Як жити Шаман Коля

Автор: На третій день моєї поїздки в Нарян-Мар ми запросили зустрітися з місцевим шаманом Миколаєм, смаковими шайпанами та свіжим веноліном. Вони сказали, що не тільки познайомитись, але є можливість попросити хаманських особистих питань, до яких потрібно знати відповідь.

р.

На шляху до чуми шамана відкриваються красиві снігові місця. П'ять кілометрів від Нарян-Мару на березі озера Молоді

Ми отримали чуму. Ми розповіли, що шаман був зайнятий. На в’їзді до чуми вірно чекає власник своєї справи.

Через десять хвилин ми входимо до чуми і зустрінемо з шуманом. Камінна топка вже кип'ятила, а шаман кладемо на стіл. Перше, що він почав з чуми. Мега - універсальний будинок північних народів. Це портативний конус-подібний намет, форма якого адаптована, підходить для тонери. Конічна форма - найзручніший, так як сніг згортається від крутої поверхні чуми без лінгвінгу, тому при переході на інше місце без родіння і очищення чуми можна розібрати. Форма конуса робить житло стабільною в снігососах і сильних вітрах. Як правило, чума рейндерів - Ханти, Ненець, Комі, Входить до 25-40 стовпів і декількох покриттів, які прокладені на спеціальні стяжки при переїзді. Кількість стовпів (і їх довжина) залежить від розміру житла: чим більше стовпів, тим просторіше чума. Розмір чуми також залежить від матеріальних можливостей економіки і від кількості членів сім'ї.

Шахман попередив нам, що в епоху не може триматися, поганий удачу.

У центрі чуми є піч, яка служить джерелом тепла і адаптована для приготування їжі. Зігрів від печі піднімається вгору і не дозволяє опадам проникнути в чуму: вони випаровуються від високої температури. Біля димоходу вішайте шкірки для сушіння і подальшого виготовлення шкіри для тамбурину.

р.

Рамки з алмазними резонаторами. Виробництво тамбурину – це комплексний багатоступінчастий процес в основному ручного виробництва. Що називається ремесла, народне ремесла. Майстерність.

На каркасі тамбурину розтягують шкіру, виготовлену деревою (солодою), висушують, наносять малюнки і це відбувається.

З ними приносили овочі, фрукти, веноз від власників чуми. Шурпа п'яна з келихів, м'ясо необхідно їсти руками. «Якщо ви вийшли в чугу, стежте за традиціями», - розповідає Шаман.

(доб. 3)

Наймодніші, але зі смаком :

Печія є основним джерелом тепла. У духовці відслідковуються чуми робітниками, якщо піч не відстежується, то в 15-20 хвилин чума буде мати температуру, як на вулиці.

Балаган - це певний місце для сну, покритий оленою шкірою, а з закриттям верхньої частини. Бальган в чузі для всіх встановлюється в певному місці. Батьки сну окремо, чума праці окремо, діти окремо. У чумі є певне місце, щоб ввести або крок, на якому категорично заборонено всіх жителів чуми. Працівники чуми переважно жінки.

Миття рук в чумі не проблема, все адаптоване.

Особливе місце на вулиці для зберігання шкіри оленя. При необхідності вони надсилаються до чуми до висихання.

км

У шаману є два вподобання: дим і стрілка. Слабкі собаки і різновиди. Власне, картина - це мене, дим і стрілка.

Шаман розповідає про силу табуру.

Шахман часто звертається з колегами робітниками, коли вони не можуть зрозуміти конкретну проблему, шейк не відмовляється і підкаже.

р.

Сучасна тандра.

715174

Шановні відвідувачі не скажуть про те, що ви, але «завдяки вам», – каже Шман Ніколай, і «завдяки ви» повинні сказати тим жінкам, які народилися нам і давали нам життя. Шахман не має тарифів або дашундів, ви можете подякувати йому з продуктами, ви можете подарувати собі принаймні копійку, але він не розповість вам ціни.

1990Р. 2199Р.

Після того, як ми були введені до чуми, шаман запропонував розповісти нам трохи про нас і про те, що майбутнє тримається. Я почав мій обряд.

У сусідньому чузі відбувся весілля, тому шуман повернувся і вперед, в нашій чузі він був або в національному одязі або в сипучих одязі.

Габаритний зображення

Після особливого обряду шуман почав говорити, і відверто я скажу мені про мій минулий і що відбувається сьогодні, він бачив майже кожен момент мого життя. Я продемонстрував щось, я не скажеш про це :

Пройшов час швидко, і прийшов час, щоб сказати до чуми і шамана Миколая. Я дивився на своїх здібностях, його гарне ставлення до людей.

Джерело: tinepoverish.livejournal.com