Прогулка на Дунай

Автор розповідає про про прогулянку по Дунаю та про секретний розвиток генія радянської техніки. Який зараз відносно доступний, хоча все ще охороняється військовим. Історія під катоком.

Дунай-3U - це довга система попередження ракетно-захисту A-35M. Головний дизайнер - А. М. Мусатов. Введено в експлуатацію 1978 р. з прийняттям системи А-35М. Побудований в Чехова-7 недалеко від залізничного майданчика Великого Кільце Московської залізниці (район міста Чехова, на півдні Московської області).

Під час розробки та створення станції було враховано досвід проектування та експлуатації станції Дунай-3М, а також низку нових технічних рішень, пов’язаних з значним технічним прогресом у галузі електроніки, які відбувалися протягом багатьох років з моменту розробки попередньої модифікації. Це дозволило збільшити діапазон і точність станції, надійність його експлуатації. Комплекс схожий на систему Дунай-3М. Зовнішні відмінності були модифікованим дизайном антени (різному дизайні формування об'єктива ПАР) і їх розташування - на відміну від комбінованих і спрямованих антени Дунай-3М, на новій станції вони розташувалися близько 150 м і обертаються кілька градусів. Знижувати необхідні обсяги технологічних приміщень. Введено автоматичну систему моніторингу функціонування та працездатності складних систем.

Наскільки багато хто знає, Дунай-3М (розташований біля Кубинка) вигорнув, після чого сам антен був демонтований, а будівлі були закидані. Але що відбувається на Дунай-3У не зовсім зрозуміло: деякі кажуть, що все працює там, просто модернізація. Інші стверджують, що система закрита, платформа з отриманням антени покинутий, і передавач працює на залишковий принцип.

Я можу сказати, що я бачив з власними очима.

Все почалося давно, коли я вперше побачила гігантську вежу над лісом і мріяв з одного дня, дивлячись на це ближче... в 2008 році ми прийшли на територію ХФ, щоб оцінити ситуацію. Територія «Данаб» складається з двох платформ - передавання та отримання антени.

Так, в 2008 році, крім огляду зовні периметрів і спуску в кабель, ми нічого не виглядали, хоча прибули кілька разів, як взимку, так і влітку. Але в 2009 році ми приїхали набагато більш ретельно. Територія, де передавальна (випробування) антена, на момент проведення перевірок (і тепер) була надзвичайно життєдіяльною територією з пучком солдатів, камер та гумкою обладнання, шумом систем охолодження (покриття веж) та низкою інших чинників, які вислуховують всі думки про проникнення на стадії виникнення. І навіть якщо ви можете потрапити в там, це свого роду, щоб перетягнути ваші дупи, можливо, функціонування випромінювальної антени. Ми можемо, ймовірно, варити. Але тут на території приймальної зони було тихо і гладко... в будівлях було щось між ремонтом і пилкою для металу, ніхто не ходив по вулиці, а отвори в одному строгому паркані були сяючі.

р.

Р

387000 р.

674150 р.

- відео

3610Р. 4200Р.

Р

р.

р.

Джерело: zapret-no.livejournal.com