FineVu CR-2000S огляд: Як я вивчав розкішний рекордер з двома Full HD камери

Нещодавно я помітив статистику аналітиків SmartMarketing – за останні 2013 рік продаж реєстраторів в Росії зросла на 30%, до майже 1,5 млн. одиниць. І хоча темпи зростання скоротилися (на рік раніше він був стільки 80%), вітчизняні моторики все ще активно набувають «відео свідків». До насиченості ринку досить далеко - від 1 січня 2013 року в країні було 50.5 млн. автомобілів. На мою думку, більшість автовиробників купують реєстратори «все і для всіх». Це особливо сумний, коли відео дійсно потрібно, і реєстратор зупиниться, пропустить важливі секунди зйомки, «блокувати» файл або через надзвичайно низьку якість зйомки не дозволить бачити автомобільний номер.

Я дуже хвилююсь про свою власну безпеку в машині, тому я ретельно навчаю всі «матичні» новинки і без зцілення я готовий платити значну суму за дорогий, але дійсно корисний пристрій. Зрозуміло, що ніхто не хоче оплатити 10-20 тис. рублів за реєстратор без попереднього тестування – навряд чи будь-які моменти здаються критичними недоліками. І красиві маркетингові слова часто дивляться від суворої реальності. Саме тому я дуже щасливий, щоб познайомитися з таким цікавим продуктом FineVu CR-2000S.

Якщо ви не знаєте, ця модель пішла на продаж в кінці минулого року, але до теперішнього часу офіційно продається тільки в Південній Кореї - де вона виробляється. Звісно, «сірий» подає Росію. Однак я не дуже вражаю ідею придбання повністю локалізованого пристрою без підтримки місцевої служби. Ситуація була виправлена в першому кварталі цього року - корейці перефарбовували біле тіло реєстратора в чорному кольорі, додали російську основу для розташування швидкісних камер, а при цьому прикріпили російський голосовер і переклад меню. В результаті створення було названо «Чорне видання» і запущено в Росії.

Можливо, коробка може бути виготовлена меншою, але для представника категорії «найкращіші» все повинно бути на найвищому рівні – навіть розмір пакету. Я люблю відсутність ядерного міксу на ящику від переваг моделі, хоча FineVu CR-2000S - це просто випадок, коли ви не можете занадто соромитися в прайзуванні вашого продукту. В цілому, буквально дві лінії характеристик і трьох візуальних ікон – це ціла «інформаційна атака». Так, плюс наклейки, що вказують на версію FineVu CR-2000S для Росії.

Я відразу ж відмітив тільки недолік конфігурації. Не було кабелю в коробку для підключення до комп'ютера. Ви можете принаймні поставити зчитувач картки. Крім того, здача такої копійки аксесуар не підходить з ретельно складеним мікро SD-карт з об'ємом 32 ГБ і навіть з адаптером SD. До речі, реєстратор не працює з картками з об'ємом менше 16 ГБ.

687862.

Моє занурення, коли я знімав вражаючий 7-метровий кабель для підключення задньої камери. Я здаю мені, що FineVu переборв її трохи – свого роду міцності і довжини я хотів би побачити в деяких пристроях для військової техніки.

Поки я не бачив рекордера, який має зовнішній модуль GPS. Я знаю останні тренди, коли ресивер побудований безпосередньо в кріп, але потім користувач не потрібно звертати увагу на це взагалі. FineVu CR-2000S не тільки GPS, але гібридний GPS / GLONASS приймач. Важко, щоб поліпшити сигнал, потрібно мати справу з іншим кабелем, і навіть подумати про те, де краще зафіксувати чохол на 3M стрічки. Дуже добре, що весь дизайн FineVu CR-2000S є єдиним недоліком, інакше установка і підключення пристрою залишилася з позитивним враженням.

Зарядка для опалубки виготовлена з довгого кабелю, досить для прихованого прокладки з роз'єму до рекордера. Я отримав джек розгалужувачів на руці просто у випадку. Але якщо у мене немає, то не доведеться витрачати гроші – повний роз'єм USB побудований прямо в корпус зарядки. Так під час роботи FineVu CR-2000S я періодично перезавантажив смартфон, який я також використовую як навігатор.

Я не вдалася до допомоги повного гака з наклейками, але пристрій не залишиться, можливо, тримачі для проводів потребують майбутнього «перманентного» власника екземпляра. Однак дуже наявність гаків плюс запасних приклейок для камер не можна, але будь ласка.

Кілька слів про інструкції. Вже майже немає твердих монотонних текстів, через які я не хочу відкрити посібник користувача практично в кожному реєстрі. У посібнику FineVu CR-2000S вся інформація розроблена таким чином, що ви хочете читати книгу принаймні один раз, а вміст добре вбирається в голову. Щодо того, як я знаю, є також фірмова гарантійна картка в комплекті, тому я не бачу проблему при відсутності адреси і номерів сервісного центру безпосередньо в інструкції.

Зовнішній вигляд, роз'єми та кнопки
Насправді немає кнопок в FineVu CR-2000S. Все управління повністю зосереджено на сенсорному екрані. Ви думаєте право – навіть процес переходу і вимкнення не дозволить нам керувати. Це призводить до висновку, що рекордер «не існує» поза машиною. Модель просто не має власної батареї, тільки аварійний конденсатор для нормального зберігання відео в разі виникнення проблем в електромережі автомобіля.

FineVu CR-2000S огляд: Як я вивчав розкішний рекордер з двома Full HD камери (Рівне)

3.5-дюймовий екран є багато для рекордера, зазвичай обмежений максимум 3 дюйма. З іншого боку, для сенсорного дисплея, невеликий розмір буде вбити всі зручності користування. Про компанію FineVu CR-2000S став IPS-матрою, не загальним і дешевим TN-Film. Якість зображення і кути огляду хороші, я не чекав нічого іншого з таким екраном. Однак виникають претензії до чутливості. Натискання все ще краще з застосуванням зусиль для усунення необхідності повторного жеста. Дуже помітно, що сенсорний шар не щільно прилягає до матриці екрана, є «сплей» в парі міліметрів. Поверхня краще торкнутися нігті, які припускають резитовий тип дисплея.

FineVu CR-2000S огляд: Як я вивчав розкішний рекордер з двома Full HD камери Р

Looks FineVu CR-2000S дорогий, ця модель не може відходити. І навіть вага справи під 200 грам говорить про те, що всередині не є бюджетними складовими. Тим не менш, це спірна логіка, досить вага вплинула на використання металевого елемента. Один лист алюмінієвого використовується (якщо я не помилився), який утворює каркас навколо дисплея, а також охоплює сторони. Поверхня пластини злегка укріплюється горизонтальними, злегка тисненими «фібриками». Решта поверхні - лицьова, верхня, дно - покрита глянцем. Покриття легко збирає відбитки пальців, але під час випробувань я не довелося брати на глянцеве покриття - досить металеві боковини.

З переднього немає нічого, але об'єктив з "хромом" і апельсиновим кільцем.

FineVu CR-2000S огляд: Як я вивчав розкішний рекордер з двома Full HD камери р.

На лівій стороні є вихід AV і мікро USB роз'єм. Експериментально я дізнався, що для живлення реєстратора можна використовувати не тільки відповідний роз'єм, але і мікро USB - так що я змогла живлення пристрою від звичайного відділення і спокійно боротися з меню FineVu CR-2000S в домашніх умовах.

На праві два слоти для карт пам'яті, microSD і SD. Відразу зверніть увагу, що без мікро SD-карти, реєстратор відмовляється знімати, а SD-карти необхідно зберегти відео в режимі паркування. Ви також можете копіювати відео між картками пам'яті. Перед тим, як тільки я бачив можливість копіювання між внутрішньою пам'яткою (до 256 МБ на кращому) і картою.

У верхній частині є мініUSB роз'єм для підключення другої камери, а також введення живлення. Це дуже зручно, так як кабель підійшов і не ламається до очей, так як в бічних рекордерах мініUSB.

Власник реєстру вставляється в чохол з натисканням і швидко знімається. Сам кронштейн має лише один шарнір, який дозволяє регулювати положення камери, як вам подобається. Я згадую з жахом реєстраторами, де шнек був призначений для регулювання в кожній площині, а загальна кількість «інтермедіа» досягла трьох. Відразу нога мініатюрна, тримач не намагається збільшити габаритні розміри конструкції з реєстратором. Без одного гвинта все ще не робили, він призначений для чіткої фіксації вибраного положення. У реєстраторах, дужках з шарнірами набагато частіше зустрічаються без додаткової фіксації. І це завжди здається мені, що в пару років такий шарнір повністю втратить жорсткість інсульту і буде приємно заплутуватися з камерою під склом.

Задня камера виконана у вигляді куба, крім пекли, на тілі є тільки роз'єм для з'єднання дроту. Він має широкий кут відхилення, водоростей в одній площині.

При тиші після повороту на екрані відображається передача зображень з камери в режимі реального часу. У верхній частині зліва зелена крапка спалахує при записі, якщо запускається акселерометр, виходить звуковий сигнал, а колір коротко змінюється на червоний. За замовчуванням є три кнопки внизу. Якщо натиснути на іконку з камерою, це активує запис до однієї хвилини в окремій папці «акушер». По суті, це щось схоже вручну, починаючи з аварійного запису, щоб отримати файл, захищений від видалення. піктограма на лівій спиці для себе – ввімкніть і відключіть мікрофон. Пресування центрального ключа, приступати до налаштувань. Якщо ви доторкнуєтеся до будь-якого місця, відмінного від кнопок, то спочатку зображення буде транслюватися з задньої камери, потім з двох в одному вікні, і, нарешті, дисплей з часом, датою і відстані до камери контролю швидкості.

Головною особливістю налаштувань є те, що немає значення, де ви йдете, не буде прокручувати екрани. Це, всі параметри вписуються в одну діалогове вікно. І це чудово, тому що я не був щасливим про прокручування через нескінченні списки в кнопках. Розробники FineVu чітко пішли, щоб зменшити доступні налаштування. Хоча це більш правильно сказати так - Я не знайшов деяких звичних предметів, які користувач «середник» все одно навряд чи змінює. Інтерфейс є п'ять точок, він адаптований для сенсорного керування, надмірно малих активних елементів відсутні.

Після першого тесту я помітив, що акселерометр був занадто чутливим. Однак я змогла виявити налаштування G-сенсора не вперше. Хто б подумав, що варіант, який був прихований в пункті «чутливість/WDR». Просто в одному вікні ви знаєте. Смішні (у кращому розумінні слова) – можливість зміни розподілу пам’яті. Всього FineVu CR-2000S має п'ять типів записів, які зберігаються на картці пам'яті в окремих папках. До речі, при перегляді на рекордері відеозаписи діляться на вкладки за типом - дуже зручне рішення.

Уміння FineVu CR-2000S попереджати про швидкості камер базується на досить банальному методі налаштування координатної бази «контролерів». Ресивер GLONASS/GPS відстежує рух машини і попереджає нас, як тільки ми підійдемо до камери. Не дивно, що FineVu CR-2000S може виявити будь-який стаціонарний комплекс, включаючи останні Strelka-ST. Я зароблю спосіб, в якому підтримується основа. У кореневому каталозі карти пам'яті, Speedcam. Файл txt зберігається, який можна редагувати без проблем. Таким чином, можна оновити бази даних за допомогою відкритих проектів, таких як mapcam.info. По суті, я зробив, так що я не скажу багато про точність попередження. Згідно з останніми даними mapcam.info, мій FineVu CR-2000S зміг попередити майже 400 000 об'єктів.

Давайте мені сказати кілька слів про ресивера. Використання ГЛОНАС/ГП в реєстраторі, без навігаційної опції, не здавалося мені виправдано. Так, стабільність та точність приймальних сигналів вище порівняно з звичайним GPS. Тим не менш, навіть в пристрої, як FineVu CR-2000S, це не дає набагато перевагу. Однак якщо ми працюємо з топ-реєстратором, то все повинно бути на найвищому рівні, включаючи супутниковий приймач.

Відео Ambarella A7 стає таким загальним процесором в рекордерах, які я не чекав іншого серця від FineVu CR-2000S. В той час як я знайомий з сімейними специфікаціями Ambarella A7LS, підтримка для подвійного запису в Full HD була відновлена. Тим не менш, хто краще, ніж цей процесор з його частотою 700 МГц, який відповідає за відверто важке навантаження подвійного каналу. Після першої пари днів використання я зрозумів, що метал і численні вентиляції в FineVu CR-2000S не були присутніми випадково. Корпус нагрівається і в іншому випадку ми розглянемо регулярні збої. На щастя, FineVu CR-2000S функціонував стабільно, і навіть грубо двогодинний рух, що закінчуються гідністю.

Я не можу сказати багато про масив Sony Exmor’s 2.4MP - наскільки я можу пам’ятати, що він нещодавно з'явився в верхньому сегменті рекордерів і належним чином сприяє якісному зняттю. До речі, в задній камері встановлена однакова матриця. Для порівняння, у колишньому лідеру двоканальних реєстраторів - BlackVue DR550GW-2CH - тільки 1 мегапіксельна матриця Sony Exmor несе відповідальність за зворотну стрільбу, яка пишеться не в Full HD, але тільки в HD. На об'єктиві я не знайшов офіційних даних, але в численних новинних виданнях вказано шість оптиків з висвітленими келихами. Таким чином, в похмуру погоду і вночі картина не повинна ковзати на «холоду» темних пікселів.

Перш ніж перевернутися до оцінки результатів зйомки, я розповість вам трохи більше про режими відео та особливості зйомки. Реєстратор при запуску двигуна автомобіля відразу перетворюється і починається зйомки. Якщо задня камера не підключена, перш за все, ми отримуємо попередження про це. Гарний жіночий голос говорить: "Це відео, що йде." Ви можете вибрати з HD, HD + (1600 x 900 пікселів) і Full HD. Я не розумію, чому меню передньою камерою має частоту кадрів «кваре», оскільки вона не змінюється взагалі і змінюється між 15/30 FPS тільки для задньої камери. Для кожної фотокамери можна відрегулювати різкість, яскравість (повно в день) і яскравість вночі. Реєстратор підтримує WDR (Wide Dynamic Range), тому він добре справляється з "підглядом" картини в нічних куточках з недорогим освітленням. Реєстратор має два види паркінгу. Перша реакція руху в кадрі. Другий незвичайний, виявлення сигналів акселерометра, я ніколи не бачив цього.

За великим рахунком, у мене є претензії тільки для розділення файлів під час запису - два хвилини інтервали не здаються оптимальним для мене. І це ще не зрозуміло, що керують спеціалістами FineVu, повністю заборонивши змінити цей інтервал або навіть записувати без поділу фрагментів.

Оригінальний файл

Оригінальний файл

Я люблю відео приклади, які я отримав. Я не скажу, що це надзвичайна якість – реєстратори завжди мають і продовжать рости, але насправді я не маю нічого опису. WDR допомагає камерам впоратися з контрастними сценами, коли сонце сяє безпосередньо в камеру, колірна передача відмінна, особливо вночі. Я хотів би бачити кращу відстань для читання, але поки я не зустрілася з реєстраторами з різною здатністю більше 10-15 метрів. Я раджу вам не соромитися експериментувати з додатковими налаштуваннями, наприклад, на хмарних днів я поставив чіткість і яскравість одного підрозділу над «нормальним».

Невелика технічна накладка вийшла з відео з задньої камери, тому я надамо пару прикладів тільки для вечірнього та нічного запису.

Оригінальний файл

Оригінальний файл

На даний момент FineVu CR-2000S не має прямих конкурентів, на основі підтримки двоканальної зйомки Full HD. Ви можете назвати пару моделей приблизних за можливостями, але вони ще не є еквівалентними конкурентами. Єдиним питанням є те, що ви цінуєте переваги FineVu CR-2000S і ви вирішили оболонювати майже 20 тис. рублів за модель. Особисто я не бачу нічого надприродного в такому ціновому тегі, адже на ринку є реєстратори на 12-14 тис. рублів, і навіть одноканальні.

У мінусах FineVu CR-2000S я буду записувати зовнішній GPS-модуля, немає акумулятора, і не всім сподобається занадто спрощений інтерфейс і налаштування. Встановити чітко не пошкодити кабель для підключення до комп'ютера. Остання точка полягає в тому, що з розмірами FineVu CR-2000S ми не говоримо про приховану установку. У цьому випадку не буде зайвим доповнювати лицьову сторону з діодним горінням під час зйомки. З тих пір не можна приховати процес запису, краще свідомо звертати увагу на це - тому офіцер поліції буде поводитися більш правильно навіть до початку спілкування, а гарячими власниками інших автомобілів обов'язково загартувати їх гарячими.

Компанія FineVu CR-2000S має безліч переваг. Управління життєдіяльністю, яка оцінить людей, які не мають особливо «родзинки» в такій техніці. Багатий функціонал з камерою попередження, подвійна зйомка, великий екран, привабливий зовнішній вигляд пристрою. Щодо того, як я можу бачити з відео YouTube, наявність задньої камери в деяких випадках не менш важлива, ніж передня камера «регуляр». Тим не менш, FineVu CR-2000S недорогий, модель, ймовірно, має багато прихильників серед водіїв, які відповідають за їх безпеку.

Джерело: habrahabr.ru/company/smartgadget/blog/220809/