Музей авіації німецьких Збройних Сил України розташований на території колишнього військового аеродрому Берлін-Гатоу (Німецький музей Луфтваффена дер Бундсвер Берлін-Гатоу). Коли LiveJournal блогер gavailer пішов до цього музею, він не мав ідеї, що чекав його. На величезній території експонуються військові авіаційні прилади різних років, десятки літаків, вертольотів, різних ракетних систем тощо. Почуття! Давайте подивимося з ним.
Будь ласка, не порушайте збірку, вказаний кінець повідомлення.
З 1935 по 1945 рр. в Берліні-Гатові працівники Луфтваффа. Після Другої світової війни аеродром став частиною Британської зони окупації і був використаний Королівським ВПС протягом майже 50 років. Крім того, аеродром Гатов відігравав важливу роль під час блокади Берліна в 1948-1949 рр. Заказник аеропорту під час повітряного мосту.
Музей включає в себе всю територію аеродрому з усіма інфраструктурами (ДП, маршрути, ангари, вежу тощо).
...
62480
Я змогла оглянути майже всю техніку і подивитися на всі підвіски. Найприємнішим є те, що цей цікавий музей не дуже популярний. Я майже прогулявся на величезній території аеродрому, зустрівши інших відвідувачів кілька разів. Вхід в цей музей абсолютно безкоштовно.
Музей складається з декількох складових. На відкритій території є понад 100 одиниць військової техніки різного призначення. У ангарі No7 ви познайомитеся з історією німецьких ВПС, в ангарі No3 і вежних приміщеннях - з історією військової авіації з 1884 року.
Переходимо до найцікавішої частини.
...
Частка левового обладнання другої половини століття, яка була в обслуговуванні з німецькими збройними силами, була видана країнами Варшавського Пакту. Тексти пісень, а це означає: Текст і маркування російською мовою виявляються всюди.
р.
Різні ракетні системи. Радянський S200 WEGA
...
р.
S75 DWINA.
р.
Зенітна ракетна система HAWK.
, Україна
Інші системи та ракети.
...
...
...
...
Підземні мобільні комплекси.
Багатофункціональний вертоліт Мі-8С (NATO кодування: Хіп).
...
...
Ми-8Т і Ми-9.
...
Бойовик Mi-24P.
...
, Україна
Lockheed T-33 Shooting Star - це тренувальний літак. Створено на базі американського винищувача F-80 "Пошук зірки".
Боротьба Су-22 М-4.
...
Су-20 (Су-17) - перший бійець КБ Сухой з змінною геометрією крила.
...
МіГ-21.
98
Брегут Br.1150 Атлантік – це високошвидкісний літак.
...
...
р.
...
р.
1951 МіГ-17Ф і багато інших.
...
Продовжуємо ходити по території Берлінського авіаційного музею, всіх вертолітів я сподобалася транспортним літаком Boeing Vertol H-21 Shawnee 1952 і настояний німецьким MBB BO 105 (одна з перших, 1967).
...
Зберігати переміщення.
283794
Канадський винищувач CL-13B Сабрь Мк.6 1953.
1965 Північноамериканський OV-10B Bronco - це цільовий автомобіль для скріплення. 6 транспортних засобів для ВПС Німеччини.
633760 р.
Італійський легкий винищувач Fiat G91 R3 Gina. Перший бойовий літак, придбаний Німеччиною після Другої світової війни.
1950-а Республіка F-84 Thunderflash стала першим реактивним винищувачем, який входить до служби в багатьох країнах НАТО.
Я дуже сподобалося британського судноплавного літака Fairey Gannet A.S.4 1956.
Він був одним з перших 33 Lockheed T-33 зйомки Stas в 1948.
Відомий Lockheed F-104 Starfighter. Усього, 916 літаки ввели службу з німецькою авіакомпанією, 292 з них були втрачені в польотних аваріях, загинув 116 пілотів.
...
...
...
Ми переїжджаємо на наступну групу літаків.
Літак NFV-320M Hansajet призначений для отримання випромінювання з наземних радіолокаційної станції та інших електронних засобів противника, а також для порушення їх роботи за допомогою декількох на борту перешкодних передавачів.
р.
Ще одна цікава транспортна площина.
1949 Nord 2501 Noratlas.
...
Наш військовий транспортний літак Ан-26.
Британський BAe Harrier GR Mk.1 1966
Я сподобалося додаткове шасі на крилах.
Тут ви знайдете десятки інших неймовірно цікавих літаків. Ви просто не можете сказати мені все.
Тепер розглянемо ангари, де розташовані експозиції музею.
...
...
...
...
Це була форма Міністра закордонних справ імперського Міністерства авіації Рейхсмаршала Германн.
Turbojet двоконтурний радянський двигун RD-33.
...
Частина двигуна General Electric J79.
Мессершмітт Bf 109 (Messerschmitt) був в сервісі з Luftwaffe до і під час Другої світової війни. За кількістю автомобілів, що виробляються, є одним з найбільш масивних винищувачів в історії.
1977 МіГ-29. Це все ще в сервісі з багатьма країнами світу.
І інші рідкісні (одноразові) експонати.
...
...
8057765,00 Р
...
...
...
...
Джерело: