Компанія Netscape Communications Corporation

6 років тому, 4 квітня 1994, Джеймс Кларк і Mark Andreessen заснував Netscape Communications Corporation, мозковий центр якого був відомий веб-браузер Netscape. На веб-переглядачі, зайняті до 90% (!!) ринку.

Що сталося в компанії? На всіх фронтах з'явився браузер від Microsoft, Internet Explorer. У 1998 році корпорація Netscape Communications була продана на AOL за $4.2 млрд. Здійснено час, а через пару років, знежирений бульбаш. У 1998 р. компанія створена в 2003 р., яка в 2003 р. стала Фундацією Mozilla. І як птах Фенікс, улюблений браузер Firefox був народився.

1 лютого 2008 року компанія AOL офіційно припинила підтримку всіх браузерів Netscape.
Незважаючи на те, що офіційне підприємство існує в цей день, тільки його назва залишається і займається наданням інтернет-послуг в межах компанії AOL.

Остання версія браузера, Netscape 7.2 (2004), можна завантажити тут.

Трохи ностальгіяЯ не здивився, якщо деякі читачі не знають, що Netscape був схожий на 20 років тому.
У 1994 році я навчався в університеті, де надана американським грантом. Весь інститут мав канал 33.6 Кбіт. Так, шановний зчитувач, 3 кілограми на секунду. Коли ваш мобільний телефон дуже повільно на 12-20 kb / секунду на GPRS, це 4 рази швидше, ніж у нас було на всіх комп'ютерах. І було не менше двадцять комп'ютерів, підключених до Інтернету, і досить часто вони були всі зайняті.

Ми відкрили Netscape (інші браузери і не знали), введені в письмовій формі в URL-адресах з блокнотом, які зазвичай написані з паперових журналів (Yahoo з'являться тільки через рік, в 1995 році я не розмовляю про Google). І чекав. Ми чекали три п'ять, а іноді десять хвилин для відкриття сторінки. Це диво для нас, щоб побачити веб-сторінку тисяч кілометрів. Ми відключили фотографії, щоб ми могли завантажити щось. Відео? Аудіо? Флеш? Ми ніколи не мріяли про це.

Я написав веб-переглядач Netscape на декількох 3,5-дюймових флеш-дисках, приніс його додому і почав вивчати HTML. Після того, як я зробив свою першу веб-сторінку, яка все ще важить в архіві Geocities.

Так, інтернет був так... теплим, лампоподібним.

Наші перші кроки в інтернеті були з вами, Netscape, і велика вдячність вам компанії Netscape Communications Corporation за це! Ви коли-небудь використовували браузер Netscape? Так, почався з ним Так, спробував Ні, не спробував, але чути про це Ні, не постаралися або чули про це Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь в опитуванні. Приходьте, будь ласка, 1,704 осіб проголосували. 66 человек.

Джерело: habrahabr.ru/post/218319/