Московський підземний (37 фото)

На Волині 65 метрів, 22 рівнів вниз, і подивитися, що Радянський Союз збудував там під час холодної війни.

2133361

Але для цього потрібно приїхати на територію Таганки і пройти по алеях до непримітного світло-жовтого будинку.
Початок акції полягає в тому, що звичайний будинок перед, білий верх, жовтий дно. Дуже близько до Котельницького хмарочосу.

Перед будиночком виверніть право, до воріт.

Це ворота на фото. Вони тепер прикрашають «вічно», але ви усвідомлюєте, що в радянські часи це просто ворота.

Р

Перед тим як ми йдемо всередині, нам потрібно трохи сказати про сам об'єкт.

Відхилення від швидкісного ліфта до глибини 65 метрів, Ви знайдете себе на одному з найбільш секретних військових об'єктів СРСР - Захисне командне повідомлення Таганського (ГО-42).
Починався дизайн об'єкта в 1951 році. Через 5 років у 1956 році об’єкт загальною площею понад 7000 м2 був прийнятий державною комісією та переданий Міністерству оборони СРСР за цілодобовий обов’язок забезпечення зв’язку керівництва країни у разі ядерної атаки на СРСР.
Для забезпечення телефонної та телеграфічної комунікації країни на об’єкті щоденно було понад 2 500 осіб.
У 60-х роках Таганський ЗП повністю укомплектував всім необхідним у разі ядерного удару. Кількість продуктів харчування, питна вода, системи регенерації повітря може забезпечити життя близько п'яти тисяч людей протягом декількох місяців.
У кінці 80-х років ядерні напруження поступово почали ослаблювати і Таганський SCP втратив ключове значення для забезпечення можливості оборони країни.
Протягом декількох років без належної уваги об'єкт поступово втратив свою потужність. До цього дня збереглися тільки масивні броньовані двері і сталеві стіни.

Друга версія походження об'єкта (некомерційна, від майбутнього через ром, від коментарів до повідомлення):
У 1954 р. в кількості одного блоку (до 2 блоків були побудовані, але змогло). У 1984 році реконструкція структури почалася з введення двох блоків і додавання іншого, однак, після завершення 80% буріння об'єкт був зволожений.
У 1999 році було прийнято рішення про виконання будівельних робіт (у будівництві) з метою приведення об’єкту до безпечного стану. У 2000-2001 рр. СМУ-159, Трансінжстрой.
ВАТ «Центральний телеграф».
Після цього в 2006 році власник об'єкта зробив аналітичну роботу, в результаті чого об'єкт вважається непотрібним і ставився на продаж.

Тепер, поїдемо всередину.

На стіні.

4725537

Приходьте всередину.

р.

Правила поведінки на SCP.

Вхід до захищеного контуру SCP. Товщина дверцята близько півметра, на мій погляд.

Не дозволяйте дверцятам подрібнити.

Зберігати переміщення.

Системи підтримки життєдіяльності (багато на подвір’ях).

р.

Походимо вниз.

Схема 15, і є 21.

Нарешті, ми досягали бажаного рівня - де розташовані основні конструкції ЗП.

, Україна

Тунельний вперед.

Увімкніть

Трохи далі, і гарна дівчина веде нас в кіно (дверцята праворуч не видно на кадрі). Дивіться фільм про Холодну війну за 20 хвилин (нехай наїв, як кажуть, на «пеклі», але для тих, хто нічого не знає про проблеми і історію холодної війни, це буде робити).

1552963р.

Є ще один номер в отворі, але ми тут.

Оздоблення стін і стелі з трубкою.

Після перегляду фільму ми йдемо в великий зал з експонатами - сам міні-музей.

, Україна

Загальний вигляд. За словами експонатів - бідні, але можна побачити, що власники друкованої плати спробували.

р.

Деякі експонати.

Р

Писана таблиця з відповідним налаштуванням.

Візуально виконана модель бункера "по відношенню" з секцією грунту. У передмісті зображено Тагансько-Краснопресненське метро. І тепер ми в лівій стороні SCP.

Тюби.

Габаритний зображення

Деякі з «підвісок» SCP виділяються з вільного проходу.

Перейти до служби входу до станції метро "Таганська-Рінг".

Якщо ви зіткнетеся, двері вправо. Послуга виїзду до станції.
Дуже добре чути періодичний шум від припливних поїздів!

Ми збираємо маршрут.

3610Р. 4200Р.

У одному з секторів є величезна, погано освітлена кімната з півколом, де на початку 90-х рр. була робоча спеціальна комунікаційна інфраструктура.

Розділений на 2 яруси.

р.

Верхній ярус. А потім тунелі ведуть десь.
У глибині можна почути музику – якусь групу за контрактом з власниками СПП переозброєння.

Якщо ви подивитеся уважно, ви можете побачити мої супутники, які йдуть трохи вперед.

76888162р.

Результат водовідведення.

Ще один глобальний обсяг

р.

В гостях у ЗКП «Таганський» згадують ці картонні паси...

по pdachoice.ru.
Авторський стиль

Я додаю від себе: Я колись читаю книгу К. Буличев, я не пам'ятаю ім'я, там, як земляки летять на планету, де була ядерна війна і всі померли, так що були як живий – військовий. описав блекери, де жив, я уявляв...

Джерело: