Ритм, ряд, метр і великі люди, які його знали

Де прийшов оптичний арт?

Учора на лекції «Пропорти» ми розповіли, як важливо, щоб «згорнути» метричну серію в часі, так як було розвести її, адже людина зазвичай сприймає ряд 7 елементів, плюс мінус 2. Якщо є більше 9 елементів, для нас це більше не серія, але деякі орнаменти, мозаїка, якщо менше 5, то це окремі самостійні елементи.
Два митці 20 століття знайшли дуже оригінальні способи підкреслення рядків і створення ритмів. Я думаю, що ваш досвід буде дуже корисним для сучасних дизайнерів і архітекторів у вирішенні проблем організації простору.

р.

Французький художник і скульптор угорського походження – Віктор Васа – найяскравіший представник Op art (оптичний арт). Досліджено вплив цього мистецтва та його застосування в архітектурі та дизайні.
Оптична ілюзія спочатку присутня в нашому візуальному сприйнятті: зображення не тільки на полотні, але в реальності як на очах, так і в мозку глядача. Завдання Op-Art полягає в тому, щоб знезаражнити око, спровокувати її до помилкової реакції, відірвати образ «невихідний». Оп-арт свідомо позбавляє норм людського сприйняття.
Ці фотографії, які поламають наші мозки та очі, є морем. Все, що є стрибки, переміщення, зміна, не можна шукати на них довго. Я хочу запропонувати трохи різні.
Карти Vasarely дають дихання площини. Вони спотворюють тривимірний простір.

Пал Кіт.

3 Ву

228092

4 000 р. Конвекція, приховати, ви не будете розуміти

5 Автопортрет

р.

6 Зебра

7 Учасники

Маврикій Ешер, голландський графічний художник, зацікавився всіма видами мозаїки—регулярної та нерегулярної (періодичної та квазіперіодичної) — і вводив власну форму, яку він назвав метаморфози, де зміни фігур і взаємодіє один з одним.
І іноді вони змінюють сам літак.
Вважається, що Ешер слід розглядати в контексті теорії релятивності Ейнштейна, психоаналізу Freudian, кубізму та подібних відкриттів у сфері відносин простору, часу та їх ідентичності.
8 000 р. Три світи

9 Зірки
Ось столик з об'єктами, розташованими на ньому і візерунком рептилій, зібраних у вигляді мозаїки.
На столі є звичайні предмети - книги, посуд, горщик квітів.
Сердики невеликі, але не з'являються нешкідливі, вони мають реальні вболівальники.
Відповіді приходять в життя, красти навколо об'єктів на столі і в кінцевому підсумку повернутися в плоский візерунок.

Парадокс цих творів полягає в тому, що наш мозок завжди намагається представити двовимірні малюнки, що намальовані на папері як об'ємний. Ешер створив безліч робіт, в яких він звернувся до цієї здатності людської свідомості.
10 Метаморфоз

11 Будинок зі сходами

12 Накладні руки
Літографія, опублікована в січні 1948 р. Лист паперу зображений двома руками, які нижче зап'ястя лежать в площині малюнка, тільки зазначені тонкими лініями контуру. Над зап'ястями, руки матеріалізують і беруть участь в процесі малювання один одному.

(доб. 3)

12 Щось схоже

р.

14 Метаморфоз

Джерело: