2226
Фото екскурсія до Центрального музею телеграфу
На запрошення Альберта Валюлліна, директора коворкінг-маркетингу на DI Telegraph, він відвідав одне з найбільш закритих місць Москви, що блогер ще не встановив стопу. Відразу скаржаться на фото - знімається на скриньці, але експонати варто!
Перед тим як говорити про Телеграф, ми повинні погоджуватися, що ми говоримо про ретрокомп'ютер. Всі винаходи людини по суті тривіальні: атомна бомба або ракета до місяця є самооцінкою на рівні ідеї. З давнининини. Але насправді будувати локомотив, це займе п'ять сотень років інженерної культури.
Сама петрушка з комп'ютерами. Людина з Інтернетом завжди потрібна людина, і кожна культура вирішила цю проблему самостійно. Наприклад, Бібліотека Олександрії є досить Вікіпедією та Інтернетом на прокрутках. Що таке університет? По суті, ретрокомп'ютери, де студенти самостійно занурюють дані, записують навчальний процес і виводимо презентації. Тільки кожен компонент цього комп’ютера займає окрему будівлю.
У Москві є цілий клас таких будівель-функцій.
Наприклад, будинок жорсткий диск.
Центральний архів Стародавніх Актів на Пирогівській.
Це інтернет-магазин.
, м. Київ
Всесоюзна бібліотека іноземної літератури на Миколаївщині.
І ось перегрів відеокарти.
р.
Вогне в телецентрі Останкіно 2013.
Особливе місце в цьому ряді є модемом будинку, або маршрутизатором, якщо вам подобається.
Центральний телеграф – найстаріший телеграф світу. Сучасна будівля була побудована з максимальною соціальною вагою, тобто вона була надзвичайно раціональною і відповідно до новітніх технологій. Крім того, було побудовано за рахунок захоплення передреволюціональних фахівців. Виявився комунальний будинок з закритою екосистемою - крім просторих машинних кімнат, все було власне, від залиток до дитячого садка на дві сотні осіб.
Або тут є балкони, ви коли-небудь дивилися, де вони приходять з технічної будівлі?
А в будинку було 20 квартир для босів, а директор телеграфа мав власний ліфт - від квартири відразу "продакшн".
А талановитий російський інженер Ілля Рерберг, спроектований спорудою з новітніми технологіями. Разом з Шуховом Рерберг став піонером у використанні монолітних залізобетонних каркасів - їх використання дозволило повністю відмовитися від стін на користь панорамного скління. І міцність конструкцій завжди була укладена з маржиною (наприклад, телеграф був побудований з можливістю виконання ще двох поверхів). Це було заплановано зробити 1980 р., але розрахунки показали, що для потреб олімпіади необхідно буде подвоювати існуючий простір - тому з'явилася нова телеграфія.
Вже зараз телеграф продовжує виконувати свої функції як центрального хабу всіх типів зв'язку в Москві. Прогрес очищав машинні номери в ресторанах, офісах та величезній коворкінг-просторі, але сам Центральний телеграф все ще є стратегічним сайтом, який може отримати доступ до дозволу директора.
Я отримав відвідати директор Центрального телеграфного музею, Володимир Цукор. Я ніколи не зустрілася з чоловіком, щоб одержувати його роботу. Я провів 5 годин в музеї, і я міг бачити, що я можу провести цілий місяць тут. Приступ до музею з вулиці неможливо. Тут багато побачити тут.
По суті, це не зовсім музей, але досить колекція, і всі експонати в ньому активно. Колектив музею досить серйозно ставить себе мету збору існуючих моделей всіх відомих засобів зв'язку. І це дуже успішним.
р.
Тут є найперші виживання телеграфа – пальцевий пристрій з Стародавньої Греції. Кріплення є мережними і передаються повідомленнями по ланцюжку від військових кордонів до столиці.
Пристрій, як ви можете бачити, надзвичайно простий - десять пальчиків встановлюють ряд і стовпець в таблиці коду.
Це те, що вона виглядає як на практиці.
Після давнининини прибули темні середні віки, а релігію замінили необхідність спілкування. Це до 1792 р., коли Claude Schapp створив оптичну телеграфічну систему.
У таблиці коду міститься 77 символів.
Швидкість передачі 2 слів за хвилину. Ми зробили трохи менше.
Коли я сказав, що музей має шанувальники своєї справи, я не перебільшився - вони знають назву кожної телепунктної станції і навіть підрахував швидкість сигналу в усіх напрямках. Ця швидкість зв'язку, наприклад, дозволила Наполеону мати вирішальну перевагу над ворогом і виграти ряд перемог.
р.
Хороша історія пов'язана з появою цього телеграфа в Росії. У 1824 році з зимового палацу в Кронштадті була побудована лінія зв'язку. У той же час технологія значно поліпшується. По-перше, телеграф тепер може працювати вночі, а по-друге, це набагато швидше, через спрощення коду.
На даху зими можна ще побачити вежу оптичного передавача.
Для будівництва в Росії було обрано оптичний телеграф, розроблений колишній співробітник К. Шаппа - інженер Jacques Chateau (в Росії він був названий Петром). Дизайн його телеграфа набагато простіше, ніж у Shapp: для візуальної передачі, тільки один «семафорний бар», що нагадує T-подібну стрілку, на трьох кінцях яких ліхтарі запалилися в темряві. Стрічка може обертати і приймати вісім різних фіксованих позицій. У своїх комбінаціях закодовані індивідуальні листи, цифри та всі фрази.
На проміжних вежах, в спеціальному журналі «призначати» записали всі сигнали, отримані і передані далі, що вказують на час передачі і його ім'я. У той же час були зафіксовані лише численні позиції сламафору (у вигляді послідовності малюнків). Телевізор, при передачі, просто повторює положення барбела на його вежі, копіюючи позиції стрижневої башти, що він спостерігався в телескопі. Він не знає зміст повідомлення.
У 1832 році інженер Санкт-Петербурга Павло Шіллінг демонструє перший електричний телеграф світу. Це дуже брудний дизайн, який ніколи не поширюється.
533882.
Котушки мідних проводів магнетизмом перетворили коло в одному з трьох позицій - білого, чорного і ребра.
Оператор в іншому кінці дроту записав поворот тостерів і розшифровував повідомлення. Шість котушки, одна клавіатура, плюс бонусна котушка на правому.
Це був найважливішим, адже це дала виклику, що говорить оператору, який прийшов час, щоб повернутися на місце і почати отримувати телеграму.
р.
Він сказав, що Пушкін присвятив цим лініям своєму другу Шіллінгу, що означає його телеграф.
Все вище в комічна форма.
Початок ХХ ст.
Хороший старий морський код. Цікаво, що сам Морс був художником і знав нічого про електротехніку. Він був натхненний винахідником телеграфу випадковою бесідою під час його повернення з Європи на парі 1832 року. Якщо електричним струмом може бути видно як в кінці дроту, я не знаю причин, чому повідомлення не можуть передаватися до них." Незважаючи на те, що ідея електричного телеграфа була просунена до Морсе, він вважав, що він був першим.
За роки роботи та вивчення його телеграфу до роботи. У 1837 році він розвивав систему форту та дешів, які стали відомими в усьому світі як Кодекс Морсе. Він не знайшов підтримки вдома в Сполучених Штатах, Англії, Франції або Росії, і був відхилений всюди. Тільки в 1843 році був філантропіст, який інвестував $ 30 000 в стартап Morse, а потім ви знаєте.
1904 Морс поле автомобіля в акуратному складанні справи.
Габаритний зображення
Інтерактивне залучення чотирьох польових прогулянок. Фото показує польовий вимикач, на жаль, не пам'ятаю модель.
Все, абсолютно все, інтер'єрний простір музею займає вінтажні гаджети, на яких можна дрочити назавжди - всі роботи і підключені до всіх можливих мереж.
Ось телевізор. За ними механічна PBX.
Все змащується і знеболюється, підключений і працює!
Р
свінгери
І це чудовий французький Bodo пристрій. Дивіться два барабани? На них постійно, і дуже швидко, щітки обертаються і, при натисканні клавіш на клавіатурі, щітки закривають електричним контуром.
У той же час клавіатури і оператори можуть бути як шість, так і всі роботи одночасно - кожен має власний оборот щітки в загальному циклі. Тут знаходиться природна система часу. Тим не менш, така машина необхідна вкрай точною синхронізацією. Це коли синхронізація стає ключовою проблемою в телекомунікаційних мережах.
Це те, що я викликав серйозний інтерфейс користувача.
Окрема сльоза ніжності викликається історією стільникового телефону.
851590
Де це без активної пневмопошти?
Тепер час взяти коротку перерву і відвідати мансарду телеграфа і його знаменитий годинник з дзвіницею!
Габаритний зображення
Режим роботи
Під цим знаком може бути будь-який.
Габаритний зображення
Шукаємо всіх працівників, які перевозили телефони?
мансарда через будівлю, загублений досить легко.
Перегляд Кремля.
Телеграфічний годинник є одним з найстаріших в Москві. Не знаю напевно, коли вони були зроблені, але це до 20 століття.
Підлога диала.
Вал обертається хвилею, а три шестерні перетворюються хвилин в години.
Непросто почати годинник - потрібно підняти дві ваги 19 кг, приховані в стінах. Але рослина триває тиждень.
Не можна це зробити, але я вирушив з вікна, щоб взяти картину дзвіночка на виворітну руку (незвичайно, безуспішно) – кажуть, мешканці сусідніх будинків попросили в 1930-х роках, щоб зробити його спокійніше, а з тих пір мало хто знає, що над Тверською кожну годину є хім. Хто знає, що є вуличний дзвін на початку?
Цікавий вид Тверської.
р.
Всередині горища, єдиною навігацією є імена алей.
Запах часу.
І тільки найкрасивіша мансарда в Москві.
Ми вирушили через коворкінг цифрового телебачення. Він займає одне з номерів двигуна на п'ятому поверсі - фантастично просторе місце практично без стін - одне вікно. Я не знаю, що його порівняти. Легка підлога та промислова конструкція ранньої частини минулого століття змушує її виглядати як у Нью-Йорку.
Сьогодні ebay проводить конференцію тут, але це так (фото з ditelegraph.com/spaces):
Не збігається з тим, що стильний називається Tver Broadway. Ви можете самі зателефонувати одержувачу. Послухайте гірлянди зовні вікна прикрасить телеграф на свята і просто вихідні.
Р
Також є конференц-зал. Просто безкоштовний простір для 900 кв.м.
Повернутися до нашого туру.
Пристрій на фото ІХО просто видатний. Це універсальна газетна друкарська система. Він містить принтер, сканер, модем, фотошоп і пучок дрібних речей.
Призначений тільки для однієї функції - що по всій СРСР вранці на полицях кладуть свіжі питання центральних газет. Що в Бресті, що в Владивосток.
1 999 р.
Газета завантажується в цей барабан обличчям вгору, барабан вставляється в машину.
У барабані запускається поворотний сканер. Далі через власні канали передає дані на однакові пристрої по всій країні. Ви можете побачити в задній частині автомобіля, де вставляється барабан.
Система не працює швидко, тому використовуються всі машинні номери з десятками операторів.
Система працювала до 2008 року, починаючи з 2000 року. За допомогою модуляції сигналу першого каналу передається сигнал.
На виході автомобіля в Владивосток отримав цей негативний на плівці.
За допомогою негативності друкована форма була оброблена хімічним методом, з якого циркуляція вже була надрукована.
Система дистанційного керування є лише невеликою частиною системи.
595084
Ось ще один з її пристроїв - ресивер-компаратор. Він служить однією простою функцією - синхронізація системи за сигналами точного часу. Ви знаєте, що нічні роги на радіо? Так, це громадянський сигнал для спільних потреб. Промислові сигнали точного часу передаються на інших частотах цілодобово.
1 999 р.
І, до речі, телекс, які працювали за Ольгою Шелест.
І це старий телекс з цікавою клавіатурою з трьома реєстрами і двома шпильками на клавіатурі.
572187
Історія.
2809481
До речі, перша реле першого ПБС в Москві, 1930 р.
Тут цікава частина. Відповідно до закону, всі телеграми повинні бути знищені через три місяці зберігання, щоб забезпечити секрецію листування, тому вони практично не зберігаються. Але музей має збір передреволюціонарні телеграми, що засвідчили цензуру (дивилися лише їхні фотографії). Читаючи їх, ви усвідомлюєте, як наситило наше суспільство було всього сто років тому. З іншого боку, немає різниці на сьогодні Twitter.
«Інтелігентство – це наша пристрасть!»
«Ви замовляєте, де клопотання?
"Великий бастард"
р.
"Слухання молодят"
"Торментовані електричними звуками". Класика
р.
"Подгорські дівчата розширилися"
206762
«Христос Рєсен, Треасурий пустий.» Розкажіть імператора, що британський не чистить зброї з цеглою.
"Дуже, повісити себе, повісити себе!"
І ось пам'ятник нашій екстравагантності. Останні решти розділу годинника над входом телеграфа. Владимир просто підібрав секцію в пельмені і відновив його.
Також було відновлення системи управління. Але, щоб включити пристрій, як і раніше, заборонені пожежниками, які знають музей і ентузіазм Володимира Цукера, щоб надати (або не дати) дозвіл на кожен електричний пристрій.
Р
Уявіть, скільки буде коштувати годинник, поставивши його на аукціон. Вони не були навіть вкрадені, але просто відкинули.
Що це? Дякуємо директору музею для цікавої екскурсії та Альберту Валюльліну (DI Telegraph) за запрошення.
До речі, я розповів Володимир про Хабре, і він просить запитати питання - чи хочуть їхати на таку екскурсію? Але в той час більше десяти людей не підійдуть в музеї, тому Альберт запропонував зробити виставку музейних експонатів прямо в коворкінг-замі. Не буде занадто лази голосувати! Бажаєте відвідати музей центрального телеграфу? Я хочу тур! Краще зробити виставку. У мене достатньо звіту з нормальними фотографіями. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка, 53 осіб проголосували. 13 затриманий.
Джерело: habrahabr.ru/company/Dreamindustries/blog/228589/