Міф і реальність. Шерлок Холмс

Чи є дійсно блискучий детектив імені Sherlock Holmes?
Хтось дивно оцінив, що 52 заяви Холмса стали афоризмами і вступили в щоденне життя британського. Найвідомішими з них є: «Це трипірний випадок, Ватсон!» І скільки жартів про знаменитих детективних прогулянках світу! Chapaev і Stirlitz відпочивають...

14 Пічі.

Джерело: www.bibliogid.ru/

1875-1937 рр.

2 хв 08сек.

Коли пан Холмс відродився від бізнесу і оселився на невеликій фермі в Суссексі, щоб зануритися в улюбленій професії розведення бджіл, кілька літніх жінок готові запустити свою ферму, стати своєрідним наступником панам. Гудсон. Дуже наполеглива леді впевнена, що вона любила породжувати бджіл і змогла непристойно "вибрати королева".
І, нарешті, повідомлення, що спалахнули в одному з англійських газет 1957: 6 січня, в день його народження, у віці 103, Sherlock Holmes помер. Шерлок Холмс мав величезний файл на всіх злочинах він знав. Не дивно, що інформація про детектив-консультант була ретельно зібрана і зберігається не тільки в анелях Шотландія Ярда, але і в приватних архівах кримінального світу. й

Прізвище, ім'я: Холмс, Sherlock.
Рік народження: 1887 (див. Енциклопедію Britannica). Натан Бенгіс, один з шанувальників Холмса, назвав його 1854 р. І навіть заданий день - Січень 6.
Батьки: батько Сір Артур Конан Дойл, назва матері невідомий дідусь сестри французького художника Horace Vernet (1789-1863).
Статус на сервери
Близько родичів: брат Микрофт Холмс, сім років старше Sherlock. політик.
Зовнішній вигляд: худий додаток, висота більш ніж шести футів (більше 180 см), тонкий вугровий ніс, квадрат, злегка виступаючи підборіддя, гострий, пронизливий вигляд, «що кине» голос.
Освіта: Вивчається в Оксфорді. Виключений Кембридж.
Адреса: Велика Британія, Лондон, Вулиця Бейкера, 221б.
Окупація: приватний слідчий або консультант.
Перший випадок: розслідування причини раптової смерті правосуддя Тревора миру (нарративна «Глорія Скотта»).
Друзі: доктор Ватсон (або Ватсон). 1881 р.
Головні вороги професора Моріартія, полковник Себастьян Моран.
Погані звички: куріння, залежність до морфіну і кокаїну.
Хобі: хімія, граючи скрипку. Він має слабкість для турецьких банок.
Популярні газети: Щоденне телеграфування, час.
Спортивні хобі: бокс, огорожа, гольф, плавання, бойові мистецтва. Він великий пістолет.
Опубліковані роботи: брошури «Розвиток тютюнових сортів попелиці», «Гуїди для розведення бджіл», твори на відбитках, на вплив професій на форму руки, монографія «Поліфонічні мотиви Ласу». Шерлок Холмс також написав два оповідання про власні розслідування. Найкращі з них – Чоловічий Лев.
Не багато відомо про Шерлок Холмс після 1914 року.

У XIX столітті в Англії був дуже популярний американський поет, письменник і вчений Олівець Wendell Holmes. На полиці А. Конан Дойл завжди мали свої книги: «Автократичний», «Поет», «Професор на обідній стіл». Сера Артур колись сказав, що я ніколи не розумію або любила чоловіка, я ніколи не бачив. Я прийшов до рідного міста, щоб класти вінок на свіжому могилі. Чи знаєте ви, де ім'я Holmes прийшли? Але ім'я не було. Конан Дойл давно задовольнив, чи зателефонуйте на великий детектив: Sheringford або Sherlock.

Сучасні біографи Сіра Артура погоджуються, що він був фінансово залежним від консультанта. І, як це так часто справа, я не подбаю про це людину. Наостанок подолати депресію браку грошей, Conan Doyle радує в подоланні Sherlock Holmes в швейцарському водоспаді.

Один день, один з акторів попросив Conan Doyle, якщо вона може маррі Sherlock Holmes. «Оберіг його, вбити його, зробити те, що ви хочете з ним», - відповів автор. Сир Артур все частіше плутався з Холмс. Конан Дойл був особливо відремонтований рахунок, надісланим на Сир Шерлок. Конан Дойл титульний жарт не став.

«Я не хочу, щоб бути вразливим до Холмса, який був хорошим другом для мене багато способів. І якщо я втомився від нього, то це було тому, що його образ не дозволяв ніяких контрастів. (А. Конан Дойл)

Я зробив мій простий завдання.
Якщо ви даєте мені годину радості
До хлопчика, який вже половина чоловіка,
Або чоловіка, ще половина хлопчика.

(Epitaph на могилі Сира Артура,
написаний самим.

Р

Watson колись написав гумористичний сертифікат Sherlock Holmes.
«Шелок Холмс це його можливість.
1,1 км Знання в галузі літератури - ні.
2,2 км Знання в галузі філософії - ні.
3. У Немає знань астрономії.
4. У Знання політики слабкі.
5. Умань Знання в ботані є нерівним. Значить властивості беладонної, опію і отруйок в цілому. Він не має уявлення про садівництво.
6. Жнівень Знання геології є практичним, але обмеженим. На перший погляд він визначає зразки різних грунтів. Після прогулянок, вона показує мені бризки бруду на своїх брюках і, за кольором і консистенцією, визначає яку частину Лондона вона походить від.
7. Про нас Знання хімії є глибоким.
8. У Знання анатомії є точним.
9. Навігація Знання кримінального обліку величезна. Здається дізнатися всі деталі кожного злочину, вчиненого у ХІХ ст. й
10. Він добре грає скрипку.
11. Чудова огорожа на мечах і еспадронах, великий ящик.
12. Практичні знання англійської мови.
Неймовірно, що доктор Ватсон почув заяву Козми Пруткова: «Фахівець подобається флюкс.» Тим не менш, біограф Холмса практично точно слідував, що афоризм. І звичайно, я був невірним у багатьох способах.

Щоб почати з, Холмс не тільки відігравав скрипку, але був істинним музичним коханцем. Він імпровізований, що складається з музики, прикрашає твори німецьких композиторів і постійно перетягував бідний Ватсон з ним до концертів. Крім того, Холмс був непоганий в перевагах і недоліках скрипок Крімони, легко приводив «про різницю між шедеврами Страдівару і Амати».

Вона не була дивною для консультанта детектива і фантастики. Він може вибрати тему для розмови з роботою англійського письменника Георга Мередіта. У той час він прокинувся Готе, Г. Флауберт, і в оригінальному, і один раз, до речі, перед Ватсоном, витягнув кишеню об'ємом Петрару, щоб насолодитися поезіями на дорозі.
«Холмес не мав знань садівництва», - сказав доктор Ватсон. По суті в собі сумнівний, тому що ніхто інший не народився, хто нічого не знає про вирощування рослин. Що ви можете зробити, національна традиція! Крім того, почуваючи Лондон свого елемента, великий детектив, як він виявився пізніше, таємно мріяв про «занурення у світі і тишу природи». «Льє ходьба на ходьба в цих чудових гавках, ватсоні і милуватися птахами і квітами. й
Що таке Watson?

«Я ніколи не хвилювався занадто багато про деталі — іноді ви повинні відчувати себе як майстер. Одного разу, коли мене написав тривожний редактор, "Не існує другого рядка рейки в цьому місці", - сказав я, "Я збуджу його." (А. Конан Дойл)
Спосіб зменшення.
Цей метод логічного мислення був «неслухняний» Шерлок Холмса Йозефа Белл, хірург в Едінбурзькій лікарні. До речі, знаменитий детектив частково успадкував свій незвичайний вигляд від Bell. Чи не ви? Запитайте A. Conan Doyle.
«Белл був дуже примітним людиною, як на вигляд, так і на розумі. Він був високий, жилет, темно-шерстий, з довгими проникаючими обличчями, уважними сірими очима, худими плечима і відьмаючу гай. Він мав гострий голос. Дуже добре при діагностиці не тільки захворювань, але і професії і характер. З причин, що залишилася загадкою до мене, він відрізняв мене від натовпу студентів, які частіли його підопічних і зробили мене його амбулаторним секретарем. З іншого боку, я мав велику можливість вивчити його методи, і побачити, що він часто спійманий блиск пацієнта і дізнався більше про нього, ніж я зробив, коли я запитав його питання.
До речі, Йозеф Белл симпатізував з Шерлоком Холмсом і уважно слідував за прогресом своїх розслідувань.

Відомі фрази.
Найвідомі фрази Sherlock Holmes? "Елеватор, Ватсон." Проте російські перекладачі іноді змушують вимовляти невибагливим «виразливим» або «примітивом», «дуже просто» або «примітний». На сторінках вітчизняних видань є гордість «озброєний, Ватсон!». Але в 1991 році в Свердловську видано газету Хіллзянського товариства, яка була... Ну, звичайно, "Ельментар, Ватсон!"

Скази Шерлок Холмса
Холмс сказав мало, але його мова заповнюється афоризмами. Нагадуємо, що деякі з них.
«Я все життя – це неперервне зусилля, щоб уникнути постійної монотонії нашого повсякденного життя. У маленьких головоломок я іноді можу допомогти мені досягти цієї мети. й
Кримінальне розслідування – це точну науку, хоча б вона повинна бути.
« » » » » » » » » » » » » » » Мені здається, що людський мозок як невеликий порожній мансарди, який ви можете мебльувати як вам подобається. й
«Якщо ви відкинути все, що абсолютно неможливе, то що залишається – проте неймовірне це може здатися – це правда. й
«Я ніколи не здогадую. Це дуже погана звичаї: вона схильна до здатності думати логічно. й
«Ви бачите все, але не даєте собі труднощі, щоб думати про те, що ви бачите. й

Пам'ятки
Наприкінці XIX - на початку XX ст. у Лондоні, на вул. Бейкера не було 221-б (лист "б" означає лише другий поверх).
Зараз такий будинок існує, і він розміщує постійний музей Шерлок Холмса. І все почалося з виставки, яка в 1950-ті рр. в будинку на хлібопекарській вулиці відкрила вдову письменника Жана Конана Дойле. Декілька предметів переїхали до Шерлок Холмс Таверна на вулиці Північногір'я. Тут все ще, а також портрети акторів, які відіграли роль консультанта детектива. Вона сказала, що в Англії є традиція - кожен, хто вступає в службу в Шотландію Ярд, вважає, що їх обов'язок шукати в таверні на вулиці Північногір'я і мати напій або два.
Пам'ять Холмса не тільки співробітниками двох музеїв.
На лікарні Святого Бартоломова, наліт розповідає, що тут зустрілися Шерлок Холмс і доктор Ватсон. Другий наліт був зведений в Швейцарії на невідомому водоспаді.
Скульптури Sherlock Holmes були зведені в декількох містах Англії.

...

Нагороди.
З незбираними причинами Шерлок Холмс відмовився бути лицарем. У червні 1902 р. Він був відзначений, щоб отримати Legion of honor. Про кілька пам'ятних подарунків, отриманих детективом з коронованих осіб та інших потужних людей цього світу, скромно мовчазних.
16 жовтня 2002 року Холмс був прийнятий до Королівського товариства хімії. Як правило, ця честь присуджується переважно до лауреатів Нобелівської премії, видатних вчених і промисловців. Д.Д. Гяхарді, генеральний секретар суспільства, прокоментував рішення про визнання великого детектива, кажучи: «Це був великим чоловіком, який використав його чіткий розум, мужність і досягнення науки в боротьбі з зло. й

У своїх спогадах сер Артур назвав хірург Йозеф Белл прототипу Холмса, і генерала Дерева прототипу Ватсону. Читачі думали інакше. Хтось з Шерлок Холмс, інші з Doyle і Watson. Здається, що обидва з них не далеко від правди: якщо два відомі герої роблять портрет однієї людини, то швидше за все, він вийде - чергувати его свого творця, Артура Конана Дойле.

р.

Джерело: