Скульптури з колісних ковпачок

Британський Птолемі Елрингтон (Ptolemy Elrington) бере участь у зборі на заправках і дорожніх ковпаках на колесах, що перетворюється на такі цікаві скульптури.

Цікаво!
Якщо всі необов’язкові речі могли б говорити, вони з радістю скажуть, що вони знайшли друге життя і змогли зробити нас щасливим. Однак, якщо ви подивитеся на елегантний бабфлі, зібраний з брусків старого кошика, або велична орелка з ковпачок автомобільних коліс, все стає чітким. Ми повинні відкинути так багато зайвих речей! До речі, в англійському містечку Брайтон, це вже давно зрозуміле і діліґентно допомагає місцевим магієм Птолемі Ельрингтону створити справжні шедеври мистецтва з будь-яких металевих і пластикових відходів.

Шукаємо ідею

Що таке творче і як жити з ним, Ptolemy навчається як дитина. Що таке його незвичайне ім'я - Птолем'я Петро Чарльз Елрингтон, через який йому довелося пройти багато пригод в школі. Батьки, будучи творчими людьми не тільки в частині дивного «навиходу» (татар є актором і режисером театру, мати - домогосподарка, яка пристрасна до живопису), в кожному з можливих звинувачень у пошуку внутрішніх талантів і заохочують будь-які винахідливі імпульси. Таким чином, озброєний вихованням «посередки роблять те, що вам подобається, не те, що потрібно», Птолемі зараховуються на курси в художньому училищі в Лінкольні, де він отримав базові знання скульптури, різьблення по дереву, робота з глиною і дротом.

У Брадфордському коледжі вже проявляється інноваційний мистецький смак, де прискіпливий молодий чоловік дізнався більше про основи мистецтва і дизайну. Так, незалежно від того, що досвідчені викладачі сказали, незалежно від того, що правди були проголошені, Еллінгтон ввічливо погодився з кожним, але... він зробив все самостійно. І, в кінці, повністю розчарувався в арт-середовищі, де були надані всілякі художні тренди та маркетингові хитрощі для фінансового набору, Птолемі, які захистили диплом, «багаті» себе з художнього світу. Протягом декількох років працював в сезонних роботах: потім столяр, потім покрівля, потім водієм.

Індія змінила все. Повернувшись з поїздки в цю екзотичну країну в 1998 році, Ptolemy Elrington раптом зрозумів, що він хотів зробити. «Я бачив, як люди, які живуть в екстремальній бідності, можуть зробити дивовижні речі буквально все під ногами», - розповідає Ерлінгтон. Здавалося б нефіксовані речі.

Починав перші мистецькі експерименти з сміттям, зокрема, розвантажені ковпачки для коліс автомобілів.

Імпровізація значення

На перший погляд, що естетичне значення в палі зламаного металу? Ніщо. І якщо ви не фантазуєте трохи, то вигинаємо, зрізаємо, і тут зварюється, щось духовне, невибагливо демонструючи особливий зміст міської реальності і її відходи.

З фантазії Птолемі все опрацьовано, а необхідний матеріал - навіть ставок на дорожніх дорогах і в міських пельменях, в Яблунковому майстерні, де художник оселився, робота варена. Що здавалося б, в два-три дні, став скульптурним втіленням граціозних птахів, драконів, собак, восьминоги, раків, крокодилів і особливо риби.

Особливою темою є пристрасть майстра для мешканців моря. Спочатку металеві ковпачки в своїх характеристиках були ідеальним дизайнером для складання дивної риби. По-друге, для того, щоб правильно передати характер задуманого персонажа, «ірон Мерлін» сидить за години в бібліотеці або надходить до Яскравого акваріума, щоб дивитися акум або електричним стерлінговим рухом у воді.

Для того, щоб початкова ідея була втілена в щось відчутне, вам потрібно дуже мало: дріт для рами, осаду, ножівки, свердла, файл, пара плоскиків і ... багато патч. творець сміття завжди болить руки. Але Ptolemy Elrington є філософією про такі маленькі «акіденти», оскільки це також частина творчого процесу. "Я люблю робити речі вручну і побачивши кришку заліза поступово змінився", - каже він. Я люблю реслінг з свердлом, особливо коли він вимагає двох рук, але я можу використовувати тільки один, тому що інша рука тримає скульптуру. Після того, як я мав можливість тримати ручку з зубами, але від вібрації мої зуби майже випав, мені довелося шукати інший спосіб.

Хороший поворот.

Звісно, не помітити величезну гору старих автомобільних шапок і що виходить з них важко. Дуже скоро хобі перетворилися в хороший бізнес. Основними клієнтами були бари, готелі, магазини, автосалони, власники яких цінували інноваційний «відлік». Так, в лобі Brighton pub The Hop-Poles розмістили різнокольоровий крокодил, а на стелі викладають натяжки гігантського залізного восьминога. Ресторани Орел замовив скульптуру орел, в офісі моторного шоу Адамс &Вебб в Північному Лондоні був побачений гігантський дракон. Ті відвідувачі, які були захваті від цієї тварини, поспішали зв'язатися з їх автором, щоб замовити незвичайний «роз'єм».

Проте дизайнер отримав універсальне визнання завдяки участі у благодійному заході Rivercare, організованому однією з місцевих водних компаній. Метою заходу було очищення найближчих водойм волонтерами. А один з організаторів пам’ятав, що в місті мирдо живемо мирдо, який може перетворювати будь-яку частину сміття. В результаті Птолемі отримали наказ на створення десять скульптур, а не з ковпачок, але з старих кошиків, знайдених в ставках під час прибирання території або на околиці доріг.

Спочатку квадратна форма візок і сітчастих стовпчиків з дискурованими Птолемами. Але, постраждаючи з новим матеріалом і освоював спеціальну зварювальну систему, розумний англійський побудував незвичайно елегантні установки десять істот: трава, бабка, жаба, крига, водний щур тощо. Жителі яскравих газованих в сюрпризі, щоб побачити, як звичайний кошик виштовхують кожен день в супермаркеті. Компанія-організатор отримав декілька нагород за проведення такого мистецького заходу, а «ірон майстер» - увагу преса та нових замовлень. До речі, середня вартість скульптури автомобільної шапки сьогодні коливається від GBP120 до GBP600. Більш складні витрати на роботу клієнтів в GBP1.5-2,5 тис.

Але це не справа прибутку або навіть визнання талантів англійського художника. Згідно з Птолемією, він зміг реалізувати свою основну снию - не сидіти в фаршах, але робити те, що він любить. На додаток, робота приносить не тільки задоволення, але і користь всьому світу. Не кожен може похвалитися цим.

Перетворення сміття

На початку ХХ ст. на початку ХХ ст. виявлені естетичні цінності та експресивні засоби сміття. Так, колажі Дадаїста Курта Швиттерів були повні з різних «фрагментів реальності»: трамвайні квитки, скребки плакатів, кришки з канатів, тросів. Тема сміття також була розроблена багатьма представниками поп-арту (Robert Rauschenberg, Claas Oldenburg та ін.).

Художня рециркуляція відходів міст тепер є загальним трендом в мистецтві. У березні цього року в центрі Риму з'явилися 1000 статуеток, виготовлених з канатів, комп'ютерних деталей та інших ясен. Автор зовнішньої виставки «Пецефузійна завага» – німецький скульптор Ха Шульц, який щорічно демонструє свої роботи в різних країнах. На Великій стіні Китай вже відвідав Червону площу в Москві, біля пірамід в Єгипті і на Великій стіні Китаю.

Унікальні скульптури пилу, палі, брухти вовни, волосся, насіння вишні та гілки побудовані британським монументалістом Ребекка Warren. Ця винахідливість приніс її світову популярність і номінацію на Премію Тернера (GBP25 тис.) - найпрестижніша нагорода у світі образотворчого мистецтва у Великобританії.

Blitz інтерв'ю

На відміну від шпаклівки, очі художника дивляться красу навіть у фольгоплавних потворах або міському відвалі. Чому Ptolemy Elrington вибирають звичайний сміття замість благородної глини і акварелі?

до У світі багато ярусів. Чому автомобільні кришки?

- Я один з тих людей, які завжди перетягуються в будинку, знайшовши десь старі аудіосистеми, світильники, різні апаратні засоби. Ремонт їх, перепланування. Якщо ви бачите пару стрибків, що прилипають з маркера, то це, ймовірно, шахта (лаггі). Я завжди хочу створити щось нове з моїх пошуків. З автомобільних ковпачок, тут я збираюся зробити броню. Але виявилося, що вони роблять відмінні скульптури риби.

до Тексти пісень, а це означає: І тепер, що ваша спеціальність?

- Вид. Я можу зробити будь-яку тварину, птахів, комахи, але в кінці риби виглядають краще. І я зроблю їх, тим більше я приваблю до процесу дизайну. Після всього фінального результату залежить тільки від 50% оригінальної ідеї, все інше - властивості матеріалу: блискуча срібна поверхня ковпачок чудово підходить для створення ваг.

до Де ви знайдете так багато шапок?

- Я почав збирати їх більше шести років тому, забравши їх на шляху до роботи під час роботи майстром. Моя сім'я завжди допоможе мені, тому тепер у мене є склад. Найяскравіші всі незнайомці, які вирішили зупинитися, забрати цей залізний ярус і принести його до мене, знаючи, що я можу використовувати його. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

до Чи не мармур або акварелі, але звичайний сміття?

- Всі об'єкти навколо нас красиві і цінні. Але всі піддаються їм. Я часто стикнувся з відкидними предметами, які роблять багато іншого, ніж їх «необхідність». Наприклад, ковпачки в автомобілях використовуються тільки для естетичних цілей і автоматично стають джгутом, так як вони знаходяться на околиці доріг. Але з невеликими зусиллями і уявою я перетворю їх в щось, що може радувати очей людини знову. Суть, мої скульптури намагаються говорити про неефективність суспільства і наших преюдій про значення речей.

до Що вам подобається найбільше про вашу роботу?

до Дуже процес створення! Як оригінальна ідея втілюється в конструкції шматків, як ви повинні боротися з властивостями матеріалу, намагаючись дотримуватися ідеї форми. Не дивлячись на те, що ви спочатку заплановані (при тому, що риба перетворилася в щасливу сперму, а настоянка неймовірно стала восьминогу). Але більшість всіх, ставлення тих незнайомців, які приходять до мене з капцями, підняті на дорозі і думки: «Це не шматочок сміття, це те, що Ptol може використовуватися. й