5 фотографії
Гавайська електрогітара
Гавайська електрична гітара Lap-style призначена для гри слайд. Це були гітари цього типу, які були першими у світі, щоб отримати електричну звукопідсилення, а також повною електричною гітарою. Ця гітара була виготовлена на московському експериментальному заводі музичних інструментів (Москва експериментальна фабрика Байанов названа радянською армією) в 60-х-80-х роках, завершена гітарою, була дерев'яна кофр, приклеєна дерматином і гіркою для гри.
Корпус гітари повністю тверда деревина - бук покритий прозорим лаком.
кілочки - як на радянських акустичних гітарах - відкриті, але покриті пластиковими кришками на зворотному боці.
На лицьовій стороні вся головка покрита клаптявою кришкою.
Аналогічна кришка Флексіглас охоплює тримач, міст (представляє блок деревини з вставленим металевим бруском).
Електроніка гітари є одним пікапом - залізницею один з закритого типу, з дуже слабким виходом і timbroblock, що складається з об'єму і налаштування тону, з роз'ємом типу "ходовий гнізд" на кінці.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів.
Пристрій.
Якість гітари близько до ручної роботи (у найгіршому розумінні слова). Тіло - зібрано за класичною радянською схемою, набором поздовжніх дерев'яних брусків, обшивається фанером. Скальмари або з неналежного зберігання, або від якості склеювання знизився. Тіло працює дуже грубо, нерівномірні обличчя відразу зловити око (примітити: кинути, коли око перенесе вже страшні контури тіла). Форма дистанційно нагадує тонік.
Покритий незвичайно густим і міцним навіть радянськими стандартами, шаром поліефірного лаку кольору «старус» – чорним лаком, змішаним з золотистою крихтою. Обкладинка, обмотка потворним замороженим струмкам всередині зразків, методом «попилювання», рекомендованих на етикетках контейнерів з лакофарбовими матеріалами.
Зразки дуже великі і глибокі, майже вся товщина корпусу - як для автомобіля, так і для електроніки, хоча насправді нічого з оригінальною конфігурацією не заповнюється.
Шуруповерти закріплюються трьома гвинтами через металевий ненависний трикутник, «зварити» навіть під натягом товстих ниток. Бази шия - від плямистого клену, гітари - не з берези, а не з linden (примітки: ми повинні припускати, що різні частини різних зразків пішли різні дерева, які прийшли до руки, без будь-якої логіки). Вультури без анкерів і підкладок, товстих і вузьких, прямокутних секцій, округлих до тіла гітари. Накрито таким же поліефірним лаком з блискітками.
Довжина бейкера гітари і бас-гітара 650 мм і 810 мм, відповідно.
Залізо.
Гітарна машина – копія Голосії, яка також була використана на білоруських аелетах та внутрішніх примірниках Футурами. Підсумок бас - сталевий каркас з отворами під рядками. Під натягом стружок, на цьому екземплярі втрачені. Колеса однакові, як і на гітарах Lunachar, але з рукавами, механіками - 6x1; бас - оригінальний, здається, виробництво - невелика, з важкою цільною лопаткою круглої форми, 2x2. Ми не прокоментуємо якість механіки.
Електроніка.
Датчики брендовані Єреван, нікельна ванна з вставкою накладки у вікно, загущення котушки в змащений папір, магніт з шістьма відступами. На бас-пліч датчики точно однакові, з шістьма «магнітними напрямами» на магніті. Схема є електричним, головним чином: на гітарі, різні комбінації пікапів перетворюються на галет, на гітарі бас, датчики працюють паралельно і не мають налаштувань. timbroblock – це джмер типу «світа в туалеті» для перемикання між гітарою та бас-гітара, загальний тон, загальний обсяг. Ніж - SG5. Виживання фрагментів маргардів є плексісклом, пофарбованим червоним лаком на внутрішню і запечена фольгою. Сильно виглядає як спроби піонерингу, але болить рівномірно порізати щити і ретельно виготовляти отвори в гвинтах. Перемикання - через бурові отвори між зразками, відбувається заземлення на машинці гітари.
Загальні враження.
З усіма зовнішніми монстроустістю інструмент досить легкий (5 кілограмів – вага URAL bass гітари, трохи для дворядної гітари), досить комфортний в руках, має нормальний баланс. Вультури для людини знайомі з радянськими інструментами не здаються незручності, тіло не заважає грати в гітару або гітару - ні зліва, ні правої руки. Звук приладу – гострий, порожній, пластиковий, злегка глухий – впливає на величезні зразки в разі, і лоусного дерева, і нестійкі вкладення швів, і слабких датчиків. Надзвичайно цінні експонати в колекції, але навряд чи застосовувані в музиці, крім експериментів з сервірування мозку. Звісно, ця копія повинна бути використана в VIA з гнучким або обмеженим складом музикантів, але історія мовчить про це.
Електричний гітарний туризм1
Нове відкриття в радянській гітарній галузі – це електрична гітара «Tourist», з вбудованим підсилювачем і динаміком, яка виглядає як телевізор. На жаль, відкритий зразок втратив всю електронну начинку і не має ідентифікаційних знаків, які можна визначити точне місце виробництва. У Чернігові, а також деякі інші гітари невідомого походження, але, з ідентичною формою шиї, однак, це ще не вдалося підтвердити факт виробництва електричних гітар в цьому місті.
Електромандолін
Електромандолін був виготовлений Єреванської музичної фабрики. Інструмент, шия без анкеру, 22 фет, кріплення на два шурупи (на відміну від інших виробів цієї фабрики, інструмент не кладе пластину під шурупами). Кокс - дві пластини 4 кілочки на кожному, в дизайні схожі з тими, з якими були виконані гітари Ленінградського заводу імені Луначарського. Звукові пікапи є двома синглами, нерегульованими у висоту, з металевими кришками, які значно менші за розмірами, ніж пікап покриває, що кладуть на інші гітари цієї фабрики. Шия і тіло покриті товстим шаром поліефірного лаку з блискітками. Покриття піддається розтріскуванню при збереженні екстремальних умов. Електрична схема - ручка загального регулювання об'єму і ручка для регулювання часток. Вихід - роз'єм 5 DIN. Стручий тримач - тонка пластина з отворами, що проводиться натягуючими рядками на гачок. Міст не фіксується, можна відрегулювати замочувач і піднімати рядки у висоту.
Цей інструмент є рідкісним, а також Гавайська гітара, так як не використовували не аматорські ансамблі, а більш-менш серйозні оркестри, які їх розбавили через погану якість продукції.
І звичайно ж немає нічого згадати.
Легендарний УРАЛ
По-справжньому легендарний електричний гітара! Ось так багато міфів і легенд про те, що немає іншої гітари! Втілює всі особливості радянських електрогітари, а також найбільш масово-продукованих електрогітара в східній частині - вони виробляли понад 100 000 примірників, і це тільки на Свердловському заводі! А якщо ми враховуємо, що Урал також виготовлявся в Ростові, Орджонікідзе і Борисовських заводах, то стає зрозуміло, що Урал електрична гітара виготовляли про те, що Фендер виготовляв пасакатів.
Урал 650 насправді не так погано електричний гітара, як це сказав. Він важить про те, що й реальний Fender Stratocaster – розум, що ви не любите китайської підробки або корейської Squier – вони мають палубу 1.5 см про тонше для економіки, відповідно, вони набагато світліше. Румор про тяжкість Уралів прийшов від молодих музикантів, які не мали кількості грошей, необхідних для дорогих електричних гітар, придбаних з рук Уралу на 500 рублів. А потім переключення з неї в Phil Pro - милуючись, як це корейська простіше і зручніше, як легко це грати. Так, дійсно, Урал є суворою гітарою і у всіх брудах, з якою вона поливається, є деяка правда - досить товста шия, товста, висока, не акуратна, часто не відшліфована фреска, яка через 20 років висихання з дерева починають з неї збутися - це шия набагато менш зручна, ніж тонкі шиї всіх сучасних електричних гітар. Хоча... наприклад, елітні дорогі електричні гітари PRS, а також спеціально названі гітари Карлос Сантана, які стоять як новий автомобіль, на відміну від загущених швів - причина думати, є товста шия дійсно так зла? Але навіть якщо загущена шия є перевагою, то фрески ще досить погано зіпсують відчуття гри і навіть можуть привести до травми - ріжучий, висихає від фіксатора. Однак проблема якості фрес легко усувається - будь-який майстер може змінити фрески, і це не так дорогий сервіс, який в кінці не так складно зробити себе - фрески в магазинах не так дорогі. Зареєструватися Я не зміню нічого про це, то я або мій онук отримає багато грошей для нього! Якщо ви думаєте, що так – якщо ви розчаруєте, Урал не має зібраного значення.
Форма палуби Уралів була швидше за все, прийнята з Yamaha SGV800, має анатомічні вирізи, що робить інструмент дуже зручним, він був виготовлений, а також бук шиї, а також за вітчизняною технологією "Сандвіч з буком" гітара складалася зазвичай з трьох і більше клеєних барів, в центрі бук-бара, бічних зазвичай сосни, ту ж бук, іноді інші більш і менш цінні сорти деревини, верхня і нижня частина колоди була запечена фанерою, щоб не подрібнити дерево і приховати її недоліки, а також спростити дерево. Шия також виконана з бука, зустрічається з колодками на шиї клен, берези, у мене є дубова підкладка, не полірується. Шия кріпиться до колодки на 4 болти через корпус, які покриті неплатою. Підігніть акуратність на палубі посередині між болтами шийного кріплення є отвір для регулювання анкеру, яка практично неможливо регулювати через цей отвір - вам дійсно потрібно бути Девідом Блейном, щоб регулювати анкер. Теоретично, щоб відрегулювати анкер, він має барабан на кінчик з отворами на кінці, в який потрібно вставити спиці, щоб повернути головку анкера, але насправді ця система не працює, тому що немає спиць так, щоб вони не згиналися - єдиний варіант - зняти шию і регулювати тонким викруткою з довгою ручкою.
Тремоло в Уралах проводиться в дусі збірної тромол, в її системі нагадує Фендер Джагуар. На відміну від класики Fender збір винограду тремоло, який працює, щоб знизити звук за допомогою важеля, в Уралах, тремоло працює як для збільшення і зниження тонусу звуку, але через туго, невелику пружину неможливо потрапити в півтон з важіль, а коли важіль повертається в її оригінальне положення, структура гітари не повертається.
Електроніка Уралів – темний ліс. Найкраще, маючи чітке призначення: 3 кнопки на / off пікапах, одна кнопка на / off timbre регулювання для кожного пікапа, тон управління knob для кожного пікапа і загального контролю об'єму - ця схема була поставлена на Урал до 1980 року на Свердловському заводі. Для уралів інших заводів і свердовських уралів виготовлялися після 70 г. Характерно менш зрозуміле призначення того ж timbroblock. Свердловськ Урал 80-х років відрізнявся новими пікапами з цікавим малюнком, а також пікапами кладуть на Уралі, виготовлені заводом Борисова, які відрізнялися від Свердловської Уралу дерев'яним нефіксованим містом і більш якісними фрахтами. Уралі, які випустили в Ростові та Орджонікідзе, відрізнялися від Ростовських пікапів, так само як і на Алеліті та Тоніці. Звукові піки Уралів є лотерею. У своїх Уралах всі три пікапи мають абсолютно різну стійкість, кількість витків, переріз дроту і навіть матеріал дроту в котушку через це, всі три пікапи можуть бути без використання або навпаки досить працездатні. Я досить щасливий - 2 з трьох пікапів достатньо виходу, щоб грати на перевантаження, хоча це середній і містовий датчик, і деякі з пікапів отримали дуже мертві. З середнього пікапу я взагалі не вважаю, що я перерахував деякі і середні пікап. Виявилося дуже добре, середній пікап, який зараз стоїть в певному положенні відчувається як рідний, крім того, цей датчик був найбільш фономіцним з усіх трьох, тому я віддаю перевагу грати його. До речі, коли я змінив пікапи, я не лежав і приготував їх в парафіні, вбиваючи сильний мікрофонний ефект, який характерний для всіх радянських пікапів.
Якщо ви не включите timbroblock, то Урали не сильніший, ніж будь-який незбираний корейський з синглами, але ще, якщо ви збираєтеся грати в Урал, то зробіть скринінг і обов'язково зваріть звуки в парафіні, якщо ви додаєте нові фрески і реворкінг рідного SG5 роз'єму в сучасну куртку - то ви отримаєте гітару, на якій можна грати, дізнатися і виконувати в невеликих клубах.
Уральська гітара була розроблена радянськими інженерами, щоб залякати капіталістів.
Ім'я * У кожній гітарі "Урал" побудували всі лосьйони світу, переключили секретні коди, введені за допомогою ручок
Ім'я * Ні музиканта в світі ще повністю розуміла ці ручки.
Ім'я * Тільки справжній мега-гітараст може грати в Урал гітару так швидко і легко, як відпочинок. У світі є два справжні мегаполісти: Сергій Маврін та Чак Норріс.
Ім'я * Якщо уральські вантажівки з Урал мотоциклом на максимальній швидкості вони з'єднаються в Урал гітару тієї ж маси, як вантажівка з мотоциклом. Це звичайний спосіб виробництва Урал гітар.
Гопники не люблять металургів. Гопники бояться поліції. Але тільки Урал гітари дійсно захоплені.
Ім'я * Ні музиканта в світі може зламати Урал гітару на сцені. Всі Уральські гітари, які розбили дешеві китайські підробки
Уральні гітари звичайної серії настільки важкі, тому що дерево стискається коефіцієнтом стиснення гіганта. Тому одна гітара «Урал» займає ціле коло
VIP моделі Уральської гітари виготовляються з цегли
Уральські гітари були припинені, оскільки вони були визнані зброєю масового знищення
Сергій Маврін не грає на Уралах тільки тому, що слухання такого гітариста з такою гітарою, всі музиканти світу повісять себе.
Ім'я * Для комфортної гри гітари «Урал» потрібні цегляні медіатори
Гітара "Урал" - єдиний фізичний об'єкт у світі, який буде ебать важко навіть в нульовій вазі
Головна мрія Юнгві Малмсteen – гітара «Урал»
Серед незлічених кнобів і перемикачів на Урал гітарі говорять, що детонатори атомних бомб висаджують в країнах знепаду капіталізму.
Chuck Norris є єдиною особою у світі, яка може грати в спеціальну модель «Урал» з тремоло-важіль. Тому, щоб змінити звук трохи, ви повинні натиснути важіль з потужністю 18 слон.
Fender Stratocaster є дешевим шавлія під Уралами, і Ніпет, що він вийшов раніше !!!
* Під час холодної війни уряд США звернувся до своїх громадян, які Радянський Союз був повним ядерним озброєнням. Правда була гірше - у нас гітара "Урал"
Chuck Norris колись потрапив до копника з уральною гітарою з повороту. Гопнік від удару переїхала до 1945 р., розповів про гітару «Урал» і вони капітули.
Вони кажуть, що бас-гітари "Урал" звук поганий. Ніщо не сподобалося, вони просто роблять ці базові ноти, які вуха людини не може чути.
Ім'я * У дитинстві Сергій Маврін зламав руку, коли він спробував зробити ліфт у Уралах.
Уральська гітара не буде підніматися, якщо вона проводиться посередині рядка на масі. Рука тримача відірвати і гітара подрібнить ногу.
Ім'я * У секретному бункері в центрі землі міститься прототип гітари Урал X-X-EL. Він має 10000 регульованих кнобів і шести тримачів. Зважає тисячі мегатонів і займає площу футбольного поля. Інженер, який придумав, що він був боятися його створення і замовив перетягнути його в бункер
Ingvi Malmsteen відрізає найшвидші солісти на своєму складі, але на гітарі «Урал» він може відтворювати тільки «гразер» і потім, повільно
* Якщо Chuck Norris або натовп слонів натискає важіль тремоло на спеціальну модель Уральської гітари до кінця, покладає снаряд на ньому і випускає його, снаряд досягне Альфа Centauri.
Гітара "Урал" здатна витримати удар від повороту Chuck Norris.
Гітара "Урал" може сховатися від ядерного вибуху
Ім'я * Кожен говорить про те, що Урал гітара звучить погано тільки тому, що pitiful стандарт вісім пікапів не здатні передати свій справжній звук.
Гітари "Урал" працюють на чистому плютонію
Гітара "Урал" відмінно звучить без комічної, але при занадто благородних частотах недоступних для вуха людини.
Ім'я * Якщо ви розібрати Урал гітару, то з усіх деталей можна буде побудувати атомну електростанція і два комп'ютери і непотрібні деталі залишаються.
Будь-яка музика, яку грає на Урал гітарі, автоматично стає важким металом.
Нездатні переваги «Уралу»:
Придатність - 1 "Урал" пішли на масу деревини, які давали роботу на сотні робочих радянських деревообробних заводів, тисяч блогерів і хмари людей, які послужили роботу першого.
* Принципово нова система звуку
Окреме з'єднання пікапів (припливно-посадковий перемикач нервозних димів в боці)
Високоякісна інтегрована електроніка високого ступеня розвитку (катех радіо безпосередньо від гітари - ви навіть не повинні мати можливість грати)
Я сподіваю читачів, знайомих з темою історії, зважений сумно, пам'ятаючи ці дорогі роки, званий ганчірками застою, при цьому молоді читачі, сподіваюся, подарував собі цікаві факти з історії вітчизняної рок-музики.
Джерело: