Розрив легенд: Таблетка голови Газпрому

Я не зруйную одну легенду. Назволено, "Планета Міллера"

З ЗМІ на другий раз вже летять «новини», що на голові «Газпрому» варто близько 120 мегарубів.
Середня людина забирає цю інформацію і відчуває відповідні почуття. Чому це відбувається протягом століть. Ну, люди хочуть. Для того, щоб потрапити на правду, і немає часу.

«Чому не лаціна» – я знищить ще один стереотип, створений медіа.
Щоправда, рік після проведення тендеру, про завершення роботи було інформація про завершення роботи.
ЗМІ просто не покрили весь айсберг інформації, надаючи 99% своїх читачів (переглядачів / слухачів) лише крихітну частку цієї інформації, яка викликала відповідну реакцію серед респондентів.
Давайте подивимося, що легендарний «Планч Міллера, голова «Газпрому»

9 зображень.

р.

Почнемо з первинними джерелами, тендерною документацією у відкритому доступі (також відомий як головний ПРУФ):
www.gazprom.ru/tenders/2013/07/#166813
Щоб перепостити всю документацію – це вибух мозку, тому нехай б сказав мені.
Ось інформаційна модель «Газпрому» (карта з цих документів) до автоматизованого робочого місця (AWM) голови правління.

Давайте візьміть картину окремо.
Діяльність:
• Майнінг
• Транспортування газу
• Підземне зберігання газу
• Рециклінг
• Розподіл газу та впровадження
• Напрямки не відображаються на малюнку
Кожен напрямок ділиться, в середньому, на десятку – одна і половина дочірніх компаній (міста).
У кожній дочірньій компанії є 2-5 інформаційних систем, які забезпечують життя суспільства. Це, як правило, самописні системи, які не пов'язані з монстрами світового програмного забезпечення, але повинні жити, тому що без них все ще немає.
Загальний, грубий кошторис: (5 напрямків * 10 DO * 3 Інф. Системи) = 150 систем депарації, для яких потрібні інтеграційні посилання (і створюються окремими проектами).

Вертикально інтегровані рішення
Тепер розглянемо централізовані системи, які виконують свої ексклюзивні ролі (IAS)
• IUS T - IUS Газовий транспорт
• АСБА – автоматизована система обліку
• АМС – автоматизована система управління персоналом
• АКС МРО - автоматизована система управління для технічного обслуговування та ремонту обладнання
• Етк.
Всі системи на цій картині виготовляються на виробах німецької компанії SAP AG (про це нижче).
Веб-сайт: www.sap.com/cis/index.html

Трохи про SAP

Сама людина SAP не погана, я б сказав – дуже добре, але в кваліфікованих руках. Його запровадження в найбільший бізнес Росії є чітким індикатором того, як німецька педантрія подрібнюється до смерті від російської реальності.
Історичний фон 1. Німці спробували ввести наш ринок десять років і половину назад. Зламати. Не працює в наших умовах. І готівку перед ними відмінно. Ми почали освічені консультанти SAP з нашого російського народу. Працює. А зарплати добре підходять для консультантів і розробників, і дивідендів від компанії.

Історичний фон 2. На продуктах SAP тепер сидить:
• Всі нафти і газу
• Енергетика
• Ядерна промисловість
Російські залізниці (найбільший світовий споживач SAP, єдиний в світі з необмеженими ліцензіями)
• Більшість телеком
• Великий і середній роздрібний продаж
• Etc. (який необхідний сайт)

Сферичний консультант SAP в вакуумі:

Голі номери.
Якщо я починаю блювотні номери, багато людей почнуть розбирати вежу і тема повинна бути переміщена до Пагонка Corner.
Але! Я в будь-якому місці!
Так: для замовника рівня найбільшого бізнесу в Росії, вартість одного дня консультанта SAP: 30000 – 40000 Р. Ну, скажемо 35. Сам консультант отримує порівняно з цими грошима, але у професіонала є zp близько 100-200 tir (це невеликий з'їзд, щоб зробити його більш чітким).
Хто не вірить Гедунтера на допомогу:
yubilejnyj.hh.ru/search/vacancy?tex. . er_compensation

Вертикальні інтегровані рішення (VIR) складаються з декількох ландшафтів:
SAP ERP (інформаційна система, ака IUS)
SAP BI (система звітності компанії, багатовимірні кубики)
Статус на сервери
• Допоміжні та інтегровані системи, такі як SAP PI
Кожна з цих продуктів, з точки зору рішень, також слід покласти на трисистемний ландшафт: DEV, QAS (тест), PROD.
Є сотні серверів. Оцінюються люди оцінять ціну.
Проект реалізації одного VIR займає рік і половину. Середня: 100 консультантів + розробників + управління та інші.
Усього, одна вартість VIR, в середньому: 12 (міс.) * 20 (робочі дні) * 100 (нар.) * 30000р. (плата) = 720000000р. Звичайно, оцінка є надзвичайно грубою, але ... є місце. Якщо люди будуть названі фактичні суми.
Це підняло обґрунтоване питання: чому треба мега-корекції витрачати такі суми «крази» на здійснення таких дорогих систем (Я не говорив про вартість ліцензій, де ліцензія на користувача вимірюється в декількох кілограмах євро)?
• Автоматизація, інформатизація, позбавлення від паперу ... Це зрозуміло. Але найголовніше:
• Якщо корпорація входить на міжнародні фондові ринки, вона просто зобов'язана розгортати системи ERP, такі як SAP, Oracle, IBM та ін. В іншому випадку світовий ринок закритий.
• Капіталізація корпорації, тобто навмисне збільшення вартості підприємства «Планч»
Об'єднана інформація від VIR об'єднана в QCD (корпоративний склад даних). Ви можете самі уявити масштаб зберігання.
На багатовимірних кубиках даної системи будується облік для різних цілей (що в самому собі не невелика праця і бюджет). далі, ця звітність може бути надана стороннім системам.
Включаючи мобільні пристрої: телефони, планшети, ноутбуки та інші пристрої.
Для створення 80 веб-сайтів для звітності та управління було створено оригінальний план (літій 2013) Однак, існує також серйозний стан безпеки: пристрій повинен працювати в непротекованих зовнішніх мережах.
У картині я особливо продемонстрував, що «Планш керівника «Газпрому» не є пристроєм. Тисячі таких пристроїв можна підключити до системи.

Додано до [mergetime]1406629382[/mergetime]
Про розвиток грошей... На сторінці вище:
120000000 (будьба) / 30000 (плата за день) = 4000 (доб. )
Скажимо 9 місяців.
4000 (дата) / 9 (міс.) / 20 (дата) = 22 консультантів.
На масштабі нашої нафти і газу немає нічого.
Я сподіваюся, що я відкрив очі людей, і вони більше не сліпо вірять в платину iPad з стразами.
Тому я пропоную всім лідерам буржуазії. Вони мають таку позицію, і роботу доречна, і відповідальність повинна бути присуджена з доходами.

Трохи про медіа і чому цей планшет потрапив мені.
Я залишаю його тут: