Ajroport з точками зору pomidorki (41 фото + текст)

Запчастини:
Аеропорт з точки зору валізи (42 фото + текст)
Аеропорт з точки зору пілота (44 фото + текст)

Сергій Доля пише: Я завжди заданий, як підготовлений літак. Прес-служба Московського аеропорту Домодєдово дозволить мені в п'ятиповерхову кухонну завод, де готується їжа для всіх авіакомпаній, які прилітають в Домодєдово. Я простежував шлях одного помідора з моменту, що він потрапив всередину до того моменту, що він загинув під ножем шефа.

3610Р. 4200Р.

Навісна харчова фабрика є унікальним і незвичайним місцем. У повсякденному житті практично неможливо уявити харчову продукцію, де тісно переплітаються різноманітні кулінарні традиції з усього світу.

Якщо рейс довге, то харчування є важливим елементом поїздки, проте якщо рейс короткий, то харчування є своєрідним розвагою для пасажира. Так, специфіка бізнес-авіації, наприклад, є те, що люди, які використовують свої послуги, мають можливість замовити будь-яку їжу з будь-якої точки світу.

Домодєдово кухонна фабрика налічує понад 150 постачальників. Всі сертифіковані та оксамитові. І це фундаментальна вимога. Авіаційна безпека має свої особливості. Доставляємо свої вироби за допомогою окремих воріт:

З зони прийому всі овочі потрапляють в овочевий склад:

М'ясо виходить в величезні брикети і зберігається в окремих холодильниках:

Всі фрукти і овочі ретельно промивають в величезній трирівневій бані. Так звана каскадна мийка. На жаль, я був на кухні завод пізно вночі, процес вже був завершений, і постачання свіжих овочів і зелені для нічного зсуву був готовий:

Його принцип полягає в наступному: внутрішня ванна, де лежить мій томат, заповнюється водою (й займає близько півгодини), а з бокових отворів починають збити струменя води. Це як гідромасажна ванна. Висушені овочі висушуються, викладаються в спеціальних перфорованих гастрономічних контейнерах, змащених харчовою плівкою, маркуванням і направляються в майстерню:
990 р.

Темпорісно, я кладу свій томат в кишеню і прогулявся по основних магазинах, якби я зробив поїздку до величезного кулінарного королівства. У той же час варені і тушковані сотні смачних спекотних страв, порізати і подавати вишукані салати і закуски, випікати тисячі ароматних бунців і тістечок:

Ajroport з точками зору pomidorki (41 фото + текст) р.

Дівчата збирають заморожені гарячі страви. Жовті ковбаси не банани, але заморожені пюре. У площині буде нагріватися в духовці, і на неї буде придбати звичний вигляд:

На кожному столі перед кожним співробітником є книга з фотографіями зразків їжі, так званою специфікацією. Містить всю технологічну інформацію про майбутню страву у вигляді, в якій вона буде отримана пасажирами. Працівники роблять все точно відповідно до інструкцій та перевірки результату. Люди, що літають в бізнес-клас, скажуть, в Швейцарія, смакуватимуть підпис Шніцель "Зурич", на шляху до Америки - стейк в Техасі, а в повітрі над Азіям - Дім Сам:

Домодєдово кав’ярня Андрія Тимошина, членом Національного шеф-кухаря Guild та фанатом старих книг на французькому кулі, поділився секретами з мене: бізнес-клас на борту їжі готують на рівні ресторану. Є авіалінії, для яких це важливо.

Окрема тема – їжа для першого класу. Тут, наприклад, в Сінгапурі, меню першого класу, що летить з кількома холодними закусками, три гарячі і кілька компліментів від шеф-кухаря. Все це дегустаційна історія була придумана Андрієм разом з шеф-кухарями найбільших авіакомпаній. Ця їжа призначена для першого класу і упакована по-різному, тому що стюард, який послужить її на дошці, повинні в "три рухи" збирати "корисну страву і служити точно, як зазначено в покроковій специфікації". Відносно кажучи, викласти в правильному порядку з окремих пакетів, кожен з яких призначений для порції, м'яса, соусу і гарніру. Або листя салату, морепродукти і заправка. Ор vinaigrette овочі, соус і лосось. Він повинен зробити завдання максимально простим - зробити кількість тих інгредієнтів, які він перемішатиме в пластині самостійно, мінімально, а блюдо - максимально в якості смаку і композиції, говорить шеф-кухар. Наприклад, стейк з кровом на площині малоймовірно їсти. Цей ступінь обсмажування чітко не витримує повторне термічне лікування.

Всі співробітники працюють в знезаражених робочих фурнітурах і спеціальних одноразових рукавичках. Харчова продукція масової їжі, яка працює не тільки для росіян, але і для іноземних споживачів, повинна бути сертифікована відповідно до законодавства Росії, а крім того, відповідно до міжнародної системи HACSR. Як пояснив мені, це найсучасніша технологія безпеки, розроблена для приготування астронавтів:

Насправді це неймовірно яскравий і барвистий гастрономічний калейдоскоп ретельно продуманий і збалансований. На її створенні працювала різноманітні фахівці: економісти, дієтологи, технологи і, звичайно, варити:

Звичайно, заповнення посуду і форми їх подачі залежать від класу обслуговування на літаку. Пасажири економ класу їдають переважно універсальні страви європейської кухні.

По-перше, їжа викладається на лотки:

А потім, перед кінцевою упаковкою, все рівномірно замовлено:

Збірник раціонів – серце підприємства. Тут вироби з холодних, гарячих і кондитерських магазинів доставляються потоками:

Окремий майстер-клас зайнятий авіакомпанією. Кожен Авіакомпанія має власний:

Тут промивають в спеціальній машині, дезінфікують і потім протерають сухим:

Миття посуду. Я мав схожу машину в кав'ярні моєї школи.

Кондитерські вироби:

Завод оснащений як універсальним, так і спеціальним обладнанням (холодильники та глибоке заморожування). У процесі роботи використовуються унікальні технології, наприклад, технологія варіння та охолодження використовується для приготування гарячої їжі (обробка пшениці - ударне охолодження).

У меню заводу можна побачити більше 25 сортів різного національного хліба. Французькі бункери, апетитні муфти, розсіяні індійські тортили, вірменські лаваші, піта, кукурудза та баварський хліб, харчові бункери та сакрістан...

Новий кондитерський магазин - гордість і останнє оновлення заводу «Домодєдово». Новий апарат для порції та формування хліба працює як робот!
9434734

Наприкінці туру шеф-кухар Андрій взяв томат від мене і розрізати його в зразок салату для бізнес-дієта. Цей томат, який подорожував з мене через всі магазини Домодєдовської харчової фабрики і, алас, він не буде потрапити в справжню страву для пасажирів, так як він не пройшов належний санітарний контроль:

Асортимент фабрики включає в себе широкий асортимент гарячих страв, холодних закусок, десертів, кондитерських виробів, в тому числі як стандартні раціони (гарячі, холодні, консервовані, легкі продукти) і спеціальні види раціонів (Muslim, східний, лікувальні, вегетаріанські, дитячі та ін.).

Звідси всі продукти харчування до аеропорту:

Завантаження рейсу:

Покриття:

У висновку ми були показані зразки страв для пасажирів бізнес-класу. Це мій перший раз з фотографіями їжі:

Наступна стаття з циклу, як обіцяє раніше, буде "Аеропорт з точки зору відправника".