Як виготовити машину Калашнікова

Після читання новин про неприємності заводу Іжмаш, блогер vsirin вирішив подивитися на те, як легендарний виробник Kalash life і дихає сьогодні.

Автор: Багато Московіти використовуються для мислення, що регіони знаходяться в повній мірі. Я не був Удмурті протягом тривалого часу і не чекав побачити новий Михайлівський собор тут.

Колишня будівля в 1937 р. подолала сумну долю собору Христа Спасителя в Москві - її знищили. Але в 2004 році на одному місці був закладений інший собор і побудований всього за три роки.

Звісно, я не міг би відвідати пам'ятник бойовій і лабораторській Славі, присвяченій подвизі мешканців Удмурції під час Великої Вітчизняної війни. Пам'ятник розташований на площі 50 років Жовтня.

Але головна мета мого візиту полягає в знайомстві з галуззю Іжевськ, зокрема з оборонним гігантом Іжмашом, продукція якого я навчався любити в армії більше, ніж у моєї подруги.

Повернувшись у 1941 році на східних околиці Іжевського, на площі 96 га - за мету розуміння, це двічі розмір Ватикану, або половина європейського князівства Монако. Потужність Іжмаша поширюється на горизонт.

Хтось здивує, щоб дізнатися, що Kalashnikovs ручної роботи. З одного боку, легко для скептиків, щоб звільнити відсутність автоматизації. Але це не заважає Іжмашу від виробництва 50 млн машин за останні 60 років.

Це тільки здається, що робота повільна. У кращих років Іжмаш видав 95 машин на годину. З тими руками!

Бочка з'єднує передпліччя. Заробітник в синьому комбінезоні, який приймав мені, що хоча є спеціальні інструменти для виконання цієї простої дії, він іноді отримується за допомогою регулярного молотка. Але тільки справжня гуруска, яка не ламка може дозволити це.

Деталі обробляється. Сьогодні рослина перевіряє два типи нано покриття - один з них запобігає корозії, другий зменшує тертя в мобільних механізмах, щоб заряджати його було простіше. Всі ці знання розповіли мені суворою жінкою.

Співробітники збирають ресивер і вставляє в неї запірну раму - вперше це вимагає ручного регулювання. Будь ласка, зауважте, що ми ще молодий чоловік. Міфи про старіння каркасів розбиває такі фото.

Ця мила дівчина перекручує всі коги, коли механізм вже вручну регулюється фахівцем. Дизайн-центр Izhmash наразі працює 15 студентів.

На об'єкті вже досить схожий на зброю, на фінальних стадіях прикріплюється бат - з легкою рукою нешкідливої «мистрески», яка легше уявити на молочній фермі, ніж в складському магазині оборонного заводу.

Не можна сказати, що немає автоматизації на всіх заводах. Навіть Віталія Кличка не змогла всіх болтів так щільно, як цей небайдужий верстат.

р.

І ось зброя в руках досвідченого працівника. Він зберіг не тільки один загальний секретар і три президенти, але і кілька директорів заводу. Про попередню - Володимир Гродецький, який працював до 2010 року - не затверджується. Він каже, що основну девастанцію впало на нього: завод втратив багато сайтів, а зарплата не була оплачена протягом шести місяців.

Його слова підтверджують контролер якості збірки. За її словами, лише за минулий рік і половина, ситуація на Іжмаші почала покращуватися. Сьогодні середня заробітна плата 16 тис. рублів. Під Гродецьком, на субсистенції мінімум 5-6 тис. рублів. І навіть що мало грошей довелося чекати місяців.

р.

Цей співробітник є своєрідним уповноваженим. Вона залежить від її думки, чи буде зброя залишити магазин або піти на ревізію. Колеги чекають вироку з в'язаним серцем.

Я теж.

Але це хороший хлопець, не дивно, є великим босом. Олександр 21 років і займає посаду старшого майстра. Як розповів я, ключ до швидкої кар’єри є вищою освітою. Саша навчається в Іжевському державному технічному університеті. До того, як я вирішив, чи варто залишатися тут або залишити після навчання в Німеччині, я дійсно люблю своє місто.

Нанесені останні штрихи - стовбури полірують на блиск. Тепер "Іжмаш" може показати товар обличчям. Експортні контракти завжди допомогли компанії зберігати плавучу навіть у найскладніших роках - продукція заводу подається до 27 країн. Тепер можна придбати великі партії АК. Але вони хочуть, щоб машини мали взаємозамінні бочки та пожежні боєприпаси різного калібру. Іжмаш готовий виконати ці вимоги.

Зберемо кількість гармат на візках.

Керівник Іжмаш Максим Кузюк завоював мене, дозволяючи вільно входити в офіс і фотографувати на роботі. Я запитав, якщо це було вірно, що компанія буде закрита. Кузюк відповідав діячам: після того, як Іжмаш пішов під крилом державної корпорації Ростехнологія, дохід збільшився на 40% порівняно з 2010 роком, заробітна плата зросла на 21%, а деякі дизайнери отримують бонуси 50% заробітної плати. Чи схожа на завод-дитячий? Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що він був трохи відхилений.

Ви не можете сказати від цього молодого працівника, який працює в депресивному робочому місці. Вона займається гравіюванням зброї, тобто несе відповідальність за естетичну складову виробництва. Ви повинні боротися з душею.

Я попросив її писати щось для мене, і в 10 хвилин вона захопила імена місяців на шматку заліза.

Ось професійні висоти вона досягне, якщо вона практикує і навчає багато.

Навіть американці вийшли за гармати Saiga-12 - вони нещодавно купили партію, щоб змусити своїх поліцейських. У 2011 році Іжмаш заробив близько $15 млн у продаж спортивної та мисливської зброї в США.

Перед продажем зброї необхідно перевірити. Моя колега Олександр Іванович є великим авторитетом у цій галузі. Ми можемо сказати, що на чеках каштанових стрілок, він ate a dog - протягом багатьох років він не пропустив єдиний дефектний зразок.

«Калаш» не спалюється в вогонь і не заходить в воду. Спочатку Іванович ретельно змочує машину під штучним дощом.

Тоді він замерзає в умовах, що ворог не хоче.

І нагріває її в духовці...

Але це крутіння АК не закінчується - в фіналі він буде мати від трьох до п'яти разів, щоб змазати на бетонній плиті.

І після того, як все це, гармата стріляє, як нічого не відбулося! Якщо в 2012 році буде кінець світу, а в декількох століттях наші нащадки занурять в область Іжевська Калашникова, вони повинні бути обережними - адже вона все ще залишиться в робочому стані.

3598386

В цілому я отримав багато задоволення від мого дня на заводі. Я зустрілася з великою кількістю посміхаючих людей на Іжмаші, незважаючи на те, що я не президент або міністр – ніхто не збудував села Потемкін для мене.

754910р.

Коли я пройшов вхід до свіжого повітря, я бачив той самий промисловий пейзаж, але в вечірньому освітленні. Настав час піти додому і поділитися правдою про Іжмаш.

Джерело: en-guns.livejournal.com