Офіси ІТ-компаній / VKontakte Office

Бізнес-центр "Сінгер Хаус" розташований на головному шосе міста, в самому серці культурного капіталу - в розкішній репрезентативній структурі з великими вікнами вітринами, гранітним облицюванням і декоративними бронзовими ювелірними прикрасами. Будівля бізнес-центру має багату історію - на початку 20 століття була побудована для американської виробничої компанії «Сінгер», відома по всьому світу для швейних машин. По суті, ця будівля була першим бізнес-центром в національній історії міського розвитку. З 1919 р. буд. великих видавництв - "Освіта", "Леніздат", "Фіction" і "Art". Наприкінці 2006 року завершено реставрацію нижніх поверхів будівлі, після чого будинок книг - центральний книжковий магазин - тут знову розташовувався. І нещодавно на верхній двох поверхах даної будівлі, компанія ВКонтакте була розташована.

Оприлюднення будівлі Казаньського собору - ще одне місце, минуле якого не проходить туристів без «рибного польоту». І зовсім поруч, за Грібойдовським каналом, є ікра на крові.

Де ще піти на гості, які прийшли до Санкт-Петербурга, крім Невський? Саме там ми випадково зустрілися з Владом Циплехіном, головою прес-служби відомого соцмереж. До відправлення ми вирішили піти в офіс, який нещодавно переїжджає компанія з маленької орендованої квартири.

до Які інші компанії в цьому будинку? Ми попросили Влада, в'їзд до позолоченого ліфта.
«Газпром-Медіа», «Банк Московського» був... Нещодавно тут з’явився черговий «Вконтакте»! – розповів нам однодумців, які прийшли з нами в ліфті.
Ми посміхалися один одному:

Прийом компанії виглядає досить похмуро, але сучасні:

Однак, з якоїсь причини, перше, що Влад вивів нас не через неї, але через другий вхід, один з ключових номерів, в яких є кімната для переговорів. З одного боку - похмурий, з іншого - поганий незвичайний і тому цікавий - не кожен день дає можливість зануритися в пару епох назад, в середні віки:

1 999 р.

Я врахував не менше п'яти додаткових номерів, розрахованих на більш традиційні стилі. На першому я не здивував кількість переговорів - я думав, що в такому великого проекту, принаймні, завжди є щось для обговорення з робочою командою. Але виявилося, що не існує таких «гатерингів» навпаки – менеджери працюють окремо, програмістів теж – ніхто не заважає. Так ці номери ще не знайшли активного використання - крім зустрічей численних гостей (в тому числі іноземних) різних масштабів.

Цей номер в офісі називається "Ленінська", хоча, на мій погляд, це реальний кальян : Тут варто оплатити дану компанію для догляду за працівниками - це цілком для здорового способу життя, тому куріння і алкоголь заборонено навіть на корпоративних вечірках.

Передмова для адміністраторів системи та інших переговорів:

Хабітат Керівника проекту:

Табличка з обрізаним логотипом компанії:

414277

3610Р. 4200Р.

Звичайні вакансії виглядають трохи простіше. Тут, наприклад, є «фабрикою», де програмістів «код Коок» – його обладнання зберігає темпи з часом, але атмосфера швейної машинобудівної майстерні все ще відчувається:

р.

Типове місце для працівника. Зрозуміло, майже ніхто не працює на «поптихі» – якщо багато офісів тільки для них є лише три з них по всій території офісу. Одне з працівників, що мешкає на роботі, має ліжко та все-таки :

І ця кімната є своєрідною освітньою ініціативою ВКонтакте. У ній компанія «Чиф Техніки» проводить лекції для школярів-математичних та студентів початкових університетів. Крім того, є навіть команда молодих програмістів, які спонсоруються і надсилаються на чемпіонати світу з програмування. Моделі моніторів Dell важко визначити, але швидше за все, це 2408WPF або навіть U2410 - відмінні монітори на IPS-матриці, затвердження :

До речі, компанія бере на себе тільки «найбільшого» - ті, хто навчався з відзнакою, з ним закінчила престижні університети і в своїй галузі є професійним - вся команда складається з відмінних студентів і медалей, лауреатів Олімпіади та інших конкурсів. Імунація, я думаю, відповідне:

Робоче місце Влада:

Що стосується Pavel Durov, принаймні він існує : Це не фантастичний характер, так як багато людей думають. Хоча я розумію, що після того, як я бачив, мабуть, творець проекту не менше, ніж графа Дракула, що робить свої чорні речі в темряві на даху замку. Я був здивований, щоб дізнатися, що це так багато простіше – Павло працює в дуже звичайному офісі на одному з поверхів офісу, разом з іншими співробітниками. І Павло не рухається на синього вертоліту – він любить їздити на метро набагато більше, тому я розумію своє бажання залишитися в тіні. Ви йдете на метро, і ви думаєте самі, «Особливості це виглядає так... але ні, Павло Дуров не може зайняти метро, і навіть один. й

В цілому, до зустрічі я уявляв Павло як серйозний строгий дядько у всьому чорному кольорі, який навіть не поговорить з «мертвою морквою». За час і половина ми не говоримо про це. Крім того, він приєднався до офіційної групи Habrahabra на своєму сайті: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І в спірних ситуаціях багато хто, ймовірно, не хотів би втратити в здогадках, але слухати думку менеджерів проекту безпосередньо. Але де все це прийде, якщо навіть Влада «за принципом» об'єднала карма і не дають можливості відповісти на питання. Потворна.

Отже, ви бачите офіс Павла на малюнку? Ні? Там він, з дверима відкривається.

Є окреме місце для Генерального директора, але зараз є технічний директор. Нещодавно Павло працював у приміщенні поруч з ним, що не мав вікна. В даний час є свого роду «музей».

Так, працівники Вконтакти настільки суворі, що вони створюють елементи сайту на стінах:

375971

У дворі будинку є зал для прийомів - ситуація дуже нагадує мені про свою колишню роботу, ЦВК. Декоративні ініціали компанії, що побудували будівлю - за принципом, якщо пофарбувати зелену пару цегли, то вийде досить «Вконтактівське» :

На одному з підлог є кімната для спорту - тренажери, гантелі, тенісний стіл і незадоволений мордою. Я не можу допомогти собі, я не віддаю на себе пару разів :

р.

Габаритний зображення

Майже всюди є місце для сісти - всі дивани досить своєрідні. У вигляді корова, у вигляді пакмана:

р.

Майже всі двері мають чорний металевий наліт, на який нічого не написано. Текст написаний співробітниками, розміщуючи магнітні листи в бажаному порядку:

Харчування - за рахунок компанії в будь-якому місці біля офісу. На другому поверсі бізнес-центру, в ресторані «Будинок книг». Або, як варіант, ви можете шукати щось на підлозі офісу - свіжовичавлені соки, печиво є всі сорти, фрукти ...

Серед співробітників є навіть флористична дівчина, яка ретельно контролює всі рослини - коли є зелень в офісі, вона завжди приємна.

р.

Не пам'ятаю, як Pavel і Влад вирішив витягнути його для дихання свіжого повітря від Nevsky Prospekt:

р.

У коментарях я пропоную фантазію (без мату) про те, що тварина хоче сказати вчасно:

Я майже забули, щоб розповісти вам найцікавіше. У офісному менеджеру проекту є спіральна сходи, яка веде до даху всієї будівлі:

р.

Як ви вже помітили, покрівля будівлі на куті Невський проспект і Грібойдовський канал прикрашений величезним склом світу. Компанія «Сінгер» захотів показати цю глобальну сферу діяльності компанії, але насправді це був трюк, який дозволив обрізати заборону на будівництво будинків в Санкт-Петербурзі над Зимовим палацом. Формально, не порушуючи заборону на обмеження висоти будинків, керівництво компанії побудували своєрідний хмарочос, який помітно піднімається над дахами Невський проспект. З купе, центр міста можна побачити в долоні руки:

р.

Але ви можете піти ще вище – до «глобусу».

Звідси можна побачити ще більше, але не так добре - тільки тому, що очищувачі ще не завадили піднятися до самого початку кар'єри сходів :

Які види просто з даху? Неймовірно!

50,500296

Будь-який знайомий з цією спорудою напевно знає про одну з її недоліків - відсутність паркувальних місць для автомобілів. Тому деякі співробітники воліють працювати... на човні, на каналі Griboyedov!

Це дивовижний офіс, як я був до іншого світу. Поки я знаю, що це важко знайти щось ще краще в центрі Петра і, звичайно, оренда навіть такого приміщення коштує багато. Але, по-перше, компанія може дозволити собі це, і по-друге, навряд чи це оренда офісу в центрі була справа образу і амбіції - швидше за все, це просто оптимальний вибір перспективного місця для подальшого розвитку проекту.

Я шукаю всі фотографії... щось говорить мені, що не всі перераховані вище були зроблені своїми руками – це займе дуже довго для такого проекту. Найімовірніше, в такому вигляді офіс був зданий спочатку і тільки частина була пізніше завершена самим. Що б не було, місце практично ідеально підходить - в центрі, не турбуючись нікому, має відмінне планування, багато вільного простору і тихий спокійний спокійний атмосферу. У цьому, ймовірно, буде мріяти працювати, якщо не всі, то багато. . . . )

р.

О, повітря та гігантські гриби на Невський?! Я не здивився, якщо це все вийшло:

Зареєструватися