Консультації.

На тисячу років мисливці мисливці захопили диких тварин, щоб прийняти їх життя. І тепер страх чотириногів перед біпедами живе на інстинктивному рівні. Тварини, чиї інстинктиви для страху людини не розвивалися, зникли з обличчя планети. Тепер, коли дика природа усаджує, як стружка шкіра, більше і більше людей намагаються бути близьким до дикої бретрен не для того, щоб прийняти їх життя. Серед тих, хто любить фотографів.

Коротка історія Ігоря Шпільенка про дискусію
13 pic + листи

Це дивний Ліза руйнувала багато зображень для мене, знезапускаючи об'єктив.

522998

Кожен фотограф, який починає знімати диких тварин, має безліч труднощів і розчарувань. Будь-який зайчик, качка або кулик намагається не дозволити людині ближче, ніж відстань стрілки, тобто 70-100 метрів. Тварини дуже дрібні, найчастіше лякаються в морквичному страхі. Для фотографії тієї ж качки або гайки в повному кадрі, навіть з довгоочисним об'єктивом, потрібно тривати до п'яти метрів. Нереальні? Якщо це не реально, не буде багато чудових фотографій, що показують найбільш інтимні моменти життя тварини. Правильно організований скрамбл - це те, що може допомогти підходити до обережних тварин і птахів на будь-якій відстані. «Я зроблю безвізовий ковпачок з чотирьох паличок і шматочок щільної матерії», написав письменник-натураліст Н. Сладков про пристрій. Людина приховує всередині скрабу, і тварин не знаю. скрипка може бути будь-яким, що може приховати фігуру людини і її рухів: невеликий намет, хата, плювати, великий порожнистий, блокування дерев, навіть палі деревини - все залежить від конкретної ситуації.

Костюм "Леша" прекрасно приховує фігуру людини. Тут я не знаю від тварин, але від дратівливих туристів в Долині Ґейзерів в Кроноцькому заповіднику.

Зйомки тури на Кавказі. скрипка - простий намет.

Скретч можна зробити з будь-якого місцевого матеріалу, знайомого з тваринами: соломкою, сіною, травою, гілками, старовинними дошками. Чудовий скраб може бути отвором, викопаним в твердому грунті і підкладений по периметру з ірфовим браслетом і зверху накритий будь-яким доступним матеріалом: дошки, дьог, укуси. Взимку в снігових місцях добре будувати спідниці з снігу, як і Эскімо іглоо.

р.

Видаляю біло-схожих орел і золотистих орел з снігової креветки на березі зимових водопосадних майданчиків сокири.

06 мар

Іноді досить викопувати отвір в глибокому снігу і заблокувати його аркою снігових пластин. З таких притулків я знімав біло-зварені орли і лебеді, лисики і зловерини в Камчатці. Ось мій улюблений тип скрабу. Снігові цегли та пластини мають відмінну тепло- та звукоізоляцію. У мене було зробити спідниці з бензопили, вирізаного льоду (для зйомки otters), але вони не так зручні, як вони з снігу.
Якщо ви покажете уяву, ви можете перетворити багато знайомих речей у шорти. Як автомобіль. Тварини швидко використовуються для стаціонарного автомобіля. Кілька років тому у мене є комфортний скраб на колесах - військовий фургон на основі повноприводного приводу ГАЗ.

З цієї спідниці Я зняв риболовлю найприємніших чорної скоринки у Брянській області, бісоні та оленя в Національному парку Орлов Полісся, обережні saigas та крани красунь та птахів прей у степах Калмики. У цьому скрамбурі навіть працював холодильник, який зберіг ярмарок пива і не тільки. Я зумів перетворити тайгу в Камчатку в пам'ятник. Я затриманий всі вікна, щоб ніхто не міг бачити ззовні, і помістити напівдекомпонентне лосося під вікнами. Кілька тижнів пізніше 4 видів тварин прийшли на весілля: ermine, mink, sable, pair of foxes. Спочатку вони були надзвичайно обережними, але коли вони зрозуміли, що це було безпечне місце, вони перестали боятися навіть шум бензинового генератора, що працює на ганку.

Кілька простих правил. Бажано встановити скрипки до зйомки, щоб тварини звикли до них і поводяться природно. Варто бути набагато темніше зовні, потім рухи всередині притулку не будуть помітні до тварин. Необхідно подбати про найдовшу суміш для об'єктива - багато тварин бояться блиску переднього об'єктива. Якщо після будівництва скрабу ви залишаєте його так, щоб тварини звикли до нового об'єкту, це корисно замість об'єктива, щоб виставити дно пляшки або банок з імітацією сумішей - так тварини можуть використовуватися для блиску лінзи.

р.

Гвинт з простого туристичного намету в степу на гнізді крана краси

, Україна

Також важлива звукоізоляція. Тварини краще слухати, ніж нам. Якщо ви не зможете звукоізоляцію, вам слід зробити це з камерами. Деякі з них працюють дуже гучно. Також дуже важливо не тільки побудувати стяжки якісно, але і правильно сидіти. Якщо ви це робите перед птахами і тваринами, вони знають, де ви знаходитесь. Часом ви повинні потрапити в очікування в темряву ніч і залишити тільки наступну ніч (як ви вгадаєте, з тривалим перебуванням в приховуванні, потрібно вирішувати проблеми, що виникають з невеликої і великої потреби). Деякі тварини не рахують добре, тому можна приїхати до скребкування разом, після чого можна залишити одну людину. Для таких простих істот, важливо, щоб анотація «небезпека» пройшла. А деякі дуже міцні в арифметичній, особливо птиці прей. Одного разу гонщик довели мені, що він міг розраховувати на десять. Якщо, наприклад, шість людей приходили до гнізда і п'ять відійшлися, він не влаштував його, і він не літав. Я збираю всього населення нашого села одинадцять осіб. Після відправлення такого натовпу, канюкт негайно повернувся до гнізда. Тоді я зумів придумати ще одну схему: Я загорнув себе в тарпауліновому пакеті, кладемо на задню частину коня і помічник приймав мене до скрабу. Я кинувся в скрамбл, фарширований гай і гілки в сумку, після чого помічник взяв сумку в село. У скакуванні потрібно не тільки правильно сидіти - але і виходити з неї правильно, щоб не лякати тварину.

І ось фотозвіт про мій останній, однак, неуспішне використання стяжки в Камчатці:

Я спробував взяти лофа, а ведмедя сім'я прийшла, і лонери піднялися до мене в скрее. Я мав відлякати їх з швидко відкриваючим парасолькою (біля страшно це) і відійти від скребкування. Гагар після того, що я не стріляти: Я зрозумів, що це був приступним до нього в роті р. Спасіння, де є багато ведмедів. Тепер я шукаю неспроможний ставок з лоунами, які не легко знайти в Камчатці.

13 хв

Джерело: