Веб-камера

319482

Привіт, Habr! Ми хочемо розповісти про наш проект CamIRa - це інтернет-темпер на поворотній платформі. Після того, як ми є частиною звичайної камери і матрицею ІР для термограм, тому наш проект вийшов. Це поєднання цікавих можливостей. Про термознімки вже були розміщені на Habra, наприклад: про технологію Тиць або термознімків для смартфона Ityts або навіть як зібрати термознімок за $ 100. В інтернеті багато хто з яких були опубліковані і обговорювалися. Збільшити роздільну здатність датчика. Але все в порядку.

Ідея інтернет-трафарету

Я хворий. У готелі працівники заборонили дарувати гостям таблетки, а аптека була далеко, тому довелося взяти багато соку і сподіватися, що все пройде самостійно. Він не відійшов, у мене була дуже висока лихоманка, і лежачи в невеликій лихоманці, ідея прийшла до запаленої свідомості. Чому не зробити поворотний тепловий знімок з аналізом даних у хмарі. Як чудово це буде: є такі речі всюди, людина стала хворим, пристрій помітив це і закликав допомогти. Або навіть через поганий контакт в електропроводці, навіть перед початком вогню, він зміг оповідати власника до проблеми.

Тоді я впав, і вранці я почав відчувати себе краще, пішов в аптеку для антипіретики. Але ідея не залишила мене, як кажуть, "Якщо ви ще не встигли в голову вранці, це Ідея!" Я почав дослідження доступних технологій.
2 999 р.

Найближчим знайденим аналогом є те, щоб покласти його злегка, неадекватно: камера FLIR A5 80x64 роздільна здатність пікселів для автоматизації систем промислових процесів обійдеться $ 2,500. Вам необхідно підключити його до мережі самостійно, а також підключити його до програмного забезпечення, яка коштує ще більше.
Подальші дослідження привели мене до 100 бюджетів теплового зображення, який я згадав на початку посту. Його основа була ідеальною для моєї ідеї: ми доповнюємо її нормальним IR-сенсором 32х31 пікселів, передаваємо програмне забезпечення до хмари, реалізуємо алгоритми аналізу даних IR. Про нас

Не воїн.
Для будь-якої складності вам потрібна хороша команда. Задайте їм те, що вони хочуть зробити, і запитайте їх, що вони хочуть зробити. Так поступово проект придбав команду. Хтось вже залишив, хтось нещодавно приєднався, і хтось завжди був з нами. Зараз ми відкриті для будь-яких змін у співпраці, ми вже в команді 4 осіб.

Ми будували, будували і нарешті будували.

На даний момент ми хочемо представити Habra робочим прототипом з наступними характеристиками:

IR матриця - два варіанти можливо 32x31 і 80x60 і там, і є однакові кути огляду. З такими матрицями ми можемо побудувати панораму приміщення близько 160х155 і 400х300 пікселів, відповідно. Зображення IR доповнюється камерою 1080p. Це дозволяє, якщо необхідно, щоб зробити цікавий накладка зображення за допомогою інтерполяції.й Як в термозображення для смартфона, картина маршрутизатора аналогічно взята.

Для спілкування можна використовувати або Партнерствоабо USB USB USB модем Українська сумісний, при використанні клітинної мережі оптимальне покриття 3Г/4Г для якісної онлайн-трансляції та відео, і IR даних.

У планах розробити випадок, ми маємо приклад того, як він може виглядати для кінцевого користувача, представлений на самому початку повідомлення. Є багато робіт, які виконуються як на макеті електронних компонентів, так і на технології виготовлення самого тіла.й

Якщо ви закінчили читання тут, ви, ймовірно, дивитеся, що він може зробити це іншим. Давайте порівнювати: на ринку є дорогі системи онлайн-моніторингу, є термознімки для промислових систем зору, є ручні термознімки для персоналу. Всі вони використовуються для порівняння термографії вікі. Вимірювання точного значення температури не дає нам коефіцієнт відбиття, для кожного матеріалу він відрізняється. Але це не потрібно, якщо у нас є щось порівняти: отримання термограми того ж місця в різні часи, ви можете зрозуміти початок проблеми і заздалегідь реагувати. Всі ці системи мають суттєві недоліки: ціна, складність використання, необхідність придбання дорогого програмного забезпечення. Ми робимо наш пристрій за принципом «навіть мами можна використовувати», і ціна не перевищує 20 000 рублів. Все, що ви повинні використовувати CamIRa - це Інтернет-з'єднання ПК або смартфон.

Можливі випадки застосування:

доМоніторинг температури: виділіть зону на термограмі, наприклад, розетки з живленнями, що входять до них, вказують на температурний поріг 60 градусів, все, сама CamIRa повідомить вас, якщо температура піднімається вище ліміту значення.

доБезпека приміщень: Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.

Моніторинг обладнання / людей: вибрати обладнання, встановити температуру його нормальної роботи, наприклад, зварювальний апарат в магазині, CamIRa буде слідувати їм і відправити звіт про те, скільки працює обладнання, скільки він стояв свічки.

Це не повний список, якщо у вас є випадок вашої заявки, напишіть в коментарях про це!

Мета

У нас є багато планів: реалізувати алгоритми машинного навчання для аналізу даних ІР; збільшити роздільну здатність; розробити випадок та його електронні дані. Так, тепер мозок нашого пристрою є малиновим Пі - докладніше про розвиток і технічні деталі ми розповімо в наступних постах. Онлайн камера CamIRa Готовий купити набір DIY і зібрати собі Охолоджу купити! Я довго хотів стежити за температурою... Немає, я не зацікавлений. (Я пишу в коментарях) Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка, 315 осіб проголосували. 92 человек.

Джерело: habrahabr.ru/company/camira/blog/222053/