Машини для позашляховиків

У мене є друг - Вадим Яковлевич Шапіро. Я відомий йому протягом 15 років, але це важко назвати його другом - у нас є 28-річна різниця, хоча ми дійсно друзі. Але не так. Вадим Шапіро - унікальний чоловік: він придумав шину і машину. Або ж: снігоходів на шинах наднизного тиску. І по суті, вся родина: «Слопе», «Слопт М», «Маммот», «Маммот М». Я не говорю про попередні розробки, наприклад, про «Арктику» – хоча вона мала різну кінематичну схему.

По-перше, шина. Визначений. Однак це супер тонкий і дуже легкий. Натискання на 0,5 атмосфери можна працювати. Найголовніші: гаки ґрунтів («горбки» ялинки). Вони не тверді, як на вантажних шинах, але мають порожнину всередині. По суті, в розділі: "P_P_P_P_P..." Під час руху все це «грає», буквально сподобалось хутро мандриського, так що навіть рідкі глини не прилипають. Більшість всіх транспортних засобів мають той самий принцип, тільки вантажопідйомність вище. В цілому ці розміри люблять тип трактора Т-150, однак, сама шина 5 разів світліше. До речі, шини є камерою. Так навіть у полі можна ущільнювати. А потім, навіть при попаданні гострого об'єкта (прокочується на заготівлі) на швидкості засмаги, шина не проколюється, але просто «потікає навколо».

Автопрокат Лобасня. Колесо формула 4х4 і 6х4. Існує 6x6 варіант, але не йде: є дуже складна передача і не помітний приріст в місцевості. Підшипник кузова, що простягається з алюмінієвого сплаву - сухої маси 150 кг. Розмітка наполовину витяжних, середніх. Енергоблок від попереднього приводу ВАЗ: 21091, 2109, 21093 (на 4х4 можливого варіанту від "Ока", але ...). Редуктор і SRUS від Niva (останній повинен бути подовжений). Підвіска - весняно-завантажена, незалежно від регулювання жорсткості (ручна, траншея). Підвісний хід 380 мм. Дискові гальма на водних колесах. Місткість: драйвер + 5 осіб або 600 кг вантажу. Загальна маса - 1300 кг

Автомобіль, завдяки шинам і ущільнюванню кузова, поплавляючи, курс і контроль забезпечать шини з грунтовими гаками. При необхідності можна встановити двигун навісного човна потужністю до 12 к.с. (фото з архіву)

Спартанський салон. В середині знаходиться відсік двигуна.

Затока двигуна. Я думаю, що кожен знає. До речі, тема дизеля і АКП, Вадим Яковлевич і І, одночасно, закрита (соррі, іноді я борюся з ним як технічний консультант). Для. Двигун карбюратора може бути запущений в мінус 40. Дизель, не попередньо пшениця. На «лівому» бензину я все ще отримую, навіть за вартістю ремонту двигуна. В перші кілометри вбити двигун не існує «лівого» дизеля – вода та парафін. Нагрів і поділ води можна покласти, але це вага і втрата буйності. AKP є послугою, згодою. І кваліфіковані ремонти...

Місце водія також несухне (Ока)

На автомагістралі можна дістатися до швидкості не менше 85 км / год. І тільки категорія Б потрібні для управління.

Я покажу вам прямо: "Свято" дуже неспішний. Водіння по мокрій, м'язової дороги 40 км / год і ... нічого не буває. Питання є, що якщо ви кладете його до 80? Сама з пудлами ... Першим пудлом, потім озером, а потім в похмуру погоду ми починаємо перехрестити Оку в Рибажанському районі. І що про рішення одного з власників: навесні в розбитому льоді від прискорення стрибати на березі паялки? І бажання мисливців Якут встановити ... бульдозер, так що при русі вздовж тампона може бути вкритий невеликий ліс? І ось ми йдемо. Я повернувся, я зламав себе один автомобіль: Я дуже хотів, щоб зняти його в стрибку і так, щоб всі шість коліс вішали в повітрі. Що відбувається, коли кожен п'яний і з дівчатами? Але потім Вадим Яковльевич скаржав: "Ваш автомобіль ненадійний." І здавалося б, коментарі в Інтернеті...

Про затискачі в окремій лінії. Як ви знаєте, охолоджувач джипа, далі для запуску трактора. З «Космічної» цим принципом не працює. Має специфічний тиск на землю загальною масою 0.007-0.012 МПа, ГТСка - популярний відстежений автомобіль в Сибірі - близько 0.02 МПа, Зіловська "Синій птах" (Я сподіваюся, що не розкриває військові секрети) - 0.01. Так все, що залишається... М-8

Габаритний зображення

Великий брат - Мамонт. Він не купить, алас. Незважаючи на те, що завдяки артикулованої рамі має дивовижну маневреність. Рентабельність дивовижна: специфічний тиск на ґрунті, як і у ГТСКИ зіставною вантажопідйомністю 2 тонн або 20 осіб. Крім того, не існує гусениці, які, по-перше, мають ресурс не більше 1,5-2.0 км і, по-друге, стоять як одна «Лобасня». До речі, ви уявляєте ремонт гусениці в шкарпетці? Що відбувається на машині, якщо вона ламається? Але навіть на плоскій шині ми отримаємо на суху пляму...

Мамонт М. У минулому житті - ГАЗ-3308. Чим простіше і дешевше звичайного «Маммута» і несучої здатності вище, але радіус повороту великий.

Ви можете запитати, чому це не потрібно? Не знаю. А «краса», на жаль, майже закрита – Вадим Шапіро перетворив 81 травня в цьому році. Але іноді я уявляю ще одну надзвичайну ситуацію (наприклад, повінь). EMERCOM IL-76 навантажень "Lobasni", які за номером в ньому можна змішати як раки в емальованому відрі. За ціль вони можуть або просто парашути або після посадки - перевертають столи: для MI-8 на зовнішній підвісці 800 кг нічого не залишається. І, за даними моїх даних, в той час була розроблена схема підвіски. Це зрозуміло, що є багато інших додатків: наприклад, poachers або прикордонники не можуть вийти з цієї машини. І полювання? І риболовля?

2931392р.