що всі кнопки і стійки злегка заварені, то є можливість зібрати їх в такому поєднанні, коли все піднімається рівномірно. Так ви берете його і ви починаєте намагатися. Коли знайдеться остаточне розташування, підпишіться на задню кнопку своє місце і напрямок. Наприклад, LN - нижня ліва, C - центральна.

Починати це «кебана» з певного кута. Як тільки ви отримаєте його, ви отримаєте гвинти. Plexiglas для прибутку на гвинтах не потрібно.

Щоб стеклопластик не випав, закріпіть його меблевими куточками. Нудота: кути вище, ніж необхідно. Варіант два:
  1. Помилки кожен куточок.
  2. Зробіть відступи на підставі.
Я вибрав другий варіант, взявши заглушку.
12840 р.

Під час складання не забудьте викликати дизайн.

Нарешті, найважливіший компонент без якого нічого не буде працювати на основі пінопласту. Ви можете сміятися, але ви робите. Навіть в оригінальних японських аркадних машинах ми його знайшли.

Наклеюється невеликими смужками 3-4 сантиметри по довжині по центру кожного датчика. Оскільки ми зробили датчики самі, а не купуючи їх в заводі, вам може знадобитися кілька шарів. Зазвичай 2-3. В кінцевому підсумку кнопка повинна натиснути на деякі зусилля руки. Не доторкнувшись, але за допомогою зусиль! Важливо!

USBsexual (Друга танцювальна платформа з комп'ютером)
Паралельно зі складанням мату також зібрано його підключення з комп'ютером. З Windows не розуміє протоколу EPRST / EKLMN, вам доведеться «запустити» журнал з комп'ютером традиційно, тобто через USB.

Для цього купується найдешевший геймпад. І він буде платити за пару. Я нагадую вам замовлення тільки в разі.

• сигнал починається з схеми на датчикі;
  • Передається на дошку, встановлену в центрі кнопки;
  • Потім передається на зчеплення.
  • І йде він на роз'єм RJ-45.
Все зроблено. Далі
  • Вставте вичавлений «зад» в «маху» RJ-45;
  • За закрученою парою сигнал передається в ігровий блок;
  • Від геймпада USB сигнал йде на комп'ютер.
Отже, ми оплачуємо таким чином.

Як бачите, «плюс» припалюється до кнопки дії. «помилки» розкручуються разом і припалюються до «земця».

В основному це робиться. Але можна принести красу. Як зробити плату в разі. Я купив радіоринку. Тим не менш, виявилося, що це всього два кришки, які не призначені для підключення принаймні в схожості щось ціле. У мене було шліфувати трохи.

Все, що це була санітарія. За допомогою наждачного паперу для натискання він знімав надлишки, а за допомогою фрезерного різака він зробив нечма під проводом.

Нарешті, всі частини мозаїки готові і ви можете підключити мат до комп'ютера для тестування ігор.

Слово про неї. Щоб грати на комп'ютері, люди писав DDR аркадний машинний тренажер з назвою Stepmania. Потім не менше людей на основі Степманії створили модифіковану версію - У Гроу (ITG). Це з нею, а точніше з проектом OpenITG, що я працюю. Продажі можна завантажити тут. Ви можете зібрати з джерела самостійно. В цілому, настроювання гри, завантаження треків і навіть створення власної теми для окремого посту. Якщо громада на користь, ми знаємо у коментарях. В той же час назад в мат.

Остаточний погляд пацієнта.

Ви можете зробити багато на цьому маті. На жаль, у мене є форма для довгого і тільки видали флюси на відео. Але його використовують:

Що далі? Замість
Слід зазначити, що зовнішній вигляд килимка не естетична. Не проблема. По-перше, його можна пофарбувати.

Дерев'яні деталі вигнуті і пофарбовані. Плексіглас пофарбований на внутрішній стороні.

По-друге, якщо ви не хочете працювати з фарбою, ви можете друкувати наклейки.

Поставте малюнок з розрахунку 9 квадратів 29 * 29 см. Я не помилився, кнопки - 28 * 28 см, а наклейки більші. Але пам'ятаєте, що кнопки не квадратні?

Це його. Питання, коментарі та пропозиції

Джерело: habrahabr.ru/post/235323/