Як-3 - зібрати з сином модельним винищувачем.

Моя сина в школі, закінчила 5 клас. Відпочинок. Ми повинні подбати про бізнес дитини і зробити Дад цікавим. Вони вирішили побудувати моделі Другої світової війни.
В принципі будуємо тільки радянські моделі. Ми підбираємо найкраще з кращих. Вікторська зброя.
Тільки задньої, тільки скеля-ролл, як кажуть.
Сьогодні Я буду говорити про будівництво Як-3.
Не буде – мій текст, цитати та фотографії з Інтернету, фотографії моделі – син мій.
Ми придбали набір, як це, малярна щітка. Ми почали вивчати тему детально.

17 зображень.

2,2 км
Зібрали все, що ми можемо про цю модель. Чим більше вони читають, тим більше вони захоплювалися. Це просто супер літак.
Так, це покараний меч імперії! Тільки за битву, де 15 знизився німці, вистріливши 1 Як йому довелося поставити пам'ятники по всій Європі. Так що укуси можуть пам'ятати про відмінність російського генія над німецькою якістю!
Ось цитата:
У битві 16 липня 1944 р., який показав, що літак Як-3 успішно бореться з чисельно високим ворогом, відомий з історії. Боротьба почала десять Як-3 проти восьми Ме-109 і чотири ФБ-190 з нарощуванням сил з нашої сторони до 18 і до 24 літаків від ворога.
У результаті 15 ворожих винищувачів і тільки одного Як-3 були збиті.
Вони героїв. Дивитися на відкриті російські обличчя, хороші посмішки. Орли!

3. У
Перша історія. Як-3 замінили Як-1. Якщо використовується дерево, то це повністю металевий корпус. Не сказати, що Як-1 був поганий. Наскільки сказати, що великий Покришкін почав боротися на Як-1. З червня 1942 року, протягом 6 місяців рейсів на Як, Покришкін завоював понад 7 перемог, серед літака знизився 4 Bf.109 і 2 Ju.88.

4. У
Але Як оцінився не тільки тими, які летять на ньому, але і пілотами, які літають на приклад, на Лаврочкінах.
Загальна думка була висловлена відомим пілотом-як Кудимов Д.А., який почав боротися на ЛаГГ-3: «Ми шукали заздрість у тих, хто пощастило, щоб літати на літаках, розроблених Яковлевим – на цих машинах пілоти впевнено введені в битву з німецьким літаком будь-яких марок, незважаючи на чисельну перевагу ворога. й
Якщо ви пам’ятаєте фільм «Тільки старі чоловіки йдуть в бій» – 2-й музичний мух на лавочкіні. Я не хочу сказати нічого поганого про La 5. Але подивіться на себе - це природний «ірон» (це прізвик, відданий йому в армії). Алас. Він був важким і розумним. Як поруч з ним ідеальна.

5. Умань
Як-3 літаки були створені у 1943 році командою на чолі з А. С. Яковлевим.
З попередника Як-3 відрізнявся меншим крилом (його площа 14.85 квадратних метрів замість 17.15) з однаковим розміром фюзеляжу і рядом аеродинамічних і дизайнерських поліпшень. Мазлордіатор, раніше розташований під двигуном VK-105PF2, був перенесений на крило, а його впуск повітря був скасований і замінений впускними отворами в крилавому носку.
Ось на цьому впускі повітря легко відрізнити від Як-1. Моє син і я, коли ми дивилися на дивовижну стрічку Бикова «Тільки Старі Чоловіки йдуть до бою», часто половили в літопис, плетені в фільм, що німці відварилися на Які! Що не дивно.
Як-3 став найшвидшим з радянських винищувачів з поршневим двигуном VK-108. Перевищена швидкість 740 км / год, тобто майже досягається ліміту на поршневі літаки. Послідовне виробництво літака Як-3 продовжується до 1946 року. Виготовлено всього близько 4500 автомобілів.
Ось Як-3 Яковлев.

6. Жнівень
Ось деякі факти про те, як добре і керований Як був.
Першим серійним літаком було відправлено до 91-го авіаційного обмеження 2-ї армії, що у червні 1944 р. брав участь у наступі Львівської операції. Більше 40% льотного персоналу полку були молодими пілотами, які ніколи не брали участь у битвах, проте, за місяць і половину вони успішно завершили 430 смузі, які провели п'ять повітряних груп битв, знищили 23 ворожих літаків. Їх втрати були двома Як-3. Висновок пілотів був нерівноважний: На висотах до 5000 м (не проводилися бойові дії) Як-3 перевершує і Me-109 і FV-190. Як-3 легко зловживає ворожими бійцями на вертикальному підйомі та спусковому маневрі.

Думки тих, хто летять і боролися на Як-3, можливо, найбільш авторитетно висловили генерал-губернатор авіаційного героя Радянського Союзу командир 303-го авіаційного дивізіону Георгій Нефедович Захаров: «Бефорні приймальні частини 303-го дивізіону літака Як-3, я полю на всіх бійців з І-2біса, включаючи іноземні, а також Як-1, Як-7Б, Як-9 бійців (всі варіанти). Я літаю на літаку La-5FJ, враховуючи його найкращі. З приходом Як-3 виконано низку рейсів на неї і зробили наступний висновок на такий борець не існує конкурентів. В експлуатації, Як-3 простий і доступний, стійкий під час зльоту і посадки, в аеробіці доступні будь-який пілот, який повністю виключений для літака La-5FN. Пілоти 18-ї гвардійської полку та окремого винищувального полку «Норманди» Як-3 освоєно після 3-5 годин польоту. На Як-3 я провів серію тренінгів і повітряних битв з Як-9 і Ла-5 і завжди вийшов переможець. На поле бою з Ме-109 і Як-3 показали абсолютну перевагу.

й
Окрема історія з полком «Норманди-Неман».
Французький вибрав літак Яковлева і не пошкодив його на всіх.
Статистика перемог, симпатія фронтових пілотів і, нарешті, реакція ворожих пілотів всіх перевірених на це. «У висоту 4,5 і навіть 5 тис. метрів ми б’ємо ворога, як ми хочемо, - сказав Французькі пілоти полку «Норманди – Неман», – Як-3 дає нам повну перевагу над німцями. Авіакомпанія має високу маневреність і необхідну швидкість. На Як-3 ви можете боротися проти чотирьох, і чотири проти шістнадцяти. . . ?
Сталін дав французьким літакам, на яких вони боролися. На основі Le Bourget. Подається в Французьку зону окупації в Німеччині. З 1947 р. вони були вилучені з служби, хоча в конфлікті Марокко вони використовувалися як ліонікс. До кінця 50-х років їх використовували в авіаційній школі в Тури.
У музеї Le Bourget є ще чоловіча людина!

р.

8. У
Я хотів побудувати цю дивну модель.
Ось всі 127 дрібних деталей. Можливість зібрати в рівні 3 обрізки. Ваги 1:48
З відкритим двигуном, на землі і в повітрі.
Ми приймаємо рішення для складання пілота, який тільки висаджує з виходом шестерні, і відкритий ліхтарик, що збирає героя.

9. Навігація
Збираються крила, кабіна збирається.
В кабіні, крім звичайних аеробних і моторних пристроїв, ручка і контрольні тумби, ресивер і передавач для радіозв'язку, встановлено пам'ятки і кисневий пристрій. Сталева завіса сидіння і задньої завісної склянки забезпечує захист пілота від дрібного пожежі та шрапеля. Салон освітлюється в ніч від ультрафіолет (UV) світильників. Зовнішнє освітлювальне обладнання, що входить до складу повітряно-десантних світильників (BANO).

р.

10.
Якщо порівняти з кабіною запасу Як, то варто відзначити хорошу деталь від «Зірки»
Це важко п'яти!

11.
Перший день складання закінчений.
Незакінченна площина з тапочки йде на стоянку.
Стискаючи материнські пластини, виграли простір для військової техніки. На фоні можна побачити ще одну легенду - ще один покараний меч імперії.
Знижені різні боби - пантера, тигри і т.д. Евіл, для якого він отримав відлякуваний прізвисько "Святий Джон" - ISU-152. Самохідна установка на основі найкращого важкого бака Другої світової війни - Джозеф Сталін-2

12.
На наступний день ми продовжуємо працювати на Jacques.
Перші зустрічі наших пілотів, які керували Як-3, з німецькими Мессерсхміттами-109 та Focke-Wulf-190, показали суттєву перевагу нової радянської бойової техніки. У битвах з найлегшим німецьким винищувачем Me-109, Як-3 пішов до хвоста вже з першого повороту в вертикальній площині або після трьох-чотирьох поворотів горизонтально: Focke-Wulf-190, як важка, втрачена до Яку ще більше.

13.00 р.
Дад йде в кут, син бере фотографії.
Атакуючі Focke-Wulf 190 літаків, як правило, не піднімалися більше 5000 метрів. На цій висоті Як-3 мали кращі якості. Заближившись до землі, Як був чудовий ворогу, і багато німецьких пілотів втратили швидкість і збиток, намагаючись його слідувати за крутим поворотом. Дійсно, маневреності і швидкості Як-3 не мали рівних у світі. Це був видатний винищувач в кожному повагі.

14.
Ми починаємо вибирати варіанти фарбування літака.
Спочатку вони думали про фарбування його в кольорах знаменитого Норманди-Неманського загіна. Це його.

15.00 р.
Але після мислення ми вирішили – ми пофарбуємо в бойові кольори Герой Радянського Союзу лейтенант Сави Васильович Носов від 150 ГвіАП, 13 ІАД, 3 ІАК ВПС Червоної армії. Що відбулося навесні 1945 року в Австрії?

16.00 р.
Ось пілот. Будь ласка, отримуйте задоволення.
Савель Васильович Носов (1923-1999) — полковник радянської армії, учасник Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу (1946). Брав участь у 31 повітряних битвах, розстріляли 15 ворожих літаків особисто та ще 1 у групі. У Параді Віктора. У 1978 році в ряді полковника Носов був звільнений до резерву. Він жив і працював у Краснодарі. Загинув 6 листопада 1999 р., похований у Славянському цвинтарі Краснодара.

17.00 р.
Ось результат моєї 4-денної роботи з сином.
Як-3 зайняв почесне місце на полиці. Але є ще довгий шлях йти. Не всі зброї перемоги на полиці. Ми прагнемо зібрати все.
Чи зрозуміло, що весь син збирається - Я тільки на лову. Так що не спустошувати несправності.
Який не майстер: не збирав двигуна, але не видно.
Не кладуть дрібні листи на фюзеляжу. Я не міг читати їх. Хоча в кутку неба знайдено схеми – www.airwar.ru/other/draw2/yak3mk.html
Це зроблено.