Погляд за програмістом? Камбоджа, виживання досвіду і життя досвід

549580

Привіт, шановні читачі. Я хочу сказати, що я трохи дивний людина і мій досвід не прийнятний для всіх і часто зустрічаються непорозуміння, як від родичів і від абсолютно дивних. Про те, як я залишив все і пішов з $ 300 в моїй кишені новій країні, яка здавалося мені щось дикий і невідомий. В обговоренні одного з постів я коротко згадував мій досвід і запитав писати більше.

Я 21 рік і я досить середній представник професії. У Росії я працював старшим розробником PHP, мав досвід як системного архітектора, так і провідним програмістом. У мене було 3 роботи одночасно, завдяки яким я навчився самоорганізації і отримав значний досвід розробки програмного забезпечення в різних сферах. Я працюю 20 годин на добу майже чотири місяці. Я не маю вищої освіти, тому дорога до багатьох іноземних офісів з цікавими з точки зору мій погляд закриті до мене.

На типовий весняний день у вихідні я сидів вдома і думав, що це було час, щоб піти у відпустку, бо я не був на канікулах більше року. Я не знаю, де Камбоджа до тих пір. І тепер очі набувають невелику замітку російського туризму про відвідування храмового комплексу Ангкору. Перегляд Ангкору, звичайно, застрягти мене, але ще більш захоплений мене за статтю, довідкованою в обговоренні цієї замітки. Про час Пол По горщика. З цього моменту я був повністю всмоктований в Камбоджі, читання книг, перегляд Всесвітнього внутрішнього виходу, вивчення видаткових форумів в Кампучі. Це тільки тиждень, і я вирішив, що я не тільки збираюся до Камбоджа на канікули, я збираюся піти туди довго. Варто відзначити, що я вже мав досвід довгострокового проживання в іншій країні. Він жив у Чехії на рік і в той час він побачив багато. Він навіть спробував на шкірі бездомних, бідних, голодних мігрантів.

Привіт Kampuchea!

Трохи більше місяця після читання, що замітка, я був в аеропорту. У перший раз був квиток на одну сторону і близько $400 до $450. Це може здатися як відчайдушний акт, але мій привід був чимось схожим: «У мене є руки, ноги, голова і навіть ноутбук, я не втратив мій голод» – і це не зникне.

Політ на Камбоджа прямим рейсом не дуже чуйний рух, краще це зробити через популярні туристичні напрямки, з яких легко дістатися до Камбоджа землі. При цьому найдешевші квитки були в Бангкок - 11,000 рублів один спосіб, досить доступною ціною. Прибуття в аеропорт Бангкок і проходження паспортного контролю вирішили не поспішати і оцінити ситуацію повільно. Я пішов по будівлі, виїжджав за межі, поспілкувався з водіями таксі і дізнався, що є залізнична станція в аеропорту, звідки ви можете легко і недорого дістатися до міста. Не було ніякої ідеї, куди піти в місті, тому я купив токен до географічно центральної зупинки.
Перша ніч була найважчою. Я навмисно купив нічого, але простого і дешевого харчування, пройшовши в пошуках дешевого житла, але такі прогулянки з рюкзаком дуже втомилися. Перший день практично завершився нічним перебуванням на кішках статуї, але в часі приймали решту енергії в руках, пішли на мотоцикл водія, сказав, що у мене немає грошей, я голодний і мені потрібно найдешевше місце для сну. Водій взяв мене до хостелу, за який він отримав добре збережений долар. Я провів кілька днів у Бангкоку, навчаючи його, ходьба.

Залізничний квиток з Бангкока в Араньяпре (районне місто з Камбоджа на тайському боці) коштує 50 бат ($1.3 приблизно). До того часу я купив квиток, в результаті неприємного інциденту і безперешкодних витрат в аеропортах, у мене було 300 доларів.

Відмінність

Перше, що ви бачите, що приїжджаєте до Камбоджа, девастація. Якщо Араньяпре є ще більш-менш добре переглянуто місто з достатніми дорогами, то Пой-Пе (районне місто на Камбоджанському боці) просто збив мене з доріжки. бідність, сміття, запахи, тепла, зламана дорога, всі дають перший блиск Камбоджа тим, хто їде там з Тайланду, а потім розповідають їм, що Камбоджа неприпустимо.

По суті, більшість людей, які приїхали сюди, ніколи не бачили і, ймовірно, ніколи не бачити реальну Камбоджа. Закони ринкової економіки та розвитку туризму в Камбоджі залишають недорогий відбиток на популярних туристичних містах. Хмерс ще не навчився слідувати, де вони живуть і створюють дружні умови для туристів. Вони, як правило, не думають про довгостроковий розвиток, але, швидше, щоб підкреслити свої кишені тут і зараз. Це туристичні реалії цієї країни. З деякими тренінгами, це може бути дуже легко, адже ми всі люди.

Справжня Камбоджа далеко від популярних туристичних місць і курортів. Реальний Камбоджа виробляється переважно людьми. Несправедливість, симптоматика, життєрадісна, все це незважаючи на страждання, що це люди постраждали і те, що багато з них нижче лінії бідності, заробіток $ 60 за сім'ю (!) на місяць. Вони не дивляться на вашу кишеню, вони дивляться на вас з інтересами, чекаючи ваших оповідань і готові допомогти вам практично будь-яким питанням. Ось чому я прийшов тут.

На жаль, час писати про те, чому я знаходжу цю країну привабливою для живих/візитових робіт.

Kampuchia в даний час на етапі економічного формування, намагаючись залучити іноземний капітал, просто дізнаючись, як зробити бізнес. Законодавство і його виконання в Камбоджі варто окремий пост, але коротко: Ви не будете турбувати до тих пір, поки ви перевищите межі причини, ви не будете змушені зробити непотрібні речі для всіх. Що я можу сказати, я хотів продати їжу - виходите і продаємо, все. Це може здатися дивним, але це якось працює тут. Я часто їсти в вуличних закладах, які, звичайно, ніхто не інспектує, але якість завжди була дуже гарною і навіть отруювання з питання. І в Росії є СЕС, і люди отруюються. Ілюстраційний приклад того, як працює закон: «Якщо ви перехрестите подвійний твердий і не турбуєте нікого, то сміливо, ви не будете дрібними. й

Я вже писав про це, це головна перевага цієї країни.

У Камбоджі величезна кількість іноземних університетів, шкіл, коледжів, наприклад, з США, Канади, Австралії, Франції. Я не можу сказати вам ціну, я просто знаю, що це не дешево. Місцеве населення має знання з особливою силою. У дні Пол По горщика, як ви знаєте, що вся освічена популяція повинна бути знищена, тому зараз існує реальна нестача фахівців в країні. Отримання освіти для місцевого населення – це хороший шанс на краще життя. У місті Камбоджа було відкрито дивовижну серію постів, присвячених створенню мобільних мереж, в яких виявлено безліч особливостей населення та країни, в тому числі освіти.

Ціни дуже важливі для мене точки. Проживання в Росії, я просто не бачу, як купити квартиру або хороший автомобіль без прибуття в банк заставу / кредит. Я дуже хороший зарплата, але ви знаєте, скільки я врятував? Небагато. Тут я можу зберегти 3/4 мого зароблених грошей.

У кафе на середніх витратах $ 3, перейдіть на кіно - $ 3, орендуйте велосипед - $ 40, літр бензину - $ 1. Єдине - комунальні послуги і медицина досить дорогі тут.

Морська

Камбоджа має доступ до затоки Таїланду. Від столиці автобусом доїхати близько 4 годин. Є кілька міст на морі, один з яких популярний з туристами, а інший я обрала для себе невелике, тихе, провінційне місто, де кожен з них знає один одному. Ми любимо мене і зателефонуйте мені “Мастер Росія”, кожен запитує, як я, іноді запрошують мене відвідати і їсти смачну їжу. У відповідь я покажу красиві фотографії Росії, розповісти про це і просто поділитися історіями від життя. Це задоволення.

Знайти роботу іноземця в Камбоджі легше, ніж місцевий. Місцевий бізнес вимагає білих людей, які є реальністю не тільки в Камбоджі, але в Південно-Східної Азії в цілому. Тим не менш, це набагато краще, щоб мати віддалену роботу, так як місцева робота = місцева заробітна плата, так, вище рідного населення, але іноземна компанія буде платити більше.

Хмерська мова. У туристичних містах майже весь населений пункт говорить англійською мовою, важко знайти англомовних людей від таких центрів. Старе покоління в школах навчається росіянам, деякі говорять французьким.

Корпус на будь-який смак і колір. За $100 місяць ви можете орендувати гідну одноособисту студію в центрі Кеп. За 400 доларів, вілла з басейном і мангом гаю в дворі. Проблеми з пошуком житла зазвичай не виникають, я завжди діяв за цією схемою:
  • приїхати в місто
  • Проживання в дешевому гостьовому будинку (не більше $ 5 / день)
  • Я пишу локальних, я шукаю оголошення, я отримую місто, шукаю житло. Це зазвичай займає не більше 3 днів.

Цей розділ може бути великим, але незважаючи на те, що я не зіткнувся з таким явищем, принаймні небезпечний для здоров'я або матеріального благополуччя. Важко знайти країну більш небезпечним, ніж Росія. В цілому в туристичних місцях досить розвинена. У містах, таких як Кепа, ніхто не знає, кожен знає один одному, кожен завжди дивний. З іншого боку, я ходив в ніч в усіх великих містах Камбоджа, і я не мав проблем, але вони кажуть, що це краще не для.

Інтернет12$\місяць за необмежену кількість 3MB\sec, є 3G, майстер 4G. Земельна зона є цілою країною.

Про $300 і як мені вдалося це дуже просто. «Не купуйте нічого». У новому місці ви ще не знайомі з реальністю, в якій ви повинні жити, ви хочете купити все, спробувати все. Не поспішайте його, ви встигнете.

Так, це було трохи грубо. Розташований в кімнаті гуртожитку за $2 ніч, шукаючи доступні варіанти житла. В кінці він знайшов чудовий двокімнатний номер з великим балконом за $ 100 / місяць. Для мене достатньо місяця, щоб зібрати гроші. Але я не залишила квартиру на тривалий час, мені дуже сподобалося.

Смішні речі: Тексти пісень, а це означає: Я буквально мав крок над собою. Я чекав гроші, і я повинен терміново розібратися, як його заробити, їсти, що я хотів. На щастя, я вже мав місцеві друзі, один з моїх друзів sang в готелі, я пропоную їй допомогу, а потім вперше в моєму житті грала музика і навіть на сцені. Звісно, моя допомога була сумнівною. Зіграно тамбурину вперше в його житті, було дуже соромно всередині, але спробували не показати зовнішній вигляд. Він заробив $5, який досить годувати себе на тиждень.

На жаль, я завжди питання корисності та інтересу до інформації, яку я презентую, я з радістю продовжую писати в наступну посаду, якщо ви вказали опис вектора. Що потрібно знати особисто? Ви можете попросити найсвіжіші питання.

Джерело: habrahabr.ru/post/227583/