Екологічний комплекс в білоруській області

Задня частина перша. Сім'я Романа Мельниченко переїхали до Білорусі з Калінінграда. Живий в Глибокому режимі. У віці 16 років він пішов до Мінська в пошуках себе. У столиці він організував рекламну агенцію, пропонуючи клієнтам інноваційну послугу для реклами в ліфтах. Але цей бізнес незабаром здавалося маленьким до нього. Роман пішов до Москви, щоб почати свій наступ від нуля, який є його життєвим принципом. Проживав на станції протягом декількох днів, пройшов пробаційний період з благоустрою і незабаром працював заступником голови Московської філії іноземної страхової компанії. Тоді Роман знову занурився.

Хлопець почав новий бізнес - СМС щоденник для батьків школярів. Справа виявилася вигідною. Відкрито перспективи. Москва, місто можливості, все! Але Мельниченко, згадуємо, дивиться на життя непристойно. Подумав про самоактуалізації. І від пилу Мордор вирішив залишити. Закрити до природи.
Проміс, як кажуть, молодий бізнесмен у віці 24 років був у віддаленому білоруському селі з говорим ім'ям Морги. Ось де ми знайшли його.

село втратило серед лісів і озер Глубокської області. Щоб дістатися до Морги, потрібно добре проїхати через навколишні села. У Моргу було 37 сімей. Тоді юні люди розігналися до міст, старі люди загинули, а село завершилося. У літню даму. Для нової ідеї Романа, ця дика виявилася ідеальною.

р.

Хлопець каже нам, чому він тут.
- Я працював в Мінську і Москві за одним сценарієм: отримавшись на шість ранку, злетіла в один ранку. Ви ще не приїжджаєте додому. У Москві мешкав біля Парку Білосевського. Щодня я спробував ходити не менше години. Під час цих ходів я зрозумів, що діяльність, яку я проводжу, менш і менш задоволена мною. Я був намальований на природу. Він почав подорожувати по Росії, шукаючи місце для нерухомості. Карелія, Волгоград, Санкт-Петербург, Калінінград – відвідали багато областей. Навіть самий глухий з них брудні, змащені. Тоді я почав шукати в Білорусі. І скоро я знайшов, що я думаю.
Мельниченко сформулює ідею, яка хоче реалізувати в білоруському моргазі:
- Щоб знайти альтернативу звичному способу життя для міської людини - жити на землі, в природному середовищі, в комфорті, зберігаючи свободу дій і свободу руху. І не працює з дев'яти ранку і до темного. На цих базових засадах після «гори» все інше.

990 Р

Агроекологічний комплекс «Мельниченко» спільно з батьками та братом, створює в Моргай називають «Утрінь». Коли вони вперше вийшли сюди, вони тільки побачили ліс. Закупили земельну ділянку, видали документи, отримали земельну оренду. З нуля Роман почав будувати власне бачення «вільного і легкого життя села». й
до Я не мав проекту. Не на папері, просто в голові. Ми почали будувати будинок, який ми живемо сьогодні. Вони купили і реконструювали будинок на сусідні бояри. Відбувся туристи. План – побудова всього села Морги. 9 будинків, 9 ділянок для індивідуальних сімейного відпочинку. По суті, людина живе власному будинку, не стикається з сусідами, може повністю розслабитися, відключатися від проблем.

Що робитимуть туристи? Причастя з тваринами, переважно сільськогосподарськими, з яких вже багато на садибі - овець, курчат, гуси, качки, альпійські козики, в'єтнамські свині. Свічка в озері, яка повинна бути копати. Прогулянка по дереву. Підідні коні (і взимку – на сходах собаки, для цього вони збудуть доріжки). Візьміть курси хіппотерапії. Щоб навчити своїх власних собак (в «Утріїні» організували дитячу, запрошення з Мінська відомого білоруського кінолога Андрія Шкляєва. Виготовляється за автентичними рецептами, в тому числі на куртильці «grandfather». Для дітей Мельниченко збирається побудувати велике розважальне місто.

Р

р.

В самому серці поняття «Утрінес», говорить хлопець, максимальний «екологізм». Тварини тут живуть у відкритому повітрі, вони не годуються антибіотиками. В оформленні будинків будуть використані тільки натуральні матеріали. Немає асфальту і бетону, не токсичних хімічних речовин в садах і дитячих садах - тільки максимальна єдність з природою.
- Коли Санкт-Петербург або Мусковіти приходять до нас і намагаються пити охолодженим козячим молоком, вони не розуміють, який продукт він є. Вони використовуються для розведення порошку, який продається в магазинах. За кілька тижнів відпочинку люди перебудують і вже в домашніх умовах відчувають дискомфорт після переходу в магазин. Поставляючи, вони закупорюють автомобілі з продуктами, які ми можемо продати їх, мати Романа Світлана Степанівна входить в розмову.

, Україна

7781.0497

За словами Мельниченко, туризм є лише невеликою і невід’ємною частиною глобальної ідеї.
- Хочу створити інфраструктуру, яка дозволить нам жити в умовах повної самодостатності. Виготовляти себе, заготівля корму. Ферма організована для цієї мети. Ми вирощуємо зерно, овочі, плодові дерева. Вирощувати гриби – устриці, шайке. Ми підготуємо тварин.
до Спочатку ми наймаємо працівників. Роман став над ними, пояснив під яким кутом потрібно забити ніготь, продовжує Світлана Мельниченко. - Не опція! Ми прийшли до того, що проект повинен залучати людей, які хочуть жити на землі. Нещодавно в селищі приїхали перші сім'ї з Солігорського. Наші партнери Чоловік буде займатись посадковими рослинами, направляючи укладку дитячої, дружину візьмуть контроль кулінарного бізнесу, продаж молочних продуктів.

- За моїми підрахунками, говорить Роман, 5 сімей необхідно для підтримки всього проекту. Площа комплексу становитиме 300 га. Так, вона буде надзвичайно ефективною економікою, але вона буде керована дійсно цікавими людьми. Не співробітники, які думають тільки про оплату, які необхідно контролювати весь час. Я довго розумію, що управління руїнським бізнесом, запорука успіху лежить в незалежності. На сьогоднішній день ми змогли поселитися тільки одну сім'ю, але є багато людей, які хочуть жити. Дзвоните, писати – з України, Росії, Білорусі. Зберігати очі на них. Зробіть свій час. Це має бути серйозним, виміреним рішенням, а не короткочасним імпульсом.

- Чи може десятки людей керувати величезною фермою, оглянути як туризм, так і сільське господарство? Ви впевнені, що ви не згорнете?
до У Білорусі немає такої речі. Експерт з органічного землеробства з Європи прийшов до нас і проконсультував. Імпресія. Він захопив Роман і сказав, що він обов'язково прийде з родиною, щоб побачити, що він міг зробити, говорить Світлана Мельниченко.
- Навіть відкрити дорожню кав'ярню в наших реаліях - вирішувати завдання сторіччя складності. І ви мрієте про таку вагу, ми ще не віримо.
- Коли ви йдете з розмови і мережива, то виходить, що у вас є сотні варіантів до вас.

до Що ви маєте на увазі, ви можете викликати бізнес? – ми запитуємо останнє питання, яке перетворюється на мову.
- У певній мірі так. Але це жодним чином не означає комерцію, не ходячись на голову, не існує на гроші. Українська, «бізнес» перекладається як «бізнес». Я, мій бізнес в житті. Ви можете сказати, що.
до Чи є гроші з вашої системи цін? А ви не хочете чорну BMW?
- Не на цьому етапі. Але ми збираємося мати електричну безшумну АTV. На рейсах ви зможете повісити рейс. Ви будете раді, що все, що ви не заважає вам насолоджуватися життям. Філософія проста, вона базується на наступному спостереженні: одна повинна жити відповідно до природи.

р.

- Іноді ми запитуємо про прибутковість, говорить Світлана Мельниченко. Початкові інвестиції були малими: що Роман заробив, плюс кошти від продажу квартири в Глубокой. За день в нашому будинку ми попросимо за $ 155 - багато, хто скажеш. Ми не приймаємо всіх. Якщо вони хотіли заробити виключно, вони будуть служити туристам. Але тоді оригінальна ідея втратила своє значення. Ми втратимо індивідуальність. Гроші на гроші? Що таке точка? Чи варто починати?
Ми намагаємося взаємодіяти з туристами. Просто один приклад. Ми не маємо фіксованого обіду та сніданку. Сніданок сьогодні в дев'ять, завтра о дванадцяти, що б гість хоче. Ми залучаємо відпочиваючих в грі, вони допомагають нам створювати комплекс, будувати щось, цвяхувати. Вони часто інвестують гроші і стають знайомими з нами. Це також прибутковість, але ці цифри не відображаються в обліку.

до Звичайно, гроші потрібні для розвитку. Виявлено різні пропозиції. Поки ми знайшли інвестора, який зловить вогонь з ідеєю, поділився ним з нами, і не хочу перебудувати все під туристичним транспортом, говорить Роман.
* * * * * * * * * * *
24 Мельниченко виглядає набагато старше багатьох однолітків. Роман вже хворий на гроші і думає про якість життя. Він не має трьох вищих навчальних закладів, батько не обслуговується в міському виконавчому комітеті або МВС, він починає все з нуля, без босів і покровців.
Так, коли ми залишаємо Моргус, ми ще думаємо про його грандіозний проект утопії. Стереотипи, як анкери, тримати нас щільно. Якщо ми неправильно.

р.

Джерело: people.onliner.by

Категории

Смотрите также

Новое и интересное