Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

Вітання, шановна Хабра громада.
Натхнені статті подрібнювача
Історія іншої електровелопери своїми руками.
А історія іншого електричного велосипеда своїми руками v2.0 вирішив створити щось своє.

Що відбулося, щоб говорити, “на основі” і багато фотографій і тексту – під kata.

Я покажу оголошення моторного колеса відразу - Я не хочу ваги 7 кг або на передній колісці або на задній частині. Я працюю на третьому поверсі і перетягніть цю красу внизу сходів - ні, вогонь мене.

З початкових джерел поняття було взято і покладаються на їх потреби.
Мотиви будівлі частково тривіальні - хочу їздити велосипедом до роботи, але одна гірка повністю вбиває всі імпульси, а частково не - Хочу відчути "електричний велосипед" своїми руками.

На основі було взято неоднорідний велосипед, купили багато років тому від peddlers "B.U. з Європи".

Закупівля:Електричний мотор (модельний бігун) розмір 6354 kv200224652 км

Характеристики продавця
Швидкість обертання: 200 (kv) RPM / V
Безперервний струм: 90A
Макс. струм: 100А
Вхідна напруга: 14.8 - 37V
Максимальна ефективність: 98%
Немає струм навантаження: 0.9A
Внутрішній опір: 74м (Омега)
Потужність: 2450 Вт
Розміри двигуна (Diameter x Довжина): 63mm x 72mm
Розміри: 19 x 10 / 19 x 12 / 18 x 12
Типи вхідних батарей: NiCd/Nimh/Li-po Акумулятори
Рекомендована модель: літак
Контролер швидкості (ESC)Перша версія була Мистерська Firedragon 80A, aka Hobbywing, aka Fentium.

Але з ним були отримані незадовільні результати. Синхронізація несправностей під навантаженням зіпсувала все задоволення від використання пристрою.
Хобікінг SS Series 90-100A
З цим контролером все набагато краще, незначні поломки спостерігаються, якщо натиснути газ занадто різко.
Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження р.

СеротестерМи можемо самі зателефонувати одержувачу. Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

Клон ваттметра Turnigy 130AІсторія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

Акумулятор - модель LiPO 6S 22.2V 5a-hКитайський бренд HRB з заявленим струмом 50C

Рука газу з серійного електричного велосипеда, під великим великим великимВсередині є датчик залу з лінійним вихідом і системою магнітів на рухомому каблучці.
Виготовляється з 5 вольт і виробляє близько 0,7 до 4.6 в.
Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження р.

Гальмові ручки з датчиками тискуПризначений для відключення газу при натисканні будь-якого гальма, але, можливо, просто зробити задню зупинку світла.

Freeville (cracker) для 16 зубівІсторія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

Задній багажник, як структурний елементІсторія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

Готові шестерні та ременіЗа допомогою зубного профілю HTD 5M 72 і 15 зубів шириною 15мм.Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

до Передня зірочка 50 зубів, я не знаю з якої системи, яку було обрано.
- Шифування, що використовується для використання як натягувач ланцюга.
- Ліворучна шафа з затискаючим кільцем (Контрогайка?)
до І звичайно ланцюжка.
- Закріплення в діапазоні.

У мене був старий задній рукав.

З кріплення спиць зірочка, що передає зусилля до колеса, було прийнято рішення відмовитися від негайного.
Використовується стандартна кріплення під дисковим гальмом разом з диском. Зірка кріпиться до диска.
Я апологую для пилососа.

Я чекаю питання про 2 гвинти між 6-им кріпленням диска - це гвинти, які закріплюють нитку кріплення диска від розмотки. Я погоджуюсь, що рішення є спірним, але це все ще працює.
Так, в природі є задні рукави, де кріплення диска є одним цілим з рукавом, а потім не доведеться використовувати «мушки і жолуди». Але під певними обставинами доводилося це зробити.

Freeville (cracker) Закріплюється на чашці з перевезення, гофрований рідний кільце з чашки.

Задній рукав використовується в якості проміжного валу, встановленого в P - фігурного сегмента профт труби.

Велике зубчасте колесо Виправлено з повороту на вал з шпилькою, без нього, сам рукав «закріплений» з конусами.
Паза фрезерується в шестерні колесо, отвір просвердлюється в вал і вставляється шпилька, яка знаходиться в пазах в колісному відсіку.

Невеликий зубчастий колесо Фіксований на вал двигуна з 2 роги.

Двигун посилюється з регулярним перехресним дизайном L, знайденим в бункерах.

Ланцюговий натягувач фіксується на боці стовбура.

Все монтується на структуровану пластину з жорсткого алюмінію, яка в свою чергу фіксується на боках стовбура.
Загальний вигляд Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження

Для найбільш уважних, чому виникає тальрек?

У процесі вишуканості дизайні з’явились: Двигун має досить часу деформувати бортову пластину, при цьому ослаблення натягу стрічки, і він пропускає. Вирішений проблеми «передово» тепер все дрібно.

У servotester було видалено змінний резистор, а замість датчика залу з газової ручки.
Також встановлена резисторна підтримка 1к в ланцюжок кнопка, так як без неї було перемикання режимів, очевидно, через кінчики.

На даний момент схема виглядає так.

Для того щоб не витягти проводи живлення через весь велосипед, ватметр має шунтування за методикою з цього сайту.

Також розташовується "+" потужність і "+" вимірювання, в майбутньому я покладаю ізольований конвертер 5В в 9В (зберігати в мережах з BNC) так як в поточній схемі все ще є деякі заміщення поточних показань.

Акумулятор працює без BMS, щоб запобігти перезаряджанню, використовуваного акумулятора, налаштовується на 3,3 В. При досягненні встановленої або нижньої напруги будь-який банк починає гасати дуже гучно.

Історія іншого електричного велосипеда своїми руками: перезавантаження Габаритний зображення

Зарядьте клон IMAX B6 в режимі Li-Io з балансуванням. Чому не Лі-По? Через заряд 4.1 вольт замість 4.2 слід теоретично збільшити термін служби батареї.

Загальне скорочення - невелика передача колеса 15 / велика передача колеса 72 * Freeville 15 / велика зірка 50 = 0.0625
Максимальна швидкість двигуна при номінальній напруги батареї 22.2*200=4440
Після зменшення 4440*0.0625 = 277.5 об/хв на колесо.
З діаметром коліс 650 мм (до навантаження райдера, нехай буде 640), теоретична швидкість становить 33,477 км / год.
На практиці швидкість 33.3 була записана на прямі і незначні схили, які близькі до теорії.
За енергоспоживання - пікове споживання (за показами ватметра, і вони можуть бути злегка «в парроті») 1,200 Вт.
Середня витрата з швидким переміщенням вгору з невеликим нахилом 600-800 Вт. Прямий 100-300 Вт.

Зробивши відео.
Враховуючи дорогу і зйомки від руки, відео вийшов так і так, але можна вважати. Для загального враження є скибочки - початок слайда, близько 8-го секунди відео і 27-го, коли було максимальне поточне споживання. Сходження пагорба без допомоги ніг, тільки на електродвигуні в максимальній «газі», схил слайда я не знаю, для тих, хто хоче деталі маршруту від Google карт.

Ще одне відео, що переміщається в прямій лінії, в кінці невеликого прискорення (зловити зелений), маршрут.

В цілому поняття досить життєрадісна, враження системи позитивно. Він робить роботу. У зв'язку з безшумним двигуном, воно природно не тягнеться з місця, прискорюється до 10-15 км / год з нашими ніжками, потім плавно дасть «газ». Якщо на підйомі, щоб допомогти електричним приводом ніжки "без процідування" і підтримувати швидкість близько 20 км / год, виходить дуже економно.

Для збільшення ємності акумулятора встановіть кешування на привід, відновіть замовлення в електромережі.

Я хочу сказати велике спасибі за мій kum Andrei, без яких мої божевільні ідеї ніколи не були втілені в металі.

Джерело: habrahabr.ru/post/229885/