1378
Найбільший притулок безпритульних тварин в Білорусі
Якщо я знаходжу його, то при необхідності я летю.
Укриття знаходиться в с. Озерщина, фактично в передмісті Речіца, в незаперечному приватному господарстві.
Його коханка, яка запровадив себе як Світлана, намагається пам'ятати з того, що року вона почала боротися з тваринами:
до Так це було більше двадцяти років. Учні пішли тільки до школи.
Ще раніше, у 1981 р. 18-р. Світлана працювала финт-інструктором на будівництво Байкал-Амурського шосе.
Багато безхилого собаки ходили навколо об'єкта - переважно huskies. Постачання були взяті будівельниками, які прийшли з усього СРСР. І в кінці візиту залишили вирощені вихованці до занурення долі. Багато собак половили і дайте «на капелюхах», а деякі «гурмети» навіть з'їли.
Світлана, яка проживала з чоловіком в вагоні, поросла собаки, які були забиті більше і кожен день. В результаті їх кількість досягла 18. А потім було завершено об'єкт, вся база була знята і перейшла на новий будівельний майданчик в Комсомольському-на-Амурі. Не хотів би взяти тварин, вони повинні поставити їх до сну. Вони не виживуть в тайзі.
Згодом, вже живе в Речіті, Світлана почала забирати і принести домашні молитви тварин. Особливо тим, хто потребує ветеринарної допомоги.
- Я ніколи не просто прогулявся, і виховав їх. Якщо я вже знайшов - візьміть його, при необхідності - полетіти, медсестра і спробувати прикріпити до власників. Вони вже пройшли через руки так багато, що я іноді дивлюся на фотографії, і я не можу пам'ятати, де це або що тварини прийшли з.
Але Світлана пам'ятає свого першого вихованця. Вони стали червоною кімнатною собакою, яка проходить через сміття біля будинку. Звіря була змащена, і кісточки тазу неналежно захотіли. Через відповідний зовнішній вигляд і гай, собака була визволена Котом.
- Я ненавидимий людей! Якщо ви досягнете, ви захопите його. У нас були наші коліна, наші штани рвані. Можливо, він був збитий дуже погано.
Косричка звикла до нас протягом двох років: він все ще жив на сміттєздатних відвалах, поки вони спробували його, щоб хоча б він не дозволяв собі плетіти. Тоді вони приїхали до нас додому. А потім проживав і проживав з нами більше двадцяти років – загинув минулого року.
Кількість гостей у квартирі Світлана швидко зросла. Вони прибули набагато швидше, ніж вони могли знайти своїх власників. Щоб зберегти десятки собак і котів в квартирі стало неможливим. Тоді було придбано будинок з невеликою площею в Озерщині.
За словами Світлани, відносини з місцевим населенням розвиваються плавно. Неприємний мікрорайон іноді переносить інші спокійно - в с. такі речі, як правило, більш толерантні.
Крім того, Світлана тут, як Айболіт, до якого ведеться хворі тварини. Не обов'язково кішки або собаки. Це може бути козячим, і великої рогатої худоби. Виклик професійного ветеринарного дорого.
«Бихти, які використовуються для годування кошенят з молоком. й
З самого ранку життя в притулку збиває ключ, до звуків баркінгу, з якими гості зустрінуться з кожним світом.
до Вони піднімають мене строго близько п'яти - годинник тривоги не потрібно. Зима, можливо, пізніше. Запуск по дворі, маючи задоволення, чекаючи мене, щоб вийти з їжі.
Я зазвичай роблю їх кашу. Для одного корму необхідно сорок літрів. Завдяки волонтерам достатньо їжі. Для того, щоб бути твердим. Коти були першими їсти. Ви зателефонуєте їм «поцілунок-кіш», тому після того, як собаки вже знали, що це призначено.
Люди, які взяли їх з мене, дивилися: вони не реагують на звичну «на, на», і, як тільки вони чують «кіс-кіс» вони працюють.
64515645
В той час як Світлана є прибиранням, «другий сніданок» готується на плиті, після чого вона піклується про хворих домашніх тварин. Більшість дня витрачається підбиттям когось, лікуючи рани, даючи ін'єкції, даючи ліки – в деяких випадках, приймаючи їх кожні півгодини.
Багато захворювань у тварин однакові, як і у людини. Є багато собак з епілепсією. Під час нападів вони також падають, починають затхнути, і піна походить від рота. Видовище не для слабкості серця. Після захоплення тварини відновлюється довго, не розуміючи що сталося.
Увечері Світлана приготує ранкову раціон, але неприємності не закінчуються. Сонце не гарантується її підопічних. А якщо влітку відкриваються двері до двору, то взимку потрібно виконати обов'язки дверцятника.
до Ви повинні відкрити принаймні три рази на ніч. Тоді один просить, потім інший, хтось скребує на дверцятах, хтось починає гасіння. Одне для компанії йде, хтось ледачий, хтось холодний, хтось хотів, коли кожен повернувся. Ну, кожен має свій власний графік: хтось lark, хтось ...
Спостереження одного з котів, що прокручуються навколо двору, ліофілізовані погляди на фолієві цуценята, мимовільно згадують про невідповідність цих тварин. Здається, що питання мирного співіснування кота з собакою не найпрестижнішим.
р.
до Звичайно, є зіткнення, але це океї. Як керувати ними? Я не знаю, я не думаю про це...
По-перше, я дивлюсь на поведінку початківця, вводячи його до інших і див., якщо вони приймають її. Якщо ні, я переведе її в іншу групу. Вони діляться за розмірами, характером, від яких друзів. У них є все, як люди: їхні душі, звички, звички, інтелект, психологія.
Я не можу пояснити як, але я розумію його на інстинктивному рівні. Я бачу собаку на вулиці і можу розповісти один погляд: це внутрішня або траурна, голодна або молочна, сором'язлива або агресивна, і навіть де вона йде. І вони також розуміють, що вони повинні жити в цій школі-інтернаті за встановленими правилами.
Ми використовуємо для того, щоб укусити харчові кошеня їх молоко. І кішки скидають в ту ж саму коробку з ручними щурами.
до Не боїться катерів - тварин?
- Я так боїтеся з ними, що я не бояюся їх. Навіть коли дочка була в сьомому класі, вчитель назвав: «Ми сьогодні керуємо Вашою Наталею». Виявляється, що здорові собаки почали боротися у шкільному дворі. Все було плутати, не знаю, що робити, і вона кинула сумку в цей натовп – розігнала всіх в хвилину.
- Я знаю, що вони ніколи не зашкодять вас, ніколи не кусить вас, вона додає, зробивши іншу фоторамку. Головне не боятися їх. Як мінімум не показати страх, і для цього потрібно подолати його.
Я помітив свіжий рубець на руці Світлани. Судячи від шрама і кількості стібків, наноситься рана досить серйозна.
до Це не прикус, це через кошеня, вона пояснюється. - Сформуйте їх з підвалу. Коли я вийшов, в темряві, я прокинувся і, падаю, моя рука вдарила скло. Часом доводиться підніматися в мансарді, вийняти їх з ямок, від каналізованих свердловин.
На своїй голові був випадок двох тижнів полювання для собаки, які побігли навколо площі п'ятилітровою банею. Я вгадаю, що я щось з неї, і отримав качка. Вони половили її тільки тоді, коли вона була спати під кущем, і ми з ковдрами, сітки приїхали вгору ...
Так, коли забрали цю баночку, вони загиблі з радістю.
Великі собаки зберігаються в крабах чистого корпусу. Для котів найближчим часом збудуватимуться самостійно - в колишньому теплиці.
Головний предмет видатків в мейджерському бюджеті табору, звичайно, їжі. Важко назвати точну кількість Світлани, але щось близько 10 мільйонів рублів на місяць. Серед витратних матеріалів також ганчі (старий одяг, ковдри, ковдри) і навіть задні меблі, які діти укриття, за природою, використовують як тренажери для кіг і вболівальників.
р.
р.
Як Gerasim був покарана
Волонтери надають всю необхідну допомогу, візит якого збігався з нашим візитом. Дівчата дізналися про існування укриття останньої осені – з повідомлення в соцмережах. Група була створена, яка сьогодні складається з 1785 учасників.
Лариса і Алла волонтери
- Люди, які хочуть зробити доброго, насправді, багато, каже волонтер Лариса. Не всі знають, як і що саме. Ми приймаємо будь-яку допомогу, чи є їжа, медицина, або хтось приймає тварину для перевищення або забирає його добре.
Більшість людей не хочуть турбуватися – вони просто дадуть гроші. І були пожертви не тільки від місцевих жителів, але й від мешканців Росії, а й від британського громадянина.
Напишіть на сторінку групи, яка пожертвувала скільки, вдячність та повідомлення фото чеків від покупок в соціальних мережах. Таким чином, ми звітуємо про витрати зібраних грошей.
Тим не менш, багато важливі досягнення тваринних захисників вважають фінал останніх сюжетів, героїні якого були собаки, названі Forget-Not. У господині вона побігла на худобувній фермі, заплутана під ногами робітників. Потім хтось з управління збудував зооотехніку для видалення тварини, щоб він не заважав.
Він, не думав двічі, взяв собаку і вразив всіх його, можливо, в щось тверде. Швидко вдарив найближчу стіну. Потім місто «Герасім» з почуттям виконання перекинули нечутливе тіло в кисть.
Тим не менш, не загинув тварини. Протягом декількох днів незабутнє лежало в кисті, де вона знайшла. При огляді виявилося, що з сильного удару очі собаки стрибали з орбіти. Забутий не був прийнятий до ветеринарного, який знімав залишки очей.
1990Р. 2199Р.
Волонтери розповіли журналістам районної газети про інцидент, а також зверталися до міліції, збираючи 250 підписів за заявою. З огляду на резонанс, провадження проводилися з максимальною скрупульозністю. Як на стадії перевірки, так і в суді, який, до речі, був проведений на тій же сільській фермі.
У результаті наведено максимальну покарання за санкції ст. 15.45 Кодексу про адміністративні правопорушення «Довіра до тварин». Зоотехніка отримала 10 днів адміністративного арешту. На думку активістів, що вони не очікують такого рішення суду, викликаючи його перемогу. Оскільки на практиці ця стаття адміністративного коду практично не працює.
Волонтери Алла розповіла про черговий останній випадок. Ми говоримо про домашню кішку, яка втратила і підібрала чоловіка. Він тримав його протягом декількох днів, а потім закручував шию і кинув її. За словами волонтерів, є фотографії та свідки, які побачили його. Залишилося принести справу до суду і принести монстра до правосуддя.
«Нехай люди приймають це просто, бо вони люблять тварин. й
до Це не сталося раніше, господиня притулку продовжує хворобливу тему. Більше і більше променевих тварин. І серед них багато поранених, в тому числі тих, хто страждає на руки людини.
Але ті, хто хоче взяти тварин, навпаки, менше і менше. Попередньо, на перший день оголошення телефон не зупинився, тепер - дзвінки. Дуже мало людей, які люблять тварин. Для деяких самопізніх цілей. Якщо собака – це будинок або охоронець, якщо кішка – ловити мишей або дітей в якості іграшки.
У той же час, ніхто не хоче практикувати, навчати і правильно доглядати.
Тепер вони воліють приймати в приміщенні собаки, які легше і дешевше триматися. І прийміть трохи місця в квартирі. Найвищий попит на chihuahuahuahuahuahua. У моді були маленькі раніше, лабрадори та гуски.
З пюре, вівчарки найчастіше потрапляють в притулок. Деякі стають «вагами» після смерті своїх власників, родичі яких не зацікавлені в такому «спадку».
до Цього року у мене були собаки з ринку. Вони приїдуть на запах їжі і просто падають перед людьми. Ну, ті, хто компасіонують, але вони не можуть його брати – вони дзвонить мені.
Читати повністю: новини.tut.by/society/404579.html
р.
Нерідко власники самі позбавляються від навіть багаторічних вихованців, які, вирощуючи старий, викликають занадто багато незручностей. Подаючи їм дорогі, піклуючись про них - неприємний. Декілька «гуманітів», щоб не засуджувати вихованця до шаленого життя, взяти його до лісу. І прив'язали до дерева. У притулку Світлана такі «суїциди» привозили гриби.
Інші діють в «класичному» спосіб, залишаючи личинки під воротами притулку. Знайте, що вони точно будуть там. Іноді мова йде про неправомірну пошту.
до Спочатку я був дуже зашифрований, говорить Світлана. Так як приводять і приводять, як внутрішні, так і всі. Візьміть, вони скажуть, у нас є алергії, немає сил догляду, втомилися і так далі. Я поясню, що це ваш тварина - подбати про це, дати оголошення, спробувати прикріпити його. "Чим би ми ісердя? Тепер викидаємо його на вулиці - він стане блукаючим, а потім ви візьмете його.
Найменш ймовірніше знайти нових власників у тварин з обмеженими можливостями. Вони проживають у притулку, щоб жити в своїх днів. Світлана з заміткою хорошої заздрості розповідає про протези-колеса - за кордоном вони виготовляються для собак, які не можуть ходити через пошкодження хребта і провалу задніх ніг. Однак можливості Світлани дозволяють тільки пришити кришки на ампутованих кінцівках.
Серед «перманентних мешканців» близько двох десятків собак. Це не фаворити господині, але ті тварини, які не можуть бути надані - вони не зможуть адаптуватися. Деякі люди не розпізнають людей. І змінюючи звичну ситуацію, починайте скуштувати, не їсти, нехай неадекватно. Багато людей зламаних психіків – занадто багато, щоб пройти через.
Політ на день нашого прибуття з ручки вперше за кілька місяців, випущених в двір двох колій – Чен і Роса. Перед входом у притулок вони мешкали в квартирі батька і сина. Зрозуміло, собаки подбали. Вони були добре потілені, отримувати їжу для себе і домашніх тварин в контейнерах сміття. Але тварини не допускаються на відкритому повітрі - будучи в чотири стіни, вони просто пішли дикою.
Читати повністю: новини.tut.by/society/404579.html
Потім, з коротким проміжком, обидва власники загинули. Собачки не дозволяли нікому біля них - з великою складністю вони змогли довести їх до притулку. Але ось, наприклад, перенести до застібки, довелося використовувати петлю, ковдри.
Поведінка змінилася різко, коли чоловічого волонтера. Чен і Роза швидко заспокоїлися і, отримавши свободу руху, не відступав від нового «додатку». Тільки після того, як причина стала чіткою - живемо в шафі і бачить тільки два чоловіків, собаки неминуче перетворилися в невідповідності.
Не офіційний бізнес.
до Чи можна вирішити проблему променевих тварин шляхом створення таких притулків на «офіційному рівні»?
- Я скажу прямо, я категорично проти державних притулків. У будь-якій державній організації люди працюють переважно на заробітну плату. Природно, в такому випадку вони будуть невеликими.
Якщо навіть у дітей-сирітах були випадки, коли їжа з їдальньої кімнати була висушена, а гуманітарні місця пішли на невідомі місця. Чи можете ви уявити, що це буде як для тварин, які не можуть скаржитися, ні сказати нічого?
Основна проблема – люди. Часом їх виразність просто вражає. Ми домовилися з одним великим торговим об'єктом: є молоко, кефір, які заливають в відро від розривних пакетів, щоб дати нам ці залишки. Звичайно, все брудно, змішано, але підходить для тварин.
Вони почали приходити, забираючи. Щойно знежирені працівники прийшли до директора магазину - кажуть, чому ви даруєте молоко незнайомцям нікому? У нас є діти, онуки голодні. Так вони захопили себе. І вони п'ють, хоча я не знаю, як використовувати, які відходи як продукти харчування, набагато менше дати дітям.
Я боїться, що в державному ущільнювачі це буде те ж саме - самі працівники перейдуть на їжу для тварин. Не залишають кістки. Вони, ймовірно, візьмуть суп, щоб приготувати...
р.
до Чому ви хочете все це? Чи не існує бажання кинути і жити так само, як і кожен інший, приділивши більше часу на свої повсякденні проблеми?
- Я не знаю, що сказати. Не було такого настрою. Так, вони не розуміли мене тут, вони сказали: «Я буду досить годувати свиню. й
Звичайно, це не легко тягнути. Але також важко працювати на заводі, а також важко підтримувати однакові свині і корови. І спочатку череш і черед, а потім вбити - це не всім.
Ми жартуємо з дітьми на цьому предметі, якщо у нас були тварини, свині, курчаті, вони будуть мати всі свої імена, жити в будинку, спати під ковдрами у своїх ліжках, і вмирати природно через їх вік.
Чому я можу це зробити? Але я бачу, що люди зберігають свою ферму – вони також не відпочивали, вони повинні працювати багато, і вони страждають від цього. Для того, щоб їсти гроші.
Я люблю те, що я роблю. Я приходжу до своїх тварин і я завжди вітаю, кожен любить мене. Це так цікаво, щоб подивитися їх. Всі вони мають різні символи, всі спілкуються між собою, просто не говорять.
Або ж вони приносять в такий хворий, страшний, блаженний істота. Ви починаєте занурення, і зараз тиждень пройшов, і він вже на ногах, повертається до життя. Неважко вводити слова – це море задоволення.
-img38---
Джерело: Новини.tut.by