Нові вантажники

Москва, Урал, Сибір та інші незалежні держави через очі вантажників нового типу

Для середнього водія на автомобільній трасі вона є вантажівкою: що там і хто там є – питання від категорії «хто дерев гойдалки». Тим часом в салонах важких вантажів сьогодні дуже цікаві для соціологічних речей. Під час кризової кризи професія вантажівки припинила серйозне оновлення: тисячі колишніх бізнесменів, службовців, лікарів, викладачів та навіть поліцейських, кинулися до неї, перевозивши їх новими замовленнями, традиціями, менталітетом. Особа вантажівки стала помітно смартером, а погляд на світ навколо нього набагато більш глибоким. РР кореспондент поїхав по півходу через Росію, переїзд з вантажівок до вантажівок, щоб зрозуміти ці люди і країну, які подорожують.

Листи + 14 фото Володимира Антипіна

Чикаго спілка

- Гей, Будинку! Це Руслан з ескорту. Яка проблема? Чорний Тойота гранати? Ви помітили, скільки з них всередині? Ні? Я тут.

Колишній емінентний боксер Руслан Омаров у Челябінському клубі вантажівок «Брати» перераховується як скромний експедитор. Його робота полягає в тому, щоб виконувати вантажівки навколо Челябінська, єдине місто в країні, де неохоронці намагаються не їздити.

до У нас є серйозний організований "Бригади" у місті, але вони розводять переважно невеликими групами скрабів. Вони можуть зустрітися з водієм як на вході, так і на виході, і навіть прямо в центрі - Руслан впевнено веде через вулиці Челябінська "невинний", який бачив погляди, отримав довгий час назад як приз за іншу перемогу в кільці. Тепер побачимо, що з'явився Toyota.

Але не можна зустрітися з живими авторобами цього часу - побачивши автомобіль Руслана, водій іноземного автомобіля різко подає гази і зникне в лабіринті гаражів, практично дроблення незгодлених засуджень, які ходять мирно по дорозі: вантажівка Дмитра Нагоніцин від Удмурції, які потрібні супровідні послуги, розвантажені біля одного з зон, є кілька з них в місті.

- Я захопився на годину і навпіл, пояснює він. Я хотів би отримати з міста безпечно. Я на себе.

- Я працюю для майстра. Водіння протягом трьох років. У домашніх умовах мати і батько і брати і сестри - чотири штуки. Все, що потрібно бути в'яленим, Дмитро каже мені, під час руху Руслана перед тим, як показує клієнт. Мої батьки п'ють гроші, які я даю їм. Я не пишу себе. Всі Я люблю морозиво краще. Я можу з'їсти коробку.

Компанія «Барін» або «Тату» називають власником вантажної компанії. Пощастило, що мрія кожного вантажника, або пізніше, щоб стати більшою «обладною» або принаймні власником принаймні одного автомобіля.

до На літо продовжується Дмитро. Вони принесли гай до Росії. Все було спалено, не було нічого годувати. У нас є ще й менше. Це був хороший підйом.

«До Росії» не є бронюванням. Для людей, які витрачають більшість своїх життів на дорогу, країна довго поділилася на окремі держави: Москва, національні республіки, Північна, Далекий Схід. В першу чергу це почуття півповерхівки дещо, але воно поступово відхиляється: є занадто багато доказів, що вантажівки праві.

Послуги клубу "Брат" за вартість ескорту 399 рублів. Це найнижча ціна в місті. На дорозі Руслан руки Дмитро бізнес-карта і спеціальний клубний стікер, що його власник перебуває під захистом. Місцеві бандиси роблять про те ж саме, тільки їхні послуги коштують кілька разів дорожче, а замість стікера - простий шматок паперу з неперевершеними бруками. Крім того, власник «малява» не отримує ніяких гарантій, оскільки величезна кількість незрівняних робіт на території. Це особливість Челябінська. Невідома тут, ні в офіційних структурах влади, ні ще й у кримінальних злочинах.

- Привід незрівняний. У клубі вже є міцна репутація і вони віддають перевагу не всім. Ми йдемо з Русланом в одному з придорожних кафе на шосе Москва – Челябінськ. Поблизу закладу є величезним плакатом з написом «Армед ескорт в місті». Наш графік нерегулярний, додаток може бути отриманий в будь-який час. Хоча постійні члени клубу намагаються попередити про їх зовнішній вигляд заздалегідь. Всі Ми робимо каву. Час йти. Клієнт від Татарії повинен супроводжуватися місцем розвантаження.

Замовник припинив тридцять кілометрів від міста. Він не заважав йти на себе, він віддатен чекати, поки Руслан був вільним.

Увечері ми познайомимося з президентом клубу вантажівок «Брати» Кирилом Карташковим. Він барвистий рудоволосий в червоному костюмі. Президент їде на в'язану "гуммер" з перевернутими номерами.

до Це мені, він каже, що я не можу перетворювати цифри. Багато людей, які вже зважають, що поліція трафіку змусить вас зважитися. Поки все сперечають.

Громадська організація «Карташківська торговельна спілка». Порівняти з американськими ганстрами. "Брати" є дуже серйозною структурою. Офіційно, 10 300 вантажівок є членами, майже п'ятий з усіх водіїв вантажівок в країні. Відділення організації діють в декількох регіонах країн СНД. У готелі є парковка, кафе, ремонтні магазини. Щомісячний внесок кожного вантажника становить тисячі рублів. В цілому, свого роду федеративної «роф»: платно і йти куди завгодно.

Клуб також бере на функції арбітражу: пара разів він оголосив бойкот транспортних компаній, які відставили водіїв. Це явище є загальним: ви можете транспортувати товари, і гроші для нього і не отримати. Організації, які знизилися під бойкотом, зазнали серйозних втрат.

до Ми не є профспілкою, пояснює Карташков, проковтнувши ще одну пельменю з ведмедими кубиками, вони були підготовлені в кафе спеціально для нього. Ми не робимо грошей на членські внески. Для того, щоб бути чесним, наші основні доходи надходять від того, що члени клубу подаються в дружній автомобільній службі, зупинилися на наших стоянках, їсти в наших кафе, спати в правильному готелі. Для того, щоб зробити це весь час, ми повинні забезпечити їх безпеку. Якщо бандити приводять всі від траси, якщо торговці кидають водіїв, то хто буде працювати на шосе?

- Чи може поліція забезпечити безпеку на дорогах?

до Поліція може зробити все, якщо вони хочуть. Але є одна практично нерозчинна проблема. Поліція спійманий інший роббер. Для того, щоб затримати його, потрібно виписки від жертв. І не кожен вантажоперевізник погоджується втратити день, щоб оформити всі документи. Майже ніхто не доходить до судів і розслідувань. Він був розбитий в Челябінську, і він живе в Кірові. Очевидно, що він не збирається кудись. Так, в деяких випадках нам легше боротися з беззаконням на дорогах, ніж за правоохоронними органами. У нас є кілька формальностей. Покажіть вам легенду Black Trucker. Після 1666-го кілометра траси.

Всесвітня конспірація

до Ми побачимо до автостоянки протягом трьох годин. Моя машина є повільним і сумним, не підходить для гоночних.

В розділі маршруту до кордону між Європою та Азією ми повинні подолати на вантажних вагонах на основі Уралу. Драйвер, молодий посміливий хлопець Артем Піньяков, походить від передмістя Челябінська. Після демонстрації працює трек протягом декількох років.

- Вантажні перевезення часто ламаються. Є кілька дзвінків на день, говорить Артем. Деякі з них пов'язані з поганими якісними дорогами. Деякі з них пов'язані з глобальною конспірацією від автовиробників.

до Яка конспірація?

- Через світ. У світі лише кілька компаній виробляють вантажні автомобілі. Якщо вони виготовлені якісно, вони будуть практично вічні. Так що ви робите свої виробники? Ось чому запасні частини вантажівок і служать довго, як написані в гарантійній картці, так і ще не другий. Ви коли-небудь дивилися, чому Американські автомобілі 50-х є більш дорогими, ніж нові моделі?

- Я просто думаю.

- Тому що вони ще приводять без капітального ремонту. Потім вони виготовляли дорогу, що вони повинні. Тоді виробники думали: чому роблять якість і заробляти менше, якщо ви можете зробити трохи гірше і заробити набагато більше на обслуговуванні? Іноді він отримує смішний. Наприклад, перед рукавом в певній моделі вантажівки знизився зліва направо. Тепер він почав виготовляти з різьбленням з правого наліво, а старий сорт був просто вилучений з виробництва. Я маю на увазі, ви не можете покласти цю частину на використовується вантажівка. Перейдіть і купуйте нову модель - і вантажні та втулки. Поведінка капіталізму, словом.

Ми отримуємо в два і півгодини. Зламаний вантажівка стоїть лише під стелем, що позначається кордон материків. евакуація шведського трактора вітчизняними Уралами виглядає символічно: російська тягне Swede від Європи до Азії. Насправді, де саме цей кордон, ніхто не може сказати. У кожному з Уральських регіонів є не менше двох таких місць. Більшість вантажівок вважають, що Європа починається в Татарстані і закінчується на шляху з неї. Як мінімум це є, згідно з драйверами, кращі дороги в Росії.

У паркувальній машині є тільки один вантажний автомобіль. Однак водій не на шляху. Посмішний tyumenets визначає, як багато хто з нас, і де саме ми йдемо. Тоді він робить радіомовлення:

- Є два журналісти Європи-Азія. Вони в напрямку Москви. Чи є американський навколо?

Американські вантажні автомобілі вважаються найбільш місткими і двома додатковими торсоями для такої машини є брелоком. Європейські вантажні автомобілі, як правило, мають лише одне місце для пасажира. Після 15 хвилин вражаюча машина зупиняється на стелі. Водіння Михайла Комусова з Омського. Походи в Казань, погоджуються кинути на маленьке Уралове місто Сім.

- Я на дорозі протягом п'ятнадцяти років. Я пішов по всій країні. В цілому я вірю, що дороги є кровоплином країни. І самоскиди бувають червоні кров'яні клітини, які приводять кров через вени.

Не дивуйте нас. Серед водіїв є багато людей, які думають будуть засвоюватися випускником Гарвардського університету. Постійний рух в космосі стимулює роботу мозку.

до Якщо ви червоні кров'яні клітини, то які з'являються в крові?

до Згустки - це ті, які одержують в дорозі. Наприклад, ми незабаром приїжджаємо в точку контролю ваги. У крові згустки запалять мозок і не дайте мені йти до тих пір, поки я даю їм 500 рублів.

Р

На сьогодні є основна нічна марка вантажівок. Навіть гірше поліції. Пропустити таку точку без хабара практично нереально. Більшість автомобілів йдуть на рейс з серйозним перевантаженням, який є порушенням законодавства. Таким чином, тромбоцити також можуть бути зрозумілі: або оплатити, або не порушувати.

до Що таке неправильно? Всі компанії навантажують, грубо кажучи, замість кілограма і половини. Ви не можете відмовитися від неї. Якщо ви не погоджуєтесь на перевантаження, завжди буде хтось, хто погоджується. І ви будете лівими без грошей, пояснює Михайло. Так ви можете зупинитися і штрафувати будь-який. Це добре, що я прогуляюся зараз: ми будемо проходити знаменитий 1666-й кілометр.

У віконці я помітив два перевернуті вантажі, що лежать на боці дороги і починає вірити в легенду Black Trucker. Згідно з вірою в хауф, колись десь тут через нещастяну любов (нещасливу любов є традиційним мотивом всіх легенд Чорного Дембела, Чорного Прапора і навіть Чорного Дворника) водій вантажівки помер. З тих пір не існує відпочинку за свою чорною душею, а спектри вантажівки, що кинуться до нього, часто лякає вантажівки, що проходять через цей розділ шосе. Вони намагаються втекти з зіткнення і літати на боці дороги. В цілому підійде сюжет для кінотеатру в жанрі народного жаху. Використовуйте його.

Blogger водіння

Для нічного перебування в маленькому готелі біля м. Сім на кордоні Челябінської області та Башкирії. Для вантажників немає проблем. У більшості випадків вони воліють спати безпосередньо в автомобілях на спеціальних стоянках. Але іноді вони зупиняються в придорожних мотелах, перевага дорожньої інфраструктури на найбільш популярних пунктах сьогодні відрізняється малою від європейської. Безумовно, якість дороги враховується. Незважаючи на те, що сьогодні вона інтенсивно практикується, вона проявляється навіть тим, хто не страждає зайвим соціальним оптимізмом.

У всіх регіонах, через які ми зуміли проїхати, великогабаритна ремонтна робота. На помаранчевих жилетах кладуть асфальт цілодобово, широкі дороги та реконструкторні містки. Незважаючи на те, що вулиця знаходиться під камерою температури.

- Так, це порушення ГОСТу, роз’яснює одну з передових. - Але ми не тут. Ми отримали гроші з бюджету на тиждень тому. І все літо були змагання з ремонту. Тепер головне, щоб встигнути зробити весь обсяг, якість не зацікавлена у всіх. Навесні, звичайно, буде знову іржа, нам доведеться переоцінити її. Але всі питання не до нас, а тим, хто з фондами перетягують до останнього.

Кафе в готелі є повним продажем і тріумфуючим міжнародним: водіям з Росії, України, Балтії та Казахстану, сидять на одному столі. Окремо вміщалися лише два вантажники, які не пощастило народитися в столиці нашої Батьківщини. Мусковіти на дорозі не люблять більше гіпсів на станції. Московські номери - це заміс. Кожен поліцейський вважає, що його обов'язок штрафувати такий вантажівка, і навіть не за згоду, але виключно для морального задоволення. Причина є тривіальним. «Щоб вони діляться, або ще всі гроші з регіонів були взяті і з'їжджали там в Москві», один з депаесників, які прийшли до кафе за закускою, сформульовано думку свого професійного магазину.

- Розкажіть мені, чому потрібно сніг з Сибіру минулого року? З Новокузнецьку розповів про автомобілі Москви. - Ви не встигли поставити гроші? Я особисто зробив три ходи з Шерегешу [село на півдні Кемерово обл.].

Я запитав:

- Чи є сніг жарт?

до Що таке ебать жарт !!! Поспішно, займав сніг до Москви. Вони мали деякі гірськолижні змагання, але не було снігу. Так захопили його чотири тисячі кілометрів від Сибіру. У Нижньому Новгороді офіцер поліції припинив мене на пості, запитуючи: «Що ви несете?» Я сказав, "Сніго." Він сказав: "Чи ти мене робиш?" Ви залишитеся без труси для ваших жартів. Холодильна (холодильник. – ПП) для відкриття. П'ять хвилин. Тоді він видихнув, «О, вони там, і дайте мені піти.

Люди на столі сміються. Зняття напруги м'язів. Вони навіть запрошують приєднатися і пиво.

Ми зустрінемо боути Мускофобії протягом поїздки. В кінці ще не буде здаватися, що ненависть Мусковітів - єдине, що об'єднує всіх мешканців країни. Все інше для себе. На доріжці відразу зловить око. З радянського колективу, взаємодопомоги і так далі, практично не залишається слідів, а з національної єдності – і ще більше. Челябінськ, Башкортостан, Чувашія, Нижній Новгород насправді схожий на Техас, Канзас і Каліфорнія в Америці: країна, здається, одна, але кожна держава має свої закони. Навіть у вигляді дорожньої міліції в різних регіонах, хоча б не радикально, але все одно відрізняється.

- Ой! Хтось біля ДАІ або камери. Імовірно, камера, про машину, хлопці будуть попереджені на радіо.

Pisk робить спеціальний пристрій. Це практично кожен вантажний автомобіль. Про це повідомляє власник.

Технологічний хід сьогодні значно ускладнює життя дорожніх перевірок: всі автомобілі обладнані аналогічним обладнанням, які сотня торгують громадянами на шосе. Але життя вантажівок з тих пір, як вони мали свою хвилю, помітно трансформуються: на повітрі вони отруюють жарти, розповідають історії, поділяють сексуальні враження, освічені один на будь-яку тему. Цей комунікативний простір вже має свої впізнавані особистості, які слухаються з особливим інтересом.

По суті, це дорога, тільки блоги проводяться в режимі аудіо. І як і будь-який блогер, вантажники нещодавно вирощували багато громадянської свідомості. Про появу інспектора ДАП, вони попереджають один одного заздалегідь з стандартною фразою: «Машина працює на такому і такому кілометрі». Таким чином, несподіваний зовнішній вигляд на дорозі «продавця палички» практично виключається. В останні роки Міністерство внутрішніх перевезень ліквідувало більшість стаціонарних дільницьких дільниць на федеральних трасах: генерали вирішили, що інспектор повинен приїхати по дорозі і контролювати безпеку, а не сидіти в приміщенні і приймати хабари з проходження. До речі, вона працювала: незалежно від того, скільки вони сидять на водіїв міліції, вони тепер порушують правила набагато рідше. Після того, як міліціонери, які використовували, щоб бути упаковані в одному місці, тепер рівномірно розподілені по всьому маршруту.

- Все, Росія закінчена, говорить Сергій. - Тепер Башкирія, потім Татарія.

- Арен не Росія?

- Ну, це залежить. Я думаю, що я не думаю. Вони живуть на власних умовах, а їх дороги краще, ніж в Москві. Найважчішим є татарські офіцери поліції. Відшкодування окупності та здійснення угоди. Навіть московський генерал можна відправити в три листи. У них є свої загальні збори. Але в Пітері поліцейські Вони навіть дають вам хабар. Культурний капітал, інтелектуальні люди.

На пост Башкіра автомобіль зупинився місцевим інспектором, хоча ми не здавалося порушувати все, але бачить наш фотограф і відразу ж випускає українці. Через п'ять хвилин радіо говорить,

до Повідомляємо про те, що журналісти збираються з хохлом. Ви не зупинилися. Удачливий ви хлопці.

До ембанків Чилни вантажівки з українськими табличками не зупиняються. Наскільки прощання Сергія Репяха навіть жарти:

до Ви можете відкрити офіс вашого автомобіля.

І з практичністю українців він пропонує:

- Чому ви не прийшли до кордону з нами?

Сексуальний допит

до Є казка: коп не Кент. Отже, свідоцтво ветерана МВС на шосе не допомагає мені, - колишнього працівника відділу боротьби з організованою злочинністю в невеликому Уральському містечку Анатолія, прізвища років тому змінив професію опери до вантажника, пояснює його поточні відносини з людьми в уніформі. З ним ми повинні подолати решту шляху до Москви. - Я збираюся до Петра. Я збираю банани в Красноярськ. До цього я був в Новосибірську. Я взяв 25 тонн туалетного паперу. Сосна фабрика. Я не знаю, чи всі вони мають діарея, або вони роблять ковбаси з неї, сміється колишнього рубця.

Більшість товарів і товарів повсякденного попиту по всій країні доставляються вантажними машинами: залізниця спеціалізується на експорті всіх видів корисних копалин з країни, таких як вугілля, руда, рідкісні землі метали. Таким чином, порівняння дорожньої системи до системи кровообігу є дійсно точним. У Красноярську, м’ясо в Кургані, туалетний папір в Новосибірську та навіть сніг у Москві.

до Ви відхилялися від маршруту, навігатор, встановленого в звітах автотранспорту Анатолія в металевому жіночому голосі.

Аленка знову божевільна - Я закликав навігатора Альенко. Коли я дронув, я спробую поговорити з нею. До речі, один з моїх друзів навігатор кричить голос Жириновський. У вас стрибати, як він шує: «Святий сто метрів кругового руху!» Не забудьте повернути ліворуч !!! ?

- Чому ви залишаєте органи?

до Як ми розбили нашу адміністрацію. Ми офіційно пограли організовані злочини. Немає необхідності для сталі. Незважаючи на те, що все ж смуги на ходу доріг. Ось чому я приніс гармату на рейс.

- Ви повинні його використовувати?

- Звичайно. Я зазвичай стріляти ноги. Це досить.

р.

Фільм «Трафічні водії» довгий і безперечно застарілий. Транспортні компанії пішли з розуму на основі економіки, і два на рейсі протягом тривалого часу ніхто не йде - практично все йде самостійно, без партнерів. Так дешевше, хоча, звичайно, більш небезпечний, а головне - більш нудний. У той же час заробітні плати для водіїв не збільшилися, так як і раніше. Отже, виходить, що дорога, яка закрила дві людини три або чотири роки тому може зараз ледь живити один.

Судденно на радіо, веселий чоловічий голос говорить:

- Хлопці, щось нудне на трасі. Давайте хоча б дізнатися Чуваш. Ми їдемо в Чувашію в будь-який час. Прочитаємо знаки.

- Ну, давайте вчитися Чуваш, принаймні це буде веселіше. Як Aibechi перевести? Я читаю, що слово на вивісці.

- Аібечі не перекладається в будь-який спосіб, голос з акцентом чуваша відповідає половині тону нижче. Айбечі - село, де живе моя коханка.

Більшість шляху Анатолія мовчить. Передбачає, що він звернувся до людей.

- Я відпочию п'ять до шести днів на місяць. Решта часу на шляху. Повністю самостійний. Хоча трек ніколи не порожній. Це місце, де ви здавалося б, постійно навколо людей і завжди Стан суспільної самотності. Все про вас. Є тільки одна мета: зробити гроші, щоб принести їх додому і залишитися живим. Довгий час не існує братства і взаємодопомоги. Так само, як і в країні, ми всі для себе.

Новий погляд на дорогу пояснюється зміною персоналу, що відбувся в останні роки. На дорозі є нове покоління вантажівок. До недавнього часу ці люди були поліцейськими, нафтовими працівниками, вчителями, будівельниками. Вони змінили свою роботу для годування своїх сімей. Таким чином, особистий інтерес до них завжди вище, ніж деякі неперевершені корпоративні твердості. На дорозі сьогодні дійсно кожен для себе. Це стосується людей і територій. Вони об’єднані тільки дорогою. Все ще поширене.

371737

Останніми ознаками дорожньої братності тривали серед вантажівок з Північного Кавказу. На дорозі вони називають кавунами - вони переносять переважно фрукти і овочі. Але кілька років тому, кавуни почали змінюватися від вітчизняних KAMAZ до американських і європейських вантажівок, а також проїдуть по всій країні. І навіть братство знизилося в матерії місяця. Сьогодні вони не працюють один одному на стоянці: «Салам!» - «Салам!» - і минуле. Гроші розгромили корпоративну кавказький твердість. Не може жити в державі і бути незалежною від його соціальної біохімії, її ненаписних законів.

Хоча той же божевільний Анатолій говорить:

до Ми не маємо законів в цій країні. Є лише поняття. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Джерело: