Книги, які вам сподобається з першого вироку

Серед усіх літератури можна сміливо виділити спеціальний підтип - книги з незабутнім початком. Це легендарні книги, які ви можете дізнатися з перших слів. Після такого введення вже важко дати книгу з руки і не закінчити його читання. Сьогодні я хотів би виділити 10 найбільш пам'ятних книг, які ви обов'язково впадете в любов з першим вироком.

1,1 км «Майстер і Маргарита», М. Булгаков

Одне джерело, на годину безпрецедентно спекотного заходу, два громадяни з'явилися в Москві, на Патріархальні Понди.
І так як роман одночасно другий наратив, неможливо забути його ефектним і незабутнім початком, знайомим всім з шкільними роками.

У білому клоаку з кривавою виворітною височиною, на ранній ранок чотирнадцятого дня весняного місяця Нізана, прокуратор Юде Понтій Пілат вийшов на криту колонуда між двома крилами палацу Ґерудда Великого.

2. Анна Каренана, Л. Толстого

Всі щасливі сім'ї, як і кожна сім'я нещастя.
Книги, які вам сподобається з першого вироку Р

3. "Лоліта" Набоков.

Лоліта, світло мого життя, вогонь моїх лойнів. Мій гріх, моя душа. Lo-li-ta: кінчик язика робить поїздку трьома кроками вниз небо, що б на третій удар зуби. Ло Лі. Та.

4. Наречена і преюдії Джейн-Аустен

Кожен знає, що молода людина, яка має засоби, повинні знайти дружину.
Однак мало таких намірів і поглядів може бути відомо після того, як він оселився в новому місці, ця правда так міцно переважає розуми сусідних сімей, які він відразу виглядав на законну преість однієї або іншої сусідської дочки.

5. Умань Стільці рушників Ilf і Петров

У багатому місті Н* було так багато барбершопів і траурних бюро, які здавалося б, що жителі міста народилися тільки для погодження, вирізати їх волосся, освіжати голову вегеталом і відразу вмирати.

6. Жнівень Односотні роки листя Габріель Гарсія Маркец

Багато років пройдуть, і полковник Ауреляно Будендія, стоячи від стіни чекаючи виконання, пам'ятайте, що далекий вечір, коли батько взяв його з ним, щоб подивитися на лід. Макондо було тоді невелике село з двома десятками гут, побудованих з глини і бамбука на берегах річки, які подрібнили її чистою водою вздовж ліжка білого полірованих каменів, величезних як доісторичні яйця.

7. Про нас Гонка з вітром маргаретом Mitchell

Скарлетт О'Гара не був красим, але чоловіки важко усвідомлювали його, якщо, як і тельтон близнюки, вони були жертвами її заклинання.

8. Квіти для Альгернон Daniel Keys

Doc Strauss сказав, що я повинен писати все, що я думаю і пам'ятаю і все, що сталося для мене з села. Я не знаю, що він говорить, але це важливо, щоб вони побачили, що я збираюся зробити з ними.

9. Навігація "Перфум," Патрик Сускінд

У вісімнадцятому столітті жив у Франції чоловік, який належав до найбільш винахідливих і знеболюючих діячів цієї епохи, тому багатих генієм і розпадом фігур. Що ми говоримо. Його назва була Жан-Баптист Гренойл, і якщо це ім'я, на відміну від інших винахідливих монстрів, таких як де Саде, Сен-Жуст, Фушет, Баанпарте і т.д., тепер забутий, це не тому, що Греноуїл був поступається відомим інкарнаціям темряви в arrogance, контемпту для людей, безсмертності, в короткі, в безпрограшності, але тому що його геній і його феноменальна ванність були приписані до сфери, яка не залишає сліду в історії, волатильне царство запахів.

10. Три на човні, не розраховуючи собаку Джеромою К. Джероме

Є чотири з нас, Джордж, Вільям Самуїл Харріс, мене і Монтморенції. Про те, наскільки погано ми були - погано медично, звичайно.