Домашній автомобіль "oror" 1981. Прованс

У великих містах збереглися індивідуальні копії авто. Але з сорту «самото», побудованих на просторах СРСР (і ще більше так в республіках) не було навіть пам'яті.
Я вирішив показати контемпори один з «літературних» домашніх ремесел, побудованих водієм з Єревана – Анріка Матевосяна у 1981 році. Автор назвав автомобіль "Орор", який перекладає, якщо я пам'ятаю правильно, "гул", який є натуральним для автомобіля з дверима "гілочка".
Я апологую за якість фото. Все, що вдалося зануритися в процесі боєздатного пошуку, є або дитячі фотографії камери Смени, або сканування з радянської преси, які не відрізнялися якістю друку.

"Замовити" було побудовано на підрозділах ВАЗ-2101, макет був, відповідно, класичний: двигун передній, привід - задня. Склопластикове тіло на просторій рамі. Вага бордюру автомобіля становить близько 850 кг.

Двигун "Жігулєв" був дещо підвищений і розроблений потужність близько 50 кВт. У поєднанні з низькою вагою ця потужність дозволила прискорити до 170 км / год. Витрата палива становить 9-10 л на 100 км.

Будівля автомобіля Matevosyan - це просто випадок, коли автомобіль був виготовлений буквально на балконі (надалі він був досить просторим). На цій картині з книги «Я будую автомобіль» видно, як скелет «Орора» в кінці зварювання і складання ходового редуктора опускається краном з балкона квартири. Усі роботи «хімічної» на пластиковому корпусі було здійснено без електрики.

Що ще можна сказати? фари на машині троянда на електроприводі, формула посадки 2 + 2. Паралельно аналогічний автомобіль був побудований з дещо різним дизайном переднього кінця, який не брав участі в будь-яких мотогонах і побачив тільки один раз, коли стовпчик "домашнього" пройшов через Єреван.

Джерело: