Фотоконкурс Національний географічний 2010

Національна географія знову проводить щорічну фотоконкурс, з терміном 30 листопада. За останні вісім тижнів редактори збирають фотографії, заохочуючи читачів голосувати за них. Ось 47 кращих фото з трьох категорій: людей, місць і природи. Коментарі надаються фотографами.

Кемпінг Канана, Ботсвана. Стопляючи на бічній частині дороги, щоб подивитися на гранати, ми помітили бурштинову головку приховування за невеликим пагорбом. Хірургість. Спостерігаючи і чекаю, вона підібрала момент і стрибала тільки на другий до того, як гирфф відчував загрозу. Леонес кинув його, але не зловив. Послухайте, вона кладеться, приховавши в траві, не далеко від нас. (Фото та запис Alex Tan)

Суперклітинний штор переходить над сходами Монтани на заході. (Фото та заказка від Sean Heavey)

рятувальний. Важливе життя для збереження світу. (Фото та запис Гонконгу Кім)

Великі піраміди. Стародавні єгиптяни вважали, що смерть на Землі була початком поїздки в наступний світ. Об'єднане тіло фараона було закрито в мурах під пірамідою або в ній, щоб захистити його і дати йому можливість пройти в наступний світ. (Фото та заказка Ісуса Оранди)

Любовна музика. На фото в Теганані, Балі в 2010 році. Теганан - найвідоміше село в Балі, розташоване біля Канди Даса на сході Балі. Людина грає бамбукові флейти, щоб зловживати дитину від інвалідів. Він не його сина, хоча він любить його, як і його. (Фото та запис Ario Wibisono)

Прозора планета. Ще одна фото з серії Transparent Vision, яка представляє бачення хвиль з різних перспектив. Люди не використовуються для перегляду хвиль з цього кута. (Фото та заказка Фредді Кердейра)

Коричневе ведмедя біля річки Баскін, Кодіак, Аляска. Ведмедя риболовля в річці, що вранці. Він прийшов на траву. Ця фотографія була взята приблизно на годину після сходу, так як сонце почала показувати над деревами. Температура була майже нульовою, а парова троянда від тіла тварини. Якби ведмедя не подбала про рибалок або фотографа на березі. (Фото та запис James Haskins)

Мантис. Цей інсект вже пройшов два етапи німфи на ромашкоподібному листі, і пережили через його яскравий колір. Наприкінці своєї «золотості» Мантіс став більш сміливим (хоча небагато). Після того, як вона прокинула один шар, вона стала повноцінною дорослою і залишила лист через близько двох тижнів. Загальний час, проведений в цій крихітній екосистемі, близько шести тижнів. (Фото та заказка від Fred Turck)

Час зморшки. Краса знаходиться в оці Держателя. (Фото та підписка Nikki Krecicki)

Один. Я полетів в вертольоті, збираю фотографії для роботи, і раптом я побачила лоне дерево, оточене тисячами ялинок. Я зробив лише одну картину в цьому чудовому світлі. (Фото та накладка Mats Almlöf)

Архіпелаго Фернандо де Норонга, Бразилія, вважається заповідником природи, але сьогодні навіть в цьому відокремленому архіпелаго, дельфіни стають жертвами забруднення навколишнього середовища. (Фото та запис João Vianna)

Простір. Мати Природа робить те, що вона краще. (Фото та запис Патріарха Джона О'Догерти)

Дитина у всіх нас. Подорож з Чжанму ( кордону Непалу і Тибету) до Тибетської столиці Ласа, вздовж дружба шосе ви можете побачити багато робітників. Китайська індустріалізація мала значний вплив на Тибет. Але незважаючи на спроби китайського уряду встановити поселення на Тибетському плато, дах миру ще є місцем, де тільки Тибетани можуть вижити в цих суворих кліматах. Тибетський хлопчик має руку батька, який працює на дорозі. (Фото та заказка Сергія Барісашвілі)

Бавон, на передмісті, намагався відкинути одну з кубиків групи. Чоловік (обличччя до камери) атакував його. Боротьба закінчилася через кілька секунд, але це було дуже гучним і лютним. Решта членів групи намагалася відпустити. Життя групи бабонів завжди сповнена драми. (Фото та заказка від Sharon Raoli)

Небезпечна подорож. Жінка подорожує між перевезеннями поїзда, що прямує на північ від Даки, столиці Бангладешу. Її багаж під час перевезення перед нею. Фото було взято в місяць Рамадана, кульмінування в Ураза Байрам. Десятки тисяч людей залишають місто і відправляються на рідні села, щоб відсвяткувати свято своїми сім'ями. Поїзди переповнені і багато хто не встигли купити квитки або не міг дозволити собі купувати їх на дахах або між перевезеннями, як це жінка. (Фото та підпис Ами Єлен Джоансон)

Lightning страйки New York Harbor. Ця фотографія була взята під час важкої громіздки. Не було вітру або дощу, що дозволило мені залишитися всередині і фотографувати з вікна. Це було 82-е 150 пострілів, які забрали ніч. Камера стояв на штаті штатив, знімки знімалися за допомогою кабелю зі швидкістю затвору 5 секунд. (Фото і підпис Джей Fine)

Світанок на Boise. Це місце, з його туманом і ранковим світлом, підігнути мене. Якщо ви уважно дивитеся, ви можете побачити в центрі трохи зліва (маленький крапок - голова, виданий над кущами). (Фото та заказка Glen Hush)

Так, це весна. Риболовля з краю мосту. (Фото та заказка Станом Бумана)

Дивитися. Сьогодні існує всього 400 цих птахів. (Фото та накладка Rolf Skrypzak)

Габаритний зображення

Проти вітру на Монблан. Моя друг Ласло Варконі веде групу на Монблан. Він загинув на гору Еверест у квітні, коли на нього з'явився великий льодовиковий зуб. (Фото та запис Аніко Молнар)

р.

таємничий комах. Сісти на нижню білизну. Я не знаю, що це. Я використовував макрооб'єктив, тому що суб'єкт був тільки 1,5 см. Ми живемо в Нью-Південний Уельс, Австралія. Цікаві істоти, такі як дощ Я знаю, що вона звучить як студія пагон, але це не так. Фото було прийнято в природному світлі. На фоні був лист, який сталося там. Я перевернув картину, щоб зробити його легше бачити комаху. Я оцінив це, якщо хтось сказав мені, що це. (Фото та заказка від Стівена Хокінга)

Чисті елементи. Я поїхав я джип по річках, щоб дивитися вулканічне занурення в Ісландію. Це був повний місяць, і сильний вітер не дозволяв стояти на машині. Я мав камеру і варіо об'єктива з мене, але у мене немає штативу. Вдово, цей чарівний пам'яток відкрився до мене, і я дивився рідкісне явище природи. Після витягування камери я виїхав з машини, намагаючись боротися з сильним вітром. Я кладаю камеру на витяжці автомобіля, утримуючи дихання. Я зробив 30 пострілів, але тільки один з них був гідний. (Фото та заказка Olafur Ragnarsson)

Випадок велосипеда. Після невдалої спроби гасити рейлінг. Почуття болю, навіть амбітних, міцних любителів екстремальних видів спорту, як звичайні, вразливі діти. Може бути в той час, він просто повинен використовувати велосипеди. (Фото та заказка Кароліса Міласевічю)

3610Р. 4200Р.

Sera da Leba Road біля Lubango (Англа). Це Сера-да-Леба, знак Анголи. У «70-х роках була дорога, її зображення були випущені на листівках протягом десятиліть, але всі фотографії були зняті протягом дня. Я хотів щось інше і спробував взяти нічний постріл. Але це було майже неможливе: воно було темним, лососем, і я на висоті (1800 метрів). Я хотів взяти картину зі швидкістю затвору не більше 60 секунд. І для того, щоб піти вниз або підняти цю частину дороги, автомобіль займає кілька хвилин. Фог був товстим і збурено вигляд! Вдово, туман очищав, деякі автомобілі пішли, деякі пішли вгору. Зроблено! (Фото та заказка Костянтина Лучанського)

Р

Лама на гребінці пагорба в Чавін де Юантар, Перу, на захід сонця. (Фото та запис Джона Пальмера Грег)

Голені ангел. Legionnaire from French Foreign Legion сидить в бронетранспортері на шляху до бойової місії біля Бадпаш Куса Кала, Афганістан, 16 червня 2010 р. (Фото і підпис Стівен Грейвс)

Цел і підніжжя гірської горли в Руанді. У лютому 2010 р. пощастило побачити рідкісні гірські дрилі Цей молодий gorilla впала дупа з трійцем в її нозі. Цетль є одним з джерел харчування для цих мавп. Вони навчаються взяти серцевину з незнімного стебла. Ця горілка має настій третього і четвертого пальця, який також поширений у людини. (Фото та підпис Джимом Едвардсом)

187451

блискавка удару. 13 вересня 2009 р. у Гонконзі зафіксовано антени хмарочосу. (Фото та заказка Михайла Сіварда)

Оазис. (Фото та запис Nam In Geun)

Хлопець на південному заході Ефіопії. Один з наших сусідів, маленька Cynthia. Він був рідкісною можливістю побачити його, коли він не помітив камеру, оскільки він був повністю всмоктований в його родині дії. (Фото та заказка Стефана Мурдочка)

Моти в світлі. Моти приваблюють світильниками зовні мого будинку. (Фото та заказка від Steve Irvine)

123994р.

Surva або Survaki - це міжнародний фестиваль чоловічих ігор, що проводяться в болгарському місті Пернік. Це найбільша подія цього типу не тільки в Болгарії, але і на Балканському півострові. Ведуться різні варіанти найдавніших болгарських традицій, які сьогодні живі. Це важлива частина традиції болгарського фольклору і присутньої в неодружених чоловіків і жінок. Сурва проводиться щорічно напередодні Масляної. (Фото та заказка Орліна Огнянова)

Р

Кі Гомпа. Ця фотографія була взята під час відвідування буддійського монастиря в Києві. Кі - це крихітне село в центрі Хималаї, поруч з яким знаходиться Кі Гомпа. Я жив з монахами на тиждень. Ця фотографія відображає мирну, майже божественну атмосферу, яка характеризує це місце. Монастир знаходиться в 4 000 метрах від площі. Це місце небо на землі. (Фото та заказка Наталії Лузурига)

р.

Мисливець очей. Зустріч elusive Канадський трот вважається великою удачою. Це була честь побачити цю тварину так близько. Фотографія дикої кішки, я відчував, якби я був пірсингом його дикими і предятними очима. Я завжди пам'ятаю. (Фото та підписка Janet Chester)

с. Сурадіта, Західна Java, Індонезія. Дитячі ігри з роостиками. Не було ковпачок, тому що коки не мали леза на лапах. Діти люблять ці ігри, тому що вони не мають звичних іграшок. (Фото та запис Ario Wibisono)

Зростання силуетів проти фар автомобілів, пожежників намагаються вигасити вогонь, викликане вибухом газопроводу поблизу Сан-Франциско у вересні 2010 року. Вогонь знищив 37 будинків і затвердив сім життів. (Фото та заказка Джош Едельсон)

р.

Потужність дитинства. Місто: Леньква. Посадка: Байя. Країна: Бразилія. (Фото та заказка Родріго Вест де Магальхаес)

р.

Північно-Атлантичні ущільнювачі конфронтів. Він вже -30, і через сильні вітри, здавалося навіть холодніше. У мене було поважати камеру від вітру і снігу. (Фото і підпис Ерік Гарнетта)

Великий синя трава з рибою. Найбільший і найбільш поширений герб в Північній Америці. Під час полювання вони спокійно стоять на берегах річки або озері, чекаючи прей, що різко проколів змою. (Фото та заказка Лінго Дінх)

Прогулянка по річці. Ця фотографія була прийнята влітку в китайському місті Женян. Прогулянка по річці в тумані після вечірнього дощу. Освіжаючий запах після дощу перемішують з ароматом піддонів. У дистанції діти сміхалися і грали. Мирне життя місцевих людей нагадав мені про те, що радісний час, коли я виріс в аналогічному місті на південному заході Китаю. (Фото та заказка від Fred Wang)

990 р.

Це важке навантаження. Я пішов, щоб отримати газету. Він був вологим і вологим всюди, і я бачив цей літати на невеликій білій квітці за допомогою вікна спальні. Дві години після того, як я взяв цю картину, я вийшов і побачив, що цей літати все ще сидять, не в змозі зняти. (Фото та заказка від Audun Wigen)

Гора столу. Я взяв цю картину в червні 2009 в Кейптаун, Південна Африка. Я працюю в дитячому таборі, і я взяв цю картину сонця над Таблицею. Я був таким поспішним, щоб фільмувати захід сонця, намагаючись зберегти очі на дитячому майданчику, що я не помітив хлопчика, який був спійманий у пострілі. До тих пір, поки я не був вдома в Теннесі, що я зрозумів владу цього фотографії. Дуалізм підлітковий вік хлопчика і 260 мільйонів-річна гора в одному пострілі є щось дивовижним. (Фото та заказка від Quinn Ballard)

Сріблястий моргул з куйою куркою в її запікі. Фото, зняті на острові Фарне, Північногір'я, Великобританія. Сріблястий морква оболонив циркову колонію 3-4 рази перед подрібненням і затираючи цей поганий друг. (Фото та запис Рон Маккомбе)

Піраміда гора. вулканічна пилова пустеля Маельфесандра в Ісландії. (Фото та підписка Sukru Mehmet Omur)

Жирафи в сванну. Цей незвичайний перспективний постріл двох циркалів і дерево було взято в Масаї Мара, Кенія. (Фото та заказка Ніко Сауно)

Після аварії. Моя подруга Лаура впав з неба. На вертоліті полетіти збиток в поле і вибухнув, залишаючи три шести осіб на борту, включаючи пілот, мертві. Лаура ледь збереглася. Вона згорла і зламала 45 кісток. Вона була витягнута з паління сміття її волосся. Не прогулянку. Незважаючи на те, що її тіло зламаний, її дух і бажання жити щасливим життям стає сильнішим, ніж коли-небудь. Це фото, взяте в зелене поле, символізує її другий народження. (Фото та заказка Юди Старкмана)

Хмара і судно. Україна, Крим, Чорного моря. Фото з гори Ай-Петри. (Фото та заказка Євгена Тимашева)

Зареєструватися