Нові розробки в біоніках дозволяють запустити та танцювати

Привіт, Habr! Це мій другий пост на хабі, я думав про те, що писати на довгий час, адже важко здивувати аудиторію хабу: багато людей знають іноземні мови і регулярно читають іноземні джерела. Я вирішив вибрати тему біоніка. Промісний напрямок.

Я починаю з собою пару картин:

Так виглядає розвиток протезів від команди Хуга Гурра від MIT

Хуг Герр – голова дослідницької групи «Біомехатроніки» відомого MIT Media Lab. Це одна з тих випадків, де людина є рольовою моделлю: він втратив ноги, коли він був 17, але замість того, щоб скаржитися на своє життя і верхи в інвалідному візку, він почав розвиватися протезування. До того ж він не кинув гірський керм.

Перші протези були монолітними і одночасно мали перемінні насадки для різних ситуацій. Пізніше він використовував механіки, а в даний момент протези мають власний процесор на борту.

Я знаю, що хаб не схожий на відео, але в цьому випадку, це буде розповісти вам краще, ніж будь-які слова.

Схема управління біонікою

Р

Головне, що команда Hugh Guerra вдалося досягти, це момент штовхача, їх протезування майже відтворили механіку руху людської ноги. При переїзді дуже важливо момент натискання. У відео вище, ви побачили танець балериної, але, на жаль, її протез підходить тільки для танців і для ходьби. Але навіть такі досягнення вражають. Після всього кілька десятків років тому, що люди з ампутованими кінцівками можуть розраховувати на колісну коляску, або пластиковий протез, який виконав максимальну декоративну функцію. Багато частин друкуються на принтері 3D.

Я думаю, що слова тут є зайвими.

Але це не все. Я хочу поговорити про іншу команду - команда Heitor Bender від Berkeley Bionics.

І знову я збираюся використовувати відео для цієї презентації 2011:

Ці два презентації підвищують великі сподівання на розвиток цього поля, звичайно, головне питання залишається компактністю, вагою і тривалістю автономного життя. Але я думаю, що багато вас пам'ятають навушників, які коштують багато грошей і не продовжили. Але протягом 10 років технологія скоротила телефони до мініатюрних розмірів. І звичайно, вони підкреслюють важливість програмування в 21-му столітті технологій.

У обох виступах є сміливість, відвага, наполегливість. Поважна незалежно від досягнення, але коли ви бачите технологію, що дозволяє людині, яка повністю паралізована, щоб пройти і балерину без однієї ноги, щоб танцювати знову, це емоційно.

Я сподіваюсь, що ви використовуєте свою статтю, і я можу продовжити, щоб представити вам новітні технології.

Джерело: habrahabr.ru/post/221217/