Samsung Galaxy S5: прапорство, створене в поспіху

Я ніколи не був великим вентилятором серії Samsung Galaxy S, але в червні 2013 року, коли мій другий Motorola RAZR помер, я взяв Samsung Galaxy S4 з гранатометом. Так само новий смартфон був терміново необхідний, чекав наступного «мотора» з США не хочу, і HTC One M7, який я зосередився на тому, що не був на продаж цього дня. Не схожий на те, що я обіцяв галактику і стати вболівальником, ні. Я знайшов спільну мову з машиною, так, але не більше. «Закохавшись в любові» дуже важко, особливо версія з чіпсетом Samsung Exynos 5 Octa продається в Україні. Регулярні перезавантаження при спробі запустити камеру, загальну нестабільність, яка була виправлена приблизно в 3-4 прошивці і все ще не була виправлена, дивна операція ряду додатків (наприклад, Instagram) і все це - я не виключено, що хтось з друзів вже встигнути обдурити всі вуха з такими скаргами.

Майже рік пройшов, і Samsung Galaxy S5 оголосив у лютому на Всесвітньому конгресі Mobile World. Моя подруга купила пристрій 11 квітня, день старту продажів, а завдяки неймовірним зусиллям я зуміла його за 10 днів - вид на тест. Я спробую підбити свої враження, але за рік я зумів звикнути до SGS4 і дізнався, щоб знайти свою поведінку набагато більш позитивніше, ніж негативно. Це було все більш цікавим, щоб побачити, що Galaxy S5 буде виглядати так, враховуючи, що це було не дуже багато.

Samsung Galaxy S5 і Galaxy S4

Хочу розпочати з декількома припущеннями. Я дуже впевнений, що Samsung не дуже добре підходить для запуску цього продукту. Ймовірно через велику щітку. Чи був запущений майбутнім оголошенням HTC One M8 або стартом продажів Sony Xperia Z2 – з урахуванням Тайванської та японської компанії, вони більше не є особливою загрозою для Samsung. (Я розумію, що ви можете вибрати між Samsung, Sony та HTC.) Але на світовому ринку акції останніх двох дуже мало. Так, можливо, що корейськи хотіли б бути попереду Apple ще довго, що, відповідно до чуток, може ввести наступний літній iPhone з «великим екраном» (4.7 або 5 дюймів), таким чином, знімаючи головний недолік сучасних моделей свого смартфона.

Ось чому я підозрю, що Samsung поспішає. Відомий факт, що SGS5 не має автономного заходу, як SIII та S4. Нехай це один.

В Україні, наприклад, найбільш цікава версія SGS5 повністю виходить з продажу. У ряді інших країн також немає, судячи відгуки в деяких азіатських форумах. У офіційному магазині Samsung, розташованому в місті мій «розміщений», в цілому сказав, що синя модифікація в Україні ніколи не буде. Чому немає інформації. Чи не встигли підготувати необхідну кількість пристроїв? травень. І тепер сині машини йдуть тільки на найбільші ринки з найбільш розчинними споживачами.

Блакитний Samsung Galaxy S5

Три. Для Galaxy S4 відразу продемонстрували ряд аксесуарів, які з'явилися на продаж разом з пристроєм навіть в Україні (право не найбільший ринок з не найрозчиненими споживачами). Для SGS5 практично немає аксесуарів. Навіть замінні задні чохли з захисними панелями для екрана – тільки деякі випадки, зроблені в аналогічному факторі форми, що значно збільшує пристрій (і він вже більше, ніж «холодний»). На прикладі немає додаткових акумуляторів. Чому? Це не ком: активний користувач сучасного смартфона така річ, на мій погляд, необхідна. І для SGS4, у мене є цей аксесуар. Але для дружнього SGS5 - немає, і якщо - знає Бог.

р.

Брендовий чохол для Samsung Galaxy S5

Здається мені, що Samsung розуміє, що вони були поспішними, і що причини зміни SGS4 до SGS5 недостатньо для людей, так як різниця між цими пристроями не так велика. І розірвати традиції, яка припускає зростання продажів кожного нового покоління Galaxy S порівняно з попереднім, не хочеться і не розглядайте його можливим – це може мати поганий вплив на вартість акцій, а на відносини інвесторів і на лояльність споживачів, які з часом дізнаються все (більше нижче). Тому зараз в Україні з Galaxy S5 в деяких місцях дають подарунок таблетку Galaxy Tab 3 8.0, яка майже половина смартфона. Стимулюючий попит, щоб говорити. Для порівняння: в червні 2013 року я дали замінну панель і додатковий акумулятор в подарунок для Galaxy S4. Ціна цього хорошого - $50. Ціна вищезазначеного планшета становить $ 300. Відмінність, ви погоджуєтесь, це те, що підказки.

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 є хорошим подарунком

Так, назад до «деталів нижче». У останньому випуску подскастки "Дігестів" провідного аналітика МРГ Eldar Murtazin, цитуючи дані з роздрібних мереж, заявив, що в Росії SGS5 продано 15% гірше SGS4. Тим не менш, в англомовному інтернеті є звіти про те, що один або інший роздрібний звіт по гігантському попиту. Але чітка перемога «п’яти» над «п’ятою» у продажах, очевидно, досі немає.

Чому? На мій джмл думку, все це тому, що SGS5 в щось помітно поступається його глінтільним попередником. Я не збираюся перейти в типовий огляд тисяч на 30 персонажів, але просто перерахувати моменти, які дивилися мене з знаком мінус.

Перший, Samsung Galaxy S5 помітно більше, ніж Galaxy S4. Останній, як я можу судити, купив багато всього невеликих розмірів: все те ж, що і HTC One M7 і Sony Xperia Z (і ще більше), але в більш елегантному тілі. Тим часом «п'ять» більш товстіша, ніж «пляшка», і довший, і більш кутова. У руці вона сприймається досить по-різному – на мій погляд менш комфортним. Ну, це суб'єктивний випадок, можливо, хто любить його. Текстура задньої панелі «на точку» залишила мене байдужим: нехай це так, якщо не метал. (Я не схожий на металеві пристрої з тієї причини: я часто падає смартфони, а пластик набагато міцніше, ніж метал.) Де пластик тільки пружини назад, метал залишиться відступним.

Другий,й екранй Чому корпус виходить більш масивним? Включаючи, що діагональ дисплея збільшено на 0,1 дюйма – від 5 до 5.1. Чи полегшує життя? Я не відчуваю себе особисто. Збільшення незначного, на практиці не помітно. Що стосується параметрів відображення, то максимальна яскравість значно зросла. Добре, знаменитий чорний і білий режим був доданий, щоб зберегти потужність батареї, який я зумів відлякати / вдарив більше одного друга. В цілому нічого серйозного сталося на екрані – все в невеликій еволюції.

Третя, сканер відбитків пальців. У мене є, і в моєму випадку це не працює добре, тому я відверта. Список моїх улюблених заходів не включає регулярне перекопування саду з радянською лопаткою, тому відбитки пальців здаються дрібними. А пристрій вважає, що все ОК, так як процедура меризації здійснюється без збою. Але розблокувати екран, утримуючи пальцем на ключі, отриманий в одному випадку з п'яти. А... Отримай його.

Чотири, захист від води та піскуй Є навіть ця офіційна картина:
(доб. 3)

Що я можу сказати? Пісочні кристали швидко зроблять з екраном покриття скла Gorilla Glass 3 таким чином, що не буде легко бачити. В цілому, в пісок Galaxy S5 краще не кинути. Я б не ризикував дайвінг з $ 800 машини, особливо з інструкцій не рекомендуємо. Тим не менш, ви можете говорити в дощі практично на будь-якому сучасному смартфоні (який я зробив багато разів), і це не вмирає в результаті. Але все це мега-протектор призвело до появи штепсельця на мікро USB-порт (до речі, версія 3.0). Штуб проводиться на гумовій нозі, і я боїться, він з'явиться найближчим часом. Я зустрілася з жінкою, що в Мотолі Мілстон XT720, і вона зламала.

П'ятий, пульсметр.Він знаходиться поруч з спалахом. Погано працює, це неправильно, рішення, що працюють на схемі «app + flash» не особливо виграшно.

Шість, акумулятор.й Його потужність зросла від 2,600 до 2,800, і в моєму випадку SGS5 працює довше, ніж SGS4: «похилого вечора» замість «похилого до кінця роботи». Але той факт, що як акумулятори «холодні» за рік дещо зношуються, а в перші місяці СГС4 також протримали від 9 до 11 ранку. Так немає прогресу.

Програмне забезпечення. Це, як кажуть, тема мого докторантури (читати - невеликі поліпшення / зміни вагона - всі вони тут не можна описати), тому дуже коротко. Оболонка TouchWiz, простягається на Android 4.4.2, знову закінчився. Здається, щоб стати дещо легше, але меню налаштувань за замовчуванням відображається таким чином:

З рештою елементів інтерфейсу вона не має нічого спільного, виглядає дика. Так, ви можете перейти до списку режимів, все краще там. Але основний варіант, знову, лякає.

Може здатися, що я поставив собі мету, щоб спустошити добре, в цілому, машина. І, ймовірно, хтось теж оплачував мене за це. По суті, особисто, я гостро усвідомлюю щітку, що Galaxy S5 був в – і той, хто був краще уникнути. Наприклад, для створення захищеного мікро USB-порт без штекера, або, скажеш, працює на розмірах. Або закінчити програмну камеру. Ось деякі приклади, до речі.

Чи добре? У моїй неспішній вигляд, так. Але грандіозна різниця між 13 Мп SGS4 і 16 Мп SGS5 Я не дотримуватися. (Я особливо цитую дані на неординарних мегапікселях, щоб підкреслити, що модулі в пристроях різні.) І, до речі, на форумах, «п'ять» зазвичай спрощено за якість картинок. Я не знаю чому. Ще краще фото, але головне, що додаток для зйомки починається набагато швидше, ніж SGS4 на Exinos.

до 1 2 3 4 5+

Відео Тепер це може записатися в 4K роздільної здатності – можливо, хтось буде йому потрібно.

У мене є версія Galaxy S5 з Samsung Exynos 5422 чіпсет – це, з 8 ядер, які працюють в кластерах 4 штук (ARM Cortex-A7 + ARM Cortex-A5), і графікою Mali-T628MP6. Паралельна робота всіх нуклеї не реалізована, очевидно, вони вірять, що це нормально. У AnTuTu, мій варіант SGS5 забиває щось схоже 39,000.
р.

Чи є це багато або трохи? Добре, SGS4 в цьому тесті показує близько 27 тис., а також, наприклад, Highscreen Thor на MediaTek MT6592 (в ньому всі 8 ядер можуть працювати паралельно).

Samsung Galaxy S5 і Highscreen Ретро

Це зрозуміло, що ігри на Galaxy S5 йдуть лише таким чином – незалежно від їх насиченості графікою. Але є одне дивне. Додаток S Console, призначений для завантаження ігор до джойстику Samsung Gamepad, у випадку SGS4 містить 54 ігри, але в разі SGS5 - з якихось причин 50. Хтось підоптимізований? й

S Консоль на Samsung Galaxy S5

S Консоль на Samsung Galaxy S4

... Хто може знайти свою історію. Але відчуття Samsung Galaxy S5 просто, що – трохи змішаних. Не чекав ніяких революцій від нього - ні екран QHD, ні 20 мегапікселів, ні 8 паралельних робочих ядер, ні неординарний металевий корпус. Тож відсутність всіх цих бункерів не розчарував мене. І трохи розмаїття (це розмаїття, не розчаровує) той факт, що SGS5 зникло багато чого, що сподобалося в SGS4: невеликі розміри за стандартами ТОП 5-дюймовий смартфон, невибагливість (Я маю на увазі відсутність штепсель), багато аксесуарів і багато іншого. Так, вони також заливають щось в поверненні, але я особисто (особистісно) все це якось з суду.

Можливо, SGS5 слід приймати тими, хто «пропущений» SGS4 і до сих пір ходить з Galaxy SIII. У цьому випадку, ймовірно, буде більше хвилювання. І я, швидше за все, ближче до літа, буде дивитися на Галактику S4 Black Edition - він заснований на чіпсеті Qualcomm і не має блиску з камерою і Instagram. Ну і «чорний чотири», в свою чергу, в рік зміниться на Galaxy S6. Якщо цей час корейська компанія буде йти без зайвих клопот...

Samsung Galaxy S4 Black Edition _ Samsung Galaxy S4 _ Samsung Galaxy S4

Кілька технічних деталей для останнього:
Відео5.1", 1920х1080 ПВ, Super AMOLED
ПроцесорSamsung Exynos 5422 Ocra (4 ядра Cortex-A7, 1,5 ГГц + 4 ядра Cortex-A15, 2.1 ГГц)
Відеоприскорювач: Мали-Т628МП6
Операційна система: English, Українська, Français...
Проксимус2 ГБ
Пам'ять користувачівПідтримка карт MicroSD
Камера.: передній - 2.1 Мп, задня - 16 Мп
Підключення: GSM/GPRS/EDGE + UMTS/HSPA+
Додатково.GPS, A-GPS, Wi-Fi, Bluetooth, OTG, NFC
Акумулятори: 2 800 мАг
Розміри.: 142 х 73 х 8.1 мм
Вага.: 145г

Джерело: habrahabr.company/smartgadget/blog/220533/