«Ми отримуємо дзвінок:
- Привіт, це поліція?
- Так, я слухаю вас, що сталося?
Я даю машину вздовж Ленінградського шосе з чоловіком, який тільки погрожував мене з травматичним пістолетом!
Сьогодні блогери були запрошені, щоб побачити, як один з найбільших підрозділів обов’язкового відділення Московської міліції – сервіс «02». Розташований в одному з будинків на Петрівці 38.
Написання: Терновський, джерело: фото_discovery (LJ)
2,2 км Якщо ви коли-небудь назвали 02 у вашому житті, то, де ви отримали свій дзвінок.
3. У У той же час 40 співробітників можуть працювати тут, отримувати дзвінки від громадян. Здавалося мені, що таке величезне місто як Москва недостатньо. Але статистика говорить інакше. 120 телефонних ліній для операторів, час очікування - це технічно обмежений 5 хвилин.
Весь центр контролюється окремим співробітником. Його монітори відображають всю статистику: інформацію про зайняті та вільні лінії, кількість людей чекають відповіді та багато іншої інформації.
4. У Головне завдання сервісу "02" - запис повідомлення громадянина, правильно визначити який тип інциденту і який територіальний відділ, який належить, ввести всю інформацію в комп'ютер за допомогою спеціальної програми.
За майже 30 років існування (служба була організована в 1971 році) розробила класифікацію 120 різних видів нещасних випадків.
При натисканні кнопки «Зберегти» оператор передає всі дані через спеціальний канал до територіальних органів поліції, які відразу надходять на роботу.
Тоді оператор може бачити результати роботи поліції, дізнатися, чи був дзвінок помилковим або реальним. Однак це не відповідальність.
67097
5. Умань У середньому від 15 до 20 тис. дзвінків на добу. Всі дзвінки записані і зберігаються протягом 1 місяця. Для особливо серйозних випадків період зберігання може бути збільшений на один рік. Як правило, близько 100 звітів є скаргами на поліцейських.
11 хв. З нульових годин вже отримали сигнали 3,578. До речі, служба "02" тільки один співробітник, який говорить англійською мовою. І, здається, не більше, тому, за словами представників підрозділу – протягом декількох років були лише кілька дзвінків з іноземців, які не говорять російською мовою!
Ум, очевидно, що вони називають кудись ще.
6. Жнівень В даний час в Митрополита працює 258 співробітників. 51 працівників на материнській платі.
Про це заявив, що в 70-ті рр. Міністр внутрішніх справ СРСР Микола Анісимович Щелоков, побачивши за телефоном центру оператора двометровий ручний чоловік, який проводить телефон двома пальцями, замовив йому працювати на вулиці! З того часу тут подаються тільки жінки.
Щелоков в грудні 1983 р. після обвинувачення корупції.
7. Про нас Не можна заздрити дівчину. Графік роботи - день в три, одна зміна - 24 години! У робочі дні 3 години на сон і 3 перерви 45 хвилин для їжі.
Сонце тут, в спеціально обладнаному номері з 9 ліжками.
8. У Зарплата оператора становить близько 24 тис. рублів.
Завдяки системі, яка може виявити дзвоника, кількість анонімних, свідомо помилкових повідомлень значно знижується. Якщо у 2003 році було близько 3900, то цього року до 512.
р.
9. Навігація Я попросив їм, як вони «сидять на телефоні» протягом 24 годин, і навіть спілкування не на кращих темах. Вони говорять, що це важко, особливо психологічно, хоча вони мають спеціальну підготовку. Але це порядок роботи і порядок оформлення інтер'єру Міністерства. Наймолодший працівник 27 років, і найстаріший працював тут з 1974 року.
10. Ми отримуємо дзвінок.
- Привіт, це поліція?
- Так, я слухаю вас, що сталося?
Я даю машину вздовж Ленінградського шосе з чоловіком, який тільки погрожував мене з травматичним пістолетом!
11. Дзвінки різні. Особлива «хелл» починається відразу після хімів. У цей день є до 25,000 дзвінків, включаючи привітання.
Одного разу чоловік назвав і вніс себе як Дід Мороз.
Я не продаю мене спиртом в магазині, і я його замінив!
Затриманий дзвінок.
Є страшні випадки. Дзвоните до:
Я втомився від мого малюка і його брудних діаперів! Так я промив її в пральній машині!
Померла дитина.
Поблизу центрального залу є кімната відпочинку, де дівчата можуть зайняти трохи відпочивати від важкої роботи. Я зробив це краще.
р.
12.
13.00 р. В іншому номері є наступні двері, і вони надсилають дзвінки. У день отримуються близько 2000 таких додатків, а лише 2 співробітників приймають їх. Ось час очікування і може бути неприємно дивно.
У той же час 6 працівників отримують дзвінки про ДТП без жертв. Зазвичай є близько 3000, але в день настоянки, коли погодні умови погіршуються, вона може досягати 4800.
І є три інші люди, які роблять телеграми.
Після того, як говоримо про те, що ми вийшли в номер радіоконтролю з нарядами, які відповідають повідомленням громадян. У першому номері був тільки один співробітник. Він сказав, що він буде співпрацювати з внутрішніми силами, якщо ситуація вимагає її. (Дізначно, всі номери напівтемні, тому зйомки не дуже зручно.)
14. Головний зал, в якому є обов'язковий офіцер для міста, наглядаючи оперативну ситуацію в столиці.
15.00 р. На моніторах відео з усіх міст ATC, включаючи метро. При бажанні можна відобразити зображення з будь-якого з 89,000 камер відеоспостереження міста. Незважаючи на те, що «загальна відеоспостереження» тут не здійснюється, але з іншого приміщення - ситуаційний центр. Ми не були допущені в тому, що там була зустріч.
16.00 р.
8747695
17.00 р. Перший ряд дуже швидко заповнюється людьми в епаулетах, якщо в столиці виникає велика аварійна ситуація - терористична атака і т.д. Головний офіс знаходиться тут, хоча його можна встановити в іншому місці. У другому рядку співробітники наглядають роботу АТ. Вони можуть бути розділені на напрямки – МУР, вибухові речовини та ін.
18 років На вершині сидить начальник і обов’язковий офіцер міста.
19.00 р. Співробітник натискає на “кришки” і відстежує, як працює операція:
Вкрадений ноутбук коштує 40 000 рублів
Вкрадено перерву сейфу, з якого вкрадено 128,000 рублів
Джерело: