Верочка - історія до Дня Перемоги

5 зображень

Як дитина, до тих пір, поки я можу пам'ятати, в нашій сім'ї, перед кожним днем Перемоги була виражена назва «Верочка».
Назва була виражена з сурвою і ураженням в голосі. Моя велика грандма поставила фото Верочка, її дочка, 9 травня, найвизначніше місце в будинку. Я завжди захоплюю красу цієї дівчини, старша сестра діда, з дитячою історією.

Моя бабуся часто розповіла мені про її. Поговорили, що після окупації Керчена фашистами, Верочка працювала з підземелля, і в той день, в серпні 1942 року фашисти відійшли.
З тих пір вони чекали повернення, завжди чекали. Не переїздаючи в будь-якому місці, вони мешкали в невеликому будинку в тісному шасі дворі в центрі Керчі, і вважали, що день прийде, коли Верочка перехрестила поріг свого будинку.
Мій дід помер в 2003. До останнього дня він сказав мені, скільки він пропускає Верочка і мрії про неї. Я знайшов ці документи.
Відсканування є неімпортантним, тому я повторю його буквально:

«Повага». Дяна Уменко М.Я., в якому народилася дочка Вера Іванова Уменко. Під час окупації міста Керченка німецькими загарбниками вона провела підземну роботу, що складається з того, що вона мала радіоприймач, на якому вона трималася на зв'язку з Червоною армією. Вона поставила в'язниці війни з паспортами за допомогою печатки та штампу німецького коменданта, через її друг, який працював у німецькому товаристві. У підземному друкованому пресі було надруковано та розподілено серед населення. Вирізати дроти.

Багато інших форм допомоги нашим валіантним Червоною армією були надані цим патріотом, але на жаль, молодість скоротилися на руках траєкторів П.Я. та Р.Ю. Підтвердження вищевказаних траєкторів до 10 років в тюрмі. Я особисто взяв мене з лікарні ув'язнених війни і врятував життя і багато інших, для яких вона була знята Gestapo в Керчі 27/VIII 1942 р.

55512р.

Вимкнено патріотичну війну Владиченко (?) паспорт No 4629
Засвідчення підпису Владиченко. Підпис свідка I застрахувати 28/III 1945 р.
Менеджер.
Адреса: м. Керч, Коопераційний провулок No30

«Повага»
Гана М.Я. Уменко – дочка Вера Іванівна Уменко народилася в 1918 році. Проведена підземна робота під час окупації Керчена, за яку вона затримала 5/VIII 1942 р. та зстрілила 27/VIII 1942 р. Гестапо у Керченській
Лот 528685 Бакланова Варвара Яковлевна
Будинок управління печаткою No ..."

Навіть з цими документами, моя родина вірила, що Верочка була живою. Моє батько все ще вірить, що диво сталося, Верочка збереглася і просто втратила її пам'ять, і тому не повернула додому.

Чи не судити категорично: це мій перший пост, і напередодні свята я хотів би сплатити притоки до Верочка, і всі ті, хто дав своє життя за Велику Вікторію в Великій Війні!

Джерело: