Клавішні: роздільні, з навіть стовпчиками і половинками реверсаль

У цій статті я розповім про клавіатури загального користування, але з нетрадиційним фізичним плануванням, а саме, повністю або частково розділений на половинки, а з вертикальними динаміками.
Якщо ви зацікавлені в клавіатурі, і не пропустите статті про них тут, то ви вже знаєте, як прямі вертикальні динаміки краще, ніж зміщені, і як спліт-в-халф клавіатури краще поєднуються. Якщо ні, в кінці статті я подарую вам посилання.

Ні, нічого не буде про екстравагантні акордові клавіатури, або вбудовані для друку методом steno.
Якось, що підходить для Kajom, який багато вживає, чи є програмістом або просто любить чати та форуми.
По-іншому, кожен з нас освоює метод сліпого десятифінгерного друку, і скоро це відбувається, краще.

Для насіння CDPV.

По-перше, я розповім про старі клавіатури цього типу, включаючи Apple, IBM і NEC, які не збереглися до нашого часу, то про більш-менш сучасні, а потім про нову хвилю, в тому числі внутрішнього руху.

Ось так багато клавіатур, які важко їх класифікувати. Звертаємо Вашу увагу на те, що ми працюємо над податковими організаціями.

Історія
Важко сказати, що він піонерував це поле, але я маю сумнів, що японські були частиною проекту Tron, який повинен був стати персональною комп'ютерною платформою в середині 80-х років, але є думка, що вони не були через тиск уряду США на Японію, лоббіне Microsoft. Що зліва від проекту є багатосторінковий звіт про дослідження, зробленого на випадкових зразках кількох сотень японських людей, щоб зробити клавіатуру, яка ідеально підходить для більшості користувачів. Ну, вони були досить цікаві:

Ви можете побачити багато цікавих речей одночасно:
до Колони прямі, і вони вболівальники. Розслабляйте пальці, кольч і зануріть долоню, і ви будете розуміти, що це дуже природно, що коли пальці ближче до руки, вони ближче один до одного.
- кілька клавіш великого пальця. На звичайній клавіатурі навіть простір трохи високий, щоб пальці на ньому лежали в розслабленому положенні, що сказати про модифікаторів, до яких пальці приходять неприродно згинаються;
Головний простір, Shift, Backspace на пальцях;
- ключі O і X (докладно введіть і втечу) під індексом, а не під слабкими пальцями;
- маленький пальчик нижній. Не дивно, рожевий коротший, ніж решта пальців у більшості людей.

У степах Трона НЕК звернулися з ПК-880I-KI, випущеними в 83:
479797

Також були модифікації, скорочені ключі з середнього блоку:

А потім повністю видалено, одночасно додаючи ще одну кнопку під великим пальцем:

А потім практично повністю вийняти другий стовпчик під маленькими пальцями, а половина поширюють серед себе.

яблуко
Алас, Apple не повністю розуміла ідею японського, або боявся зробити щось революційне (і ці були лише роки застою компанії), або спробували зменшити вартість виробу. Можливо, американський регулювальні клавіатури, і зробити щось більш-менш відхиляється від стандарту неможливим.
Це Apple регульований клавіатури:

Всі великі ідеї з Трону викинулися, залишалися тільки половинки, але регульовані.
Цікаво відзначити, що клавіатура була випущена для захисту компанії від популярних юридичних костюмів на час від людей, які отримали RSI при друку на звичайних клавіатурах.
Ключі низького профілю.

У цьому ж році 93 IBM випустили клавіатуру з такою назвою як Apple, регульованою клавіатурою, але більш гнучкою:

530483р.

Крім того, він відрізнявся традиційним IBM з тих часів механічних перемикачів з натисканням пружини.
Продано трохи понад 1000 цих клавіатур.

Через рік вишня випустили G80-5000 (попередньо було прототип V80-5000, але рік його релізу невідомо):

Так само клапті, і навіть з лопатями - Enter Backspace далі, ніж звичайний.

Ці люди відомі для мислення про своїх користувачів більше інших виробників.
У 96 р. працівник компанії в рамках прототипу або хобіста, зібраного ноутбука з частин SGI O2.

Я звернувся до автора, він все ще пристрасний про клавіатури, але зараз дуже зайнятий.

НЕК знову
На самому кінці розділу вони випустили через десять років.

Моделі ще цікаві. Перший, Легко клавіатура, має симетричний зсув рядків. '95:

Другий, Ерго Підходить клавіатура, з прямими стовпчиками і половинками реверсаль. 98 рік:

Daewoo Невідомий Рік: Кобо

Що на ринку?
Продається багато речей. Ось Kinesis, є Maltron, і є багато інших речей, які я зробив великий огляд.

З того часу з'явився новий Matias Ergo Pro:

Так, таємничий Esrille NISSE, який, здається, можна купити, але ціна дуже сильно набирає, і чи є доставка за межами Японії невідомо:

Всі ці клавіатури є щось добре і щось погано.
Не дивно, що багато ентузіастів продовжують винаходити нові і нові клавіатури.
Так, любителі.

Сім'я Ергодокс
Знімання зображень прямо. Всі клавіатури зібрані в домашніх умовах саморобними майстрами. Збірні або індивідуальні проекти.
Збірник може бути придбаний періодично в Інтернеті, коли критична маса тих, хто бажає придбати накопичуються.

Оригінальний Ergodox (сет для самостійного складання) в різних варіаціях:

3 р.

Р

З останнього народився проект Axios, як був Ергодокс з відкритим вихідним джерелом. Ви не можете купити його ще. Один з прототипів був CPA для цього повідомлення:

5555123

р.

Ergodox Project Inspirer, Key64:

479889

Не Ергодокс.
Серія клавіатур від Jesse Vincent, яка почала компанію і продовжує шукати ідеальну клавіатуру, яка буде перемішати громадськість:

Р

Габаритний зображення

Атраус:

Двосторонній OneHand:

Головний майстер клавіатури з ємністю нікелю вдалося вставити трек точку з старих ноутбуків у свої клавіатури:

Ось невидимий варіант:

Ось локшина:

І ось таке диво технології, що вже важко назвати клавіатуру:

Габаритний зображення

Ця клавіатура мені дуже зручна, якщо ви знайдете підтримку зап'ястям:

Дуже гарна клавіатура:
р.

І навіть щось було знайдено в корейському форумі

Це не все, є ще ряд клавіатур під розвитком, вони не додають до огляду.

УКРАЇНСЬКА
Безсумнівний ibnteo і найближчих співробітників з їх CatBoard, CatBoard ][ і Ludoshka 44, які я не можу тримати в руках:

Як-небудь з України, непотрібно:

Steve_Key з прототипом:

76216734

Нілітій з концепцією Ант-клаві:

Zuncl з клавіатурою:

Jdi_PHP з цим розвитком:
р.

Маркель Абдрахманов з його концептом:

І нехай, твій хмелюр:

Україна

Висновок
Уві сні багато людей, які витрачають багато вільного часу і грошей, що розвиваються, ергономічні клавіатури, повинні мати всі види на комфортний, легкий, компактна клавіатура.
Бажаєте одну з клавіатур з цього огляду? Або хоча б спробувати це?

Посилання для цікавогомінімальний спліт ergo, натхненний ergodox, suka & obra
Домашнє спліт клавіатури - стільниця
Спрощена спліт клавіатури - настільна
AcidFire клавіатури aka Гранд фортепіано
Домашня ергономічна клавіатура CatBoard ][ / Habrahabr
Подаруйте мені зворотній зв'язок на замовлення
AcidFire клавіатури - ЕргоГП
Котушка
КСНУМКС + ЕргоДокс Я може мати
Гей Webwit! Також вертикальний прототип Вишнева клавіатура • стільниця
розщеплення
1994 Варіанти IBM моделі M15 (ергономічний) 13H6689