Живі книги (малий підручник з виготовлення книг, з власними хитрощами)

На цій темі немає багато статей, але є. Тим не менш, на мій погляд, оскільки майже всі вони базуються на реальних типографічних методах, для малогабаритних і навіть більше так одномісного виробництва, описані технології не завжди зручні, особливо коли нічого не завадить іншим бажанням.
Тому, я поділюсь моїм ноу-хау на одноразові роботи.
У цьому випадку розглянути виробництво дуже реальної книги, прямо в домашніх умовах, безпосередньо з паперу і з мінімумом інструментів.

230 сторінок A5, папірбек, в 4.5 години.
р.

Хочу зробити книги своїми руками. Є деякі опозиції для надмірно привабливих електронних товарів, які тут і там оптимізують все, і не тільки дійсно непотрібні або небезпечні для людських процесів, але і досить природні, і без яких людина стає більш і більше, як рослинний.
Ось електронна черга, наприклад, яка зараз подається всюди, де це необхідно і не потрібно. У клініці або в банку. Чому? й
Чи був він раніше? Перш за все, ви навчите мозок і бачення, який ви зайняти, скільки людей вже стояли за ним, але ви пішли в інший відділ, офіс, на бізнесі, де він навіть пішов, бо він просто тут? Ти не стояти!
Так ви можете зв'язатися (повідомлення про життя), і радіти, і перезавантаження. Ви живете душею.
А тепер - візьміть квиток, і ви сиділи, мовчисто, стараючись на заголовку, і нічого і ніхто не в цьому черги інтересам вас більше. Просто табло. Це єдиний, що правила ви. Я не доглядаю, якщо ви живі або овочеві.

Це те ж саме з книгами. У папці фоліо є ще одна романтика, якась таємниця, якщо ви будете.
І це не в електронних книгах. Тільки неординарна зручність, для рук, для мозку, для кишені або сумки, щоб процідити менше ... Не потрібно стежити, щоб не замочити, не відірвати пил, не кладуть під склом - обварити в цілому. І справді, не сьогодні або завтра Google-Glass почне імплантувати вже в лікарні і Джонні Мнемоніки не стануть характером з фільму, але Ваш конкретний образ.

Я рідко роблю книги. І я дуже рідкісні, ті, які ніколи не були опубліковані в Союзі, перш ніж, або ті, які були опубліковані тільки один раз, і більше не планується перевизначення.
Вже минулого разу, на основі приватних перекладів з клубу Толкєн, я виготовив 650-сторінку видання Незакінченних казок Середньоземця, роботу Крістофера Толкеена з його батьківських проектів, твердої обкладинки та кольорових ілюстрацій Алана Лі та Івана Яка, влаштував тематично на тексті.
У клубі було свого маленького кровообігу кілька років тому, але без ілюстрацій, бо мій Імхо набагато приємніше.
В роботі взяли понад один день і обов’язкове виготовлення деяких складових обладнання для важкої зв’язки такої товщини (пресур і т.д.).

В цілому, все, що ви повинні знати початківця будинку букмекера можна знайти тут (завдяки ви Comrade Jim aka Jim). Насправді я використовував цю технологію в деякій мірі. Але як ви бачите, технологія не є тривіальною, вона вимагає простої точності, часу і деяких інвентарю. Спеціально для жорстких зв'язків. З часом, намагаючись оптимізувати щось тут, і там були власні розробки, щодо роботи в домашніх умовах.

І в останній раз ми обіцяємо зробити книгу з шестигранним збігом з підходом ДР колегії. Ми починаємо виробництво.

1. Підготовка Для виготовлення 230 р. A5 в м'якому, приємному дотику, нам буде потрібно:
  • пара плоских планок;
  • Звичайний рядок.
  • хропіння (повний, корисний і зручний пружинний);
  • ножівка (метал);
  • щітка, невелика, плоска, для малювання, зі штучними грудками (можна взяти з дитини, копати в таблиці);
  • Офісний клей (офіс);
  • А4 папір звичайний;
  • A4 текстурний папір для друку чорнило (так, є один);
  • лазерні та кольорові принтери.
І це все.

Тонкощі з клеєм. Варто бути ПВА, але це офіс і бажано імпортувати. Такий ПВА не жовтий, коли заморожений, але стає матовим-семі-прозорим, який просто ідеально підходить для букмекера - на папері немає слідів. Плюс, стає міцним, але досить еластичним, на відміну від меблів PVA - це момент, щоб зв'язування не тріскався і розсипається з часом.

Добре, стіл, плоский дерев'яний стілець, лазерний принтер (на роботі), кольоровий струменевий принтер (в домашніх умовах) і кілька годин сімейного миру, я думаю, що ви можете забезпечити себе. Якщо є претензії від інших сторін.

2,2 км Ми робимо текст в заборонному режимі в Word. Але!
Виберіть розмір аркуша А4, а в налаштуваннях сторінки (друк) відразу ж помістіть спосіб друку "Брошур" і - перший ноу-хау!

No1 Виберіть кількість сторінок в брошуру не 32, так як вона повинна бути в класичному друкованому будинку, і 4. Тобто 4 сторінки А5 будуть друкуватися на аркуші А4, з двох сторін, щоб потім складати кожен такий аркуш навпіл, а потім з кожним іншим.
Двосторонній друк проводиться з довгої сторони.
Чому це необхідно? Бо у нас є книга з A5 аркушами. Це хороший, зручний формат, зручно тримати в руках, ви навіть можете покласти в сумочку з певною майстерністю. Не різати A4 папір або шукати рідкісні і дорогі A5 папір.
Ще одна перевага даного підходу полягає в тому, що кожен другий аркуш буде підключений один з одним складкою самої паперу, а не тільки приклеєним корінь. Ог! Поведи мене, це великий плюс до міцності нашого фоліо. Особливо якщо ми розглянемо, що ми не будемо безпосередньо зшити листи разом, але тільки приклеюємо кінець кореня, хоча нам ще буде потрібно нитки.

Після цих налаштувань в Word ми бачимо лист A5 перед нами, і ми робимо його. Не забудьте додати верхній і нижній колонтитул з ім'ям автора, ім'я роботи, назву і номер глави і номер сторінки. Це хороший тон.
Потім надрукуємо готовий файл. Простий текст - на лазерному принтері і на звичайному папері. Ілюстрації на кольоровому принтері і на фотопапірі (ми потім просто кладемо їх між сторінками в потрібному місці), це дає твердість до публікації і просто приємно дивитися.

3. У Для 230-сторінок я провів 30 хвилин складання всіх 58 сторінок. Так, просто візьміть лист і покладіть його на плоску поверхню, на столі, навпіл.

І трохи порад:

Відомий як No2 Поставте перед вами якийсь плоский акцент, rake або навіть просто шматок картону. Потім при складанні натиснути верхню частину листа до зупинки і розплавити обидва краю згину листа. Коли краї поєднуються, візьміть пластикову лінійку і проведіть пару разів спочатку на складку з лінійкою плоскою, а потім пару разів з краю лінійки (але не дуже різко, щоб не пошкодити сам папір на складці). Потім складка буде просто ідеальною і дуже тонкою, а краю залишаться там, де ви закріпите їх рукою.

Далі блок сторінок повинні бути остаточно зібрані, вирівняні і зафіксовані хропіння, в середині блоку.
Тут я рекомендую не мудро, але використовувати третій ноу-хау.

Відомий як No3 Якщо одна сторона (і частково другий, якщо розміри сторінок однакові) можна вирівняти просто, поставивши край блоку на плоску поверхню - на столі, друга (поза) поверхня може бути вирівняна, натиснувши блок в цьому положенні проти стіни, перш ніж поставити ще одну плоску плоску плоску планшет вертикально проти стіни (папери не завжди плоскі).

Після вирівнювання сторінок в блокі необхідно закріпити хропіння, посередині.
р.

Так готовий блок сторінок. Час вставити корінь.

4. У Приклеюємо корінь Спочатку, щіпаємо наш блок між двома плоскими дошками, залишаючи корінь 5 мм зовні, і протягуємо його разом зі звичайним пасом.

Не доторкнувшись до раппера, нехай вона підвіска для безпеки.

Далі беремо ножівку і робимо кілька нарізів на корені, де потім вставляємо шматочки мотузки для міцності, для псевдошиття, щоб говорити.
р.

І це, мабуть, базовий хау!

Як ви неодноразово спостерігали в житті, книги в паперовихвидах, де сторінки не зшиваються разом, але тільки приклеюються на кінці кореня, як правило, розсипаються за часом і з інтенсивним використанням - сторінки, що забороняється випадають з книги, особливо з сильною реверсальною. Для того, щоб уникнути цього і, як правило, зменшити ймовірність падіння на фізичну нуль, на відміну від популярної друкарської техніки, де зрізи виготовляють перпендикулярно до кінця, ми зробимо зрізи під кутом. І на одну руку під кутом «право» і з іншого під «лівою». У цьому випадку після установки в пропильних нитках (або для випаровування - дерев'яна кілочка) сторінка не зможе випасти з блоку навіть якщо клей повністю висихає і зникає - сторінка буде просто варенням, тому що зрізи з різних сторін виготовляються під різними кутами)
р.

Тепер беремо клей ПВА і наносимо її жирним на кінці пилками. З пензлем ми ретельно змащуємо клей так, щоб вона потрапляє в всі тріщини між корінням і особливо в пилки.

Дозвольте приклеїти на 30 хвилин.

Під час цього часу нарізаємо нитки по 10-15 см за кількістю розрізів. Краще використовувати натуральну нитку, з якою PVA є друзями, але можна також використовувати капрон. Практика показує, що капрон також сидить міцно.

Тепер знову занурюємо в кожну пропіл ПВА, складаємо нитку навпіл, скручуємо трохи і в декількох проходах так, щоб нитка встигла замочити в необхідну довжину, вставте в кожну пропіл. Ще раз знову занурюємо в пилку зверху ниткою ПВА і змащуємо її пензлем.

У цій формі залиште блок для висихання протягом декількох годин.

5. Умань Під час висихання блоку можна друкувати і підготувати обов'язки. Як ми вирішили раніше, зв'язування буде м'яким.
Добре, давайте отримати спеціальний фактурний папір. Ху? Ху? Є один. Туга, фактурна, приємна дотик для душі і тіла.
Як це В цілому, Ломонд має багато всіляких порад для букмекера і взагалі, для образотворчого мистецтва, рекомендую.

Але це папір також A4, і з в'язкою нам потрібно трохи довше. Що таке? Ми покладаємо двосторонню кришку. І ми зробимо поломку на спині книги на місці, де наклеюється кришка на останню сторінку блоку, відступаючи близько 1 см від краю. Так ми збираємось будувати та друкувати два чохли. Ви також можете використовувати Word. Одна з основних, де буде повністю передня частина, корінь і фітинг задня частина. А інший тільки з повним спинкам чохла.

Ширина переднього (і назад) і частини чохла вашої сторінки (297/2) + 1.5мм (для складки) = 150мм.
Ширина кореня = товщина блока + 1 мм (в резерві, оскільки корінь буде набрякати з клею).
3610Р. 4200Р.

Головна кришка

Кінцевий кінець.

Тепер потрібно включити висушений блок сторінок. Візьміть гострий будівельний ніж і акуратно зріжте нитки рум'яна. Якщо ви помітили, корінь блоку злегка набрякають з клею і розсіяні. Щоб виправити її, потрібно повністю відштовхувати її між дошками і компресувати її знову з пасту протягом 5-10 хвилин.

Після цього блок може бути повністю звільнений від штанги і акуратно згинати основну кришку над ним. Щоб «прокрутити» складки можна використовувати лінійку, як описано вище, тільки не проходячи край - чохол повинен мати «м'який» складку на корені, інакше папір або фарба буде тріщиною і відшаровуватися на гострому вигині під час роботи книги.

Тепер великий момент. Вам потрібно відрізати більшу частину задньої кришки від основної, і вирізати невелику частину задньої кришки від додаткового. Я думаю, що кожен може впоратися з цим. Для зручності покладіть задні чохли поверх одного, поєднайте з блоком, і вдарите пару малюнків простим олівцем на кінці обох листів чохла, зверху і вниз, в правильному місці. Краще, якщо це місце в середині приклеювання задньої кришки на останню сторінку блоку, близько 1 см, відступаючи від краю кореня. Потім для цих ризиків і лінійці акуратно зрізають листи з таким же гострим будівельним ножем. Не забуваємо в процесі різання, щоб покласти під кришкою шматок картонної товщі, або ви знаєте, стіл обідній, полірований.
Не використовуйте ножиці для розрізання листів. Вирізати лінію буде нерівним. А леза будівельного ножа регулярно оновлюється (розривається інший шматок) кожні 20-25 ріжучих.

6. Жнівень Приклеюємо клеїмо за наступним замовленням.
Спочатку рясно змащують пензлем з ПВА клеїмо першу сторінку і корінь блоку. На першій сторінці надягаємо смуги шириною 2 см від краю кореня.
Потім приклеюємо основну кришку, попередньо нарізаємо і згинаємо на корінь. Нагадуємо, що ми спочатку згинаємо все, що потрібно зігнути, а потім відрізаємо частину задньої кришки.
Тепер пропускаємо останній лист блоку, також смуги від 2 см від краю кореня. Натиснути невелику частину задньої кришки (які залишилися з основною). Візьміть окрему велику частину задньої кришки і з'єднайте з зображенням на невеликому шматку, поки клей ще не заморожується.
Будь ласка, не забудьте про нагородження, це в будь-якому посібнику з виготовлення книг, так що я здав його в першу чергу. Перші і останні листи блоку повинні бути абсолютно порожніми з двох сторін. Це правило для м'яких і жорстких зв'язків. Кришка приклеюється до цих листів. Найвища, яку можна друкувати на них, є певною інформацією про друкований будинок і циркуляцію, іноді в невеликій анотації друку до книги друкується. Але краще залишити їх порожнім (такі фотографії технічних листів).

Тепер, коли ми всі поєдналися, ми кладемо нашу книгу, знову між двома табличками і затискаємо пасом, але не стільки, скільки приклеїти корінь. І залишити його на 2-3 години.

Про те, що сам автор забув, і запам'ятався тільки після

Відомий як No5 Таким чином, клей змочений папір (покриття або блок) не приклеюється до клаптяв, нальотів, попередньо змащувати дошки поліетиленом, і закріпити його стрічкою або будівельним степлером по краях. Добре підійде поліетилен з мішків для заморожування їжі, він щільніше і не розтягує.

В іншому випадку ви ризикуєте пошкодити кришку, коли ви берете готову книгу з клатчі, яку автор зробив. Однак, є оригінальний і навіть красивий спосіб з цієї ситуації.

Відомий як No6 Знову ми переходимо на стіл дитини і знайдемо пакет зі старовинними маркерами в бункерах. Ретельно підберіть маркери за кольором пошкодженого чохла, змочити з язиком при необхідності і пофарбувати по пошкоджених ділянках чохла.
Після цієї процедури кришка береться на збір винограду) Це, книга не схожа на новий, плоский і глянцевий, але досить зрілий і досвідчений вид. Іншими словами, ми витримуємо книгу. І це виявилося красивим, він зробив книгу живою.
З цією книгою я був маленьким щасливим, тому що єдиний образ вихідного чохла, підходить для друку, виявився для сканування реальної книги, яка бачив види книг, тобто з складками, курчатами і т.д. В кінці прекрасно доповнюється наш старовинний образ.

А ось довгоочікуваний результат!

P.S. Подарунок був успішним і власником сподобалося.
Мова після маркерів протягом дня намагатися не злипати, особливо на роботі. Ви можете піти додому.
Роберт Е. Якард – автор перших романів конана. Так, так! Конан-Барбаріан і Конан-Дестройєр від своєї роботи. І Червона соня теж.

Джерело: habrahabr.ru/post/223911/