Оголений в інтернеті або ховається під псевдонімом і втрачає репутацію в інтернеті

Ось уже два місяці мене мучить ця дилема. До цього я створював акаунти під різними ніками, іменами... Але після університету, участі в проектах і «виставленого» справжнього імені в інтернеті я почав замислюватися про це. Всі ми знаємо, що зараз ви або погоджуєтеся з політикою конфіденційності і надаєте доступ до персональних даних, користуєтеся сервісом, або відмовляєтеся від правил сервісу і не використовуєте його взагалі. Google, Facebook, LinkedIn, VK і всі інші соціальні мережі, а також багато сайтів відстежують, накопичують і торгують нашими даними. Використання їх у різних сферах від реклами, статистики, аналізу смаку, до тероризму, шахрайства та їх виявлення.

Оголений в інтернеті або ховається під псевдонімом і втрачає репутацію в інтернеті

Мета: побудувати свою особистість в інтернеті з максимальною вигодою і з мінімальним ризиком для себе і своїх близьких.

Варто подумати і зважити різні варіанти:

1. Відкрита особистість
Використовуйте своє справжнє ім'я на всіх сайтах, якими ви користуєтеся, і уникайте параної, закриваючи очі на конфіденційність. Так, більшість людей зараз так і роблять. Цей варіант найпростіший і зручний, але не найбезпечніший. Так, вас легко знайдуть в Google. Вам будуть більше довіряти на форумах і різних сайтах з соціальним елементом. Вас знайдуть ваші загублені однокласники та колеги, щоб рекомендувати вас іншим, а також вас знайдуть самі роботодавці.

Але є й інша сторона медалі. Вас або вашу активність в Інтернеті можуть легко знайти злодії, шахраї, спамери, вороги або органи влади. Також важливо пам'ятати, що ваше повне ім'я – це ім'я на все життя. І хоча ви можете це змінити, це не завжди легко (залежно від того, де ви живете) і не завжди етично. У вас є один шанс. Помилка, і ваша особистість зав'язана на все життя (інтернет вам не пробачить - що туди потрапить, то видалити навряд чи вийде). Ігри, в які ви грали, провальні онлайн-курси або низькі рейтинги на Coursera, Codeacademy або інших ресурсах – все там і залишиться. Участь на сайтах знайомств, фотографії з непристойною поведінкою (вашою або тими, на яких вас відмічають), все це дає негативну оцінку вашої особистості в інтернеті або просто інформацію, яка може бути використана проти вас.

2. Повністю прихована справжня особистість
Вигадане ім'я, прізвисько, псевдонім. Перше, що втрачається – це зв'язок між вашим ім'ям та активністю в інтернеті. Ні однокласники, ні роботодавці, ніхто не зможуть перевірити, хто ви і чим займаєтеся по вашому імені. Це і добре, і погано. Наявність прокачаного профілю з участю в проектах або опублікованим софтом значно підвищує ймовірність влаштуватися на роботу після проходження відразу декількох етапів відбору, в порівнянні з відсутністю такого профілю або взагалі ніким в інтернеті.

Ви можете спробувати пов'язати свою справжню особистість з прихованою, надіславши роботодавцям посилання на ваше «альтер-его» у своєму резюме. Але такий підхід, по-перше, викликає підозри щодо вас, а по-друге, є ризик, що ваш прокачаний профіль буде заблокований через те, що ви не дотримувалися угоди та правил сайту. Сьогодні політика сайту допускає псевдоніми, а завтра її можна змінити, а разом з цим зникне і можливість зміни свого імені. Це може здатися малоймовірним, але ризик все ж є. 
Також незрозуміло, як брати участь в різних конкурсах, зустрічах і розіграшах. Яке ім'я написати? Прихований чи реальний? Прихованим способом ви, швидше за все, порушите правила участі в змаганнях, адже кажуть, що вам потрібно буде ідентифікуватися. А з реальним, вас ніхто не в інтернеті і ваша участь залишиться непоміченою, не даючи ніякого бонусу в ваш профіль.

Важливо пам'ятати, що незалежно від того, наскільки ретельно ви ховаєтеся, ви все одно отримуєте важливі документи, які пересилаються в Gmail та інші поштові скриньки. Від великих сервісів особистість можна приховати лише з великими труднощами. Але наша мета – мінімізувати ризик, а не уникнути його зовсім.

3. Дві або більше особистостей
У нас ви можете купити будь-який бажаний образ і змінити маски, дотримуючись чітких меж і правил. Використовуйте одну особистість для кар'єрного росту. Для особистих справ, форумів, чогось не зовсім легального (піратство, політика, імміграція) інше. При такому підході важливо не забувати про межу, яка розділяє ваші дві особистості. Це викликає дискомфорт і навіть іноді викликає сумніви – чи це та людина, якій я маю це опублікувати? А може, і те, і інше? Вести дві особистості паралельно не продуктивно, та й є ризик провалу такого «камуфляжу», коли кордони перетнуті або хтось викриє вас.

В результаті

На цю тему на різних IT-ресурсах є багато статей, в яких описуються ризики, небезпеки, зважуються всі «за» і «проти» відкритої або прихованої ідентичності в інтернеті. Але жодна з них не дає повної відповіді на моє запитання. Порадившись з більш досвідченими людьми і колегами по роботі, я так і не зміг знайти рішення. Одні користуються послугами обмежено, інші ховаються під ніками, а треті просто не морочаться і дають про себе знати все. Візьмемо, наприклад, моїх колишніх вчителів, всі відкрито публікують все під справжнім ім'ям. І як співробітники Google вирішують це питання? Що роблять знаменитості або просто мільйони людей, які відкрито публікують свої фото під власними іменами? За їхніми постами не складе труднощів розрахувати контакти, місце проживання та скласти приблизну картину стану людини. Тоді ви можете скористатися витоком даних на веб-сайті (HeartBleed...) або скористатися одним із численних методів крадіжки даних, злому пароля, проникнення, фішингу тощо (до речі, FourSquare може відстежувати, чи перебуваєте ви вдома)

P.S.:
Хотів задати питання по тостеру, але опис виявилося занадто довгим... А який підхід ви використовуєте?
Відкрита особистість
Повністю прихована справжня особистість
Дві або більше особистостей
Я не знаю, я зараз не можу спати

Джерело: habrahabr.ru/post/221017/