Чому працівники роблять припливні помилки і що робити про це Частина 2

Ця стаття є назвою «Чому працівникам, які хочуть зробити це».
Короткий фон: Це був комплексний проект, було багато помилок і незгодних дій працівників. Після ряду судових і помилок було випущено два документи, які описують очікування як працівників, так і менеджерів. Детальніше тут.

Я довго боявся розмістити другий документ. У першій статті я вже отримав критичні коментарі, починаючи від мікроменеджменту та бюрократії до «Я не хочу працювати для вас. й

Тепер я чекаю набагато більш міцного флеру коментарів і порівняння себе з різними героями, весь шлях до Goebbels. Я сподіваюся, що це не приїжджає до цього. Так, «Брендові стандарти» ІТ-компанії.

Короткий з'їзд перед тим, як читати фірмові стандарти:
  1. Всі запропоновані документи не є диктатором одного лідера в компанії. Звісно, ініціатива прийшла з нього. Всі співробітники взяли участь у обговоренні. Якщо ця ініціатива була зустрінеться з відхиленням, документ буде проходити в кошик. До речі, викинули деякі предмети.
  2. Це не культ, це не ранковий пилосос Кірбі, або пропаганда. Це взаємні зобов'язання дорослих і розумних людей, які фіксуються на папері. Кожна форма колективного барвоінгу і всіх, в тому числі виконавчого, дотримується цих норм.
  3. Це не срібна куля або панацея. Це лише один підхід, який працює в конкретних умовах.
  4. Якщо ви думаєте, що це буде корисно у вашій роботі - використовуйте (для некомерційних цілей, не робіть тренінгів і вебінарів на цьому сайті). Якщо це можливо, додайте результати. Це може бути через обличчя, або в коментарях.
  5. Я хотів би відзначити, що такі документи обмежують творчість. На мій погляд, що не вірно. Будь-яка структура, будь-які правила або правила, з одного боку обмежує нас, з іншого боку, дозволяє нам використовувати сильні системні якості для досягнення результату. Це називається парадоксом структури. Це не мої думки, я малюю на креативу курсора, інновації, та курс змін (див. 2). Якщо я зацікавлений, я можу написати більш детальну інформацію про цю тему.
Корпоративні стандарти
Відправлення:
Деякі з наступних принципів, які я чесно скопіював, деякі написані моїм колективом, деякі написані мною. Я не пам'ятаю, де вони прийшли. Якщо ви знайдете свої думки, дозвольте мені знати, що я покладаю посилання на дно.

Анотація:
Під час роботи ви можете зіткнутися з складними ситуаціями, де вам потрібно приймати рішення, які не описані в інструкції. Компанія очікує, що ви будете діяти в такій ситуації і дотримуватися наступних корпоративних стандартів. Наша компанія, яка складається з різних напрямків діяльності компанії.

Ми знаємо, що наступні загальні угоди захищають і розвиваємо наш бізнес, об'єднує нашу компанію в одну велику сім'ю і дозволяє нашим реальним сім'ям стати багатими і насолоджуватися нашої роботи.
Порушення загальних угод позбавляє нас від цього.
Принципи
Всі наступні стандарти компанії скорочуються до 4 простих принципів:
  • Принцип І. Все добре, що призводить до спрощення. (Особливості, без підвищення якості.) Так, це одне, щоб “Зберегти файл” та інше до “Зберегти файл так, щоб колега її знайти”. Якщо Ви спрощуєте (робота до колеги, покупка до замовника тощо) - Ви маєте право.
  • Принцип ІІ. Якщо ви спокійно стежите за процедурами і корпоративними стандартами, а не емоціями і відступами, ви маєте право.
  • Принцип III. Якщо ви захищаєте компанію, ви маєте право.
  • Принцип IV. Якщо ви робите більше, ніж очікувано, ви маєте право.
Всі стандарти компанії викладені в першій особі, і якщо ви погоджуєтесь на це, ви повинні зареєструватися, і якщо ви не погоджуєтесь на це, ознайомтеся з розумним поліпшенням або залишити компанію.

Стандартний 1 час
Я знаходжу, щоб ускладнити роботу. Я роблю свою роботу простіше.
Я роблю все більш технологічно зрозумілим. Я знаю, що свідомо ускладнення спільних і простих функцій призведе до виникнення колег, які відчувають психологічний дискомфорт і підозру. Це неприпустимо.
У ситуації невизначеності я приймаю рішення, що спрощує роботу колег, якомога простіше.
Я чекаю колег, щоб зробити те ж саме.

Корпоративний стандарт 2 000 р.
Я намагаюся зробити свою роботу передачею, і результат моєї роботи відповіли в моїй відсутності. Якщо це не сталося, значить, робота була виконана погано. Або робота ще не завершена.
У ситуації невизначеності я можу прийняти рішення, яке дає можливість відповідати у моїй відсутності.

Стандарт 3
Я знаю, що кожна задача виконана «день на добу». Якщо це неможливе, я повинен викликати колегу, менеджера або клієнта заздалегідь, і дозвольте їм знати, що вони запам'ятовують.
Я впевнений, що мої колеги роблять те ж саме.

Стандарт 4
Коли я працюю в команді, я розумію, наприклад, 10:00 = 10:00, не 10:15 або 11:00. Я розумію, що загальна угода організовує не тільки мій час, але і час своїх колег, і мій порушення угоди не тільки мене, але і колеги, які не виняток цього. У разі виникнення різних накладок, я завжди дзвонити і попереджати колег заздалегідь.

Корпоративний стандарт 5 хв
Я завжди планую роботу і координувати плани з колегами. І я завжди планую і отримую проміжні результати моєї роботи. Я завжди показує проміжні результати.

Корпоративний стандарт 6 хв
Я знаю, що таке імітація. Ось коли Надо. Я хочу зробити. А замість того, щоб зробити право, я зробив інший, психологічно більш приємною і мережною роботою.
Наприклад:
  • Замість розмови з замовником, перетягнувши коробку за перші тисячі разів.
  • Про переваги / недоліки інших систем розповість замість розробки інформаційної системи.
  • Замість розробки складного проекту «загальна для партнерів»
  • Замість написання статті, я форматувати його.
  • Замість того, щоб викликати клієнтів, я малюю гарну схему в звіті... і т.д.
Я можу відрізнити активність від імітації, і я не соромлюся від дійсно продуктивної роботи.

Корпоративний стандарт 7 хв
Я знаю, що до питання «Чи це зроблено чи ні?» відповісти на «Я спробую» Я ніколи не сказав, що. До таких питань я відповідав як «Так» або «Ні». Я також знаю, що вирази, перераховані нижче, заборонені і тому не використовувати їх:
"Перший раз я чув."
"Залишити, не з'явився."
Я прийшов, але ви (так, її, їх) не були.
"Я шукав, але я не зробив."
Я думав. . . "
Це несправність колег (управління, адміністрування, некоректні/місні документи, державні установи тощо).
Що було до цього (до мене, потім...) й
І я сказав (зварений, зробив ...)
"Не сказав мені."
"Чому я?"
"Я не чув."
"Я не знаю."
"Не вдалося."
«Це не для мене, це для відділу». ?
"Я хотів би, але це не працює."
"Я сказав, і він (так) не був."
Я не хворий на час (Я був у відпустці, п'яні тощо).

Стандарт 8
Я вважаю, що це непристойно обговорювати, тишу та концесійні проблеми (міжособистісні, організаційні та ін.) або обговорити їх неоднозначно (у тому числі з колегами), а не говорити їх особливо і голосно. Усі проблеми не вирішуються, але будь-які з них можуть бути перетворені в задачу, джерело нових ідей.

Я працюю за принципом: проблема - розмова - завдання - рішення. Я знаю, що інший спосіб пошуку проблем, незалежно від моєї волі, розвивається в gosip. Тому, я вважаю, що всупереч колегам, щоб зробити інше.

Корпоративний стандарт 10 хв
Я ніколи не скажу нічого поганого про компанію до сторонніх, але я буду обговорювати проблему з босом.

Стандартний 10 хв
Я знаю про три небезпеки, які лежать в очікуванні кожної людини: заздрість, ревнощі і лінь. Щоб захистити себе від них, я постійно спілкуюся з колегами, працювати з ними і взяти відповідальність, якщо я не зможу їх. Я відкрита для спілкування та регулярних результатів.

Стандартний 10 хв
Перш ніж зробити скаргу на будь-який, я спочатку запитую себе три питання управління:
  1. Що таке реальна сутність вирішення проблеми?
  2. Що робити, щоб вирішити проблему?
  3. Що таке реальний і хто просить вирішити проблему?
Тоді я відповідав питання в письмовій формі і відкладаю відповіді на два дні. Перед тим як помічати інших, я ретельно репрочитаю p. Якщо позов не зникне, я виконую все в моїй владі під абзацом "б"; якщо позов не зникне знову, я буду переписати пункт "c" у вигляді переліку завдань і пропонованих рішень, а також зрозумілий план реалізації.
Я знаю, що немає іншого способу скаржитися на компанію, і я чекаю, що наші колеги, щоб зробити те саме.

Корпоративний стандарт 12 хв
Найкраще, що я можу зробити для своїх колег у складних ситуаціях, щоб допомогти без репроха. Найкраще, що я можу зробити в складній ситуації, щоб попросити колегам за допомогу без репродукції їх для рефлексування.

Стандартний 13 хв
Я розумію, що будь-яке спілкування з зовнішнім світом є рекламною компанією. Кожен несе відповідальність за рекламу та імідж компанії. З цим розумом я спробую перетворити кожного фактичного і потенційного замовника в безкоштовний рекламний агент.

Стандартний 14 мар
Я сміливо бере на новий і небайдужий бізнес і не боїться з'являтися слабкими і незрівняними. Я завжди можу попросити своїх колег.

Корпоративний стандарт 15 хв
Я розумію, що я не маю права вводити в бізнес-переговори з питань бізнесу за межами своєї компетенції з ким-небудь (у тому числі знайомства) без першого інформування мого керівника. Слово «попередній» в цьому стандарті є запорукою! Якщо я отримую пропозицію з зовнішнього боку і не маю можливості інформувати про майбутній контакт, я поінформую про таку пропозицію в той же день, що я отримав її.

Корпоративний стандарт 16 мар
У разі надання мені персональної комісії з будь-якої організації або фізичної особи, я негайно помітив припинити відповідні переговори та повідомляти менеджера пропозиції. Таким чином, відповідальність за подальший контакт з організацією та/або фізичними особами, пов’язаними для мене до керівництва, що може прийняти відповідну дію.

Якщо я дізнався, що цей стандарт не відповідає моїм підлеглям, я вживаю заходів, щоб звільнити цю підлеглість (без обґрунтування).

Я знаю, що мій бос має однакові права над мною.
Я чекаю всіх колег.

Корпоративний стандарт 17 мар
Якщо будь-який представник будь-якої державної організації з'являється в офісі (телефон на телефон) з будь-яким питанням, я відразу ж пополітенно ескорт (свербіж) відповідного представника моєї голови, я не проводжу ніяких розмов з ним і відповісти на всі питання: "Будь ласка, це для мого керівництва".

Стандартний 18 років
Я знаю, що стандарти компанії, перераховані тут, можуть бути змінені (покращені, поліпшені ...) не більше одного року. У цьому випадку відповідні зміни (регулювання) повинні бути підготовлені в письмовій формі ініціатором.

Корпоративний стандарт 19 мар
Якщо я усвідомлюсь про наявність проблем з виробництвом, які навіть не в межах своєї компетенції, то я повинен повідомити їх до свого керівника.

Корпоративний стандарт 20 хв
Якщо я придумав про те, як зламати ці стандарти, не порушуючи їх, компанія має право попросити мене, «Чому ти шукаєш цього шляху? й

Що це все призвело до?
Перемішана реакція команди на ці документи, щоб покласти його злегка, Я можу сказати прямо, що не було однієї особи, яка, після першого читання, прийшов і сказав: "Це те, що вам потрібно!" Дякую. Я завжди буду носити свою картину в моєму гаманці поруч з дочкою і дружиною. Навіть мій режисер - сказав він

Люди зібралися разом, обговорювали щось, хвилюючи руки. Документ можна обговорити як анонімно, так і через зворотний зв'язок електронної пошти. Люди відварилися. Я неодноразово відвідував працівників, які були більш активними та представляли певні компанії колег та друзів. Ми зібралися і обговорювали елементи. Декілька елементів викинули, деякі реформи

Після того, як більше або менше був варіант, який підходить всім, я відправив всіх в пошту і запропонував дотримуватися цих правил. Ми не зареєстрували документ «Бренд Стандарти» і не вогнем нікого за рефлексію.

Тоді прийшли переслідування керівництва, випробування вошей, тобто вони вірять в те, що вони писали або ні? Особливо популярний був для загального захоплення босів на що-небудь, що не відповідало стандартам «бренд». Але поступово всі ці жарти, якось почали поширюватися на інших співробітників. Я не можу судити, чи це право чи ні. Але вона працювала. Не відразу, звичайно, але він працював.

Знизився загальна кількість суглобів і конфліктів. Я не можу сказати вам, скільки це відсотків, я просто пам'ятаю, що я почав приїхати додому раніше і отримати менше втомився. У зв'язку між працівниками також змінювалися для кращого, є менше перемикання проблем і суглобів.

Можливо, час відіграли у всьому цьому – ми просто працювали разом, можливо, частина спільної роботи над цими документами, або самі документи – Я не знаю.

У справедливості слід зазначити, що документи з'явилися з певним тимчасовим проміжком. По-перше, «Бренд Стандарти», потім « Принципи управління. й

Пошук
Що я дізнався про себе:

Найголовніший висновок: Якщо ви не готові дотримуватися цих стандартів, не запустіть. У вас є лише один раз, щоб не послухати підлеглість, подрібнити проблему і все - довіра в вас буде втрачено. Як і всі ваші ініціативи.

1,1 км Якщо ви вводите будь-які стандарти поведінки в компанії, то кожен без винятку повинен дотримуватися їх.
2,2 км Всі стандарти поведінки повинні обговорюватися разом і прийнятий спільно.
3. У Ваші очікування та ті, хто з ваших співробітників, краще, ніж укус ваших ліктів, які ви помиляєтеся один одному.
4. У Якщо команда вже співає, працюючи один з одним протягом декількох років і показує результати, то без екстремальної потреби не потрібно накладати зовнішні стандарти поведінки. Не ламайте які роботи.

Я оцінив, якщо ви залишите свою думку або просто поділитеся досвідом.

P.S. Він обіцяє надати посилання на готові файли. В даний час є багато різних корпоративних параферналія - Я не маю достатньо мотивації, щоб очистити його. Значення ідентично текстом з статей. Візьміть його звідти. Немає сенсу, океї?

Джерело: habrahabr.ru/post/218857/