Як жити Шаман Коля

Автор: На третій день моєї поїздки в Нарян-Мар ми запросили зустрітися з місцевим шаманом Миколаєм, смаковими шайпанами та свіжим веноліном. Вони сказали, що не тільки познайомитись, але є можливість попросити хаманських особистих питань, до яких потрібно знати відповідь.

Як жити Шаман Коля р.

На шляху до чуми шамана відкриваються красиві снігові місця. П'ять кілометрів від Нарян-Мару на березі озера Молоді

Як жити Шаман Коля

Ми отримали чуму. Ми розповіли, що шаман був зайнятий. На в’їзді до чуми вірно чекає власник своєї справи.

Як жити Шаман Коля

Через десять хвилин ми входимо до чуми і зустрінемо з шуманом. Камінна топка вже кип'ятила, а шаман кладемо на стіл. Перше, що він почав з чуми. Мега - універсальний будинок північних народів. Це портативний конус-подібний намет, форма якого адаптована, підходить для тонери. Конічна форма - найзручніший, так як сніг згортається від крутої поверхні чуми без лінгвінгу, тому при переході на інше місце без родіння і очищення чуми можна розібрати. Форма конуса робить житло стабільною в снігососах і сильних вітрах. Як правило, чума рейндерів - Ханти, Ненець, Комі, Входить до 25-40 стовпів і декількох покриттів, які прокладені на спеціальні стяжки при переїзді. Кількість стовпів (і їх довжина) залежить від розміру житла: чим більше стовпів, тим просторіше чума. Розмір чуми також залежить від матеріальних можливостей економіки і від кількості членів сім'ї.

Шахман попередив нам, що в епоху не може триматися, поганий удачу.

Як жити Шаман Коля

У центрі чуми є піч, яка служить джерелом тепла і адаптована для приготування їжі. Зігрів від печі піднімається вгору і не дозволяє опадам проникнути в чуму: вони випаровуються від високої температури. Біля димоходу вішайте шкірки для сушіння і подальшого виготовлення шкіри для тамбурину.

Як жити Шаман Коля р.

Рамки з алмазними резонаторами. Виробництво тамбурину – це комплексний багатоступінчастий процес в основному ручного виробництва. Що називається ремесла, народне ремесла. Майстерність.

Як жити Шаман Коля

На каркасі тамбурину розтягують шкіру, виготовлену деревою (солодою), висушують, наносять малюнки і це відбувається.

Як жити Шаман Коля

З ними приносили овочі, фрукти, веноз від власників чуми. Шурпа п'яна з келихів, м'ясо необхідно їсти руками. «Якщо ви вийшли в чугу, стежте за традиціями», - розповідає Шаман.

Як жити Шаман Коля (доб. 3)

Наймодніші, але зі смаком :

Як жити Шаман Коля

Печія є основним джерелом тепла. У духовці відслідковуються чуми робітниками, якщо піч не відстежується, то в 15-20 хвилин чума буде мати температуру, як на вулиці.

Як жити Шаман Коля

Балаган - це певний місце для сну, покритий оленою шкірою, а з закриттям верхньої частини. Бальган в чузі для всіх встановлюється в певному місці. Батьки сну окремо, чума праці окремо, діти окремо. У чумі є певне місце, щоб ввести або крок, на якому категорично заборонено всіх жителів чуми. Працівники чуми переважно жінки.

Як жити Шаман Коля

Миття рук в чумі не проблема, все адаптоване.

Як жити Шаман Коля

Особливе місце на вулиці для зберігання шкіри оленя. При необхідності вони надсилаються до чуми до висихання.

Як жити Шаман Коля км

У шаману є два вподобання: дим і стрілка. Слабкі собаки і різновиди. Власне, картина - це мене, дим і стрілка.

Як жити Шаман Коля

Шаман розповідає про силу табуру.

Як жити Шаман Коля

Шахман часто звертається з колегами робітниками, коли вони не можуть зрозуміти конкретну проблему, шейк не відмовляється і підкаже.

Як жити Шаман Коля р.

Сучасна тандра.

715174

Шановні відвідувачі не скажуть про те, що ви, але «завдяки вам», – каже Шман Ніколай, і «завдяки ви» повинні сказати тим жінкам, які народилися нам і давали нам життя. Шахман не має тарифів або дашундів, ви можете подякувати йому з продуктами, ви можете подарувати собі принаймні копійку, але він не розповість вам ціни.

1990Р. 2199Р.

Після того, як ми були введені до чуми, шаман запропонував розповісти нам трохи про нас і про те, що майбутнє тримається. Я почав мій обряд.

Як жити Шаман Коля

Як жити Шаман Коля

Як жити Шаман Коля

Як жити Шаман Коля

У сусідньому чузі відбувся весілля, тому шуман повернувся і вперед, в нашій чузі він був або в національному одязі або в сипучих одязі.

Як жити Шаман Коля Габаритний зображення

Після особливого обряду шуман почав говорити, і відверто я скажу мені про мій минулий і що відбувається сьогодні, він бачив майже кожен момент мого життя. Я продемонстрував щось, я не скажеш про це :

Як жити Шаман Коля

Пройшов час швидко, і прийшов час, щоб сказати до чуми і шамана Миколая. Я дивився на своїх здібностях, його гарне ставлення до людей.

Джерело: tinepoverish.livejournal.com