Вахта-барахта

Займають десятки тисяч російських сімей, сотні підприємств і одна велика, але сировина економія. Змішаний працівник – ідеальний чоловік, працівник і громадянин. Від дому за місяць, а сімейний бюджет регулярно поповнюється. Він працює на півночі, як Таджик в Москві, і не хоче знати, що Комуністична партія і профспілковий союз. Він завжди знайде роботу, навіть якщо є війна завтра, і він не звик до того, щоб зробити будь-які вимоги до держави. Рекомендант РРР доповнив Ніжневартовськ-Самара, який переповнений працівниками зсуву, з трьома дуже великими пляшками горілки в сумці просто в разі. Але не траплялося: пляшки повернулися до редакційного офісу.
Листи + 20 фото © Дмитро Виноградов

3610Р. 4200Р.

Змішані працівники не п'ють більше.

Я відчув цей удар в перші години поїздки. Хоча вся країна бореться з вічною російською мовою питання «як перестати пити», здається, що рецепт був знайдений на півночі. Неприємний перший - сухе право на період одного місяця (до тих пір, поки годинник). Під час цього часу організм просто заспокоює себе від алкоголю і перестає розуміти, чому пити на всіх. Для заборони необхідно додавати строгу поліцію на поїзді – один зсувний працівник спійманий горілкою, перш ніж очі запропонували альтернативу: оплатити дрібну або залити горілкою вниз туалетом. Він вибрав останні, хоча ви знаєте, як стрес він для російської людини, навіть якщо він Татар. І, нарешті, третій компонент субритету перемикання робітника є недоліком готівки: гроші тепер перераховуються на картку. Це все. Три прості інгредієнти в цьому рецептурі. Змішувати, але не струшувати.

- У нас працюють два пожежники. Ми п'яємо щодня. Вони вже зробили це, — сувенірний тренер з 30-річним досвідом роботи Сергія Івановича Орлова. Він мав п'ятирічний період часу, який був два дні. Зараз працює майстер складних робіт. «Діффікулт працює – екстрена робота», – пояснює Сергій, «так, де вона тонка, там вона ламається». В цілому, це людина, яка все ще запам'ятовує, що романтика Далекого Північ: Я завжди один з смертю. І холодний. Що мені подобається: адреналін! Такі речі не можна знайти або зрозуміти на Великому Землі.

І продовжується історія про пожежників,

Я прийшов до них один раз - котельня холодна, і вони сидять, збиваючи грудку. Перед ними знаходиться баночка, повна сорок. Але небагато. Я кажу стокери: так як вам подобається пити, пити весь фляск. До ранку. Якщо ви не напоїте, я впала тебе. Якщо ви напоюєте, ви залишите. Я заблокував їх в бойлері.

Іванович має ефектну паузу. Достатньо для нас залити окропом з чайом «тампони» і пластинами «досірак».

до Що відбулося далі? - Хтось не може стояти після спарювання сидінь чаю. Іванович начебто про цю історію. Але він театрально зображує, як він забув про пожежників.

Зранку забути про них. До сих пір всі види речей, колекціонер-вектор ... У будь-який час, я тільки прийшов на них вдень. Тексти пісень, а це означає: І що ви думаєте, закінчився майже весь фляск!

Сергій Іванович захоплює ефект. Ніяких сумнівів Якщо у велосипедах зміщувачів не прийнято сумніватися, або дійсно кожен розуміє, як ви не хочете літати з хорошої роботи.

до Вони вже мали лише землю, залишене на дні фляску, цей шар. Коли я прийшов в, вони просто вичавили його над кришкою. Вони побачили мене і сказали: «Іванич, шкода, не встигли закінчити все». Вони не стоять самостійно. Для того, щоб зберегти своє слово. Залиште їх. Не можна ходити на тиждень - Брага блукає в животі. Потім місяць і половина хворого. Але їхні дружини сказали подяку вам, вони кажуть, вони закодовані для життя. Натюрморт.

Коли мій організм плоско відмовився від іншої дози чаю, я пішов на прогулянку на поїзді. Я почула цю розмову в найближчому автомобілі.

«Я прийшов тут через сидінь карти – я був пізно, мені довелося потрапити в мій автомобіль», – скаржав високий хлопець в стильному светрі з патріотичним написом Росії. - Добре, це так погано!

до Що ви хочете, зрушити працівників? Ми працюємо над тим, що ми працюємо! він сказав.

Коли я повернувся до мого кошика для сидіння, я згубився. Я зробив гарний вигляд. Ні. Ні боозії зсувників. стереотип сприйняття – страшна сила. Співбесіди з відділення є молодими і добре одягненими. Звичайно, вони працюють як деякі менеджери, швидше за все, в корпораціях, які самопочуття забезпечені цими працівниками зсуву. Здійснивши свою дискусію, сусіди в відсіку переїхали на обговорення реальних тем. Де найкраще місце для проживання: в Туреччині або Єгипті?

Вдале суперструктура переміщається в вагонах. Її основа, зміщувачі - в картах місця. Він повинен бути несправедливим. Але це ще більше несправедливості, щоб зрозуміти, що рухливі працівники нічого не роблять, але пити всю зарплату в два дні.

Змішані працівники не люблять живлення.

Що робити охоронці, якщо вони не п'ють? Вони говорять. Попри те, що умови праці з кожним роком погіршуються – вони сплачують менше, і скасовано вільний корпоративний літак. З загальними скаргами, бесіда, якось переходить до політики.

до Що думають? Все про Москву. Всі наші ціни І Сибір залишив трохи, щоб не вмирати, — дав короткий економічний аналіз зсувного працівника Андрея. Так він відповів на моє питання, ми все ще сидимо на маслі голки і що він думає про це. Не хочу говорити про себе. Ми не любимо Мусковітів, але не вимкнено. Ми бачимо, як живемо на телебаченні. Ви бачите, як ми живемо.

269640

Я бачив його. Автомобіль вкритий морозом зсередини. Жилет бульнув багато. Зовні вікна миготливих поселень з екзотичними іменами, звучать як таємничий заклин або вірші в невідомій мові - Ул-Ягун, Пит-Я, Ай-Ягун. Кут-Я, Сівис-Я. Я сильно хотів розірвати простежене сухе право - або розігріти або залити загострене почуття несправедливості. А замість того, я пішов до вугільної плити, щоб зігріти. Так, автомобілі з нафтовими працівниками миють старомодним вугіллям.

«Так тримати нас на голодних раціонах, це обов'язково», - підкреслив Віталій Замороков, свердлитель Ростов. У 1993 році, коли я почав працювати на півночі, вартість нафти 6 греків. Отже, в плані доларів, ми отримали більше, ніж зараз, коли масло сторіччя. Звісно, я розумію все: хлопці (тренер вказує його пальцем десь в стелю автомобіля) повинні придбати острів і футбольні клуби, тому вони економляться на нас.

Але Замороков бачить свої переваги у всьому світі. Він є одним з тих людей, які ніколи не збоюються. «Ви повинні жартувати, щоб ваша особа не замерзла.»

до Ви не можете платити нам багато. Якщо ми сплачували те ж, що і на заході, ми будемо працювати протягом року, заробляти гроші і кинути. Ні, ми повинні триматися на короткому поході. Тут ми сплачуємо середню землю - небагато, але небагато.

«Ми не можемо розуміти політику», – провадили нігті Гимальтінов у розмову. Як виглядає Джордж Харрісон татарського спуску. У нього є окуляри і інтелектуальний вуса, і він ніколи не сниться або напої, замість того, щоб зробити ярлик з м'яким недоліком книги. Цвях - один з ветеранів зрушників: він дивився на 25 років. Наша місія полягає в тому, щоб працювати і підтримувати нашу сім'ю. Ми не розуміємо політики. У Татарстані Шаймєв був видалений. Я хотів побачити його. Не шкода. Він вже має все. А тепер інші прийдуть і робляться.

Не вірили в яскраве майбутнє під Комунікацією, вони не вірять навіть зараз. Сергій Іванович Орлов хоче обговорити слово «модернізація», яке він нещодавно почув на радіо.

Я згадував про модернізацію, і я відразу пам’ятав «прискорення та реструктуризація». Вони кажуть, що все правильно, але нічого не зміниться. Що стосується олії, то ми будемо. Як годинник пішов на північ, так що він буде йти.

З цього Тираду Сергій Іванович малює парадоксичне укладення.

Я спокійний про своє майбутнє.

,8 кв.м

Спостереження люблять дружини

до Ви хочете замовити дівчину? - намагається тримати мене на столі старий майстер дядько Валера. Я насправді сонний, але зміщувачі зміщуються.

Ідея, що "дівчина" може бути "замовленою" тут, покрита зсередини заморозками сидінь автомобільних гойдалок десь в Уральських просторах, на перший погляд, шокуючи. Але це правда. Так само, як танкери нафтових установок, які керуються піратами Сомалі, працівники касового транспорту намагаються підняти свою «гарячу рибу» – прозутети, копси, стійки.

Я побачила їх в ресторанному автомобілі, єдине місце на поїзді, де можна легально пити. Випивання робітників з усіх куточків поїзда для одного автомобіля все ще набирає надлишки. Вони відразу сидять офіціантки, довідники та інші «серце-рядки».

«Ви бачите, пересувний працівник буде вирощений,» п'яний стільниця відкриває очі. - Ті жінки не бачили місяця, і ці з їхніми бункерами будуть шайби і замовити шампунь і джгуки дорожче. Вони самі замовляють, з'їжджають себе, потім кладуть їх зміщення грошей в кишені.

Шукаю, я дійсно помітив, що жінки тільки схильні бути п'яними. Очі, що працюють, губи незламні шаутінги: «О, Сергій, і замовляє більше горілки!» Її горілка принесе найдорожче, і що розбавляється - не сумнівається. У смужках на Великий землі це називається "сприяння".

Але повернувшись до нашого резидента, щоб розповісти про дівчину, яку ви можете замовити.

«Не думаю, що я люблю дружину», - сказав він Дядько Валера, я ніколи не мучився з прозамінами.

Як це впливає на життя сім'ї, якщо ви не вдома на місяць?

до Все правильно. Дружина розуміння. Ви пропускаєте її, потім ви будете повертатися з годинника - і як другий медомон. Забули один одного просто не раз, але якщо ви заварите, то за місяць дивитися всі пастки будуть забуті.

до Не скажеш мені, - Сергій Іванович вступає в розмову. Він намагається розбити міф жіночої фідельності. до Ми працюємо в с. Довгєпа, і ми навіть маємо доведений з цієї нагоди: Довгєпа, Довгепас! Забронюйте! У зв'язку з переглядом цієї пошкодженої жінки і мого шлюбу був першим, щоб стати засновницею - вона не може витримати такий графік! Я взяв другу з півночі. Мій брат взяв її рукою і залишив чоловіка. Я дав свій тиждень, щоб подивитися. Через тиждень ми вирішили, що ми будемо разом, а потім одружилися. І в цілому, хто повинен поставити пам'ятник на годинник - це жінки. На материку, для довгого одягу. Щоб бути з нами за мужність.

А тепер Сергій Іванович, як вбрячує стару людину, більше не любить дружину і навіть дітей, і дідусь Яночка.

до Коли я на годинник, вона чекає, в календарі вона переходить на інші дні. І коли я вдома, я беру її до дитячого садка - це закон. Не один ще буде йти, і Сергій Іванович показує портрет Яни на дешевому телефоні, спалений в іншому «чаську» – надзвичайний випадок.

«Приміром, потрібно жити в сім'ї, їсти фрукти і овочі, а не напівфабрикати північних продуктів», - Цвях Гмалтдінов сумно відбивається наголос. Моя дочка народилася і я була на півночі. Він прийшов і він був схожий на те, що Він пішов, і вона була такою. Всі найцікавіші моменти - коли вона пішла, коли вона сказала перше слово - виїхали. Це неправильно. Звісно, мені потрібно більше в сім'ї, ніж прогулятися так. Але нічого не можна зробити, життя розвивалася.

Історія сумного татара «Георг Харрісон» досить типова. Він прийшов на північ від нещасного випадку – працював в нафтовому офісі в Татарії. Один на півночі має успіх. Так Джордж завершився в Довгепсі, потім перейшов на іншу організацію... так він їздив за 25 років. Тепер не зрозуміло, куди він має будинок - на півночі або на півдні, де він йде до своєї родини як годинник.

- Я завжди думав, що я пішов. Я думав, що зараз вони будуть передані на місяць (до того, що були годинники протягом двох тижнів – близько. РР) – Я броду. Передача, не кинути. Тоді я думав - тут візьмуть літаки (у вагонах перевозилися з Уфи до Нижньовартовського літака - близько. РР) – Я його кине. У вас не було. Тепер немає точки в кинутих - є чотири роки, залишені на зв'язку. Хоча є переваги: місяць працює, місяць відпочивати. Вирушайте до балкона, потрапити руки: йти, йти, працювати.

Моя дружина також говорить мені, «Ком, як і всі нормальні люди, працювати ближче до дому від 8 до 5.» Я працював. Я не змогла! – підібрав багуров Віталій Замороков з Ростова. У мене є друг, сантехніка. Я його дражаю: «Король хати і пара». Більше грошей, ніж мене. Я пропоную нам йти до них. Я прийшов, переглянув його в туалет, і пішов. Ні, я краще на північ. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Молоді тренери більш прагматичні. Для них годинник є можливість заробити нормальні гроші. Багато з них побутові, руки виростають, звідки їх потрібно, але в селах такі не затребувані – немає місця для роботи. У колхозах є або знищені або пропонують такі гроші, які неможливо серйозно говорити про це. Не так багато варіантів - до деяких сусідніх обласних центрів як драйвер таксі або на будівельний майданчик.

Я шукаю їх і дивлюся на вірності цих людей. Вони не турбуються з високими питаннями, але на простих людських концепціях - робота, любов, дружба, відповідальність - міцно стоять як пам'ятники. У великих містах є менше і менше людей з цим розумом. Ви навіть не знайдете таких людей, які є членами мегаполісів. За винятком водіїв таксі та будівельників.

до І в цілому, коли ви отримали на поїзді, ми відразу усвідомили, що ви не зрушите працівника, - занурення на сусідній сидінь, Владислав Ісмуков, посміхнемося до мене. Зміщувач входить в машину, якби він був в домашніх умовах: він не подивився на будь-який, кидає речі, знімаючи взуття, лягає вниз. Тексти пісень, а це означає: І ви прийшли, і ви шукаєте

Владіслав, 27, впало в любові з дітьми і вирішив розпочати сім'ю, коли він стояв у пуповинній школі, оселившись терористами в Беслані. Він був у повітрі. Після того, як армія вирішила піти на північ - Я чув, що є хороший спосіб заробити. Як правило, працівники зміщують місце через друзів або влаштовують для захисту. Влад не мав зв’язків – він просто приїхав до Нижньовартовського, зняв приміщення і почав читати оголошення в газетах. Він отримав роботу в якості охоронця з зарплатою 9,000. «Мале, звичайно, але я погодився вперше і тримав пошук». Після цього Владислав отримав в «Чорногорнефтсервіс» пумбур, а через місяць тому він просувався дрилі.

Зараз Ісмуков вважається перспективним фахівцем - він вже виграв змагання з внутрішньокорпоративних змагань двічі і навіть отримав безкоштовний квиток на Сочі. Ви можете бачити від нього, що він серйозний і відповідальний хлопець. Його посмішка, де рідні зуби переплітаються золотом, посмішка дуже рідко – скромно. У Башкирії він має дружину і однолітнього сина.

Влад, як ви бачите своє майбутнє?

Перш за все, хочу випускників нафтового університету в м. Алметевськ. Ми побачимо пізніше. Я, ймовірно, залишаюся в нафтовій промисловості. Важко потрапити без підключення.

Він не має особливих з'єднань - навпаки, батько його вже просить сина взяти з ним на північ. Виявляється, що реверсна династія праці, коли батько йде після сина, і не навпаки.

«Приміром, якщо у нас була робота, я не буду йти на північ, але все ще краще, ніж сидіти в домашніх умовах, питне життя», – каже Владислав. Багато людей роблять це і почувають себе добре про це. У мене є кузина, наприклад. Він не хоче працювати. Як багато разів попросив його йти з мене? Тоді я говорив в мужній спосіб: як ви, як ви, ваша мати покласти так багато енергії на вас, і ви... Немає використання.

У нашому селищі багато людей сидять на склі. Або навіть на голку, за його сусідом Андрей Петров. Він не з Башкирії, але з Самарської області, з села з смішним ім'ям Старого Афонкіна. Але картина однакова скрізь.

до 1 2 3 4 5+

«Я не вважаю алкоголіків і наркоманів жертв», - продовжує Петров. - Це їх свідомий вибір. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

У вас є робота в Старому Амфоні?

до Де працювати? У колгоспі за зарплату 500 рублів? Ми робимо все, куди ми можемо.

Андрій є колегою Владислава, він також 27 років. Це посміхаючий лайків хлопець, не на всіх, як сільський, але як міський чоловік. Можливо, він може бути якимось іншим менеджером безробітного офісу. Можливо, це десь в паралельному вимірі, в якому кожен з нас має різну біографія.

І в цьому вимірі Андрея працює над будівельними майданчиками в місті Межон протягом п'яти років - санаторій.

- У мене є брати на півночі. Середній, Жека - водій геофізиків. elder, Sanya, також в Межоні, в сервісі безпеки в Межоннефтегазі. У перший він пішов на годинник, але тепер він знайшов себе місцевим і живе з нею.

- Добре, ви його знайдете. Ми завжди робимо це в Москві, раджу.

- Я не можу, я вже одружений. Дочка Валерія - рік і половина. Ми чекаємо на додаток в березні.

Тексти пісень, а це означає: Чи буде Ендрю бути додому в часі її народження? Важко.

У наступному відсіку є ще два однакових правих – брати Пруденко. Вони показують мені фотографії своїх дітей на своїх мобільних телефонах. Старший, 30-річний Максим, має дві дочки. Наймолодший Денис, має одну дитину. Але мій син.

«Ми пропустили будинок, особливо дітей, звичайно,», – каже Максим. Він їздив на північ протягом восьми років і він втомився. Але він буде їздити до готовності будинку. Спосіб зсуву.

«Я просто збираюся будувати», додає молодший Денис. Його робота коротша, ніж брат – п’ять років. В даний час працює як підземний оператор ремонту. Я живу з коханою матір'ю.

Однак досвід інших робітників з пересадки показує, що після будівництва будинку може бути ще одне призначення - чимось подобається хороший автомобіль або освіта дітей. Це означає назад в перевезення.

Будівельні будинки та підняті сини

Поїзд Ніжневартовськ-Самара проходить Уфа і в години зупинки на деяких станціях називається Чишма. По суті, це технічна станція - тамбури не відкриті, навіть не платформа. А брати Пруденко вже опрацьовані алгоритмом: вони просять провідників відкрити двері, а стрибати на снігоприводи зі своїми спортивними мішками.

Далі піднімаємо схил з ними. Ось стабільний мінус 40 навколо. Від станції до с. Щеняк-кул – ще 30 км. День. Зима. Башкирія. Брати набрати телефон місцевого таксі. Змішані працівники, які розглядаються тут найбагатший клас (після посадових осіб), можуть дозволити собі приїхати додому з шиком.

Але перед будинком є ще один ритуал. До місцевих магазинів приїжджає брати Пруденко. Купити ковбасу, шинку і п'ять «снікерів» - за кількістю дружин і дітей.

З радістю впізнає їх - регулярні клієнти і гроші.

- Ви, хлопці? - Так. - Змішані працівники - це мене. Завжди беремо найкращі ковбаси, дорогі, з м'яса. Це право, але нехай американці їсти сої, тому вони всі жирні.

Ми збираємося до старшого, Максима. Він має просторий новий будинок, побудований за допомогою "півні" грошей. Однак ще не завершено - в центрі приміщення знаходяться палі майбутнього дверей, а в той час як деякі штори простягаються замість того, щоб. За однією завісою є найдовша дочка, ателет Адельіна, за іншим - молодший, блонд ангел Анастасія. Незабаром вони повинні платити за вищу освіту і все це.

«Офісна справа, я не люблю, що він довгий пішов», - говорить дружина Максима, Татарська краса Альбіна. Вам потрібні гроші.

Тим не менш, Макс має альтернативний план на північ. Але все ще з'єднується з міграцією - переїхати до Уфа.

до У столиці (тобто в Уфа — близько). RR) з кращою роботою, багато хто йде там. Ми будуємо будинок, після чого його можна добре продаватися.

З'являється батько. Він пишається синами, ви можете побачити це. Він і матір його працювати на залізниці – місто-формувальне підприємство для тисяч закинутих куточків нашої країни, в тому числі село Шінгак-кул.

Мій сини хороший, мій батько каже перший тост, так, тут ви можете розслабитися. Я не можу дозволити їм, всі сидіння зайняті. Ну, це океї, нехай вони йдуть, поки вони молоді. Романтика!

Максим скептично і виглядає на тату на пальці у вигляді долара - так, щоб гроші були в руках. Здається працювати.

18 років

19.00 р.

20.

р.

Джерело: