Як переїхати до Бангкока і чому не до острова

Я жив у Бангкоку за останні 5 років. Коротко я художник, дизайнер. Я займаюся мистецькими проектами, моя мистецька діяльність має кілька напрямків, на даний момент головним з яких є мій ювелірний бренд KUSYA, в якому я і мій маленький творчий колектив створюють і виготовляючи колекції концептуальних, стильних ювелірних виробів.

Чому це Бангкок?
Зазвичай Таїланд асоціюється з морем і пляжем, але я живу досить далеко від цих місць. У Бангкоку немає моря. Це величезний мегаполіс, до речі, на території чудової Москви. Я не можу уявити життя на острові протягом багатьох років. Острів по суті село з усіма його наслідками. Я люблю великі міста, простір і різноманітність, і все це в Бангкоку. Я насолоджуюся відпочинком на островах.

До Я прийшов до Бангкока, жив у Москві. Одного ранку я каю, і вирішив дати свою творчу роботу, яка все ще переплетена навколо офісу, і вирішив піти в Бангкок. Ця ідея була достатньою для мене, щоб закінчити все, купити квитки і упаковувати речі за кілька днів. Я не планую свою подорож протягом декількох місяців і років, я не підготував для цього, я просто лівий, не маючи ідеї, як це пригода закінчиться. Я вибрав місто практично випадково, інтуїтивно зрозуміло, і я не помилився.

174338

Бангкок - місто для роботи, і це одна з причин, які я живу тут. Бангкок дуже різноманітний, є багато дуже цікавих атмосферних місць, але краще дізнатися заздалегідь, де ви збираєтеся. У Бангкоку можна погуляти за годину, не дивлячись на що-небудь по дорозі.
Багато іноземців приходять тут щодня, тому місто став міжнародним: є суміш різних азіатських культур, а також вплив Америки, тому Бангкок в деяких місцях схожих на Гонконг, Нью-Йорк і навіть Європа.
У Таїланді не всі говорять англійською мовою. Звісно, це не буде великою проблемою в туристичних зонах, але якщо Вас цікавить не тільки стандартні туристичні маршрути, якщо ви хочете відкрити «реальний Бангкок» і глибоко відчути культуру країни, то ви не зможете без знання принаймні основи тайської мови.
На даний момент я досить вільною в Тайській, поступово навчаю мову під час життя тут. Знання Тайської мови відкриває багато попередньо закритих дверей, перш за все це стосується створення домашнього комфорту і уникнення зайвих витрат.

Р

Скільки коштує життя в Бангкоку?
Звісно, це питання не може бути відповідав нерівномірно - кожен має свої стандарти, запити та можливості. Я думаю, що ви можете жити на $ 300 у Бангкоку, але якість життя буде на бюджеті, як і будь-яка інша країна або місто.
Якщо вам все ще потрібно визначити бюджет на життя, то можна порадити всім зосередитися на звичному бюджеті. Якщо особа, яка проживає в Росії, мала бюджет на $ 2,000 на місяць, то в Бангкоку, швидше за все, ви повинні жити в одному бюджеті, і бонус буде невеликим збільшенням рівня життя і розширення можливостей.

Тарифи та середня щомісячна перевірка
Ви, мабуть, чули про тайську вуличну їжу. Тайки не мають домашньої культури приготування їжі. Дуже зручно і іноді дешевше купити готову їжу на вулиці. Перший рік життя в Таїланді, я смакував тайську вуличну їжу з інтересами. На додаток до Тайської їжі, є багато інших автентичних страв у Бангкоку, таких як індійці, Лебані, Гомалаян і корейська. На додаток, багато європейців живуть в Бангкоку, відкриваючи свої власні ресторани, тому ви можете їсти божественно в італійському, іспанському або французькому домашньому ресторані. Середня перевірка в хорошому автентичному ресторані з перерахованих буде близько 1,5 тис. рублів. для двох.

У Бангкоку є неймовірна кількість ресторанів і я постійно відкрив нові кулінарні шедеври, хоча я не їсти м'ясо протягом 15 років. Для вегетаріанців Бангкок - гастрономічний рай.

До послуг гостей також можна приготувати в домашніх умовах. Ціни на європейські продукти (чеська, молочна продукція, європейські овочі та ін.) приблизно рівні до Москви. Як правило, при ретельно придбанні звичайної їжі я залишаю супермаркет з середньою перевіркою 2,5-3 тис. рублів. Ви також можете замовити їжу в будь-якому ресторані будинку. Дуже зручно і я часто використовую його, коли я не маю часу думати про їжу.
У той же час, в Бангкоку ви можете витратити дуже мало грошей на їжу, якщо ви їсти, що тайські зазвичай їсти. На першому етапі я вчився тайської кухні інтенсивно. На вулиці або в тайському недорогому ресторані можна набрати на 100-200 рублів. Але тепер Тайська їжа входить в щоденну дієту на настрій і не так часто.

Оренда житла
Ціни на житло, як для оренди, так і для покупки, значно нижче, ніж в Москві, і можна порівняти ціни в невеликих містах Росії. Зовсім досить, якщо розглянути ціни в Таїланді в цілому, то багато, в тому числі ціни на нерухомість, нижче в столиці. До того, як я знайшов мій сонник, я мав пройти через вогонь, води і мідних труб. Найпершу квартиру я оселився в Бангкоку, як я тепер зрозуміти його, був страшний. Стародавній багатоповерховий будинок, в якому, як він виявився, були зайняті лише кілька квартир. В цілому цей будинок ще нагадує мене про японські фільми жахів і робить мене шуддером.
Кожна квартира отримала краще і дешевше. Це сталося так, як я зміг використовувати Тайська при пошуках квартири. Кращі пропозиції щодо купівлі та оренди квартири розміщені в Тайському і призначені для тайців, які, в цілому, є дуже логічною і зрозумілою.
Але навіть якщо ви не знаєте Тайська, цілком можливо знайти хорошу студію в європейському стилі з басейном біля центру 20-30 тис. рублів на місяць. Якщо мова йде про житло в Тайському стилі, то можна знайти варіанти на 5-6 тис. рублів. Найімовірніше, це буде дуже маленька кімната без кухні, яка не відрізняється європейським комфортом. Але цей варіант для тих, хто не зіпсований у всіх і готові дізнатися стандарт проживання Тайців, які прийшли до Бангкока, щоб працювати з провінціями, з середнім і низьким доходом.

Транспорт
Бангкок має один з найдешевших і найзручніших таксі у світі. Ось складають мінімум 30% всіх автомобілів на дорозі. Так, наприклад, якщо ви на дорозі за 40 хвилин, вексель таксі буде 100-120 рублів., Всі таксі йдуть на метр. Оренда авто в Бангкоку немає необхідності. Для мене таксі найбільш зручний і часто використовується засіб перевезення. Але, крім дешевих таксі Бангкок також славиться дуже великими брухтами. У таких випадках BTS (підземний метро) і MRT (підземний підвіс) приходять на допомогу. Використовуйте ці лінії поїздів і поєднуючи їх, ви можете швидко дістатися до будь-якої точки міста.
Крім того, в Бангкоку є багато маршрутних автобусів. Також існують альтернативні способи перевезення - мотоцикл таксі та так званий тут-тук. Першим засобом транспорту, як використовувати багато нефридних туристів, я сильно раджу не їздити мотоцикли, як пасажир, так і навіть водієм. Багато туристів, будучи в стані евфорії, не відчувають небезпеки, що мотоцикл несе. Тим не менш, не забувайте, що в Бангкоку смертність через ДТП є однією з найвищих. Після того, як особисто свідчив такі страшні інциденти, я говорю, що верхова їзда мотоцикла є смертельним числом. Крім того, вартість авто таксі така ж, як таксі.
Tut-knock - це щось між мотоциклом і таксі, домашній автомобіль. Я був щасливий, щоб їздити цей ручний мармур місцевих майстрів тільки один раз, і це був мій перший день в Бангкоку. Тут-тук, а не засіб перевезення, але атракціон для туристів. Багато хто здивує, щоб дізнатися, що поїздка Tuk-tuk часто може коштувати більше, ніж офіційне таксі.
Водіння ліцензія
Якщо ви хочете придбати або орендувати автомобіль у Бангкоку, ви повинні мати міжнародні права. Якщо ви живете в Бангкоку протягом багатьох років і хочете завершити свободу руху. У всіх випадках не варто думати про це питання, так як в Азії ситуація на дорогах далеко від кращих, і це може позувати небезпеку непідготовленої людини.

р.

Інтернет, мобільний зв'язок
Бангкок є величезним, добре розвиненим містом, тому немає проблем з Інтернетом і спілкуванням. У готелі є безкоштовний Wi-Fi.
Яка область перебування в місті
У Бангкоку є багато визначних пам'яток, але тут немає центру міста. Умовно, центр можна віднести:
Сіамський район - в цьому районі є багато великих торгових центрів, є також зона однойменної назви.
Район Асок - ви можете зателефонувати в бізнес-центр, ви також можете знайти дорогі готелі або середні гостьові будинки.
Silom Satorn район є районом, де є також багато бізнес-центрів і дорогих квартир.
Kaosan район - є неординарна концентрація барів, розваг і найдешевших гостьових будинків. Ця зона підходить для любителів вечірок і барів.
Площа Нани є арабським кварталом, де з яких причин росіяни люблять залишитися.
Тон Ло є дуже комфортним японським районом з розвиненою інфраструктурою, також близькими російськими просторами.
Я врахував найбільш популярні райони, де можна знайти готель або гостьовий будинок, на основі якого є бюджет. На цих ділянках, швидше за все, призведе до всіх доріг тих, хто вирішив жити в Бангкоку. Але також недорогі гостьові будинки можна знайти практично в будь-якій зоні.

Візи
Для громадян Росії, при в'їзді в Таїланд, безкоштовний штамп складає 30 днів, тобто ви можете провести місяць в Таїланді без візи і проблем. Якщо є бажання залишатися довше, то питання про візу доведеться вирішити. Крім того, ви можете поєднувати приємні з корисними: піти на курси мови і отримати можливість жити в Таїланді протягом 3 років без необхідності залишити країну (річний курс англійської або тайської витрат близько 25-30 тис. рублів на рік). Ви також можете піти в коледж або почати бізнес.
Який час року йти?
Бангкок має кілька сезонів і майже завжди однаково гаряча. Найхолодніший сезон грудень-лютий. Це, мабуть, найкращий час для відвідування Бангкока, оскільки ви можете пройти по місту протягом дня без отримання теплового удару. Тільки в цей час ви можете відчути щось, як прохолоду, але це задоволення швидко закінчується, і звичайна тепла починається знову. Однак тепло не велика проблема, так як скрізь, навіть в найменшому магазині, в таксі або метро, завжди є дуже потужні кондиціонери. Бангкок має безліч мальовничих парків і невеликих ставок, де можна дістатися в тіні.
Також є невеликий сезон, який не викликає ніяких незручностей. Тропічні дощи раптом починаються, швидко і швидше висихають.
Всього за 3 сезони в Таїланді. На цьому балі Тайки мають жарт: гарячий сезон, дуже гаряча і дуже гаряча.
Ви можете подивитися на довідниках, коли починається пік сезону, і зробити навпаки – приїхати до Бангкока в найближчий період. Це буде те ж, крім того, що ви можете насолоджуватися відсутністю великої кількості туристів. На відміну від островів і туристичних напрямків, ціни в Бангкоку не залежать від сезонів.

(Багато)

Плюси і мінуси
Плюси:
Для мене величезна перевага полягає в тому, що Бангкок є містом для людей. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ви можете працювати в бібліотеці мистецтва і мати каву в атмосферному арабському кварталі і випробувати багато різних культур.
Бангкок дуже цікавий, динамічний, стильний місто, але не кожен помітить його. Хтось, наприклад, відчуває тільки мангал каналізаторів. Я можу сказати, що це тільки з звички. Згодом, що називається стейч ділиться на багато різних і красивих запахів, таких як запах квітів, смаженого рису і екзотичних фруктів.
Як для побутових моментів Бангкок має все для будь-якого запиту. Тут ви можете жити дуже дешево і дуже дорого, в абсолютно різних умовах. Головне, що Бангкок має все, щоб створити свій власний комфортний світ, який вам потрібно.
Склад:
Вимоги до оформлення візи для тривалих перебування. Для отримання тайського громадянства Вам не менше потрібно опанувати мову та співати національні та королівські атеї до комісії. Природно, в Тайському в мікрофоні.
Якщо ви вирішили офіційно відкрити бізнес в Таїланді, необхідно підготуватися до того, що принаймні 5 тайців повинні працювати для одного іноземця в компанії. Крім того, існує великий перелік професій, які заборонені для іноземців.
Температура ніколи не падає нижче +30 °C.

Джерело: lifehacker.ru